Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.181
    tu mamá ‏@gospodicna__ 3 hrs3 hours ago

*некоја цел ден јаде говна кој каков е* *ја прашува дај ма тебе да те видиме* *прелепа е* *ааа добро смееш да јадеш говна*
    :D
    Фемина во кратки црти, иако сме претежно жени.
    Мсилам 5-6 пати ми се десило - ти ма, кој знае колку си грда и дебела, а вака збориш. Добро, инаку ако сум слаба и убава, можам? Ох ти богу на критериумите и принципите.

tu mamá ‏@gospodicna__ 4 hrs4 hours ago

*ги купува облеките во излог во сити мол* *фешн блогер* *има кеш а купува по тезги* *фешн гуру*

:D

А блогерките со свилените кошуљи од манго и зара ( немаат ни с од свилено, но добро...сите ние сме модно неосвестени, ваљда има нешто со некое движење за заштита на свилените буби) и патики за трчање? Шо се?
    Како ми оди да им пишам по блоговине, девојче, имаш малку сељачко на комбинацијава. :wasntme:

На samovila.red., velesanka, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  2. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Кога имав некои 8 години, бев убер возбудена што тетка ми ме викна тајно да сме избереле торта за роденденот на мајка ми.
    Бирав, се вртев, ја носев до дома во двеве раце од што ми беше голема, ама од пуст мерак, не дозволив да ми помогнат...и таман стигнав пред врата, пружам раце таква среќна да тропнам...Шљус! Се распосла пуста торта пред праг, се отвори ко Сабина пред МТВ. :sweat:
    Тета стои подзината, мама отвара и почнува да урла од смеење, а јас урлам од плачење, цела зграда ја кревам во воздух.
    Епа, изненаџење и пол!

Денеска, еве, ѝ е денот, ама ништо не шиша бре. Идам дома, ставила стар Jurassic Park качкет да не си ја зашљака косата и си кречи во шпајзот. Си ја истури фарбата, си се опцу и продолжи да си ја топи четката во истуреното. Таа до пеколот и назад прошла, што има мува да ја лази за баналности.
    Е, али стварно, па јас се тресам за овие што живеат со drama queens. Боже сачувај, чаша скршило детето, одма рајскиот удри му го. Кај нас толку се кршат чаши, што си пијам во зелена „чашка“ од оние праисторискине со нос и очи, од крем што беа.

Ама па и дека мене ме копа - ме копа.
    Ми купила влошки со подарок - кутивче.
    Ги гледам оддалеку: Што е бе со кутијата? Кондоми има во тоа?
    - Зошто би ти купила тоа? Џабе да ги фрлиш?
    Thanks, mom. [​IMG]

Или иде со мене на кожно, требаше после да бркаме работа нешто, па се понаша ко да сум бебе т.е. „Седни сине/тука чекај/дај книшката да видам“...и притоа си муабети со жена една.
    Ж: Мило оно, ништо, ќе ѝ се среди кога ќе излезе од пубертет.
    М: ...ама она еве факултет завршува.
    А околу претежно дечишта. Па кога зинаа - all eyes on me. :emo:

Али па, што би јас без неа?!

И така. Среќна и вечна нека ми е! :party:

На senza.parole, Buttterfly, Mrs.Cuper и 47 други им се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Ме викнаа на благо , за мене и не толку драги луѓе. Нормално одбив, со извинење дека не јадам благо и кока кола . Тргнав да си варам какао...По 2 секунди ,Што ќе праиш сеа? ... Ааа да ти кажам нешто , какаото е мрсно . Во него има млеко.

Доброооооооооооо

На Mekuska и Natali.3 им се допаѓа ова.
  4. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    Денешнава прошетка малку повеке ме измори, али нема врска, важно јас убо си поминав. Ми се чини дека вака 100 години не сум шетала :lol: . Искрено кога сум со луѓето шо ги сакам можам да си поминам најубо и онака релаксирано, расположено.... со муабетче, со смеа, абе со се'. :D

Ај да одмориме од жешкото малку, седнавме на кафе и искрено најмногу шо забележав е то шо луѓево дури и за на кафе се дотерани ко за на свадба :o .

Ако сега се така, како се за навечер? О.о :^)

На Snow-Star, kjukli, Anabelle.Amorette и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Приквечерина, кога седам пред компјутеров, често си замислувам дека сум на некое вакво место.
    ImageGen.jpg
    Таков поглед имам што и месечината и ѕвездата Вечерница совршено добро се гледаат.
    Отворам прозорецов и се филмам дека сум на отворено, ноге на биро, и чекам скроз да зајде сонцето.

Денес облациве ми удрија шамар и ми рекоа дека побрзо ќе си ги видам стомачните, отколку ѕвездите на небо. И да, затворен ми е прозорецот.

На Captain-Omni, samovila.red., Ivy89 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    346
    Сакам кажам, не знам речам, чекам текне :D

7. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Плачам. Врискам на цел глас зошто јас. Ги слушам најдепресивните песни. И на крајот сфаќам дека поминувам низ најлошото. На крајот сфаќам дека за мене спас нема. На крајот сфаќам дека ги прокоцкав сите шанси. Зошто сум се родила? Да страдам ли? Најлошо што никој не ме разбира, доволна е само една прегратка и реченицата се ќе биде добро. Ама јас сум сама и покрај толку луѓе околу мене.

На Olli28, Rama и neongirl07 им се допаѓа ова.
  8. Bonx

Bonx Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    44

Слична ситуација, и јас.
    Пиши ми, ако сакаш. :)

На neongirl07 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kimora

Kimora Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    1.036
    Денес го преспав цел ден,вечер ве чекам кај мене на журка. :party:
    Од толку спиење почна и главата да ме боли,па како што е редот си направив палачинки(да ми помине главоболката од благото де :rofl:).

На толку мусли и овесни каши во пресрет на летово и во име на згодно тело,до пред некој ден благо во уста не ставав.
    Ама ова веќе не се издржува.

Од утре се враќам на стариот режим,а вечерва ќе си барам филмчиња кои ќе ми прават друштво до ситните часови.

Имајте убава вечер! :l:

На SparkyAngel, Rama, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  10. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    346
    Потполно сама. Уште талкам во место. А моите очи полни со надеж, те чекаат само тебе. Да те видат. Секоја вечер крупни солзи се тркалаат по моето лице, а мене ми навираат спомени. Мигови во кои сум била најсреќна. Мигови кои ми го трујат срцето, ми ги отвораат раните кои се уште толку проклето болат. А сето тоа ме потсетува дека сум без тебе, дека сум сама на светот. Сега не остана ништо. Ништо, освен пепел од оној оган кој некогаш гореше.

- Ме поведоа твоите зборови, па морав да го продолжам, се надевам не ти пречи.

11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Ако не прави да ти се тресат колениците, да доживуваш благи тахикардии и идиотски широки насмевки кога ќе ти пише, не е вистинскиот. Толку е едноставно.

За секој друг знаеш некаде длабоко дека тоа не е тоа. Или барем јас знам.

На senza.parole, eliesaab, anuskaNESTLE и 29 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.303
    Допаѓања:
    92.097
    Поминаа повеќе од 3 недели а чуствувам како да поминале 3 месеци ...
    Додека го спремав куферот се потсетив додека бев помала кога се спремавме за на одмор.:lol:
    Куферот го спремав секогаш неколку дена порано со нетрпение да тргнам,проверував дали недостигна нешто,да не сум заборавила нешто ... Така и вечерва, спремно ми е се и се стои пред врата :D
    Едвај чекам да заминам и да си ги гушнам моите.
    Да ја помирисам мама и сестра ми,да му ја видам задоволната насмевка на тато,да заспијам после долг муабет со сестра ми,да ми раскажат се што треба да ми кажат за оваа време што сум пропуштила, да се смееме сите заедно за да ги надополниме изгубените мигови,да им правам ручек и да велат колку многу сум им недостигала :angel:
    Ах едвај чекам,на радоста и нема крај ^_^ :inlove:

На senza.parole, Mrs.Cuper, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.312
    Денес ми се јави другарка ми која замина Австралија пред 11 години,од тогаш не се имавме видено,само на фб контактиравме ,и нормално далечината и временскиот интервал си го направи своето,се оддалечивме ама не се заборавивме,плус секој си тргна со нови друштва,нејсе,ми беше драго што и го слушнав гласот,иако не е онај истиот детски од пред многу години,сега ќе се сретнеме како возрасни девојки,денес пристигнала Битола,а јас со нетрпение чекам да ја видам и да ја изгушкам,кога се работи за луѓе кои заминале далеку,многу сум емотивна,кога би било до мене ни еден роднина ,ни една другарка не би пуштила преку мориња и океани:x:x:x ама тоа е,заминуваат за подобра иднина,за жал....

На 2212, senza.parole, eliesaab и 16 други им се допаѓа ова.
  14. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ubavo mi e, se e po plan, no chuvstvuvam kako neshto da mi fali.. Kako neshto da sum zaboravila ili izgubila. Se chuvstvuvam osamena i pokraj tolku mnogu dragi i mili lichnosti. Se druzam, shetam, no vo mene neshto e tazhno, neshto e mrtvo odamna. A sakam da se chuvstvuvam taka, bidejki znam deka nikogash nema da te imam do mene pak. Falish, premnogu mi falish, niedna lichnost na svetov ne mozhe ni priblizno da te zameni ili da ja nadopolni prazninata vo dushava. Te sakam tato. Premnogu te sakam. Se bi dala da si do mene, za nishto ne bi se zhalela i bi bila najsrekjna na svet. No ednostavno na nekoi lugje ne im e sudeno da bidat celosno srekjni i ispolneti. Edna od niv sum i jas. Prazna, potpolno prazna.

На mirandaa, Ketchup, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    лежaм еднo сaaт време вo кревет и се туфкaм зaштo не гo пуштив бoјлерoт нa време зa дa имaм зa утре...и стaнувaм сегa пoследнa турa мaслo дa сменaм пред спиење и гледам бoјлерoт фул. Ипaк сум гo пуштила.
    Е мнoгу сaкaм вaкa кoгa мaхинaлнo си се читaм себеси. :angel:

Дoбрa нoќ дoбри људи.
    Вaшa М, :makeup:

На Captain-Omni, senza.parole, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.181
    Она кога на твитерџии и твитерџики им пукаат вијугите од смислување на нова фора за твитови после некој кој направил рафален рекорд во хумор и досетливост.
    Ми оди да ги потапшам и да им речам - добро, барем се трудеше...

На Captain-Omni, senza.parole, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Од кога стана храброст да излезе некој без шминка, или да постира таква слика? Уау, види ја еј, колку е храбра. Храбра? Сериозно?
    Од друга страна излегуваат само нови техники на шминкање, вака, па така, па шминкајте се, фактички што, сите тие што се шминкаат се кукаквици.
    Како да си го нашминкате деколтето, ма јао молим те, уште тоа фалеше, само комплекси да се набивало на жените. И после треба храбри да бидеме.(facepalm)

На Ivy89, Sunshine.Sunshine, Srckata28 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    862
    Дефинитивно јас не сум човек за врска :clap:

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423

И јас не знам зашто пак се залетав за тебе слепо и со сета сила.
    Ах...љубов...не не, не е љубов ама искра е. Нешто е, нешто што не ми дава мир, а ми прави мир кога ќе ми пишеш. А тебе вајда не ти е исто.
    Ма запали и ме оставаш да горам.
    Ај донт ноу вај, ни Нора не знае, вајда ти си знаеш.
    Лето е, ама како да не. Така и ти, маж си ама понекогаш се прашувам што си.
    Топло-ладно. Не е колачето, и не убаво кога не е колачето.
    Ме тераш да ми стане сеедно. Не знам кој по ред си ми во низата.
    Вината ја гледам во себе само искрено. Ма кревам раце од сите вас.
    И да Стефане да ти си крив!!!
    Тоа сакам да кажам, иаку ме оставаш без зборови, полека но сигурно.
    Се борат оние чувства, да се откажам од тебе или да борам. Ама за што да се борам?
    Можеби премногу брзам, не знам, времето нека покаже.
    Не можам да се тркам со времето а и ни со твоите мисли, предалечни се за мене очигледно.
    А баш ќе си одговаравме, пих знам.
    Ме бркаат и други, рој од мажи, млади постари ме бараат а јас бегам кон тебе, а тебе те нема. Мислам те има ама некако како порано неако бледнееш.
    Да не ми се пресекуваа нозете секој пат кога ќе те видев барем....полесно ќе беше...
    А не си мој тип, аууу колку не си само мој тип. Ама под кожа влегуваш, со таа демек лабавата фаца и полуистенчената коса и мешето, ах мешето. Па гласот, ау гласот. Гитарата во рака и светото е твој, знам мислиш. Ама сакам и јас да бидам барем дел од тој твој свет.
    Ако ти наоѓам илјада мани, џабе ти го имаш тоа што многу подобри од тебе го немаат. ШАРМ! А што си, што си ти? Што си, не знам, ама сигурно СИ!

Последна измена: 25 јуни 2015
    На Rubiii, kikkki, samovila.red. и 8 други им се допаѓа ова.
  20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    до кога бе сите ќе патиме од една искомлексирана,истрауматизирана шизофреничарка плус патолошки лажго....сите не заебава на работа а најјако е што тој што треба да ја верува и верува....до кога бе? ќе се случи ли чудо како на филмовите да се разбери пред сите кој морон е дотичната к*******а?(простете ама стварно од сабајле сафрата ми е 500)........да не веруваш.....чуда се случуваат само во македонските приказни....времето за никаде.... ќе се има куртул?незнам.....

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.