1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    161367-Keep-Calm-Its-My-Birthday.jpg :P

На <3 pleza4e <3, tirkenbal, samovila.red. и 32 други им се допаѓа ова.
  2. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Денес првпат ми се случи да се успијам. Обично денот на некој важен настан станувам порано, без аларми, без чуда. Не знам што ми стана, дали од распустов е, којзнае. Во сонот ја прашав сестра ми колку е часот и ми кажа осум. Една минута подоцна, ѕвончето ѕвони, скокам од креветот, прашувам колку е саат, ми вика десет до девет. :o
    Со другарка ми бевме договорени јас успат да поминам од кај неа, па заедно да одиме. А јас се успав, па таа дојде и ме разбуди. :tmi:
    За десет минути се спремав некако, го облеков првото нешто што ми се најде на патот. Не дека задоцнивме, ама глупаво ми излезе другарка ми ме чекала, а јас... :|
    Сепак, најважно, сите ми се петки, како и секогаш и пресреќна сум и задоволна што се исплати трудот и напорите што ги вложував цела година. :dance: Не ми помина низ око дена оние што цела година книга не фатија исто поминаа со 5,00, на стара слава, ама решив дека веќе нема да ми е гајле другите што и како имаат и дали го заслужиле тоа, сè додека јас сум со чиста совест.
    П.С. Сега не се приближувам до фејсбук неколку денови, ќе изникнуваат свидетелства на сите страни. Јас знам дека си горда на успехот, сакаш да се пофалиш, нормално, ама да го истакнуваш на фејсбук сите да го видат, демек де видете ме, ми е ту мач кочопорење, никогаш не би направила такво нешто, мојот успех си е мој успех, и сум задоволна со самото тоа што знам дека сум постигнала нешто. Не разбирам како на некои личности им треба потврда за тоа што го сториле, стотици лајкови на сликата и коментари во стилот „паметна моја“, „најдобра си срц“ и по некој роднина „NAJPAMETNA UBAVICA NA TETA, I SLEDNATA GODINA SITE PETKI. POZZ OD VESNA, GORAN I DECATA.“ :D
    Додуша, ми изгледа како да учеле цела година само за да добијат пофалби на фејсбук, ама рековме нема за тоа да зборуваме. :wasntme:

За крај, и јас да си промрчам за времево. Доста беше, како малку да ни беа сите дождливи денови, барем дајте ни лето ко лето. :| Не знам кому се обраќам, ама ајде. Ќе си се тешам, не е важно надвор дали е сончево, важно е дали греат сонца во душите на луѓето.
    Имајте убав ден!:hug:

На hermosa, Rama, toogood и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Се чувствуваме лошо и време е да се осмелиме да се промениме.Да се обидеме чекор по чекор да се преобразуваме и си ги остваруваме своите права.Животот е краток и еден, живејте го.

На Ketchup, anel, Anabelle.Amorette и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.309
    Допаѓања:
    92.126
    Повеќе сакам срамежливи луѓе,смирени,со свои граници за се.А не уште од прво видување на глава да ти се качат :D

На Captain-Omni, hermosa, Lambada и 30 други им се допаѓа ова.
  5. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК исто така...:bow:

На De-lovely, galapce, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    СДК има денови кога збор не ми излегува од уста и молчам, ниту се смеам ниту ништо се движам како мумија ама па затоа некогаш кога ќе почнам да зборувам и да се смеам како луда иди па соприме ако можеш.

На Mala Hembra, t-sweet, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Едвај чекам да отпатувам на одмор и да се одморам од се.

На Mala Hembra, eliesaab, b.u.tt.e.r.F.L.Y и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.601
    Дремев попладнево... типично досадно попладне...не дремење од умора, ами од немање што...
    Заѕвони телефонот, а јас мрзеливо се протегнав да се јавам...
    Ме викнаа на интервју за работа!!! Утре во 13ч.!
    Сакам да се стемни, да се истуширам, да легнам и магично да дојде тој час. Да отидам и да знам на што сум!

Од самата помисла дека можеби конечно ќе ми се случи нешто убаво во доста долг период на само падови во животот на било кое поле, се потам и ми се плаче...
    Работа на струка после 6 год од стекнување на диплома, униформата за која цел живот сонувам, без партии и уценувања. Мојот сон!

Се надевам дека доаѓа етапа во мојот живот во која ќе плачам од среќа , а не обратно и ќе се насмевнам од срце после долго време.

На Candid, bittersweet, LittleChili и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Здраво :sun:
    Одамна ви немам пишано.Само што се разбудив од попладневна дремка и не знам каде сум.
    Денес ми е слободен ден,после многу време. Ми останува да соберам сила за уште една недела турбо вложување труд и после тоа да ми почнат безгрижните денови на летото. :party:
    Ќе ми се смеете ако ви кажам дека едвај чекам да заврши се,за да можам на раат да исчистам и да си средам дома. :D Уште од сега сум си испланирала полни денови шетање и дружба со мили луѓе,многу љубов и најверојатно шлапкање во море.

Имајте убав ден, :hug:

На bittersweet, cresa-jagoda, Ivy89 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Искрено, денес ми е еден од оние денови кога не ми се прави апсолутно ништо.
    Немам желба буквално од кревет да станам. |-)

На samovila.red., mia993, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Влегуваш на фб и во пораки го гледаш неговото име. Името од личноста што си ја закопала длабоко во срцето уште пред 3 години....ти оставил само бакнеж :* сабајле во 4:47.....а ти си во нова тазе врска......

Доцна е за се....

п.с. Кога е вакво времево (врни и по малку грми) сакам да си лежам, да си гледам филмови или да читам книга на тераса и да забегам малку од реалноста... ама неее, баш тогаш некому ќе му текне на кафе да те викне, тогаш некој дошол од странство на 2-3 дена па ќе те бара набрзина да се видите, тогаш некој сакал прошетки на ситниот дожд...луѓе научете ме еднаш каква сум.
    Усвари што се замарам, ќе си правам ко што сакам. На сите ќе им кажам различни причини дека сум зафатена. :wasntme:

На Captain-Omni, Candid, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  12. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.607
    Убав почеток на денот :sun:
    Вујна ми посака добро утро со слика од бебушот :l:
    Само што ја видов сликата, се изненадив многу многу пријатно.
    Иако денов е тмурен, цел ден за лежење, мило ми е што ми започна убаво денот.
    Се надевам дека и така ќе заврши :)

А раната, почна пак да боли, но се надевам дека ќе пројде

На mssuniquee, cresa-jagoda, samovila.red. и 7 други им се допаѓа ова.
  13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.740
    Корисни биле овие e-mail поракиве, ама јас не сум јас, ако нешто што е премногу добро касно почнам да го практикувам.Нема врска, барем сега си знам :e: Патем, и женскава работа не е лесна.Да се преберува, да се измијат садови и стави ручек, да се вклучи правосмукалака..ај уште скалите ќе ми останат и одењето во продавница.Вечер само еден нес да си направам, да си спружам нозе и да си најдам нешто за гледање на Fox movies или Cinemania.

Како сакам да си го почувствувам жешкиот песок под нозете..:d:

:music:

На mila89, samovila.red., Ivy89 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    15.775
    kje se zaclenam vo avon

На srcekrsacka и GirlLove им се допаѓа ова.
  15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Мене лузните по телото од време на време се уште ме заболуваат.
    Промена на време, допир, промена на расположение, настинка...
    Порано ми беше чудно зошто после толку изминато време, се уште ме боли местото каде што порано имало рана а сега е само лузна.
    Веќе се навикнав, кога ќе почнат да болат знам да стиснам заби и да ги истрпам „машки“.
    Дури понекогаш не ни ја приметувам болката.

Но лузните на душава не се научив да ги истрпам.
    На нив не се навикнав, тешејќи се дека времето лечи се, заборавив дека иако раната ќе помине, останува лузна, која предизвикува болка од време на време сакајќи да те потсети дека се уште е таму.
    Утеха ми е дека еден ден и на нив ќе се навикнам.
    Утеха ми е дека еден ден веќе нема да ми пречи болката. :)

На samovila.red., Ivy89, BurstBerry и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Јули никогаш не ми бил, да речам, омилен месец, од проста причина што не знам како да си го исполнам времето во јулските денови. Во јуни уште има школски активности, деновите ми се исполнети со возбуда чекајќи резултати од екстерно или земањето на свидетелствата, цело друштво е присутно и има дружење. Во август сум секогаш нетрпелива чекајќи да одам на одмор и конечно да стапнам на топол песок и да го почувствувам мирисот на морето, или езерото, мање битно. И јули си останува така, најспоро ми поминува, дремејќи на компјутер или помагајќи околу домашните активности. Морам да се навикнам да правам нешто и да не го оставам месецов да си мисли дека е досаден и бескорисен. :lol:

:*

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    лугево се ГУБРИЊА
    тие на ф.б. не се пријатели туку непријатели
    откако бевме на вецерта по повод 10 години од матура-очигледно е љубомората како тоа сум студирала на колеџ а тие останале само со средно а курсот кинески-само сликиата ме дотепа во нивните очи
    дури и едната од средно "drugarkava" ми го адна за пријател својот маж ме сретнаа пред Рамстор човече па љубовница ли да му станам-типов работи во врвна компанија
    искрено размислувам да избришам повеке од 15 луге ама незнаеш за што може да ти се најдат
    КАТАСТРОФА

На samovila.red. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Не знам каде сум. Изгубена во хаос од зборови и тишина. Притисната од врисоците.
    Паѓам во депресија и не знам дали има излез.
    Секој можен момент кога сум сама плачам. Се трудам да се насмеам, ама солзите ми се поубави од насмевките. Глупача. Не треба да е така. Еве признавам, така е кај мене. Да, изрод. Одвратна сум си себеси. Се мразам. Го мразам секој најмал детал кај мене.
    И кога и да се трудам да бидам позитивна и да се сакам таква каква што сум, ќе се најде некој што ќе ме срамни до земја. Веќе не се ни трудам. Немам сила постојано да се исправувам на нозе за пак да паднам.

На Mala Hembra, samovila.red., BurstBerry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    3.545
    Следните генерации нема да имаат слики од детството поради форматирање на компјутерите...

На Candid, eliesaab, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Девојки ви благодарам на сите за искрените честитки да све здрави и живи...Јас одам да се остам....овааааааааааааа да прославам де :D

На Viktorijaaa5, Sanjichka007, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.