Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Ништо посимболично не ми се случи оваа година... (не е ни завршена додуша), али научив како да бидам среќна без причина. Тоа е најголемото достигнување и мелем на душата.Па и шо зборувам ништо симболично, каква титула очекувам ? А и со ваков почеток , којзнае каков орден и ќе ми закачат до крај на годината. Има време.

И после ќе речат "Немало врска кај кого е паричката од Бадник". Има за тој што мисли дека тоа ќе му биде како водич или како надеж...Нормално, кај оној што ретко се паѓа како кај мене. :D :D :D

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Ич не сум кoмплицирaнa. Мaлку ми требa зa дa ми се улепшa ден :sun:
    :dance:

А oсвен тoa мoже дa нaмaли симпaтијaтa сo прејaките слики штo ги нaлепил нa инстaгрaм. Мислaм oк. Прејaк си, вo ред е. Требa и нa други рaбoти јaс дa мислaм вo текoв нa денoв. :fubar: . Oлaбaви.

Сo убaвo рaспoлoжение ќе изгурaм ден aмa рaспoлoженa и нaпaленa мoже дa биде oпaснo :drunk:.
    Мнoгу aрнo, не е нa aрнo...

Убaв ден луѓенцa.
    Вaшa М, :makeup:

На Ivy89, Hipica, Glasna и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Minnie rekorderka:P Za dva dena iskreceno, generalno iscisteno, se vrateno na svoe mesto8) Eh sega mozam da uzivam vo cistinata na domot pod klima so lubenica :D

На kala21, GirlLove, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Некои месеци, знаеш дека нема да бидат добри зашто се како оние денови во кои стануваш од спиење и малиот прст си го удираш од фотелјата на пат до тоалетот. Цел ден ти е отиден бестрага. Таков е овој месец, уште непочнат, наеднаш во два дена се накалемија еден врз друг неколку проблеми за кои ќе треба стапчето на Дамблдор.

Но, како што во секое лошо има и добро, така има и во ова. Убавината е во тоа што кога притисокот ќе притисне, од луѓето го цеди сокот на карактерот, му ги вади емоциите и го тера да биде токму она за кое е створен. Да биде смачкан и да личи на прегазена од шлепер жаба или да се претвои во цеден сок од портокал, па од корите да се рашири онаа пролетна миризба на природен парфем...

Вообичаено, сакам сам да одбирам дали да бидам поразен или не. Овој пат нема да бидам поразен.

На nevermet18, BurstBerry, Marjan007 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Некои луѓе сонуваат за успех,луксуз, материјални работи, душевен мир и ред други работи што ги посакуваат. Додека па некои работат, дејствуваат за да го исполнат сето тоа. Добро, не е лошо ни да се сонува, но без акција ќе остане само сон. :)

:sun::sun:

На BurstBerry, tirkenbal, hermosa и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    сдк “Кад се сељо покондури“ е тогаш е најлошо!!!

На BurstBerry, Captain-Omni, 1slavjanka и 15 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Sekogas kukame po nesto sto pominalo.
    Porano se imase poveke pari.
    Porano se imase iskreno drugarstvo.
    Vistinska ljubov.
    Lugeto porano znaea da si ja pocituvaat intimata,nasproti deneska pokazuvajki ja pred site na socijalnite mrezi.Sekoja emocija,sekoe patuvanje,pa duri i sekoj obrog i shoping.
    Porano hranata bese po prirodna,sega se e vestacko.
    Porano,porano,porano..

Dajte sto porano da zapocneme da go uzivame zivotot sto go imame.Da ne dojde den i za denesniov velime,porano se bese poubavo.
    Uzivajte vo zivotot,ovde i sega.

На joy1, BurstBerry, hermosa и 18 други им се допаѓа ова.
  8. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.153
    СДК... Планираме нешто, правиме за да се случи, сакаме да успееме и продолжуваме да чекаме низ времето се додека само една минијатурна капка не го преплави трпението.

На Snow-Star, BurstBerry, julie77 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    34.159
    Читам,слушам,се чудам и се мислам.Се мислам дали да плачам или да се смеам.На стари шини ќе шибал брз воз.Добро бе македончиња,возот ќе шиба,кога ќе ја удри таа брзината и ќе летни од шините како во цртанот којотот и брзата птица.Воз прегазио шине работата.Воз по стари шини ти е исто како да возиш порше по селски улици.
    :headbang:

На hermosa, 1slavjanka, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Деновиве сум арогантна идиотка :punch: Не знам шо се дешава,ама нервоза имам за извоз:x

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.581
    Најсилна сум кога треба. После се чуам како сум издржала. Имам чувство дека телово ми постои, духот ми е на друго место, заштитен од светот.

Во тешки моменти сфаќаш кој е цвеќе, а кој гомно. Тогаш гледаш кој е битен и кој го сакаш и те сака.

Во ситуација кога немаш нешто, само оној кој вистински те сака, ќе ти даде. Другиот ќе се преправа дека помогнал.Бог дава тешки моменти во животот, за да ги преброиш пријателите и да се зацврснеш. Инаку ќе е глуп животот. Затоа, колку и да боли, знам дека Бог има причина и тоа ми дава утеха. Знам дека не може Бог да е 24/7 со мене, затоа ми дал маж до мене кој го менува него кога тој не постигнува.

Себичните се луѓе без живот. Тоа се луѓето од типот, абе глеј теба да ти е арно, утре тебе никој не те гледа. Е да, никој не те гледа, оти никогаш не си дал помош на никој. Затоа ќе умреш сам, во соба со посрани чаршафи, со рани на грбот и газот од декубит, задавен од повраќаница, оти нема кој да те заврти на страна. Биди себичен и понатаму. Оти сите ќе умреме. некој во гомна и пари, некој со љубов и сиромав.

Имам шише Конфорт до мене, а не можам да пијам, морам да учам.

На Snow-Star, BurstBerry, joy1 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Најубаво е чувството кога едвај чекаш да ја видеш саканата личност и да го фатеш за рака. Да му кажеш колку го сакаш и дека секоја минута помината без него е век.
    Понекогаш размислувам колку сум само благословена што го имам најдобриот дечко на свет. Таа љубов која му ја гледам во очи секогаш кога ќе ме види е незаменлива. Тој поглед, таа насмевка. Едноставно многу сум му благодарна го Бог што го запознав. :sun:

На BurstBerry, Ivy89, Umbrella22 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Некогаш скромноста беше доблест, во денешно време почна да станува мана. Не можам да поднесам луѓе кои уста не затвараат од фалби и докажување пред останатиот свет, а живеат сосем друг живот зад затворена врата. Дали парите можат да го променат човекот или таквите особини си го носиме во себе и во зависност од ситуација ги манифестираме? Ете се прашувам за неа, таква ли била од секогаш, а јас сум била во заблуда? Лебот сме го делеле толку години, а сега се слушаме еднаш на три години кога има нешто да ми се пофали. Ама не е тоа само фалба, полно е со завист, злоба, надменост. Некој што ништо не знае за твојот живот со години, ќе те побара да ти се пофали колку бил успешен во веење партиски знамиња.Оф леле(facepalm). Сакав да отворам уста и да и кажам нешто за мојот живот за кој ништо не знае последниве 15 год.ама се премислив. Се радувам за тебе- ѝ реков. И навистина се радувам, ама не ѝ завидувам, злобата и љубомората ќе ѝ го уништат животот.

На Snow-Star, do-re-mi, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  14. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Најпрво добар ден феминки:) денеска сум во форма па имам многу работи да кажам.:)
    СДК случајно го загледав логото на една градежна фирма кое гласеше "Ние градиме иднина" и така насмеана си велам у памет да се направам Чак Норис мафија да им се јавам и да им речам да ја изградат и мојава иднина, онака малку поубава, повесела, со многу радост и љубов :lol: ама па стварно убаво ми звучи логото ветувачки исто како оние што ги користат за време на предизборна кампања :lol:.
    Инаку претерав со јадење неделава, да не речам месецов и имам поради тоа грижа на совест :xпа еве официјално си давам ветување пред вас драги мои феминки дека нема повеќе да јадам благо, грицки и чипсови (барем не преку цела недела таков луксуз евентуално ќе си дозволам исклучиво сабота и недела).
    Тоа што најмногу ме радува покрај толку страдања е работата што со љубов си ја работам и да не ги заборавам моите мачиња премили со најубави очи.
    Поздрав имајте убав ден, уживајте и за мене доколку сте негде покрај плажа(poolparty):sun: :d:

На BurstBerry, Sunshine.Sunshine, Ivy89 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Времево пекол а јас со гнојна ангина... :worried:
    Прелошо ми е луѓе;(

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Планирам да барам привемена работа за време на одморот,не сум нормална знам ама не можам да седам дома цел месец пензионерски без обврски,сакам да работам,секоја секунда да ми биде исполнета и да немам време да размислувам за глупости.

На Mishela, mirandaa и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Прочитав една статија која крајно многу ме изнервира.
    http://www.kafepauza.mk/zanimlivosti/kluchnite-razliki-pomegju-zgodnite-i-ubavite-devojki/

До кога девојките ќе се делат на згодни и убави? До кога карактерот на личноста ќе се етикира според надворешниот изглед.
    Ова е крајно нешто. Жално и неетички е што вакви популарни македонски портали објавуваат вакви статии.

Читам и не ми се верува.
    -Згодните девојки имаат зачадени очи, убавите девојки имаа природна и неутрална убавина.
    -Згодните девојки имаат силна физичка привлечност, убавите девојки имаат силен ум.
    -Згодните девојки освојуваат со стенкање, убавите девојки со начинот на кој говорат.
    -Згодните девојки бараат секс за една вечер, убавите девојки сакаат бессони ноќи.
    -Згодните девојки имаат силни облини, убавите девојки имаат силни нерви.

И уште неколку такви глупости...

Жалното е што има млади девојчиња кои го читаат ова, според овие ли статии тие треба да го градат својот карактер?
    Жените сами си се делат на „згодни и убави“, па после се чуделе зошто имаме таква младина.
    Па кога оние згодните девојки ги етикирате како лесни и девојки кои се за една вечер, а оние просечните (или барем така се опишани во статијата) се оние кои треба да се женат ќе имаме таква младина.

Идиотизам на ниво.
    Трагичното е тоа што статијата е исто така напишана од женско.
    До кај ви се стандардите бе луѓе, според какви критериуми живеете, какви треба да бидеме на изглед за да бидеме совршени и да не ценат. Не смееме да бидеме згодни бидејќи ќе не етикираат како лесни девојки, девојки без морал и срам, срамота!

Македонијо, моја чудна земјо.(n)

На BurstBerry, Ivy89, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    појаснување ОРДИНАЦИЈАТА Е НЕЈЗИНА НА ПСИХОЛОГОТ ЗА КОЈ ШТО ПИШУВАВ
    И СУМ НЕМАЛА ШАНСА КАКО да искомуницирам со дотичната керка и
    сосема случајно ми текна на неа на ф.б.
    и баш прашав за книгата мокта на потсвеста една начитана личност-бај д веј книгава е чиста психологија
    добив одговор дека дека несвесно потсвеста не "работи"
    ова психолог да ми објасни оти вака ми личи на психолошки лавиринт(facepalm)

19. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Мозокот не ми е програмиран да работи на овие жештини. Ајде одморе иди бре.:d::sun::music:(poolparty)

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.491
    Допаѓања:
    16.990
    Мислам, стварно? Really? Искрено се задлабочив по фејсбуков и заприметив колку само фотографии, ваква поза, таква поза, онаква поза, па со мини, облечена, дотерана, погодена, нашминкана.... Лајкови брате 500 и кусур.... Влегувам кај мене, мн скромно со слика, две да се знае од кого е профилот....Ем ај аттрактив?:wasntme: Зошто е потребно сето тоа лајкување, толку ли ви го нахранува егото? Што има бе да си го рекламирам телото? Имам де и јас, висока сум и долги нозе... Па ете не правам такви циркузи. Самтајмс ај еск мајселф ем ај ту модест?Да не треба и јас да земам да се разголувам? (Боже, сачувај) |(
    Сепак, секој си го има замислено животот некако.... Peace8)

На samovila.red., BurstBerry, Sunshine.Sunshine и 12 други им се допаѓа ова.