Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Прво искуство јадранско...Сума сумарум - нова животна лекција.
    Не знам како и зошто ама ова патување ме научи да уживам во малите моменти, што претходно не го умеев.Што се однесува до морето, ми се допадна, прекрасен редок тиркиз! Тиркизот е симбол на оптимизам, среќа и ведрина и Јадрансково море баш на тоа и ме асоцира...Убавини земски..ил привидни...ма појма неам!

Песочни плажи, пина колада, сонце, сол у уста, познанства, олабавени црногорци - супер домаќини, Moritz Eis сладолед, клубови...(преполни со турбофолк :^), ама се најде и нешто нормално ), Стариот град - рај во мало...остаток од римското владеење и стил на Балканот...поплочени тесни патеки, кафулиња со свеќички навечер....романтики...

Будва и јас - роман.А летото пишува страници...:sun:

На BurstBerry, poenta, Giovanna и 20 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Највеќе мразам кога нудите помош а потоа дволично се смеете.
    Колку само сте бесчувствителни.
    Ќе ве прашам на вас кога ќе ви изреагира некој така дали ќе се смеете.

На Candid, samovila.red., hermosa и 5 други им се допаѓа ова.
  3. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.262
    Допаѓања:
    4.332
    Многу многу не слушам по македонските медиуми за најголемиот настан во историјата на вселенските истражувања. Имено за првпат на 14 јули 2015 година поркај џуџестата планета Плутон ќе прелета сателитот New Horizons и ќе испрати фотографии од него.

Досега имавме само многу матни слики кои едвај успеа да ги направи вселенскиот телескоп Хабл.

На Annath, SV1911, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.327
    Денес не знам колку бело вино испивме со другарките,ахам да,почнавме после 14 ч со ручекот,другарка ми беше сама и спреми убаво јадење,добро муабетче,и многуу винце,после неколку саати се префрливме кај мене,и пак со чаши вино во раце си седевме,а прозорците ширум отворени и си влегоаа колку да сакаш комарци,е па на здравје нека им е вечерата вечерва,имаат што да јадат од мене8):D:D:D
    п.с моите не ме виделе одамна поднапиена,и не си легнаа дур не заминат другарките,е па ексик веќе,не сум мала де да се пијанчам,ми беше уствари ни беше убаво на душичката и си пиевме во граница на нормалата,а спомнав некаде дека имав многууу досадувања и лутења од типчето мое:wasntme: се запнал да ме раздели со другарките ,ама нема да може:x:d::d::d:

На 2212, samovila.red., BurstBerry и 12 други им се допаѓа ова.
  5. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Сакам да кажам дека ова лето мене дефинитивно не ми оди со работата.
    Бев пробно на едно место 2 дена- се продаде. Прашав на уште илјада. Од две места ќе ми се јавуваа- не се случи. Утре ете пак ќе одам на разговор.. Ми се смачи! Пола лето помина јас пари немам ич зачувано и ако не почнам да работам под итноооо ќе морам да се збогувам од одморот оваа година, а не можам да опишам колку ми треба очајно морално неизбежно оти во спротивно ќе полудам и ќе убијам некој или самата себе.(не сум сериозна за убивањето)
    Фак дис кантри.

6. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173
    Зошто сите во мојава околина се хомофоби? Како навредувањето на геј личностите да стана мода и нешто што сите го прават.. Во последниве 2-3 месеци сум дошла до контакт со многу различни кругови на луѓе и тоа е една од најчестите теми за која се зборува. Зошто не можат едноставно да се фокусираат на нивните животи, а не да се замараат со останатите? Што е толку важно кој со кого спие? Се дури луѓето се среќни и не прават нешто лошо што влијае на вашите животи ОСТАВЕТЕ ГИ НАМИРА!

На Hipica и sofijanoka им се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК и на крај сепак така е, треба конечно да одлучиме како ќе гледаме на животот и на кого ќе дозволиме да управува со нас..Добро утро на сите :sun:
    Оскар Вајлд - мудра мисла (fingers)
    unnamed (1).jpg

На Rama, Sunshine.Sunshine, Ivy89 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    ^^
    @Elissa , вистинита мудрост која може да се применува во секојдневието и кај секого, и во пракса.Само и само ако дозволиме на вистинската страна од разумот непомешан со психотични, депресивни и деконструктивни мисли да владее имаме резултиран успех.

Морав да ја искоментирам мислава, периодов баш на тоа се фокусирам и го варам тоа.

Добро утро, и зграпчете го денот. :)

На eliesaab и Elissa им се допаѓа ова.
  9. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Какви луѓе сте вие кога постојано нешто дофрлате и укажувате на туѓите недостатоци ? Колку многу си поправена! Дебела! А што ти се тие црвени линии по нозете?!
    Алооо јас сум мајка,МАЈКА!!!
    Пред 3 месеци на свет донесов мало бебенце.Цели 9 месеци телото се ширело.Не може одма да бидам шланг,слаба како што бев и да тие црвени линии по нозете се стрии ако викате дека незнаете што се тоа.Ете уште си стојат и не избледуваат и зошто јас постојано морам да ви објаснувам,кога се правите дека не разбирате. Гледајте си го својот живот и грижете се за себе а другите оставете ги знаат и сами да си ги средат работите.Пријатно!!

На Rama, samovila.red., Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Screenshot_2015-07-10-10-19-32_1.jpg
    Жалосно е колку некои луѓе немаат свој живот, па мора да најдат нечиј друг и да го набљудуваат и пратат во чекор. Место да си уживаат во својот, да се радуваат на секој нов ден, на тоа што денот им го носи, да си ја гледаат својата работа ... :sun::d:
    На некој начин тоа е и комплимент. Им се допаѓа се ваше, вашиот живот, вашиот начин на живеење,токму затоа и се замараат, но сепак не треба да подлегнуваат на ниска самодоверба и како болни константно да се замараат со туѓи животи.
    Кога ќе им се посочи ова, веднаш реагираат бурно и ќе негираат. Не никако не го прават тоа, само ја следат секоја ваша слика на социјалните мрежи,се препукуваат и коментираат што сте постирале, а што не.:lol: Со нетрпение чекаат да дојдат во муабет со некој за вашиот живот и ред други мизерни работи.

Бидете свои, имајте свое сопствено јас и пред се бидете благодарни за се што ви е дадено и сакајте го тоа.Не гледајте со завидни очи кон другиот. :)

Имајте убав ден. :sun:Надвор нема сонце денес, но одлично е за спиење и одмарање.

На samovila.red., bittersweet, Lilit и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Секој пат кога ке видам насмеани лица без разлика на нивната возраст се радувам премногу се радувам,на моменти ке размислам кој знае каква мака си имаат овие луѓе но сепак се насмеани,насмеани се затоа што не се откажале од својата насмевка,е таквите ми даваат сила за да идам напред и да ги остварам сите мои сонови.Затоа да не се предаваме никогаш колку и да е тоа тешко,да гледаме за иднината и да се бориме за нејзе.

Имајте убав ден СКОПЈЕ СЕКОГАШ ВЕ САКА :)

На samovila.red., Addy, Sunshine.Sunshine и 12 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Значи кога ќе видам на порталиве со големи букви 8 кг ЗА 8 ДЕНА, ми се :puke::puke:

Значи ако одам на одмор на 9 август ич да не се мачам од сега да си правам рестрикции во храна...на 1-ви да почнам и ОП на 9-ти ќе бидам згодна

На Annath, samovila.red., Sunshine.Sunshine и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    @referentka , pa toa e i poentata na napisanoto, so :puke::puke: ke oslabnes za 8 dena !

На SV1911, cresa-jagoda, Hipica и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Како што е ред, петочки со првото ветре, после две недели слаб сон Лилит се разбуди со затнат нос, главоболка, грлоболка и све по ред, да не речам ебана се разбуди!!!
    Добро бе викенд иде, како можев?
    Ми оди да се расчукам сама себе.
    Ама убаво им викам на луѓево дека алергична сум на оние гадовите што живеат во климите. Ги премолив на работа да ги исчистат, последнава недела како почнавме да ги пуштаме се затнав целата.

На Nausicaa, tessie и Lella им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Ладно, ептен си се чувам, си се наоблеков од глава до пети, си сварив чај со лимон и раат.
    Мирна глава.

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... денеска и немам што да кажам.

И не сакам да кажам.

И да има и да сакам, џабе ќе биде да кажам.

Ајт да не ви расипувам ден, имајте позитивен, исполнет и свој ден :f:

На samovila.red., Ketchup, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Стави го човек во некаква гужва, метеж или посебно во ситуација што подразбира чекање на ред, и види му ја културата на однесување... 8-|

На Snow-Star, Rama, Ketchup и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    ^ Како стареам се повеќе имам став за оние кои те оставаат да чекаш, од поединци до институции, повеќе зборува за нивната култура и организација.
    Има и таков тип на луѓе кои секако реагираат бурно и да нема гужва, едноставно дошол со намера да се кара.

На kjukli, Hipica и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Луѓе што ќе направат да те заболи устата од смеење и да не можеш да се прибереш некое време се my favorite kind of people. :sun:

На Valerin, eliesaab, Rama и 12 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.082
    Човекот по рингтонот ќе го оцениш .

На Valerin, Candid, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.