Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Храбрите личности не кукаат по форуми за своите проблеми,затоа што знаат дека ниkој неможе да им ги реши проблемите,туку во четири очи си ги решаваат своите проблеми.

На Punk girl, Salome, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    јесaм :D
    Пa не џaбе пишувaм вaшa/твoјa нa пoствите :lol:.

Мaлку кaснaм, aмa еве зa денес ќе ти пoсaкaм убaв ден сo мaдaм ;).
    п.с. пaтем тoa ќеркичкaтa би требaлo дa е?

неделнo пoздрaвче :coffee: !

твoјa М. :makeup:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Вистинската љубов не е ниту физичка, ниту романтична. Вистинската љубов е прифаќање на сè што било, сè што е и сè што ќе биде... или нема да биде.

На Esmeralda-MD, eliesaab, mims-89 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Чувството кога треба да свириш на виолина пред илјадници луѓе (а никогаш немаш фатено виолина во раце) на отворено и во гужвите го забележуваш бившиот како со шипка доаѓа спрема тебе на бина и сака да те убие....

На mims-89 и Captain-Omni им се допаѓа ова.
  5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.158
    За оние што ги пуштаме да влезат во нашиот живот (не) свесно, се почесто се потврдува констатацијата дека не знаат да ја искористат привилегијата на влезницата, па почнуваат да тонат при обидот да се нурнат во непредвидливоста на водниот тек.
    Фактот што не знаат да пливаат го лоцираат во оној што им дал влезница.
    Поучени од таквата категорија, сопствен недостаток не постои, за сметка на широградоста на некој што допуштил да бидеме дел од неговиот ценето парче секојдневие.
    Колку и да е тешко признанието, од вината секој ја чува раката.

На kjukli, eliesaab, kala21 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не дека се фалам но имам поубаво црвено носе од Були.

На kjukli, eliesaab и kolovoz им се допаѓа ова.
  7. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    3.545
    Најчесто луѓево јадат бидејќи се гладни, јас не јадам зошто премногу сум изела. :wasntme:

На Lady Phoenix и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  8. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Луѓе што јадат луѓе, е тие се најопасните но и најтешко воочливите, знаат да се камуфлираат многу добро и додека око трепнеш веќе си на парчина, а тие само си додаваат сол на рана, но пак златното правило вели дека и тие се најбараните, иако те повредуваат ти сеуште кроиш иднина со нив.
    Па мислам дека е доволно, доволно трошев платно на тие, период е кога човек е самичок дојде и кај мене тој период, период на неможност да се довериш некому зошто почнуваш да не бидеш силна личност, стануваш мекуш, веднаш те нападнуваат, те нападнуваат дури и тие што си ги сметал за најдраги, но забораваат дека е само период, поминува...
    Само не знам каде отиде таа човечка особина молчечки да слушаш и гушнеш некуму зошто тоа би му значело се на овај свет!

На BurstBerry, kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 3 други им се допаѓа ова.
  9. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.608
    Очигледно пмс и топлово, ми прават да бидам уште поизгубена.
    Ајде што веќе не знам ни кој датум е, ниту пак ден...најтрагично е што го направив дедо ми мртов, а уште е жив.:tmi::tmi::x (срамотилоци)
    Си седиме денеска со мајка ми, и зборевме нешто за златни прстени..и ми вели: - Ајрон, имам убав голем златен прстен, татко ми ми го донесе од Германија.
    И ја таква: - Па ти имаш татко?..Како имаш татко?..Нели е умрен?...и си седам така зачудена, очекувајќи да ми одговори на прашањата :drunk:
    Она ми вели: - шо ти е Ајрон, па имам татко, како да немам, ене го жив и здрав е, (и премалува женава, а ја ја гледам :?: ) ...
    И велам: - Е, мамо, немаш татко, не ме зафркавај, каков татко,....
    И одеднаш се свестувам и велим: - лелел, дедо Душко ти е татко тебе, ....:tmi::rofl::rofl:
    Мама битно премале од смеење:rofl:, а ја пропаднав од срамотилоци...си го направив сопствениот дедо мртов(facepalm).:whew:

П.С сега не можам ни да се допрам од смеење :lol:

На kjukli, cresa-jagoda, Lella и 9 други им се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Ќе врискам од среќа. Урлам по дома луѓенца. 8):D:inlove::party:
    За едно пола саат каков план смисливме со еден другар, абе ќе си полетам. Па волку никогаш во животот не сум се радувала.
    Не знам дали сонувам или е реалност. Се надевам дека не сонувам. :inlove:
    Ама тајна е. Ќе остане така неколку месеци најверојатно. Ако стане големо некогаш, не знам шо ќе направам од радост. :inlove:8):D

Оддеднаш вака, ми се врати волјата за живот. Овој досаден, депресивен живот доби малку боја и среќа. Ќе си заплачам, хаха. Ама нема да плачам. Крај, точка, извичник! :muscle:
    Од денес 20ти Јули 2015 си ветувам себеси дека нема да плачам барем до 20ти Октомври истата година. Не смеам да се изневерам себеси. Не си го долзволувам тоа.
    И така, со безброј планови за во иднина и филмови во главата, ве напуштам сега.
    Имајте убава ноќ. :l:

На Esmeralda-MD, kjukli, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.330
    Не е ништо ново,ве гњавам по стопати на ден со тоа колку го обожавам Внук ми,и ви пренесувам мали детали за тоа:Dама денес посебно го сакав,токму до сега бдеев над него кај што спие,брат ми и снашка беа на свадба и јас бев задолжена за грижата негова:inlove:офф какво ангелче беше,му го слушав срценцето како му чука,си го галев со саати по косичето,а тој со рачињата нагоре спиеше толку опуштено,бидејќи знаеше дека тете е до него,вистински АНГЕЛ е значи!!!!

На 2212, Esmeralda-MD, Stories и 16 други им се допаѓа ова.
  12. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Сакам да се испожалам колку сум гладна во доцните часови. Хаха..
    И уште си отворив Фемина инстаграм да си разгледам и да ви кажам искрено, незнам што барав на таа тема.
    Утре планирам целото јадење на планетава земја да го изедам. Е од толку филмови што ми се прават сега.
    Како сега би ми дошол еден хамбургер од таа сендвичара.. Пица од тој ресторан.. И на крај гозбата да ја завршам со цигарче.:inlove:

На Esmeralda-MD, cresa-jagoda, One.Moment и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Бевме денес до кај баба ми и дедо, да ги видиме пред да идеме на одмор.
    Баба ми, нека е жива и здрава ме изнасмеа. Вели, се тоа убаво ама не знаете албанцки, како ќе се разберете?!
    Абе бабо, една и единствена си... Ако она не ме насмее, нема кој..

На Sunshine.Sunshine, Anabelle.Amorette и Rama им се допаѓа ова.
  14. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Те сакааааааам, те посакуваааааам... Е тоа сакам да кажам, затоа што не можам тебе! Аклохолот зборува, но не лаже.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Тешко е да глумеш среќа а мораш,,еден свет во кој си живеел долго време во кој си мислел Оти е совршен без лаги ти се распрснува пред очи како меур од сапуница и се појавува ден,ноќ со многу болка и огромно разочарување и прашање"Дали мојот живот бил една голема лага,и јас "среќно"сум си живеела"?Треба време човек да стане и да се дигне од калта,но тоа е човек и знам дека ќе успее,МОРА.....

На samovila.red., kjukli, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  16. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Животот е мноку краток,само да знаеш да го живееш.Неможам да ги разберам луѓето колку се себични, злобни и љубоморни,абе гледај да го проживееш животот... кои е толку суров и не знаеш што ке ти донесе денот,а што ноќта.....

На SV1911, kjukli, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Не ги учете децата да бидат богати. Учете ги да бидат среќни. Само така кога ќе пораснат ќе ја препознаваат вредноста, а не цената.

На Despinaa, SV1911, samovila.red. и 13 други им се допаѓа ова.
  18. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.262
    Допаѓања:
    4.332
    Не им ја разбирам потребата и модната логика на некои родители своите мали деца (6-7 год.) да ги сексуализираат преку провокативна облека (n) и прекумерна шминка.
    Добро бе луѓе, не ви поминува низ тоа главата дека децата ви наликуват, да ми простите на изразов, на курвичиња??? :swear:

Разбирам ние младите и тинејџерите под дејство на телевизија, интернет, музика и сл. така да се облекуваме ама тоа самите си го правиме - скришум од родителите или јавно, ама како родител некој намерно дете да го учи на таква мода уште од мали нозе кога тоа сеуште апла не умее да прави разлика ми е... :puke:

Последна измена: 20 јули 2015
    На eloves, Salome, Mama25 и 29 други им се допаѓа ова.
  19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Не би било лошо да постои некаков тест кој би требало да се полага пред да им се дозволи на луѓето пристап на интернет - овде пред се мислам на мали дечиња и постари луѓе, кои за прв пат се среќаваат со овој медиум за информирање и комуникација.

Да се научат дека не се што пишува некаде на интернет е вистина (напротив), да се научат критички да ги оценуваат работите кои ги читаат, па дури после да се повикуваат на таквите извори и да ги цитираат.

Интернетот навистина е права ризница на информации, ама исто така и на најмалку исто толку дезинформации - почнувајќи од разни надрилекарства и магични лекови, приказни со сомнително потекло, теории на заговори и слично.

Гледам дека многу од луѓево за жал веруваат во ваквите чудесии, ги споделуваат па дури и убедуваат други луѓе во нив. Од верување во вакви работи може само да настане штета наместо корист.

Голема „благодарност“ до членовите кои ме инспирираа на ваквото размислување. :)

На Captain-Omni, Mama25, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Дека до 12 саатот, два пати се имав истуширано....ај да видиме уште колку ќе треба до крајот на денот :D

На Wahnsinn, eliesaab, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.