Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Она коа ти се плаче, а солза неможеш да пуштиш...
    Депресија...
    Како се обидувам да си надокнадам со материјални ствари тоа е чудо... И знаеш што, ќе изнакупам глупости, ќе дојдам дома, ги гледам кесите и што??? Пак ми е некако празно... на ништо неможам да се израдувам...
    Кога отварам очи насабајле прва мисла ми е што сакам да си купам, втората веќе ми е „ехх да имав пиштол„ - немаше да мислам два пати... Третата мисла веќе станувам и нема веќе мисли. Права линија.
    Немам мотивација за ништо...
    Само мислам на тоа што да облечам, како да се нашминкам, кај да ја здувнам. И сето тоа ќе го направам и ќе отидам некаде на море и ќе седнам на лежалката и ќе гледам во морето и нема ниту еднаш да влезам во водата, само немо ќе гледам и пак ништо...
    Некоја необјаснува празнина и тага имам, до душа и може да објасни но неисе...
    Дали и овој пат да ставам се на игнор и да се молам дека така ќе се реши се?

Ми се пие текила.

На samovila.red., ivanchos, Beauchamp и 27 други им се допаѓа ова.
  2. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.608
    Не е ова за во СДК, но сепак е важно, морав да го споделам
    Отворен број за донации за Тетовската поплава 076330113
    Споделете!!!
    11828818_10152627371042609_4873122077807549008_n.jpg

На samovila.red., Lella, Abrakadabra и 8 други им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.743
    Недостапност се глуми.И тоа на големо.Им се пружа прилика, ја зграбаат и им се полни егото.Не дека аир видуваат, ама ајде де.

~
    Ми текна деновиве да се вклучам на една апликација.Порано си дремев на нејзе по цел ден, инаку доста инспиративни слики се прикачуваат.Некоја позитива и од тоа плус се добива.Па, и некое цик-цак движење има по плоштадот и тротоарите.Се раздвижи народот.
    ~
    Се‘ е до културата.И таа зависи пред се‘ од нас.Без разлика што и како е направено, тоа треба да се запази.Сигурно секој може да се помести малку и да си фрла во корпа, а не куп ѓубре да остава позади себе. 8-|

На samovila.red., ivanchos, hermosa и 7 други им се допаѓа ова.
  4. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Не ми се верува дека повторно ги чувствувам овие пеперутки во стомакот.. Мислев дека веќе одамна нема да се почувствувам вака пак, пеперутките од првата љубов, пеперутките од оној со кого го делев светот молчејќи. Ех колку лесно можеле да се разбрануваат тие чувства пак, само еден мал настан бил потребен. Се надевам повторно ќе бидеме добри пријатели.

На hermosa, joy1, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    СДК дека на форумов има луѓе што имаат два-три профила...знам, ништо ново не кажав.

Па се лајкуваат сами себе, па си реплицираат, па се фалат сами себе колку се паметни, умни...па и ќе побараат совет за измислен проблем па и во ЛП ќе се обратат...

Имаат потреба да бидат сакани во животот па на крај и овде само сами себе се сакаат.

Или има и друга страна приказнава...на регуларниот профил ќе ја окашкаат работата,ќе си го покажат своето вистинско лице па ќе исчезнат наеднаш за да се појават како сосема нова личност.

Штета.
    Во реалниот живот неможат да избришат лај*на од историјат, па психички овдешното сурфање со разни профили им е еден вид лечење.

На samovila.red., stetoskop, anichka94 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Знајте: Осаменоста не ја продавам... а лажна љубов и пријателство не купувам.

На samovila.red., ivanchos, hermosa и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Refke, ne samo tuka, moram da te popravam. Toa go ima po site socijani sajtovi /forumi kade ima moznost da lajknes nekakov komentar. Kriv e donekade i popularniot Facebook, zatoa sto ottamu dojdoa tie famozni lajkovi. I da ima dislike kako opcija, pa i so toa ke manipuliraat ludjevo i za inaet ke stavaat deka ne im se dopadja nesto. Toa e ! Vo 195 BC, Titus Maccius Plautus napisal ''Homo homini lupus est''
    So samo cetiri zbora, se e kazano !

На ivanchos, bittersweet, SV1911 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Немам ФБ и можеби сум една од ретките кои не одобруваат ФБ...незнам за таму
    Али Овде...ц,ц,ц....и удварање има...и лигавење ама сам на себе...од вториот профил на првиот си пишуваш.
    Скржава сум за лакови јас...овде не лајкувам се и сешто и не очекувам да ме лајкуваат, едноставно различна сум од стереотипите кои се ,,пишани,, за жените во зрели години.
    Стојам за секој свој напишан пост иако ова е анонимен форум
    Се чудам само до каде луѓето одат со својата амбициозност или лудост да се сакани и да се аплаудира на се што ќе напишат...да се наиде на општа прифатеност.
    Имаат проблем тие...сериозен.
    Којзнае...можеби некои од моите ,,друшки,, се такви..

На samovila.red., ivanchos, t-sweet и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968

Хахаха, деф не знае што е блогерка.
    Мразам вакви луѓе. Само гледаат прилика да си го исплукаат отровот, личното незадоволство што можеби сакале да го прават тоа што го правиш ти, ама премногу ги мрзело да се потрудат, па сега сите им се криви. :rofl::rofl:

На samovila.red., joy1, Jordanovska-K и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Abe kako primetuvate takvi? Jas toa nisto ne zabelezuvam.
    Daj kazete sakam i jas da znam :D

На samovila.red., bittersweet, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Смачено ми е од луѓе без основна култура. За да ја доловам ситуацијава да кажам дека сум бремена 7 месец. Секој втор во автобус ме зјапа мене да ми падне незгодно, не нему. Да не правам муабет дека никој не ти станува во автобус. Попрво пензионериве ќе ме избуткаат. Колку пати сум морала акробации да извесувам за нечиј лакт да не заврши во мојот стомак.
    Јас порано бре кога ќе сум видела трудна жена одма сум станувала во автобус, ќе и се насмеам од уше до уше, мене ми го разубавувала денот. Ми изгледала ко нешто совршено.
    Во маркети и на лекар да не праиме муабет. Односот на персоналот е за нигде. Зборам за клиникиве под државна капа. Се праи ко да не те гледа, не постоиш. Некогаш се запрашувам дали имам моќ да се претворам во невидлива хахаха...

На samovila.red., ivanchos, danichap и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Што е со жениве што доаѓаат со пудра,креон и пуштена, фенирана коса во теретана?

На samovila.red., Candid, ivanchos и 21 други им се допаѓа ова.
  13. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Да те надополнам... и со хеланки со шљокици...туники за во град...и стенкаат на справите :muscle::puke::puke::fubar:

На Luna91, Daydream, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Тоа што стенкаат на справите е поради тоа што пијат ГУТЕФРУТЕ
    И рекламата нели така ,,вика,,

На samovila.red., Candid, stetoskop и 15 други им се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    :D:D:D:D Само незнам дали тие ја копираат Лила, или Лила нив:D:D
    Зошто стенкањето по теретани го имам видено со години наназад а рекламава сега искочи:D
    Може им дава поддршка па сега уште по гласни се|(:drunk:

На Valerin, cresa-jagoda, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Хахаха па што ви е чудно? Сите идат во теретана да се извежбаат, некои мускулите некои стенкањето хахах

На Jenniffer, Avokado, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  17. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    И јас сакам да знам
    Да бидам искрена на почеток на моето членување премногу сериозно го сфатив форумов ( како и сѐ во животот), па често се чувствував навредена, повредена, од нечија реакција, реплика или сл. Сега ми е забава и место каде можеш да си кажеш што мислиш без да се оптоваруваш ќе наиде ли тоа на одобрување или осудување. А и тоа со дупли профили, мене повеќе ме загрижува тоа што во реалниот живот луѓето имаат по сто лица, па во зависност од ситуација ги покажуваат. Имам едно правило во животот кое засега успешно функционира со ретки исклучоци. Сѐ она што не ти одговара игнорирај, не се замарај со непотребни работи кои ќе ти донесат само нервоза.

Последна измена: 5 август 2015
    На samovila.red., ivanchos, danichap и 14 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Не ми се верува какви луѓе и какви карактери ме опкружуваат.
    Кога ќе слушнам некој да ми плаче да се жали да кука како нејзин проблем било што ќе облече (а притоа дома има 2 шкафа од крај до крај со гардероба и еден плус за чевли) ете, нивниот проблем е што да облечат за во кафич, кафеана, кафе, свадба. Затоа што таа гардероба им била по 2 пати облечена и немало смисла повторно да ја носат. :clap: За вас еве!
    Оди и за секоја свадба купувај по минимум 100 евра гардероба и потоа згужвај и фрли, а притоа се жалат како немаат пари за други работи, како немаат кола итн итн.
    Кешки сите да ги имавме вашите проблеми околу гардероберот, јас работам од мои 17 години и многу добро знам како се печалат и како да се трошат парите. И да одам мојата плата да ја лупнам за некој фустан од 200 300 евра или пак чевли и раџноразни тракатанци, не фала. Си имам и гардероба, фала му на бога не сум гола и боса ама земам со усул, знаејки дека имам и сметки и трошкови.
    Незнам што би ме правело подолна од тебе тој фустан од 300 евра (facepalm).
    И онака ги слушам и слушам, тие гледаат во мене со цел нешто да им помогнам околу нивниот "проблем" :nod: а што да им кажам?! Каков коментар, не сум ни стилист, ни моден креатор, ни пак жири. Да бев жири жими све ке ве изберев за мисици:makeup: но ако, кешки проблемите да им бидат толку мали и небитни, да се живи и здрави и секогаш дотерани, во оние дотичните марки (fingers).
    На мене господ да ми даде сила да се средам со животот, со здравјето и да си бидам до саканиот. :!: А за гардероба има време ке се стокмам и јас (hollest).

На samovila.red., ivanchos, joy1 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.557
    Допаѓања:
    184.596
    Чудно-убави илузии плетат есенски ролки за периодот што следува. Сите планови ми се врзани со големи црвени панделки. Сеќавања во бои. Перам таги и си заминувам од себе си за момент.. само за да осетам нешто старо. А за тоа пак, многу малку треба.. и тогаш навира бура од некоја стара излитена болка, парче душа заборавено во минатото..пајажина од спомени...
    Доста простор се ослободи за новите предизвици. Полици кои чекаат нови романи. Летово ќе го живеам на есен...можеби и на зима. Решив да заврши кога јас ќе сакам.
    Во меѓувреме..се еклаат нови мечти и желби. Само нека бидат весели и во боите на виножитото. Ништо друго не сакам.

Среќна среда. :f::sun:

На samovila.red., ivanchos, poenta и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Ептен сум весела денес. Конечно интернетов се опорави. Лошо е кога немаш ниту интернет, ниту книга за читање. Боли. :D
    Утре тетка ми се враќа од Италија со брадучед ми, така што месецов има да ми биде прекрасен и забавен. :rock: Конечно пак ќе се врати веселата атмосфера во куќата.
    Сега со мајка ми правевме колачиња, до пред малку ги набљудував како се печат. Абе радости, уживање во мали нешта и слични глупости. :rofl: Вечер сигурно ќе излезам, ако не грми пак да ги изгори рутерот... |(

И така ви велам, тоа е тоа, сега ќе ја ставам другата тура колачиња, ќе земам нешто ладно за пиење, ќе пуштам некој лајт филм од саат ипол и ќе уживам. :smoke:

Have a nice day people. :sun:

На ivanchos, Sunshine.Sunshine, IronLady и 13 други им се допаѓа ова.