Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Денес после месец дена се собравме колегите на кафе.
    Добро како можев јас значи со луѓе кои не се знам цел живот се знам само 3 и пол години толку да се зближам, да се слушаме со скоро сите нонстоп во денот по телефон, кој е странство да пиши насекое и да збораме на скајп и неговото присуство да мислиме дека е тука.
    Луѓенца морници ме полазија како јас ова година крајот на Мај ќе се одделам од овие суштества, како? Толку многу сме зближани еден со друг шо е чудо буквално, нејќам ни да помисла мна разделба, толку ми е убаво на душата, но секогаш она шо е убо одма ќе помини ;(
    Со другарките шо сум цел живот, би очекувала брзо да ме издат, како и веќе шо ми напраја, ни телефон имат кренато, нити па имат пишано, ама нека ми ќе помини и ова.
    Со душа чекам на факултет, со душа, За потаму ќе му ја мислам тогаш.
    Тажна сум и среќна, неможам да се одлучам |(:shake:
    Поздрав.

На samovila.red., bittersweet, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Има ли ваков спреј
    c193913454_Bug-Spray.gif
    притив комарци ? Аман веќе, ништо не ги брка :@ !!

На samovila.red., Golden, mileystar и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Кога бев дете и имав некој проблем ,најчесто поврзан со школо или другарките,што ме мачеше ,научив дека кога разговарам за проблемот,одеднаш не ми изгледа толку голем и несовладлив. Обично вечерта пред спиење ме мачеа ваквите работи,па се научив да разговарам или со баба или со дедо и да споделам. Малиот чудак за организирање во мене,си ги организираше и проблемите. Па почнував да им ги кажувам од најмалиот,кон најголемиот. Ми олеснуваше,се шетавме малку низ маало и заспивав.
    Споделувајте ги проблемите,дури и да немаат навидум решение,олеснува многу и одеднаш не изгледаат огромни. Непријатните работи се само препреки што не тренираат за нашето утре. :)

На kjukli, bittersweet, eliesaab и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Дојдов до тој степен кога веќе не ми е гајле што другите мислат за мене, туку гајле ми што јас самата си мислам за себеси. И да ви кажам, многу е убаво така. Најубаво.
    Убаво е кога конечно ќе си ставеш граници во животот, кога конечно ќе определеш што сакаш а што не, кога конечно ќе си ги средиш мислите и чувствата и кога некои работи ќе оставиш позади тебе.

Олекнува многу. Како камен од срце да ти паднал.
    Само сега оставаме на времето, ќе видам кај ќе ме носи животот. Се надевам само кон убавини, сепак заслужено си е. :)

На kjukli, Salome, Luna91 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    И повторно сонцето зајде и сплавна темница над целото небо.
    Излегов да се изладам од секојдневните горештини.
    Го гледам секој авион како слетува и полетува и ме облева толку тажно жалосно чуство како баш јас и како баш таму неможам да слетам и да го прегрнам, да останам засекогаш во неговата прегратка....
    Помина доста време откако се бориме за нашиот сон, каде и да тргнам не бива без него, без него се е пусто се е безнадежно...оххх боже кога ке се сетиш на нас и на нашите маки ;(
    Душава ми гори а небаре се правам силна пред сите и како тоа јас можам и сум борец.
    Толку осаменост при толку луѓе и при толку света!
    И возот проага се слуша како оди нагоре па се враќа надоле сите по своја работа а јас по која?!
    Не не, не се сакам ич кога сум ваква, ке пројде некое време и пак се вракам на тагата и болката, мислам дека никогаш нема да се опоравам вака сама, се дур не отидам до него:l:
    Ке дојдат и тие денови кога ке седнеме ко сите заљубени ке наздравуваме со пиво ке се радуваме смееме и пееме во знак за нашето добредојде заедно!

На samovila.red., eliesaab, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Кој ѓавол ме тераше да јадам хамбургер во 23 часот????Ќе пукнааам:puke::@:headbang:

На crimson и littlevampire им се допаѓа ова.
  7. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Многу сакам да сум опкружена со позитивни луѓе,добри, човечни, приземни, луѓе со карактер.И многу сум среќна што и сум опкружена со такви. Друштво, роднини, блиски...Едноставно ме исполнуваат, секој миг поминат со нив ми е преубав и вреден. Вистинското богатство е ова.
    Кој мисли дека е нешто друго, многу греши.
    Уште нешто ми фали за да биде се комплетно ,но тоа е во моето срце, а знам дека мораме некогаш да се помириме со судбината и тоа што ни го донел животот.

Имајте убава вечер. :)

На samovila.red., kjukli, Sunshine.Sunshine и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.327
    Збор два и јас да чкртнам за овие bubble nails wtf?
    Абе видете ваму не секој светски тренд е добредојден и не секој мора да се следи..се е ствар укуса да,ама немојте бре да шетате наоколу со вакви нокти како да имате ставено миноњи на вас,и кога ќе размислам подобро изгледа инспирацијата за ноктиве потекнува од Minions:rofl::rofl::rofl: стварно изгледа грозно,како габички да имате на нокти 8-|

На 2212, honey.11, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Како го снемува форумов од нигде никаде еј, ко гаќи у порнич. :rofl:

На tessie, crimson и vitamina им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.513
    Уште еден лајк и 800. Еее до кај дотера, 254 мислења а 800 лајкови.:D
    Него, сакам да кажам дека официјално се откажувам од разубавување на денов и неделава.
    Полоша здравје..
    А сакав и на масажа да одам утре..
    Ама не, другата недела ќе ја посветам на релаксирањето..
    Или некоја после неа:rofl:

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Мажот е створен заради опстанок,жената заради смисол.Нема потажно нешто од неспособен маж и бесмислена жена.

На honey.11, samovila.red., hermosa и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.513
    Ај тие buble nails ама овие...
    Аквариуми8-|

http://www.24sata.rs/ako-su-vas-grb...trend-ce-vas-tek-ostaviti-bez-reci-foto/16407

На eliesaab, Lella, Winter Lady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Ме зезате? :x

Прв пат го гледам трендов. Стварно има женски што носат вакви нокти?
    Јас уште не разбирам надградба од било каков вид, а не ваков хорор.

За среќа не сум видела некоја со вакви 'меури'. :drunk:

На samovila.red., eliesaab, simoncelicius и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.327
    @Dust Еве од мене ти е 800 ти лајк:D
    П.с незнам што е поужасно дали аквариумиве дали миноњиве:rofl::rofl::rofl:

На 2212, simoncelicius и Dust им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    СДК ја сум талентот шо се разболе у август на сред одмор.. :)

На Rama и Lella им се допаѓа ова.
  16. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Ете ме, скоро на површината. Испловив од сите заблуди, од сите глупи и неточни сфаќања за животот. Не верувам во ништо. Не се оптоварувам повеќе со напотребни работи.
    Зашо да мислам на некој кој не се замара за мене и ниту еднаш во година да ме праша барем како сум или да ми каже едно здраво на улица. Сфатив дека сум згрешила во врска со мислењето за него. Зашо сум мислела дека е кул она мрзење по клупи, она дрдорење безврска, она шеткање по некој улици шо скоро нема многу луѓе? Шо сум мислела пред скоро 1 година?
    Згрешив во врска и со мене. Секогаш сум грешела. Блиските ми ја напунија главата уште од мали нозе. Перфекција. Не постои. Никој од нас не е перфектен. Секогаш кога ќе видам дека некој има подобри оценки од мене или во било шо е подобар сум се “гризела“ самата себе “Мора да си подобра од другите!“. Имам повеќе од доволно, материално стојам супер, благодарение на моите секако, ама има нешто шо со години не ми ја давале, дека нејзиното его е поголемо. Цели 8 години во трка за кој ќе излезе подобар родител пред очите на луѓето. Во секој втор човек го барам тоа. Сега сфаќам зашо за многу луѓе сум имала грешка мислење. И секој ден си размислувам “Каде згрешив?“ ама не било до мене. Ама сега сфаќам, до нив е. Таквите луѓе ко нив никогаш не биле ни добри кон мене.

Слушајќи го ова ми дојде така одвнатре да си ја испразнам некаде душичката. Сега сум посмирена.
    Имајте убаво попладне! :)

На kjukli, Jenniffer, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.248
    Допаѓања:
    176.251
    Само шо се вратив од Охридот наш па од автобуска до дома ја раскрвајв раката :lol: :rofl:
    Па сега можам слободно да се вратам на фемина во омилените теми, да си читкам како порано онака рает, релаксирано. :D
    Имајте убав ден :l:

18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Прочитав дека некоја мајка украла мајмун, кој се викал Лука, од зоолошка во Скопје за ќерка си....

Еее се присетив во времето за мене мајка ми ко крадеше мајмуни, лами....солзи не можам да запрам....времиња....

Инаку денес пак истото. Тие што ме нервираа пак ме нервираат, тие што ме сакаа пак ме сакаат, тие што се прават дека им е гајле за мене пак се прават дека им е гајле и така се во круг.
    Ама во пмс сум и мора некого да отерам у пм за убаво да го зграпчам денот.
    :punch:

На samovila.red., kjukli, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Знаете што е најголемо богатство? Бебиња! Е јас од вчера сум побогата со уште две внучиња. Пресреќна сум!

На samovila.red., hermosa, kjukli и 34 други им се допаѓа ова.
  20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Има некои, колку и да ги сакаш не ти се за во овој живот.

На samovila.red., hermosa, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.