Никогаш не дозволувајте моменталнoто чувство на осаменост да ве упати во круг на луѓе меѓу кои не припаѓате. Да, поквалитетно потрошено слободно време се часовите поминати со книга во рака или добар филм, прошетка во друштво на слушалките на уши или дури и испиено кафе сама... отколку истите тие часови потрошени со луѓе коишто ги гледаш бледо неможејќи да ги разбереш на што се смеат, со кои треба да глумиш нешто што не си, додека гледањето во часовникот ти е најголем доказ дека на тоа место, во тоа време и најважно со тие луѓе - се наоѓаш ради реда, поради онаа непријатност да излезеш и седнеш некаде сама според некоја непишана општествена норма (која патем никогаш не сум можела да ја сфатам). Некои луѓе едноставно не умеат понекогаш да уживаат во тишината, и не сфаќаат дека квалитетно поминатото време не се мери со бројот и присуството на (било какви) личности околу себе...
СДК дека многу ме измачува чекањево за било што, поготово вакви стресни моменти од кои знаеш дека ти зависи целата иднина. Ќе биде или не?? Премногу се оптеретувам и многу лошо влијае врз мене. Премногу стресно го доживувам иако знам дека тоа нема да ја забрза работата или да ја смени реалноста. Цел божји ден повраќам, не можам да јадам, прстите ги изедов, афти цела уста ломови сум, се нафрлав наеднаш по лице и тело како сипаници да имам а плус треба да добијам и тоа игра улога во сето ова. Дополнително ме фрустрираат дотичните луѓе по фејсбук што ставаат животни настани дека започнале факс а само документи поднесовме. Уште 3 дена, не знам до каде ќе стигнам вака, ужасно мачно ми е....
СДК дека ги мразам луѓето што си земаат за право да коментираат во смисла: Поправена си ти? Леле ама си дебела? Па цицките не ти се толку пораснати. Па ако си ослабена, зашто си ослабена, да не не си арна нешто? И слични глупости од типот. Сакам да ги прашам, имаат ли дома огледало? Прво гледај за себе, после за другите. Знам не сум 90,60 ,90, ама ни ти не си манекенка бре.
Зошто 2 дена ако е се во ред, обавезно тртиот ден нешто глупо се случува? Мора во некоја глупа ситуација да се најдеш, мора Марфи да се замеша...едноставно не може повеќе дена со ред да ти биде ок.... Прееска се испокаравме на фб со еден досаден што ме убедува дека сме створени еден за друг, а мене такви муабети кога сум во ПМС не ми требаат. Си кажавме такви зборови како да нема да се видиме никогаш повеќе во живо. Лом. После некој саат одам во продавница тука кај мене во маало и кога гледам и тој тука Не живее во близина, а не пак во моето маало да купува. Не знам што мајка барал дури кај мене да дојде. И тој ме виде, и се правиме дека не се познаваме...тој застанал кај соковите, пивата, изгледа сакаше јас прва да појдам на каса да не се сретнеме. Јас сум застанала гледам де кај шампоните, де кај влошките по 30 мин истражувам од што се направени влошките...чиниш Америка ја откривам помеѓу рафтовите Се изнервирав, гледам тој не си оди... и грабнав при рака што ми дојде небитно... Одам дома и ми стигнува порака: Ете гледаш колку и да се караме сепак ни е судено да сме заедно, сепак ќе се сретнуваме каде и да појдиме... Па ало бе.... си ми дошол, што се вика, во двор да пазариш како да не се сретнеме За еден сок одел од едниот крај на градот до другиот Инаку сега седам и ги чекам братучедите комплет од Швајцарија рекоа ќе наминеле, и се надевам дека швајцарско чоколадо ми носат. Се заебале ако мислат мали сме за чоколадо. Никој, никогаш не е мал за чоколадо.
Секогаш ми биле интересни лугето кои каде да одат,мора да има некоj до нив. Или ако мораат да одат сами некаде обавезно се на телефон. Сметам дека нема потреба секаде да влечат некоj со нив. Колку пати сама сум излегла да прошетам низ маало, да разбистрам мозок, па ништо не ми фали. Исто и на фризер идам сама. Сметам дека нема потреба со мене да доага некоj кога фризерот ми е на десет минути од дома. Друг вид на луге што ми одат на нерви се оние кои ги делат останатите по тоа од каде се. Ej оноj живее во Лисиче,како можеш да се дружиш со него? Срека ваквите со време ги откачив и лакше се дише. Туку секоj ден одвоjувам барем по еден час само за мене. Наjчесто е рано сабаjле со првото кафе. Седната на тераса со добра музика и свеж воздух. Имаjте убава вечер.
Ми пишува батето сум му била женска по мерак,ѓи читал моите мислења,сум била отворена во врска со сексот(зошто да не бидам ако лажам сама себеси се лажам ,не Вас бидејки сме анонимни)па сакал нешто со мене.Алоооооо мажиња кои барате жени на вакви озбилно форуми дека не сте на правото место да Ви кажам.Овај не е форум за барање на партнер,и ако убаво си прочитал се од мене, а не само категорија секс ке видиш дека сум мажена и мајка.По незнам кој пат ова ми се случува,бљак од напалени идиоти кој мањачат на тема секс
I posle 40 godini ne svativ zosto zenite odat zaedno vo wc. Si drzat vrata? Si ozboruvaat kratko? Si davaat toaletna? Glupavo.Nema sto.
Me zagusi Skopje. Me pritiska, nasekade go cuvstvuvam negoviot miris i ocekuvam negov povik. I najlesno mi bese da gi spakuvam kuferite, da organiziram eden vikend so prijatelka, da pouzivame vo ubavinite na Makedonija.. Planina, cist vozduh, se cuvstvuvav preporodeno. I se vrativ vo Skopje samo za posle nekoj cas povtorno da zaminam. Moja mila Crna Gora. Jadran i se e vekje polesno. I edna nedela mi e dovolno. Tuka sum najopustena, tuka e familijata, tuka sekoj den e spokoen. More, plaza, sonce, odmor za oci, raj za dusava moja. Nemase da mi bide celosno letoto bez da dojdam, bez da se opustam potpolno i samo da uzivam. Uste malku mi ostana. Od sledna nedela pisuvam novo poglavje od ovaa stotuku zapocnata kniga, a vekje ima tolku mnogu ispisani stranici. Imajte ubava vecer i uste poubav vikend dragi feminki, kade i da ste. I zapomnete sami si ja kroime sudbinata. Zatoa skrojte si nesto ubavo, nesto po merka.
Ова вечер слободно време,утре не сум на работа па можам да се опуштам.Од денот на моето зачленување до денес си ги отварав темите во која што се сум пишувала порано сум била многу поактивна и често ме имало на форумот.За многу нешта имам напишано лично за мене си се потсетив на многу убави моменти кој сум ги пишувала како сум се чуствувала како ми било датите ,месецот во колку часот се прибележано си го сакам форумот.
Офф бе кога на некој му тебаш се ке направи само да дојде во контакт но кога тебе ти теба некој се нешто се зафатени или му дошле гости па ва па она.Подобро кажи не сакам да излезиме заедно од колку да ми кажуваш приказни. Така и се јавуам не една другарка до пред некој ден имаше проблеми некои па јас можев да ги слушам и и ѕвонам да излезиме и ме вели важи океј нема проблем.Се спремив јас и само да излезам ми ѕвони и ми вели ејј Ади абе извини ама мајка ми ме прати да појадам да купам некој четки ке варосуваме па нема да можам да дојдам.Мислам ј мастило не пијам .И океј ајде јас ништо и велам нема врска.Излегов јас сама да прошетам и опп ја гледам истава другарка со уште едно девојче седнати во една пицерија.И и појдов и велам и ги купи на мајка ти четките.И ми вели не бе неможев да најдам какви шо ми кажа мајка ми и ништоБравоссКако бе луѓе можете кога некој ви е потребен тогаш сите чинат само да ви си помогни а завршија вашите проблеми од вас глас нема. Си дојдов дома си седнав во двор и еве сега ветрето ми ја гали косата и ги мафта гранките од дрвата,штурчињата свират,ѕвездите сјаат и така сега целосно ке си се опуштам да заборавам на ова што ми се случи
Денес имавме огромна среќа.Бог не чуваше.Бебето секоја вечер го шетаме низ центар со количка.Вечерва (1000 пати фала ти Боже) не сакаше да седи.Јас стави ја,таа станува.Се откажав на крај ,ајде во раце а мм ја туркаше колицата. На само пет мин од дома има пешачки.Штама немаше коли.Поминувам јас со двете деца.Во рок од секунда се створи кола со брзина од може 110 на час,ја удри количката и ја исфрли неколку метри.Срека бебето не беше во неа инаку можеше сега да биде..... И срека што ја закачи количката само а мм остана назад се повлече навреме. Лудаци,пијаници,несовесни едни.Да се случеше вечерва нешто ке го лежев лично во затвор еден ден.
За да не те видат сам случајно, оти тоа е најголем грев на планетава Земја и плус после претпоставки како немаш другарки и сл.
Господ бил со вас јака ти душа на стресот што си го доживеала.Многу добро знам што значи несовесен возач фамилијата нисе уништи од таков од Мајка здрава права направи жената даја гледаме како билка.Гушниго еднаш малото и јас сега кога те прочитав се потресов.
Се избезумив ,изгубив контрола над себе си иако тоа мн ретко ми се случува.Застана шоферот сиот 'потресен'.Почнав да урлам на цел глас,да го пцујам ,го мавнав и со ташната.Од спротива е пожарната и дотрчаа лугето на помош.Сите помислиа дека бебе имаше во количката. Пак ке кажам само Фала ти Боже.
Ццц , и што се оправда господинот ? Уживај не се потресувај сега , колку и да се пазиме , никој не пази оти . Не застануваат ни на пешачки ни на ништо , некни јас си минам на пешачки еден лета го погледнав едно на Г и си продолжувам едвај застана мајка ми вика стојј , викам нека стои тој не се залетал , ме чуу ама гајле ми е намерно се издрав.
Се извинуваше Му ги стави рацете околу врат на мм и му викаше извини бате извини бла бла Мирисаше на алкохол.
Ме потсети со муабетот јас секогаш сум се прашувала зошто кучињата секогаш по улица на пример одат по 2-3, а мачките не?
После неколку испиени пијачки,и опуштен муабет,се прибравме дома со друштвото,а само на чекор до нас имаше ноќен бар кој работи до раните утрински часови,ама свативме дека не сме за во гужви,и дека не ни е веќе времето за турканици,за гужви каде што одат 18 годишни дечињасо тешко срце го признавам ова,ама периодов сакам мирни местенца,само ме плаши да не се оддолговлечи тоа и да си трае и трае,не дека сме "стари" за ноќни барови и дискотеки,ама не ми пасова некако моментално Вук ми има дома купови чоколадца животинско царство џуниор,за жива глава несака да ги види,ама затоа тука е тета,убави ми се,и како им навлегов вечерва тие како што се малечки незнам колку изедов,да ја поттурнам малку вотката де,ама и ПМС си го направи своето
Го знаете ли она чувство ко ќе сакате да видите некој, а неможите да одите да го видите, оти е многу далеку и срцето ви се кини на милиони парчиња, ко ќе далечината ви е најголема пречка, ни тој овде ни јас таму. Ви посакувам на никој да не го осетите, оти најболно нешто ко ќе сакаш да гушниш некој а неможиш да го напрајш то. И денес се ме потсеќа на него. Денес во Тинекс пазаревме со мајка ми, кај смоките застана едно мало детенце, ми ја подаде раката за да ми кажи дека татко му му купил Киндер Јајце, кога го погледнав ги имаше неговите зелено-плави очи и ме гледаше онака мило и нежно, го прашав како се вика, и ми го кажа неговото име. Да името беше исто како со онај кој мене премногу ми значи, луѓе срцето ми застана и мислам дека се стаписав, наеднаш ме фати за двете нозе и почна да се смеј, а јас клекнав пред детенцето и ме гушна а мене солза ми се спушти, мајка ми ме запримети и тешко се издиши. Сакајте се, љубете се, гушкајте се со оние шо се до вас и ве сакат, јас ќе го немам тоа чувство до другата година. А до тогаш ќе се молам ова нашето еднаш да успее еднаш без ни една препрека. Без разлика колку и да е голема далечината, љубовта ги поминува сите препреки. Останете ми поздравени
Црните очи се многу ретки, а ги имаат доминантни и впечатливи луѓе, кои својата цел нема секогаш да ја постигнат на најфиниот начин.