Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    На samovila.red., Arthur, LUCERKA и 14 други им се допаѓа ова.
  2. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    20.042
    @fighter затоа мене глава ме боли цел ден. :rofl:

Туку да се пожалам jас. Биваше ли толку трапава да сум? Со две леви раце и нозе сум. Буквално се од раце ми пага. А да не спомнувам колку пати на прав пат сум се испружила. И аj што ке паднам, пагам директно на глава.
    Еднаш така поклон за роденден фино ми падна од раце. И се скрши нормално поклонот.

На Arthur, kjukli и fighter им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Во животот не е се така црно како што изгледа, но не е се ни така бело како што многумина ни се претставуваат.
    Животот е огромна борба, секој ден по некоја нова битка, секоја нова битка не значи изгубена војна.
    Животот е можеби војна во која не можеш и не смееш да се предадеш.
    Не се наведнува главата на поразите ни најмалку, и во најтешките мигови од животот потребно е мислата да не се поразува и да биде присутна дека си силен храбар и безстрашливец и дека можеш се, дека имаш луѓе покрај себе што многу и значиш и за кои вреди да се бориш, а ни најмалку да бидеш оплакуван и сожалуван.
    Има луѓе кои те подржуваат и воопшто се гордеат со тебе.
    Среќен живот немало никогаш, ниту пак ќе има, само постојат среќни мигови......мигови за кои вреди неуморно и ненаситно да се бориш!

На samovila.red., Arthur, eliesaab и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.309
    Допаѓања:
    92.129
    Среќна сум што благодарение на форумот запознав прекрасни личности со кои што сум сигурна дека пријателството ќе се шири се повеќе и повеќе :)

Дружете се и запознавајте нови луѓе кои ќе ви го исполнат секојдневието и животот со искрени насмевки :sun:

На anichka94, samovila.red., Arthur и 25 други им се допаѓа ова.
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842
    Mind f*c* е кога не можеш да заклучиш дали некоја личност, без разлика на полот ти е убава надворешно.
    Значи цел ден се мислам дали тој и тој ми е убав... анализирам нос во склад до лицето, полна усна, некако чудно издолжено лице со голема вилица, убава коса( секогаш направена со гел) и очи така нежни со форма на бадем.
    :|:|:|:|:|:| еве сериозно јас не знам уште дали ми е убав или неее.... исто со една актерка Клара Лаго, не знам дали ми е убава, малечка уста со долги заби, малечко носе од по страните како смачкано... убави очи но чудна ми е чудна...

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    По пола месец конечно си дојдов дома.
    Кај и да одиш сепак дома си е дома.
    Патувањето ќе беше добро ако колата на сред Богородица у Грција не ни се расипеше, па 4-5 саати нервози со неа, но на крај се среди се. :D
    Убав одмор ми беше иако последните 4-5 дена почна да ми здосадува и да ми фали домот.
    Одам сега конечно да си легнам на мојот кревет. ^_^
    Добра ноќ. :*

На LUCERKA, Anabelle.Amorette, anni93 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Не ги разбирам луѓево :@ значи еднаш се одлучивме со дечко ми на водно да се качиме навечер со кола и тоа да јадеме сендвичи, си застанавме на едно местенце пред видиковец и се најадовме, дечко ми спушти седиште а јас си седев. Туку една будала застана и почна да слика со телефонот, ние пуштаме 4 жмигавци (во знак на поздрав) тој слика ли слика (ваљда таблица). Дечко ми вика да излезам да видам што е работа, викам седи не знаеш што будала е, пали колата да си бегаме. Пичка му матер, ваљда нема безвезно да ја има колата на ѕид на страмот. Ме нервираат такви говеда, што не дојдеше на прозор да тропне, ама ќе го најдеме кој е! SK 469 RM кола mazda 3, ако ја знае некој нека ми посочи.

Еднаш, денес, прв пат и последен! Да не може човек во глетка да ужива од вакви!!

На Luna91 и fighter им се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Se setam deneska so sinceto...edna majka ne postara od 30god zastanala si delka muabet so zeni i naednas zastanuva kola i soferot vristi..gospogata zanesena vo muabetot ne ni videla deka nejzinoto 2-3 godisno dete istrcalo pred kolata,sreka sto e na centar pa soferot vozese popoleka i zamislete mu odi na deteto i go udira samari zosto ne vnimavalo..(facepalm)
    Vozacot ispaga se deri deka ne e deteto za cotek tuku taa sto ne znae da vnimava na nego,ja izvrega i lut vleze vo kolata i zamina,a glupacata se cudi so napravila,mi se idese glavata od plockite da i ja sotcam...mrazam nesovesni i nevnimatelni luge koi gi zagrozuvaat decata i posle slusame na TV sekoja den deka nekoe detence nastradalo. :punch:

На samovila.red., Arthur, Daydream и 17 други им се допаѓа ова.
  9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... слободен или зафатен, на момакот не треба да му се предадете со цело срце и душа. Научете да ги контролирате емоциите, затоа што доаѓа ден кога ќе бидете кукавички " предадени ".

На anichka94, samovila.red., crazylady и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.313
    Дојде и тој ден за кој велев нема да дојде никогаш,ама never say never работава,дочекав да крадам цигари од Брат ми како детенце некое мало,ќе речете ех голема работа,луѓето што не пробале ,се фрлиле на шприц,на бело,на секакви други опојни средства,оваа тука ни драматизира за обична цигара:Dама мене ми е чудно бидејќи бев голем поборник против цигарите и нивното штетно дејство на околината,ништо страшно де,туку денес цел ден како навиена на батерии си палам цигара за цигара,и се "обидувам" да пушам т.е вдишувам од димот,и да,цел ден собата ми е како Рек Битола:rofl:

И ,да,се надевам ќе ми помине за некој ден ова лудило,не сакам да си ја трујам душичката за џабе:rofl::rofl:

На 2212, samovila.red., Dreamer-V и 9 други им се допаѓа ова.
  11. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    СеЉанка симптомс.
    -На плажа, и обавезно над купаќите ланче големо одозгора.
    Фенси е.
    -Решила да прошета на излет некаде, во природа, Водно, Матка и сл. но не знаела како да се облече за таму. Морала во минич, штикли и со накит. Тоа е таа комбинација, соодветна за таму.
    -ВЦ-то омилено место за сликање, а искривена половина(за подобро да се истакне заднината) омилена поза.
    -Ноктите на волан се сликаат само, да им се долови подобро убавиот ефект.
    -Не замерувајте за толкуте многу слики од плажа, премногу самодоверба имам, а "помалце"килажа.
    -Летни чизми се носат, ќе носам и јас! Триангл кинески носат сите, морам и јас де! Како тоа другите да имаат и носат, а јас не?!
    -Стаила статус, филинг бјутифл.
    -Сликала пари, и ги стаила на социјална мрежа. Да се знае, богата е.
    -Стаила слика како лежи во кревет и пишала реди фор слипинг ,а вештачките трепавици уште и седат.
    -Ќе одиме на базен, но прво црвен кармин да стаам.

И уште многу, но овие се топ тен. :DСпоред мене.

На Luna91, samovila.red., Arthur и 32 други им се допаѓа ова.
  12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    3, 4 часа седевме во двор дел од фамилија и се утепавме од шегување и смеење. Многу често се случува да се собереме така и времето да летне. Сега кога сум сама сфатив дека ми треба некој што совршено ќе се вклопи со моите, тогаш сум сигурна дека ќе имам се.

На samovila.red., kjukli, sweetgirl358 и 37 други им се допаѓа ова.
  13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Две работи треба да се знаат за мене: чоколадата ја сакам млечна и не ја делам со никој!!

Не знам зошто на татко ми му треба цел живот да го запамти тоа. :envy:
    Уствари може и фори ми прави демек "Еј по грешка сум ти земал со лешници па ај јас ќе си ја изедам":D

На mileystar, anichka94, Captain-Omni и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Мислев дека се' видов, ама очигледно уште имало. :D

Абе...... и ќораво и сакато и шуто и ошутено и ќелаво и влакнесто, ја не знам од кај ги наоѓаат фациве. Од авион да им паѓаа поарни ќе им се паднеа. Мислам добро, освен ние што идеме од три лепе за некој денар плус, за од чиста мира да дојдеш тука, стварно нешто треба да ти фали. Или за травата идат, не знам, ама се продрснаа со таа трава, ќе почне наместо коса, трава да им расте.

Стаса дотичната, ни здраво, ни како сте, ни кои сте, ни што сте, ништо бре. Си внесе лепотицата три куфери ама како саркофаг бре брате еден куфер, мислам нема ни кај да ги паркира по собиве тука... Не знам што може да ти треба кога униформи имаш, ја скоро два континента и еден океан прелетав со куферчето ми, ама што знам па јас. И рекле соба за неа дека ќе има, да да, и батлер иде со собата... :rofl:Не знаела дека е вакво, е такво е, што да правиме... Лажела таа на интервјуто, е знам, сите не лажеа, аха, да да, ужасно било. Добро, во ред, сфативме, демек ние животни па во штала живееме, ќе преживееш де, основни услови има. Имало вистински животни, еми има, не си на сред Менхетен, во дивината си. Си извади спреј за дезинфекција и почна да прска, де по нас, де по собата, де по креветот, добро сестро бањати сме, барем вода и сапун има. Леле какво е, ќе си одам, оди си де... Додека се туфкаше и текна дека пари и требале, сите пари си ги дала на дечкото, па ајде добро е, ќе издржела зимото тука, дали имало многу снег (над 3000м надморска висина, ја кога дојдов имаше снег, а не па зимото дали имало, не знам, МОЖЕБИ нема да има ова зимо, само за тебе:rofl:) ја си викам во памет, за две недели ќе пакуваш куфери со овој став, ама ајде... Она и Елизабета кралицана англиска, тие се тие, имаат лично дизајнирана постелнина за нив, да си до толку заљубен во себеси па толкава магарица да си ги има иницијалите по ќошињата извезено со розовко... А и тоа спрејот за дезинфекција розов и со јаготки и беше...(facepalm)

Седиме ние екипата собрани, се смееме, пивца, гитари, јебига, живот је један, она седнала, склупчила нозите и зјапа во една точка во таванот. Ич не е убаво тука ни вика... И никој ништо, си ќути, си тераат пак, песничето, пивцето, она уште зјапа и пак вика, не е убаво тука, што правите во слободно време... И викаат еве овоа, нема што друго, и гледа ужаснато... Овие па толку им чука, дојдени тука баш за такви како нејзе да избегнат, оваа зјапа ли зјапа во точката вџашено, па фана нас да не зјапа еден по еден, овие инат ги фана, уште толку и се раздранкаа со гитарата, :rofl: , па почна да не испитува кој што како зошто, а овие ненормалниве почнаа да и кажуваат приказни за глупости тука што прават, машки ко машки, одма ја видоа што сорта е, ја истресоа салам, жал ми падна дури... на крај фана си легна, ни ја трасна вратата во фаца.

Следниот ден, уште неразденето, надвор в'ци се мотаат уште, си отрешти музика, ќе се спрема за на работа, лелеле, санки во Стејт департментот ќе оди на средба со ОН. Уште костимче да извадеше, ако немаше униформа, еве те, од еден саркофаг и костимче ќе извадеше. Де морииииииии, аман, во ред си е, таман си е, смири се малце. Се пегла, па се витка, па се шминка, се шлака, тоа темница не може во огледалото да се види салам, одозгора и се дере некој ИСКЛУЧИ МУЗИКАТА КУЧКООООООО:rofl:, умрев... Нејќела гужвани алишта, да запеглала, запеглај, ако сакаш и мои да ти дадам што имам... И викам ама многу си подранета, спијат сите и гости и бутур, ни појадок имаш, ни ништо... И пак ме гледа вџашено, нема ли, е нема викам, никој не оди толку рано, почекај си малце, ќе стасаш.

И фаст форвард неколку дена покасно, станува 10 минути пред да треба да оди на работа, и се спиело, уморна била... чекај чекај, по 3 месеца ќе те видам... наврува што ќе најде на неа и трга, не и се слушало музика веќе од сабајле, и се спиело, а така ли, демек ние будали, не знаеме, дека нас не ни се спиеше кога не гњавеше неколку дена со тоа радивцето од сабајле, баш ми се слушаше техно музика така посабајлечки, па ко за беља сите со слободни денови баш тогаш, да не може човек да поспие 2 саата подолго.

Некна па ми пишува таа ненормалната што ја избркаа, ми стасува само порака - Многу ми е тешко, почнав на трета работа за летово и многу ми е тешко... Ни како си ти, ни како се другите, ни како ви е таму, ни се дружите ли, абе чисто едно како на работа ако ништо друго... Пет пораки си разменивме, тешко и е, по 8 саати работела (ја нема веза што лабавам по дупло од неа, мене лесно ми е), цел ден на нозе (мене робови ме носат во лежалки по цел ден), требало да патува до работа 1 саат со нејзино возило (ја од зимово секој ден ќе се траскам по јавен превоз ама ајде) топло било, ладно било, не смеела телефонот да си го провери, еееееееее, мориииии бутурот ти е, само ај... И се навреди оти и враќав само со аха, ахаа, ок, ќе се навикнеш и не ми врати ништо, ни чао ни ништо, и реков ај добра ноќ, утре од сабајле сум.:lol:

И ај да не речете па дека сум многу лоша...... Се' друго арно, дружба топ со стандард екипата, шефовите арни, частат по некое блачко обично, а и по некоја шушка плус даваат ако има одвишок, екипата добро е, сите живи, здрави, нормалните си работат, пивото се лади, пуканките свежички со путерче, чат-пат и по нешто помрсничко паѓа за јадење, се мислам веќе што како каде после оваа авантура, мора да се почастиме со некое излетче... Иииии броени денови, брзо ќе летнат, ама баче овие месеци, богами голем тренинг и самоконтрола за во иднина.:lol:

На *Ench@nted*, blackstyle, Adi888 и 33 други им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не сакам да кажам туку сакам да прашам дали бива на сред лето да се разболам? |(
    Цела зима издржав само еднаш да појдам на доктор и баш сега најдов да кашлам плуќата да ја корнам, а и грлото еве го ме гребе :xЛето е, август е....;( Мора ли толкав малер да сум? Изгледа од пивото е директно во грло ме удри, грлото топло, пивото ладно и тоолку ми треба.... и плус од болки во стомакот не можам да станам, бетер од баба сум.

п.с. Кога веќе ја спомнав баба, пред некој ден и бев на гости и ме праша дали сум излегувала со другарки или со другари? Бабо извини што? Не знам што и значеше прашањето. Ме испрашува дали имам дечко или дали сум лезбејка? Не разбирам...мора стрикно со другарки или со другари, а не може помешано или? Плус имам 20+ години, бива вакви прашања? :shake:
    Од некои глупи прашања што ми ги поставува си имам речено Ееее повеќе не ти идам на гости, ама пак ќе појдам :angel: толку лутината...

На samovila.red., Lella, BurstBerry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Samo jas gi mrazam onie denovi koga brucoshite se upishuvaat. Mi navrakjaat loshi spomeni na neodluchnost, zbunetost, guzhvi, shalteri, neefikasna administracija...

На samovila.red., sparklie, presiosaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Пρемногу тешκо го изгρадив својот пат за да би му дозволила на сеκого да гази по него.
    Не сум злобна, само научив да се почитувам повеќе. :!:

На mileystar, Arthur, Daydream и 17 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Градот уште спие...јас на работа...|(
    И уште нема никој дојдено, ќе треба да пијам кафе сам...:^)

На Arthur и Rama им се допаѓа ова.
  19. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    скд ,без разлика кај и да сте,што и да правите,верувајте во себе,верувајте во чуда,верувајте во подобро утро,надежта последна умира,човек кој не верува е без надеж,без надеж нема потреба ни да живеете .Човек е создаден да верува да се бори и никад да не умира надежта во него,човек без надеж е човек без идеали...само..едноставно само верувајте ,коцките сами ќе дојдат и тоа во кое што сте верувале надевале ќе дојде ,за секој створен на светов е скроена некоја приказна ..некој пат..
    Убав ви преостаток од викендов ФЕМИНКИ LOTS OF LOVE.

На kjukli, eliesaab, Ivy89 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Луѓето кои ве гледаат во очи додека ви зборуваат, ве почитуваат и ве сакаат.

На mileystar, samovila.red., Arthur и 15 други им се допаѓа ова.