Принципите не се за дома. Тие до тука ме донесле. И си стојам цврсто до нив. Работата ми е за летово уште 1 недела. А јас и моите принципи сме тука целиот мој живот. Друго можам и да прекршам океј, не сум „своеглава“ ама за ова не можите никако да ме убедите. На крај краева чим сум јас спремна да ја изгубам работата заради ова, зошто вие толку ме разубедувате? Имам правено многу работи заради тоа што надреден ми рекол, а биле против мене. Ама ете има некои работи кои не би ги прекршила заради никој на светот и тоа е така едноставно. Спремна сум да ја платам цената.
Е многу голема обврска и дал, освен што ќе служи и да разбрка некое куче и маче. Тој треба да си реши проблем, да, ама сигурно не му требаат вработени кои ја влошуваат состојбата со тоа што ќе ги хранат кучињата и мачињата па уште повеќе да се збираат.
Многу ми недостига времето кога бев 10 годинки. Со многу малку бевме задоволени и пак сме биле среќни, а сега? Децата ако не му ја купат најскапата марка на патки, или ајфон, веднаш се карат и ги напаѓаат родителите. Нешто што на што се сеќавам кога бев 8 годинки е дека на свадба родителите мои не ме однесоа со фустанче розово или слично, туку со Покемон маичка. И јас се смеам за тоа кога ќе го видам, ама многу сум била среќна. И маичката сега така стое, чат пат може сестра ми да ја облече за спиење. Сакам да кажам дека времето се смени мноооогу, неможам да го вратам за жал, и неможам да си ја износам пак мојата Покемон маичка.
Точно една година откако сум на форумов. Запознав многу интересни виртуелни членови, но исто така и многу тролови Но, највеќе му благодарам на форумов што ме спои со прекрасни пријатели, кои се тука доколку ти затреба нешто, и сигурна сум дека уште многу многу години ќе се дружиме И да, за повод од 1 година на форумов, нема да ве почастам јадење или пиење, само ќе ви речам ОСТАНЕТЕ ПОЗИТИВНИ
Слушам сте ме знаеле по форумот на фемина. Абе многу се секирам, сама си кажувам дека имам профил на фемина. Еее проста маса.
Nigde nikoj ne barase da prekrsis principi,uste pomalku pak da bides mnaislna so zivotnite.Ti poisavme za pravata na musteriite i bas mi e zal sto diskusijava zatece vaka arogantno i drsko,i bez razbiranje na celta na repliciranje. Izjavi od tipot"Gazdata sto saka neka pravi so zivotnite jas nema"ne se pokazatel deka navistina tolku golem borec sme za pravata na zivotnite i deka mnogu gi sakame. Koga veke sme kaj principite. Eheeeee,za kolku principielna licnost sum se smetala dur nikogas nikoj ne zavisel od mene.Sum zavisela samo jas sama za sebe. Nitu kolegi na rabota zavisele od mene,nitu roditeli,uste pomalku deca.Jas sum bila onaa zavisna od drugite i za samata sebe si. Kolku samo golem pobornik sum bila za sopstvenite principi.Koga dobro ke poglednam zad sebe,edni od najgolemite zivotni greski mi bile bas od proicina oti ne sum sakala da si gi irivam sopstvenite principi. Koga ke poglednam pak nanapred,pak gledam deka i ponatamu prodolzuvam po svoite principi,bez razlika sto sum svesna deka radi niv sum izgiubila dosta,ama i sum dobila,ne vikam deka ne. No za razlika od porano,sega veke znam sto znaci principot,ama znam i zosto treba da sluzi. Mislam deka znam.
Е убоо ми е бе,се ближи денот кога конечнооо по 3 месеци макотрпна работа ќе се ослободнам од една претешка и пребитна обврска,нели бе нели е убаво чувството кога колку год и да држите некој товар кога ке му дојде време на тој истиот да си отиде од вашата глава и конечно да уживате па макар и 1 ден со благодетите од животот и природата хееехеееее да ДА ЕДВАЈ чекам иако времето гази иако времето си иде и не чека и не прашува никој и ништо и иако знам дека цел живот ни е борба се нешто ние учимее трчаме работиме правиме и денот кога конечно ке помислиш си се отерасил од се започнува нова борба ма каква и да е затоа што цел живот ни е таков и сите сме свесни за тоа НАЈДОБРО Е ДА СИ КАЖЕМЕ СОВРШЕН УБАВ ДЕН НЕМА ЗАТОА ШТО ВРЕМЕТО И ЛУЃЕТО СЕ ДВИЖАТ И НЕМА СТОП И НЕМА ПАУЗА,АМА ЗАТОА ИМАШ МОЗОК И ТИ СИ РЕШАВАШ САМ КОГА ЌЕ ЗАПОЧНЕШ И ВЛЕЗЕШ ВО ТАА НОВА БИТКА ОД ЖИВОТОТ ПА ТАКА ЈАС ПОСЛЕ ОВОЈ ТОВАР ЧАО АМОРЕЕЕ БРЕ ИДАМ НА ПЛАНИНААА СЕ ИСКЛУЧУВАМ ОД ЦЕЛ ЖИВ СВЕТ И УЖИИИИВАААМ И ЌЕ МИ Е УБАВО И СРЕЌНА ЌЕ СУМ МА МААА СЕ ЌЕ МИ Е НАЈУБАВО ХИХИХИ
Трач муабети од типот од каде му/ѝ се парите за да купи тоа и тоа/отиде таму и таму на одмор - ми се на исто ниво на иритантност како и исмевање на некој што не може да си го дозволи истото. Посебно кога се работи за некој што во присуство на споменатата во тој контекст личност, се однесува со истата како еден од најблиските пријатели... дволичност левел..? И да, секогаш имајте на ум дека... со зајадливите анализи на тоа што имаат другите а вие немате, како за материјални добра така и за вистинските квалитети и успеси во животот, си ги расипувате само сопствениот мир и среќа...
Животните не сакаат никој да им се приближува или да ги закача додека јадат, тогаш зошто некој кој отишол некаде да јаде на мир, околу него да му се врткаат мачки или кучиња. И луѓето како и животните имаат право да јадат на мир. Мене ми смета додека јадам околу мене да ми се мота некое маче или куче и секако би сакала вработените каде што сум отишла да јадам да имаат малку осет и професионализам, да ги избркаат мачките или кучињата, а не да се прават многу паметни со нивните "принципи", бидејќи никој не побарал да ги убијат мачките или кучињата туку само да ги избркаат и да не ги прибираат каде што не им е местото.
Ептен на долго и широко ја тегнете темата за кучињата и мачињата.Си се изјасни девојчето, не мора сите да реплицирате.Ништо лично, само за потсетување темата е СДК. Да си ќутам јас, може и мене да ме грабнете ~ Секојдневно ми се вртат на Home едни те исти статуси на фамозниот фејсбук.Па, се научиле и да сменат точка, запирка..Голема работа.Неодамна налетав на еден искрен статус, реално мислење.Само на крајот мора да стои ,,Ај чао‘‘.Што сега, демек онака не може да се напише нешто без тоа на крајот? Или пак да чекаме потврда од другите?
Јас пак не можам да ги разберам луѓето што не им е пријатно да јадат околу кучиња и мачиња. Јас обожавам животни и цел оброк би поделила со нив, толку ми се мили душички. Еве еден личен пример, во еден ресторан некаде околу Прилеп се вртеше едно маче. До нас седеа нафурани Германци што го шуткаа и тепаа мачето и се жалеа дека им пречело. Јас го викнав мачето кај мене и му дадов да јаде од моето јадење. Тогаш дојде келнерот и со шуткање го избрка мачето, буквално го тепаше, а тоа мјаукаше жално. И мене искрено таков ужасен впечаток ми остави тоа место и не би седнала пак таму, од причина што го келнерот го истепа мачето. Кажете што сакате, јас се согласувам со @s1a1n1d1r1a1 никој и ништо не би ме натерало да вршам насилство врз животни, особено не некои што „им пречеле“...
Pozdrav od festata koja denovive go trese nasiot grad, t.n. 'Jahrmarkt'. Bas bese ubavo!!! Poleka pocnuvav da se priviknuvam na zivotot ovde and I like it
Запрепастена сум од тоа како сеуште постојат луѓе кои знаат да ти го просветлат денот со нивната култура и почит. Подобро од еден фин културен муабет и коментар не би имало. Треба секогаш да го имаме она "хуманото" во нас, една насмевка и добар збор никогаш не е на одмет, да се биде фин и културен е одраз на изживеаноста и авантурата во нас. Да се биде одраз на позитивна личност гледано од страна е голема врлина и доблест за еден човек. Никогаш не ја губете културата во вас, помогнете кога можете, подадете убав збор, прокоментирајте со насмевка на лицето...тоа го прави човекот поголем отколку што е!
И си тече денoв лaгaнo, a мене никaкo дa пoчне дa ми биде гaјле зa мaчињaтa и кучињaтa штo јaдaт oкoлу мaси... Вaшa М,
е жими се не сум нормална пред некои си 2 години една жена со кои одев на курс Италијански од завод организиран ми позајми 4 книги пат кон успехот-personal training се беше ок купирај од моја страна и врати така 4 пати и сакаше да ме запознае со еден сосед убав згоден ама тоа не се случи оти типот бил женкар(наводно не бил за мене) и пред некој ден ми светна мене денес купив кафенце и право кај него на работа (едвај му го најдов местото каде работи)луда мара сум жими се ама типов не знам како се презива што значи трошев пари време и нерви залудно и ако ми текна пред некое време му звонев(типов опасен ) си го сменил бројот луда потера по градов само за него инаку на сајтот на British council најдов тест за веке вработени се вика Аптис и е на Англиски се полага 2 пати месечно на Филолошки(спремање сосема сами) администрира Британскиот совет чини 1550 денари нешто слично како При тоефел п.с. има на сајтот на советот пробен тест се состои од 3 дела мултипл чоис е (со кликање на еден од повеке избори) многу добра инвестиција
Имаше една слика и пишуваше нешто вака на неа: Кога бев мала излегов со виткана коса (инаку имам права) и сите деца ми рекоа леле промена, колку ти е убава, а еден ми рече што си ги ставила тие макарони на главата? Е баш во тој се заљубив. Колку е само точно. Јас секогаш у такви некои се затрескувам.
@srcekrsacka за време на паузата од форумов заборавив колку интересен живот имаш. Еден поздрав специјално за тебе, секогаш успеваш да ме расположиш. Туку, друго дојдов да кажам. Гијом Мисо - wtf? Што наоѓате во книгиве? Гледам често се спомнува во темите за литература со воодушевување. Изгледа јас сум глупа и не гледам никаква поента во неговите книги. Сум ја прочитала Затоа што те љубам, мислам дека помлака приказна досега не сум сретнала. Па не се ни сеќавам на неа, ете толку вредност сум и’ дала. И другарка ми ја подари Девојката од хартија пред повеќе од една година. Не се знаеме доволно добро па се гледа по изборот на книгата... популарна била па и’ ја препорачале. Ете стоеше на полицата доволно долго па зедов да ја ѕирнам. Пак ќе речам - wtf? По 50тина страни смеење и нервирање, ја забаталив со намера никогаш повторно да не трошам време на неа. И не е снобизам, да не ме разберете погрешно. Читајте што сакате, јас си кажувам за себе. Сфаќам различни вкусови и сето тоа, ама ако може некој да ми каже точно што ви се допаѓа во човеков? Ако се прашувам јас, не е ни лесно четиво, мене ме измачуваше со бледи ликови и тотално откачена (не во позитивна смисла) приказна.
Ова ми падна на памет кога го прочитав твојов пост Колку ние луѓето не умееме да се радуваме на нештата што ги поседуваме, пред сѐ мислам на семејство, здравје, љубов. Почнуваме да ги цениме дури кога ќе ги изгубиме за жал.
Живот - шах. Кога ќе бидеш најслаб ќе те фрли на аморфната табла, и ќе те натера понизно да ползиш пред гигантските чизми, каде секоја следна ќе биде со потапо тло. Свеста ќе ја губиш во бестрага, а делузорното пространство ќе ти стане најдобар пријател со кого ќе почнеш да ја делиш задолжителната утринска доза прав. Тој секогаш ќе стои отспротива на масата, а потребната количина мудро ќе ја препелка низ прстите во ритам со ироничниот насмев. Тој ужива да гледа како истовремено ја љубиш и мразиш зависта, и како те гори давежот во сопствената меланхолија. Вените ќе набрекнуваат, капиларите пукаат, а ти ќе крвариш. Сцената многу ќе наликува на хорор филм, во кој градацијата ќе лежи само во степените на твоите чувства. Одвреме навреме за да ја зачини слатката тортура, ќе ти фрли по некоја ронка, која секојпат рапидно ќе ја вовлекуваш во себе како тореадор, жеден за андреналински предизвик. Предизвик кој ќе оконча само една ,,вредност'' од следниве - предавството, триумф, или молк. Ќе мора да бираш внимателно..