Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    10.422
    На испит не се иде у кроп топ.|(

На blackstyle, Lella, crazylady и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.181
    Многу ме нервираат пасивно агресивни луѓе.

Као, еј, ништо не треба, ништо не сакам, а после следи муабет - знаеш какви се? Па не ни прашаа дали сакам нешто или ми треба, јас им реков ништо не треба и они замисли, ништо не ми донесоа...

Или барем да прашаа, они не ни прашаа, ми дојдоа со 30 евра...

Или, не, како сакате, така. И после, ете јас ништо не реков, по нивно направив, кај што сакаа, па не ни помислија дали јас сакам таму.

Или, мене ми е сеедно. И си стигнал кај што треба, гледаш намуртена фаца и ти вика, па не ми се свиѓа тука мене.

Као, одете ебете се сите тролови и ебано глупи и неискрени суштества. Многу ми е драго што воопшто не ве имам во животов, ама вие рандом луѓе кои улетувате со муабети секаде ќе ве зборам какви сте.
    А вие луѓе типа - ништо не треба, само дојдете ми, а после си ги зборите гостите на сите страни како и што ви донеле, а не ве ни прашале или ве послушале на вашето - ништо не треба, никад да немате! Стварно сте безобразни. (муабетов многу често го слушам годиниве наназад и по темиве го имам читано)

Многу, ама многу ме нервираат пасивно агресивни луѓе и луѓе што глумат жртви. Уште еднаш - гоу фак јорселф.

П.С. Совет од мајки на Женски домаќински муабети - носи го детето на крај од септември во градинка, поголемиот дел од децата се адаптирале, не плачат толку, па воспитувачките ќе можат повеќе да му се посветат на твоето свилено, исклучително, препаметно, најпосебно, дијаматско, индиго, наследник на целиот свет, пресвето и единствено дете...
    Жени, у реду е... како тоа ги воспитувате децата на еднаквост, толеранција, морал, етика, скромност, а очекувате посебен третман? Само вие си го сакате детето? Како да ви објаснам - ова е тој тн ефект на стаклено ѕвоно. Ако сакате таков третман, платете си дадилка или приватна градинка. Кое ви е тоа очекување при сите дечиња таму вашето да добива посебно внимание. Манипулативни и безосетни сте.
    АМА МАМИТЕ ЗНААТ НАЈДОБРО. Не, мамите знаат - најсебично. Ако вака свилено ги третирате, не негователки, не 1 месец адаптација... џигерот ќе ви го јаде додека да се ожени.

Последна измена: 25 август 2015
    На MacenceEna, blackstyle, Lella и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Нaјмнoгу ме нaпињa кoгa ќе дoзвoлaм нa друг дa ми се умешa вo oргaнизaцијa нa денoв, мaкaр билo термин зa депилaцијa.
    И сегa нештo беспoтребнo сум напната пoшo не ми е пo плaн и ќе ме извинете aмa мoрaм тукa дa се испрaзнaм. Али aкo, некa ми е, кoгa слушaм друг пaмет.

На Lella, Daydream, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    @Lilit :D кога ќе прочитам дека ги читаш „домаќинките„ на фејсбук незнаеш колку се газам од смеење. Тоа ми е забава број 1 кога ми е предосадно, само отвараш и читаш и се чудиш.
    Многу поуки може да се извлечат од таму, на пример „каква мајка да не бидам„ и слично...
    Јас незнам како не им е срам да пишуваат такви работи, а јавно, со име и презиме, со слики со се стојат и пријатели и роднини им ги читаат одвратните коментари и простотилок ама не бре, не се замараат :worried:.

На MacenceEna, GirlLove, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ме потсети на една случка лани. Си одам јас на испит влегувам и прво што забележав беше една таканаречена манекенка која облекла бела блуза на прерамки. Трагичното? Беше проѕирна, тесна и девојчево не носеше прслук. Ај браво значи. Сериозно бе девојки не знаеме како треба да се оди на факултет? Ало, институција е тоа, не модна писта.

На blackstyle, crazylady, Mama25 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Кога сме кај Фејсбук, меѓу останатите симптоми, приглупите се откриваат и кога ќе видиш: Име Презиме сподели видео со Име Презиме и 94 други, а видеото е "Watch my XXX video".
    Мислим, јес да Фејсбукон полека станува замена за ЈуЏиз и ПорнХаб, али малку ми е срам и незгодно во нивно име.
    И после иде: ne otvarajte virus eeee
    А ти мислеше цицето на (не)пријателката ќе го видиш? Душичка.

Него, дајте линк од таа групата за домаќинки...се скапав барајќи, само една со 4 члена ми даде... ;(

На Annath, MacenceEna, blackstyle и 26 други им се допаѓа ова.
  7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Одбивам да се збогувам со летото, ама едвај чекам да почнам со есенски украси. Минатата недела си собрав повеќе од 50 шишарки во различни форми, го ангажирав татко ми да ми исече парчиња дрво, лепак и лак имам, само ми фалат уште црвено-златни материјали.
    Идеи еден куп, само уште време да најдам.
    Есента ми е најубава на планина, кога времето е ладно, а сепак има сонце. Најубава релаксација ми се деновите поминати на тераса, кога пијам кафе и си правам украси, а околу мене тишина, само птиците можеш да ги чуеш. Тогаш единствена обврска ми е да читам книги и да пијам топли напивки. Ме чека шолјата со мустаќи што си ја направив пред 3 години :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lella, crazylady и 40 други им се допаѓа ова.
  8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Еден од најголемите соништа на другарка ми, и се исполни.
    Се радувам како мене да ми се случува. :inlove:

На ceca-1, eliesaab, Lella и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.539
    Допаѓања:
    184.401
    Ладниот туш најубаво учи да го поштуеш топлото. А јас несреќничка.. алергична сум на сонце..
    Денеска ми е еден од оние денови, кога се трудам да мрдам онолку колку да знаат дека сум жива..

Имам некои убави планови. Ама ги чувам на врвот на дланката... а дланката отворена, па лесно можат да одлетаат на запад... или југ... сеедно. Добро.. периодов сум рассеана.. дефокусирана. Растргната меѓу минатото и сегашноста... Безнадежна војна меѓу она што било и она што е...Ако имам барем малку среќа.. ќе сместам се во контејнер и конечно ќе отворам врата на иднината. Септември ми е кризен.. само да помине побрзо за да почнам да дишам со пуни гради.

На самиот крај од годинава или почетокот на наредната...ме чекаат убави месеци долу на југ. На еден преубав остров. Да ми се излечи душава од сите рани од зариени ножеви и куршуми, од секоја болка и стрес.. За лузните не се грижам. Жива сум.. и ќе ги носам со гордост зошто јас ќе знам дека ги победив. Ужасно-прекрасни..болно-убави животни трофеи..

Ви го спомнав островот?! :) Замислете идила.. нешто невино, скриено мало совршенство.. и помножете со 986456846846089 :) Е таков е.. љубов ми е...љубов е! Ма да има доволно време до тогаш.. ама нели..за љубов се чека колку и да треба!

На eliesaab, Lella, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.484
    Допаѓања:
    16.979
    Да ви кажам денеска бев многу вредна :D и помагав на мајка ми за корите или јувките (како сакате)
    Потоа, му ја седнав да гледам Gossip Girl.. Season 5,btw ја откажав уште пред неколку месеци и денеска решив да и се вратам, но не зажалив :) Си го сибнав мониторот на земја, си се испружив на каучот и си легнав на стомак со перничето во двете раце....
    The scene that made me cry ;(
    Колку емоции....
    Вечер следува уште една тура:D
    Поздрав
    Xoxo Gossip Girl8)

На MacenceEna, eliesaab, Marossa и 2 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    .....и како што бидува меѓу оние кои се сакаат, со време почнуваат да личат еден на друг.
    Почнуваат секојдневно да ги јадат оние слатки кои прв пат ги јаделе оние кои се запознале.
    Едниот ја започнува мислата, а другиот ја довршува.
    Чекорат со ист чекор и доволен и е само поглед за да се разберат.
    Потребно е само една воздишка за да се почуствуваат насмеат и утешат.
    Чуството е најдлабоко и најсилно, најискрено и најблагодарно.
    Чекорам со надеж по раскрасниците на патот, се борам за подобро утре, сакам и почитувам неизмерно, се јачам со тагата и болката, се усреќувам со малите нешта и чуствата.
    Љубовта е една, ама вредна.
    Пријатна вечера...

На MacenceEna, blackstyle, eliesaab и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    44.398
    Деновиве си реков да разгледам по старите постови во СДК,една мала ретроспектива да направам.
    Како да читам постови од некоја друга личност,а за некои работи што ги прочитав ми иде да си удрам 2-3 шлаканици.
    Чудно е како се чини дека не е сменето ништо,но кога ќе погледнеш наназад,сфаќаш дека барем некои работи се сменети колку-толку. Еве скоро 2 години кај сум зачленета овде, по старите постови гледам колкy се имам сменето. Од постовиве увидов дека некои работи навистина се смениле, некои работи останале исти,а нив настојувам да ги сменам,ќе се трудам и понатаму...Како и да е,се надевам на најдоброто,еден ден мора се' да се реши. :sun:
    Секоја промена ќе ми годи,се трудам да се сменам на подобро. Нема некоја огромна разлика,но благодарна сум и за овие малечки промени, сепак одам полека, од избрзување ништо не бидува.

Друго што сакав да кажам...Како сунѓер сум кога се работи за негативна енергија,мора ли таквото расположение од поединци да се впие и во мене? |(
    За жал,има негативни личности од кои e скоро невозможно сосема да се оттргнеш,ако некој знае барем како да се изолирам,да речам,tell me please,некако не ми успева.
    Само сакам да ги видам сите,буквално сите околу мене среќни,единствени солзи да им бидат солзите радосници. Да ги гледам насмеани,полни со живот,позитивна енергија. :sun:
    Сакам да се вратам назад во времето,пред 10тина години,кога бев малечка и безгрижна. Пак да бидам полна со позитивна енергија, да ми минуваат деновите со пеење и игра.
    Сакам најголем проблем да ми биде одбирањето на следниот цртан филм што треба да го изгледам.
    Сакам мир,спокој.
    Сакам на кратко да побегнам на некое тивко местенце,опкружено со природа.
    Сакам да ги впивам сончевите зраци, да вдишам планински воздух,а со секое издишување да се ослободам од тој отров наречен негативна енергија.
    Но,бидејќи мала е веројатноста дека можам да отидам на вакво место,барем да отидам на рок свирка. Да ме понесе ритамот,да денсам до сабајле.Луѓе,после тоа се чувствувам како преродена!

Цела недела после тоа ми се вртат песните в глава. :sun:

Последна измена: 25 август 2015
    На eliesaab, Lella, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  13. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Животот е убав ! :sun::mm:

Денес супер продуктивен ден во поглед на бирократии, познанства и кул муабет. Стигнав да се извозам 100 км. во два правци, да средам бирократии, запознаам топ личност, одам на појадок, ручек дома со моите па дури и кафица со најдобрата пријателка.

И на крај, шопинг. :lol:

Договорени уште мал милион кафе муабети за претстојните 2 дена, луѓево сакаат да ме " искористат " дур сум во градов. Сфаќам колку мили пријатели сум имала, па јас сум ви официјално богата женска! Богата со убави муабети и фини мисли од добри луѓе... :angel::)

Јаготка на шлаг, одобрена апликација, идеме јако, конечно ќе си го запознаам идолот. ^_^

На MacenceEna, kjukli, Waka-waka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Господе те молам (не сум некој верник) ама ТЕ МОЛАМ да дојде месец Септември
    летово е жива монотонија
    не можам веке
    нека почне факултетот(или нека ме примат или одбијат) оти сум на КРАЈНА ГРАНИЦА

На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ја изгубив стипендијата, ја изгубив шансата за остварување на мојот сон (бев на само еден е*ан чекор од него), и го изгубив дечкото, или да кажам, тој ме изгуби мене.

Значи, на повеќето луѓе, животот им е падни - стани - исправи се гордо - продолжи...А мене?
    Трчи трчи сопни се, падни во јама и после мачи се 100 години да излезеш од јамата, а откако ќе излезам сфаќам дека сум скршила рака или нога или сум повредила кичма, па не можам ни да се исправам ни да одам како што треба... После дооолг период ќе почнам нормално да одам пак, И ЗАМИСЛЕТЕ? БААААААААААМ

На MacenceEna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lella и 15 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Не е умешност да не паднеш во животот туку колку брзо ќе станеш и ќе продолжиш понатаму...(y)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, eliesaab, Marossa и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    4.850
    Живи сме, еден за друг знаеме и не треба друга казна..

На Jenniffer, kjukli, samovila.red. и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.303
    Допаѓања:
    92.097
    На шопинг ми е најубаво да одам сама,нема ништо поубаво кога во бутик ќе се изгубиш едно пола саат :lol:
    Де оваа да пробам, де онаа, де во оваа гардероба, де во другата па чекај ред за на каса и времето поминало :D
    Порано многу сакав да одам на шопинг со него да разгледувам да пробувам да ми кажува дали изгледам добро, но во последно време нема ништо поубаво од тоа да бидам сама :D
    Напната сум кога е со мене,неможам на раат да си разгледам и споредам,или се брза или нозете го заболеле или кафе му се пие а шо е најтрагично во секој момент цигара му се пуши |( И веќе сме под договор штом е тој втора смена јас одам сама да се релаксирам ,па шо и јас сум човек бе :D

Иначе по незнам кој пат ќе го чуете оваа но еве и јас да потврдам дека: при напад на нервоза и стрес помага само добар шопинг :D

На blackstyle, mileystar, mal.ecka и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.312
    #Чувството кога ќе се замараш за нешто, ќе објаснуваш детално во 3695 реда муабет, а ќе ти вратат само со ОК ,нема нешто што повеќе би ме извадило од такт во моментот:D

На 2212, eliesaab, Lella и 24 други им се допаѓа ова.
  20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Пример колкави идиоти можат да бидат мажите.

Бифшиот ја запроси девојката со прстенот кој му го вратив кога ме побара мене.

На Priroden, tessie, MacenceEna и 48 други им се допаѓа ова.