Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....
    Малце сум пијана............
    Бела ноќ во Битола беше ТОП!!! Закон беше. Тотално.
    Видете слики. Лајк.

На sweetgirl358, eliesaab, Rama и 6 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.859
    Нека ни е среќен и вечен празникот БОГОРОДИЦА денес е прекрасен ден затоа уживајте и максимално зграпчете до денот.
    Бидете весели насмеани и секогаш искрени, дарувајте љубов, почит и позитива кај секој што го сакате.
    Да се помолиме денес искрено и од се срце за здравје и подобар ден господ и богородица се големи.
    Нека помогнат на сите, а најмногу онаму каде што највеќе е потребно.
    Имајте убав ден и прославете онака како што доликува, тргнете ги на страна предрасудите и живејте за вас онака како што вие љубите, животот е убав и покрај се.
    2015-08-28-11-41-56--1471875929.jpeg

На bittersweet, kala21, ozbilnazena и 18 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Мајками решила да прави благо кога јас сум на диета.
    Зашто мамо ми правиш вака ноќе ќе посегнам по фрижидерот и рерната.....

На kjukli, jovanovska94 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    честит празник голема Богородица
    нека ни е за многу година

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Чуството кога случајно менувајќи по каналите ќе наидеш на добро филмче...

... Нека ни е за многу години празников. Имајте убав викенд! ^_^ :f:

На Natali.3, ceca-1, QweenSM и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.311
    Се прашувам дали на овај свет постои нешто по невино од едно бебе- дете? НЕ ПОСТОИ!! Како што растеме сите ја губиме својата невиност и си ставаме канџи и оклопи за борба со самите себе или со светот,а за разлика од тоа додека си бебенце или дете,зрачиш само со милост и не си способен да му наштетиш на никој,не си способен за грев...цело утро го набљудував Внук ми кај што си спие,си се смешкаше во сон невино,а и кога ќе се разбуди си игра си трчка наоколу,не гушка,не бакнува,испушта насекаде мили вибрации,едноставно не знае за грешки ,за грев ..Господ рекол Царството Небесно ќе биди на децата токму од овие причини...

Денес е голем празник на помош да ни биде на сите Православни Христијани ,и барем денес нека има малку мир и нека никој не се напаѓа со другиот ,мерејќи му ја неговата верба во Господ и сите други светии,никој нема право да ме осуди дали и колкав верник сум,тоа го знаеме само Господ и јас, а секој кој ќе се посомнева во тоа и притоа се осмелува да се моли за мене како лажен верник ,нека му служи него на чест ( и тоа го дочекав т.е прочитав,ама ако) голем е Господ..Слава негова и Амин:)

На 2212, purple..m, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  7. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Дома моите само кога не ми е добро ме сакаат. (facepalm)

На Lambada му/ѝ се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kako sto minuvaat godinite taka se menuvaat skoro site raboti vo zivotot.Odnosno ni semenuva vidikot i potrebite.

Odenjeto po svadbi nekohas i sega sigurno e isto,no kaj mene rabotite se promenile.Porano mislev deka ubavo e da se odi po svadbi,da se ucestvuva vo veselbata na nekoj koj resil na takov nacin da go proslavi pocetokot na otvaranje nova familija.Istoto go mislam i sega.Sekoj si ima pravo na izbor.No ona sto sega gledam poinaku e toa sto mi se cini deka na svadbite nekako lugeto ne samo sto otisle da se raspolozat,da se vidat so luge so koi ne se videle so godini mozebi,da ucestvuvaat na necija veselba,tuku i kako da se naogaat na nekoj natprevar.
    I ova sigurno odsekogas bilo taka ama jas ne sum gi gledala od takov aspekt rabotite.
    Koj od koj poskapo oblecen,bez razlika dali mu stoi.Zenite koja od koja po isuncana,bez razlika dali na solarium.
    A za slavenicite?
    Koj od koj pogolem kredit podignal,samo da pokaze pred site kolku e moken poveke gosti da pokani(bez razlika sto polovina i nema da gi sretne ponatamu vo zivotot)osven povtorno na nekoja svadba.
    Sekoja cest na isklucocite,koi pravat zabava za svoja dusa i kolku sto im nalaga djebot a nesto ke kazat drugite.
    Tie po skromnite nekako i po veseli ispagaat.Ne se cuvstvuva pritisok za prestiz.

Vo sekoj slucaj,ubavo e da se sobere familoijata taka na kup ponekogas.I podalecnata.Ako ne se ovie veselbi i nikogas nema.
    No koga se cuvstvuva natprevarot naokolu vo vozduhot ne mi se dopaga.Mi se gubi sjajot i na najgolemiot inajskap glamur.

p.s.Ona nosenje buket na svadba neznam zosto ama mi e banalno.Ubavo e da se podari cveke.No sto so tolku ubavi buketcinja dobieni vo eden den?
    Steta i za cveketo,steta i za parite djabe frleni.Site ke zavrsat nagvacani po tri cetiri vo nekoja vazna,kade sto i tie nema da mozat da vireat kako sto treba.
    Podaruvam cveke,ama na svadbi i slicni svecenosti ne.Ili ke kupam nekoja kutija za nakit ili bilo za kakvi sitnurii,ili parite za buketot ke gi dodadam za poklonot.

На blackstyle, zeka, ozbilnazena и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Среќен Празник на сите денес.

На Rama и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. klaoe

klaoe Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Не знам оти,ама и јас некако во последно време гледам на свадбите со други очи..Си велам..Зар е потребно толкав трошак и луѓе да сведочат на нечија љубов?...Башка од тука ќе излезат и оговаранции...кој што носел и кој што им поклонил на младоженците и ред други работи.
    Мене ми е роденден .Јупиии :) Хехехехе

На eliesaab и Avokado им се допаѓа ова.
  11. Darkqueen.

Darkqueen. Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    9
    Хола!
    Добредојдов

На ceca-1, eliesaab и Cka им се допаѓа ова.
  12. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Среќен нека ни е празникот, за многу години да е !
    Бидете насмеани и среќни :*

На eliesaab и Rama им се допаѓа ова.
  13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Прво да кажам дека немам поим како го викате овој адет нагоре, ама во Струмица се вика престапуљка и се прави околу 1 месец откога ќе проодат бебињата. Мислам дека знаете на што мислам, мали чинивчиња внатре со лепче, па нешто во форма на стапало и баклава и се даваат по роднините и пријателите во чест на детето. И да, пред детето се редат разни предмети, па демек што ќе избере, со тоа ќе му биде поврзана професијата.
    Е денес беше престапуљка на моето душиче малечко. Јас, сестра ми и стрина ми ги раздававме чинивчињата по куќите. Вторпат го правам ова, првпат беше пред околу десет години, затоа и се сеќавам само на некои слики.
    Сакав да кажам, нема ништо поневино и поубаво од чиста детска радост и смеа. Кога го гледам како се кикоти и трча наоколу душата ми се полни, па и јас трчам со него. Се кријам, и тој ќе ме најде и ќе се израдува бидејќи ме нашол. Потоа се крие зад завесата и вели бууу, и јас се преправам дека сум се исплашила само за да ги видам тие мали запчиња.
    Од предметите што му ги наредивме, ги избра парите и чешелот. Јас бев против тоа да се ставаат пари ама ете... |( А бев речиси сигурна дека ќе ја избере топката, едноставно ја обожава. :D
    Абе ептен си го сакам, веќе не можам ни да си ги замислам деновите ако тој не ме смее со своите глупости, дури сега гледам колку ми биле празни деновите пред тој да се роди. :sun:
    Знам дека сите мајки, тетки, братучедки ме разбираат, тоа е најчистата радост што постои на светот, најискрената љубов е од едно мало дете. :f:

На blackstyle, purple..m, Salome и 24 други им се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Интересен е фактот како некои луѓе ти остваат огромен впечаток и посакуваш уште еднаш да излезеш со нив, а си излегол само еднаш или два пати, додека некои воопшто не можам да допрат до тебе макар и секој ден да ги гледаш.
    Едвај чекам да ја видам другарка ми во венчаница, превозбудена сум и се надевам дека се ќе испадне супер. Уште два дена до големиот настан. Ми викаат дека само фустани и штикли ми се моткале низ глава и дека сум била преокупирана со изглед за свадба. Па нормално дека ќе бидам, другарка ми се мажи, а следната година прва брачеда. Нека си се редат само убави настани.
    Ми фали женско друштво понекогаш, но не било какво. Женско друштво кое знае кога да излезе и како да се забавува. :)

На Marossa, eliesaab, ivanchos и 7 други им се допаѓа ова.
  15. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    20.037
    Не знам од каде им е смелоста на одредени луге да им судат на други луге за некои постапки само затоа што не се поклопуваат со нивните сфаканjа и постапки.
    И не можам да ги разберам тие девоjки кои целото слободно време го трошат на слики со облека и нокти. И после се соочувам со прашанjа од каj знаеш ти за одредена друга ситуациjа освен облеката и ноктите.
    Да не ме разберете погрешно, немам ништо против ниту сликите со облека и нокти, имам проблем со ограниченоста на девоjките да видат и прочитаат нешто друго. И jас гледам слики со нокти, ама читам и други триста работи.

Пред некое време влегов во дебата за вистинско приjстелство. Сметам дека ако некоj ми е вистински приjател треба да ми каже во лице што не ми чини и каде грешам за некоjа ситуациjа. Не ми требаат само за да ме тапшаат по рамо и да климаат со глава. Другата страна го држеше ставот дека колку и да греши приjателот треба да го поддржиш колку и да не се согласуваш со тоа. Jас сум секогаш за кажуванjе на вистината во лице колку и да не ни се допага.

На Lella, ozbilnazena, presiosaP и 11 други им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.484
    Допаѓања:
    16.979
    Нека ни е напомош Богородица. [​IMG]
    Денес е убав празник. Нека Господ е со вас и го следи секој ваш чекор. Да знаете дека СЕКОГАШ е тука и кога сте среќни и кога сте тажни.
    Нека ни ги прости сите наши гревови. Не заборавајте СЕКОГО да го почитувате без разлика што ви направил. Бидете поголеми од него и пружете му насмевка на непријателот. Сакајте ги сите како себеси.
    Нека ве следи само добро расположение и среќа.

На kala21, presiosaP, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 7 други им се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Nikogash ne mislev deka simptomi na gadna nastinka kje me vratat vo detstvoto i taka kje mi pruzhat chuvstvo na spokoj, ama ete i toa bidna :| Drugo shto kje mi se sluchi?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Решиле соседите да се забавуваат вечерва, а јас морам да учам. Него ме потсетија дека по малку би сакала и јас да сум на една прослава денес, лани ја пропуштив по своја волја, оваа година и да сакам, не сум поканета. По малку ми е криво. Би сакала да сум опкружена со луѓе сега, би сакала да сум со него. О фак, зооошто?
    Дајте луѓе гасете тоа музиката да заборавам и да си учам како на ништо да не се сеќавам.

На purple..m, ceca-1, ivanchos и 5 други им се допаѓа ова.
  19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Животот продолжува, не вреди да патиме за минатото кое што сме одлучиле да ставиме крај.

Повторно забавување, уживање, пронаоѓање и обврзување.

... симболизира нов почеток.

Среќна сум. У име љубави:beer:

На bittersweet, Lella, julie77 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Ме немаше некое време па да прашам како сте ми...@okcenzi знам дека не израдува со убава вест, па драга како напредувате? @galapce се породи ...@mime87 чекаше за виза...@koritsaki и @Mishela гледам сеуште купуваат козметика -како и да е црвен крст ќе треба да отворат катче за донација за неупотребена козметика затоа што сигурно имаат на залиха... Останатите како сте ми ...Што има ново?
    Да бидам во тек со настаните, нели овде сме на кафе муабети...Некој да не направи свадба-алудирам на @Captain-Omni ?

...незнам зошто ама се мислам дека сум во погрешна тема ама нема везе...

На Viktorijaaa5, mal.ecka и galapce им се допаѓа ова.