Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Изгледа и јас сум многу возбудена за првиов школски ден, чим сум станала волку рано.
    Ајде нека ни е со среќа новава учебна година и нека ни е исполнета со многу успеси. :)

На karak, LittlePinky, Dream-Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.148
    После целата наелектризираност на реалноста како еж со кренати боцки што непредвидливо ги пушта наоколу, невозможно е да не го почувствуваме струењето на негативните сили.
    Единствено што е во домен на нашата моќ е да одлучиме дали ќе дозволиме да се избоцкаме низ непромисленоста и лековерноста на постапките или ќе им возвратиме со претпазливост и ќе оставиме да поминат покрај нас како неразмотано клопче.

На samovila.red., Anabelle.Amorette, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Седи пред мојата канцеларија една странка, си чека ред за кај колешка и и го слушам муабетот на телефон од што е гласна:
    ...еве седам, чекам пола саат....дремам ко мисир на гомно.....не, бе никој не си ја гледа работата.....само идат денот да ги истуркаат за плата.....итн.

А иначе колешкава пред чија врата чека пола саат, се расправа тој пола саат со еден пензионер, значи работи, не седи.
    Хејтери.
    Сакав да ја прашам, ти извини за што работиш: за плата или живееш од воздух?

Аман со тој негативен став. Кој и да влегол во институцијава има предрасуди и негативна мисла.
    Арно викаат, од главата си патиме.

На Captain-Omni, samovila.red., galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.401
    Она кога татко ти е професор во школото кај шо учиш, па сите професори се као “леле ти си на ХХХ ќерка му, лепотица, кукличка“. :rofl::rofl:

Шала на страна, го преживеав и првиот ден средно, ух.

На SV1911, karak, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Сите вака возбудени, 1ви септември леле ау мјау, само јас си кркам пица и чекам да дојде 12:50, да се облечам и да тркнам набрзина..(facepalm)

На samovila.red. и Rama им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Нека ни е Среќна нова година, за оние кои годината ја рачунаме од септември .

На LittlePinky, kjukli, Waka-waka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dreamer-V

Dreamer-V Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    460
    Сте се почувствувале ли некогаш заглавени? Заглавени во простор и време. Како да сте пропаднале во жив песок и се борите да се извлечете од таму, но со секое ваше движење сѐ повеќе тонете. Сакам да заминам, сакам да оставам сѐ, но не можам да соберам храброст. Нозете ми се враќаат назад. Ми тежат неискажани чувства, неразјаснети работи, љубов. Не можам да соберам храброст зошто знам, таму некаде нема да го најдам тоа што ни тука го немам, но се надевам. Се надевам дека уште една стапка под мене ќе згазам на сигурно тло. Се надевам и го одложувам моето заминување. Ми треба помош. Ми треба некој да ме извлече и да ме фрли под студен туш, да ме освести,да ги измие од мене трагите од песок. И душата, и срцето, ако се мие.

На blackstyle, hermosa, samovila.red. и 12 други им се допаѓа ова.
  8. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Начекувам Сител Бамбини.
    Добрата страна: Еееј, детска програма.
    Најавуваат 4то одделение со музичка точка.
    Неразвиени девојченца со шминка, пробуваат да тресат задник на Beep од Pussycat Dolls...
    Лошата страна: Еееј, детска програма...

На blackstyle, hermosa, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Се собрала целата негативна енергија денес и решила да ме посети. Е браво бе, го погоди денот.

На lovemme и kjukli им се допаѓа ова.
  10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Feels good to be home again :l:
    20150901_095525.jpg 20150901_092059.jpg 20150901_095557.jpg

На Captain-Omni, Lella, kala21 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    Nemoze sekoj den da e ubav i sovrsen,za razlika od vcera denes mnogu podobro ,se nadevam deka taka i ke ostane do krajot na denot :angel: bashka sto vnuceto moe trga za prvache hooooooow sweeeet :l::party:

На kjukli и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Не ми пречи што помина летото, ми пречи што не најдов време да се одморам...

На lovemme, kjukli, Tove Lo и 4 други им се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Сдк... Сите ве сакаам

На Sanjichka007, kjukli, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    И тој што одвел многу жени дома,имал една што ја сакал.. И таа што гордо поминала покрај многумина и ги одбила,покрај еден паднала.. И тој што кажал дека никогаш не пуштил солза ,се нашол себеси во лага кога заплакал.. На крајот од денот кога ќе легнеме сите помислуваме на она истото,што ќе беше ако беше... Храброста и те како е доблест!

На Ivy89, hermosa, Captain-Omni и 16 други им се допаѓа ова.
  15. fff3

fff3 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    125
    Дека многу ми е убав овој 1ви септември без да тргнам на училиште :sun:

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Neznam dali i vie go imate ona custvo na gordost sreka koga se raboti za detska radost. Ne e za dzabe receno prvoto e prvo i kaj sekoj ima posebno mesto vo srceto. Ete taka naseto prvo vnuce trgna prvace. Se osekam kako gorda tetka taa mala nasmevka odsekogas sum ja sakala ima posebno mesto kaj mene tie ocinka posebno sjaat i mozebi bas zatoa sto e prvo da se razbereme imam uste 3 vnucinja site ovie mi se od 1 vi brarucedi i edno moe ne deka drugite ne gi sakam no ete prviot mig koga stanuvas tetka e poseben nezaboraven radosen.... taka de custvuvam i denes koga imam prv pat prvace neka i se so sreka neka bezgrizno raste a nie da si stareeme da si go docekam i moeto da stane prvace pa da se raduvam poveke. I neka na site prvacinja im e sreken pocetokot i neka ne se plasat od nepoznatoto :)
    of ne e lesno da si tetka :)

На samovila.red., bittersweet, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.739
    Најболно нешто ми е будење уште рано, рано (поготово кога си седам до доцни вечерни часови).Добро сега, не беше баш до толку рано, ама додека да отворам очи..Следеше малку подолг процес на будење :yawn:

Необичен, доста чуден ден.Се‘ си мислам до после уште што нема да биде..
    Не знам ни расположение да си дефинирам, туку се тешам дека не сум единствена...

Се изгуби и таа возбуда за први Септември.
    Нејсе, ќе славам што ќе се спасам од дисфункционалниов клас.:d:
    За матура си ги земам до мене истите четири души кои ми беа и за полуматура.Си ги обожавам дека иако се малку по број, секогаш ми се тука.Никаде не се губат, не исчезнуваат од видик кога е најтешко.

На SV1911, Valerin, samovila.red. и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Деновиве пак сум во викендичката ,во едно скопско село,одмарам и си ги полнам батериите пред почетокот на академската година. Кога ќе се вратам ме чекаат уште некои ситни подготовки и се е спремно.
    Инаку 1 септември ми е ден што ми е останат во многу убаво сеќавање. Не знам дали постоело повозбудено дете за моливчиња,тетратки и шарен школски прибор од мене.
    До ден денешен омилена активност во септември ми е подготовка на блиски првачиња со прибор. Ако имате некое возбудено прваче пратете ми го ,заедно да се радуваме. :)
    Едвај чекам да помине оваа недела за да се реши таа ситуацијата за која ви кажував пред некој ден,а за која ми треба еден тон среќичка во вреќичка. :D

Имајте убав ден. :hug::sun:

На Valerin, samovila.red., Dream-Girl и 13 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Убаво рекле: Ако се понудиш на некого да му направиш некоја услуга тогаш тоа ќе стане твоја обврска....
    Па и уште ќе ти досаѓаатда те потсетуваат....:@
    Затоа си имам супер тактика, двата телефона дома под перница, мп3 на уши, точакот под г'з и оддалечи се во непознат правец...]:)

На eliesaab, cresa-jagoda, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  20. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    домааааааааааааааааааааааааа домичкааааааа
    @Minnie 1 леле и ти :D :D :D

rsz_њерт.jpg
    rsz_11untitled-1.jpg конечноооооооооо

На SV1911, Lella, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.