Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. loveandpassion

loveandpassion Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    38
    Никако неможам да сфатам како некој ужива нон стоп непрекидно да критикува? Ми се јавува некоја потреба да можам барем малку среќа да им внесам у огорчената им душа, чиниш они перфекција у движење се па една таква компетентност и слобода си даваат да искритикуваат све живо што мрда на планетава, па добро бе пред да искритикувате и измудрувате нешто о вие просветлени гуру учители може ли да ве замолим да се погледнете какви сте
    И да се проанализирате до кај сте стигнале?! Ваљда да бевте толку совршени немаше да заглавите со пропалици како мене и да им мудрувате деноноќно шо им чинело а што не.
    Ценам критички умови не дека не и треба да ги има ама малку со усул бе, што би рекле ако си турчин, биди мало со есап.

На Lella, Ketchup, FlameFairy и 11 други им се допаѓа ова.
  2. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Ден за уживањее.
    Позз од Охрид
    IMG_20150904_175553.jpg

На Lella, fallenangel, Daydream и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    СДК ...ДАЈ му на времето време... тоа е нешто што без разлика дали вие притискате сакате да дознаете или оставате на свое...времето си иде... оно ќе си донесе се на место каде што треба да биде доколку вие не сте го завршиле тоа... и со тоа коцките на животот ќе се поклопат и ќе си дознаете се..баш ...ама баш се во свое време..

На samovila.red., kjukli, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.607
    Убав сончев ден :sun:
    Викендов за мене е сестрински викенд.
    Решивме малце да се релаксираме во планина, за прв пат само ние две, без никој друг
    Паднаја доста муабети, смеење..
    Сестра си е сестра, секогаш е тука за тебе, а и ти за неа :l:

П.С поздрав до сите од Шапка
    IMG_201509248_074401.jpg

На Lella, Ketchup, LivingGlam и 31 други им се допаѓа ова.
  5. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Абе што се секирате за кошаркава стварно незнам,ние и светско првенство да освоиме платите пак ќе ни бидат 150 евра.

На Ketchup, anel, Sunshine.Sunshine и 6 други им се допаѓа ова.
  6. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Не знам за баланс и не знам за умереност во нештата. Просто е, или се вложувам себеси целосно, или не давам ни најмало делче. Можам да поместам и карпи кога сакам, а денес не сакам да шутнам ни едно камче од патот, excusez-moi. Со средена соба, во мек кревет и чисти чаршафи (и не толку среден ум), се препуштам на задоволството од не-правење ништо, надоместување на сите пропуштени епизоди од омилените серии, па си дозволувам дури и поголеми задоволства во вид на тестенини (без ни малку грижа на совест :wasntme:). И сега дури си ги лакирам црвениве ноктиња и ги пуштам мисливе да прошетаат повеќе од што треба сфаќам дека нема само денес да се разгалувам себеси. Не ми е гајле колку себично и каприциозно делува. Редно време е да си направам хиерархија во главата, со една голема промена - на прво место секогаш да бидам јас.

На Lella, shining_star, samovila.red. и 13 други им се допаѓа ова.
  7. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    Сакам да кажам дека...
    многу сум се разочарала од другарките во последно време за овој краток мој живот. Како е можно со некој шо од прваче седиш на клупа веќе немојш да си го препознајш, а со некој кој си само 3 години во контакт ти станала најдобра другарка :|

На fff3, eliesaab, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Обожавам цимет .

Цимет на јаболко.
    Цимет на какао
    Цимет на сладолед .
    Цимет на душата .
    Чај од бадеми и цимет , чај од цимет и портокал
    Миризливи стапчиња од цимет и
    јасмин .

А кога сме кај јасминот.

Има еден прекрасен чај од јасмин во La cha . Обожавам чаеви и тисани . Колку поперверзни толку подобро . Ова е прекраснa цветна ракотворба создадена од рацете на вешти мајстори од првокласен бел чај Silver needle и природни цветови од крин и јасмин кои рачно се преработуваат во деликатни цветови кои се отвараат и “цветаат” ... Да , навистина цветаат. И како , те како ме опушта овој мирис на јасмин. Го набљудувам долго .... го посматрам со трпение .. Но никогаш , ама баш никогаш го немам фатено моментот кога пупката расцветува. Исто како и растенијата ... Ги садиш , ги вадиш , ги одгледуваш но никогаш не го фаќаш моментот кога цвеќето раѓа цвет. Се е тоа некое време, во ноќта ... или рано изутрина , или додека правам ручек, додека сум излезена....

Така му било и на родителите со нивните деца , ми вели мајка ми . Го раѓаш, го гледаш , го воспитуваш ама моментот кога ќе порасне ти се лизга од раце... Наеднаш детето станало Цветче.

Ете, ти како доаѓаме до формулата дека не можеме да ги контролираме работите .

tumblr_mzti7eJKsZ1qhq9yxo1_500.gif
    AjSPHSq.gif

На Lella, Ketchup, Peppermint и 16 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.162
    Допаѓања:
    221.826
    Прекрасен есенски ден....
    Си дозволив себеси и рилекс и топла бања си се опуштив и препуштив само на самата мене.
    Конфузија, растроеност, нерешителност длабоко во мене но сето тоа не боли толку колку што ме боли осаменоста во душава.
    Не, не ми е добро, и јас би сакала само малку љубов и спокој, но не бидува.....ништо не бидува како што ние љубиме и замислуваме.
    Премногу осаменост, премалку мир сето ова ме убива.
    До кога ли ќе траат непроспиените тешки ноќи?
    Звукот од секој воз и авион возбудува, створа чуство кое натежнува.
    Период или чиста реалност незнам, само знам дека сакам само сето ова да заврши....
    Се да заврши и да воздивнам.

Пријатна вечер и мирен сон.

На Ketchup, anel, joy1 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.607
    Толку е убав погледот кон небо кое е прекриено со билион ѕвезди.:inlove:
    Ми се чини дека толку се блиску, што можам да ги дофатам.
    Мерак за душа е :l:
    Кога гледам како светкаат, како паѓаат, се осеќам како во бесконечност на убавини и позитива.:angel::angel::inlove::inlove:
    За ова ви зборам:
    FB_IMG_1441490547677.jpg

Имајте добра ноќ луѓенца :*

На Lella, Viktorijaaa5, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    А точно ли е дека многу среќа не е на арно? Или ова само кај нас се вели, демек плус и плус минус прават. |(

Од утре со камче во патика ќе шетам, нели да боцка некаде, инаку не е живот. Ма, далеку од совршено ми е, ама исполнета сум и смирена. Не знам од што ќе да ми е, дали од преголема доза кофеин и малку сон, или во вените сина крв ми тече?

Оние што ги сакам се околу мене (освен еден), имам луѓе што ме подржуваат, имам солиден живот а и не знам што повеќе би барала една 17 годишна девојка. Дечко не ми треба сега, ќе учам, мислам нема лошо да ми дојде еден... ама не ми е потреба и приоритет.
    Само да помине добро оваа година, да си завршам матура и да си се запишам на факултет. Тие ми се плановите за во блиска иднина. Малку ме заплашува возрасниов свет, ама ќе се прилагодам и таму.

Доаѓа есента, ептен сум среќна. Едвај чекам да почнат да паѓат лисјата, да ми пожолтее душата, да се наполнам со есенси убавини и топло кафе. :coffee: (heidy)
    На моменти знам да одлутам и да почнам да се жалам, ама среќа па на време ќе се свестам и се враќам во реалноста.

Одам сега, ме чекаат две прекрасни книги за читање и плус некои малечки работи да средам. Убаво е кога на сабота ќе си останеш дома наместо да се пијанчиш по кафаните.

На сите ви праќам една големааааааааа доза среќа, спокој и малку љубов(немам повеќе да понудам, нема љубов кај мене, непознат поим). Вие самите си го правите животот и убав и лош, се е во главата. 8-|

На Lella, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, YoungandBeautiful и 15 други им се допаѓа ова.
  12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.739
    Да беа реални некои ликови од книги, поарно ќе беше (смајлиштовоздивнува)
    Во некоја друга димензија, некогаш. :o:

И така, до нови сили.За следната недела што допрва ќе почне :coffee: :pizza:

На Lella, Ketchup, Valerin и 12 други им се допаѓа ова.
  13. fff3

fff3 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    125
    СДК дека има ноќи кои се толку длабоки и толку тажни (и оваа е една од нив) што се кршам на илјада парчиња.

На Oleeenka, Valerin, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Taka e,da se nadovrzam na prekrasniot post malku pogore,se e od glavata.
    (d svoja glava site ili si patime i od istata se raduvame.
    Samo koga e zdravjeto vo prasanje,ne sekogas zavisi od nasata glava.
    I toa sto ne zavisi od nea,sepak malku mozeme i sami da deluvame vo pozitiva,a za vo negativa mnogu polesno odi.
    Togas nema borba.Ako sme malku po labilni,malku po ne stabilni,se odi nadolu lesno kako po udolnica.
    Deset pravilni cekori,eden pogresen,planina rasturaat.
    I jas sum za toa deka kakov ke si go napravime zivotot,takov ke ni bide.
    No doagame do stadium koga sfakame deka nekoi raboti ostaveni na vremeto,sto sme gi butkale pod cergice,izleguvaat da bidat sredeni bas koga ne treba.
    Kolku samo bev pristalica na ona deka ne me interesira tugoto mislenje dokolku mene sovesta mi e cista.
    Za zal sovesta ponekogas nemoze da gi razubedi zlite umovi koi ke se zdruzat poveke na broj.
    Se si ima svoja cena,pogotovo uspehot.
    Ti se cini deka site sili na svetot se spoile da ti go usporat.
    Ma ic ne mi bilo bitno kolku se trudele da go usporat se dodeka jas sum imala sila da gi zasenam so sopstvenata glava.Najbitno od se mi bilo da ne se dojde do gazenje po zivi luge za sopstven uspeh.
    Ete toa e edna od rabotite radi koja sovesta mi e cista.
    Usporeno ili ne,znam deka dur ovaa glava stoi na vratot,mirno ke spie.
    Ubavi sonista na site,duri i vo realnosta..

На eliesaab, kjukli, julie77 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Деновиве сите ме прашуваат како ми било во средно, дали сум нашла друштво, дали ми е убаво. Не знам што да им кажам, им кажувам комплицирано е.
    Нова средина, нови луѓе, станување во 6, а до пред неколку дена легнував во 6, патување со автобус, нови и поненормални професори...не е баш така како што си замислував.
    Често имам големи фантазии и очекувања, а потоа се разочарувам и знам дека тоа ми е голема мана, никаде не е совршено и убаво ама ете секогаш имам надеж дека ќе биде подобро или кога ми е тешко викам дека на некој друг сега му е потешко...
    Да не мудрувам многу, отидов да спијам, добра ноќ. :hug:

На Lella, Valerin, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Плажа, прво утро на одмор. Татко ми.
    - Сара како се сончаш без крема???
    И дојде, ми ја истури пола крема врз грб :rofl:

Сега пробуваме да ја убедиме мајка ми да се качи на банана со нас, не сака.

На eliesaab, bittersweet, Lella и 13 други им се допаѓа ова.
  17. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Бара совет на форум, проблеми со дечкото, премногу нервозен бил во последно време- совети од сите страни : 'Ма остави го што ќе ти е таков', 'Ау, леле па ти си луда да бидеш со него'.
    Ете ова не можам никако да го сфатам.:|
    Па добро бре, 2 години е со дечко и, сега му се погодил нервозен период на човекот и одма остави го, остави го. А повеќето знаеме колку девојки го трпат својот дечко што ги изневерува, малтретира и не знам ти уште што не, но делат совети остави го. Па уште да се погоди некое девојче кое лесно ќе подлегне на ваквите 'совети'.... Не знам, дали се обидуваат да го направат тоа што тие самите немаат храброст во нивната врска. I can't understand. 8-|
    Што е најжално повеќето вакви луѓе ги гледам и во мојата блиска околина. Знае дека дечко и ја изневерува, но се прави луда, ама кога твојот дечко нема да биде во најдобро расположение 'Ааа, како така, не си должна да го трпиш тоа, остави го' :fubar: Ко је луд овде ја не знам.

На shining_star, fff3, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  18. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Од кога сум станата славам што брат ми замина на одмор. Музика ечи уште од 9 саат. Се чудам како не ми дошол некој комшија да се буни. :lol:
    Ќе ми фали братчево цела недела, иако се караме нон стоп.:|

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Сакам да ги поздравам оние луѓе кои ме следат во чекор, ги памтат моите зборови, ме имитираат, "знаат" се до детал што правам, а наводно ме мразат и не се замараат. Well, she doesn't care. :D Е такви луѓе да се сакаат !:lol:
    Шала на страна. ;)

Да преминеме на главното. На прогноза имаше дека од денес, наводно,ќе опадне температурата. Но штом јас излегувам многу рано да трчам и на враќање ми е ужасно топло и сонцето ме пече, значи лажат! :D Ако вака беше сабајлево, како ќе биде преку цел ден. :sweat:Со душа чекам есен и убавините што таа ги носи со себе.

И да се пофалам, со @crimson склучивме многу добра соработка и поради неа станавме покреативни,односно повеќе од предходно.Бидејќи правиме нешто со љубов , бидејќи тоа не исполнува. :D Се надевам се ќе испадне како што треба и во иднина ќе имаме уште многу вакви и подобри соработки и не само ние две. Почнавме нешто како хоби, но тоа станува се поозбилно и работно. :)
    И ми се допаѓа како функционираме како тим сите, не само ние две. А рецептот за тоа е взаемното почитување меѓу нас, а тоа носи и добро сложување и добра дружба. :)

Имајте убав ден драги феминки. :f::music:

На eliesaab, Lella, samovila.red. и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Штом треба да земам да учам, јас се осеќам омалаксано , истоштено, немам енергија. Подјаден ми е лакот, земам да се лакирам . Собата ја средувам , мислам нови рецепти , па филмчиња си барам , белешки за книги. Ете сега ми текан ново место за истражување , па луѓе барав . Алоооо, не е ни до времето не е ни до расположението . Н Е М И С Е У Ч И (waiting)

На shining_star, eliesaab, Ketchup и 6 други им се допаѓа ова.