Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Жално е тоа што човековата висина почна да се мери со вакви апсурдни, крајно алтруистички и летаргични хирови кои единствено служат за ничие билдање его. Сепак прстот не треба да биде вперен во Никол. Никол е само производ на општествената креатура чија задача и е да ствара фабрички амбалажи.

Пожално од горе споменатото, е што некои душебрижници се полнат со тоа што те навредиле што ти рекле дека изгледаш како свиња пред клање, иако дома се фукаат со таблети, опсесивно вежбаат, и целиот свој живот фактички го сведуваат на изгладнување од страв да не качат некој килограм заради лепота.

Така да комплексите и фрустациите во повисоки размери не произлегуваат од дебелината, туку се општествено наметнати од стравот да не почнат да те лејбрираат. Така да согласувам со репликата на ова видео од девојката погоре -
    - ''Aко некој ти рекол дека изгледаш одвратно и дебело, а ти си се навредил тогаш заслужуваш да патиш''.
    А дека критики увек има и ќе ги има си стои, но само од тебе зависи колку ќе им отвориш простор да те срушат.

Башка што евалуацијата според внатрешен квалитет е далек поим за овие простори. Особено за психички сјебаните копуци на кои од дома им фурале филм ''Сребран не си ти циган, ром си''.

За крај дека дебелината не е океј, не е. Џаба се тешиме, пошто дефакто не е. :nod:
    Али, пристапот е погрешен. Бидејќи повеќето денес фураат слабоќа од естетски причини, а не здравствени.

Последна измена: 7 септември 2015
    На cloud, tessie, Madam-A и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Ич нејќам пораки од типот "бебе мое шо си правиш?" , е што треба да одговорам бе "гага гугу гиги" ?

На eliesaab, Snow-Star, Dennings и 29 други им се допаѓа ова.
  3. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488
    Свежа убава вечер, јас филм гледам, мачето до мене преди, ме опушта, но се чуствував празно, ми фали нешто, ми фали прегратка

На fff3, Umbrella22, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Полова дискриминација левел Балкан
    Некој си решил да му прави веридба на синот. Ја поканил првата сестра да дојде со мажот, синот и снаата...ја поканил и втората сестра да дојде со мажот, синовите и снаите....ја поканил и третата сестра да дојде сама, а зошто сама? Зошто е вдовица и има 2 ќерки мажени (во истиот град, значи не се Америка), па знаете тие сега се кај мажите и имаат нова фамилија, а фамилијата по мајка им не постои повеќе.
    Кога ќе се омажиш автоматски немаш повеќе вујко, тетки и чичко т.е. имаш ама само по мажот...а крвно поврзани твои немаш :emo: (facepalm) But why???

p.s Прееска решила баба ми да дојде, ни носи нешто за јадење со кашкавал и печурки....и вика: Абе јас сакав да земам бурек ама си мислев да не сте на диета, на вас младиве сегa ништо не ви се знае............nice try old lady.............речи пензијата ти се потрошила....и фала за навредата :!:

На Umbrella22, Bender Rodriguez, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  5. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Ме гледа стрина ми како го јадам десетиот оброк за денес и ме прашува како можам толку слатко и со апетит да јадам ,многу пати на ден,а не сум дебела.Која ми била тајната на тоа. Ова е инаку прашањето што ми го поставиле многу луѓе до сега. Дури некој не ни верувале, туку си мислат дека јадам, но се тепам од вежбање. А јас пак, има и со денови некогаш, не вежбам, но го практикувам тоа колку можам, за кондиција и добро здравје. А за јадењето одговорот не го знам. Битно многу сум среќна поради тоа, премногу!
    Грев би било ваков гурман како мене да се стиска и не јаде. :( :D Грев!
    :pizza::^::beer::d:

На anel, crimson, Lella и 17 други им се допаѓа ова.
  6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    ^^ Одговорот е едноставен : Генетика. (hollest)

На Someonespecial, Lella, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 15 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.162
    Допаѓања:
    221.826
    Би сакала да сум птица, па да одлетам некаде далеку од целиов хаос и суровост,да го напуштам животниот стрес и без размислување да шетам и шетам некаде далеку од се и сите.
    Секогаш сум спремна за нови прдизвици и поразличен живот, во секој момент би ги спакувала куферите и би заминала било каде на било каков начин, моментот на еуфорија и возбуда секогаш е тука и постои, со мене е е авантурата и духот.
    Обожавам да шетам и да живеам турбулентно, секој предизвик нова среќа, секое лошо за добро, секој копнеж нова приказна.
    Имајте пријатна вечер и убави сништа, секогаш борете се за она што мечтаете во себе, ако се сака се се може.

На anel, joy1, Someonespecial и 13 други им се допаѓа ова.
  8. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.607
    Битно Гугл не сака, за другите мање више :lol:

П.С Среќен Роденден Македонијо :sun:
    Screenshot_2015-09-08-00-15-42.png

На Antolinaa, Someonespecial, Lella и 13 други им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.230
    Оној кој вели дека не му треба партнер или лаже или никогаш не почувствувал љубов. Не им верувам на таквите луѓе. Убавината да се потпреш на некого, да споделиш убаво и лошо, да потонеш во нечии прегратки, очи, зборови...
    И еве го напнувам другар ми цела вечер што ми фали по ѓаволите? А тој ми вели: Марина престани да мислиш дека нешто ти фали, само налетуваш на погрешни момци.

Луѓево мислат дека постојано се смејам. Не ми е јасно како, не сум забележала дека го правам тоа. Можеби затоа некои не ме сфаќаат сериозно кога сум лута, нервозна и се карам. :devil:

На blackstyle, Adi888, Mama25 и 31 други им се допаѓа ова.
  10. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    547
    Избришете ја датата на раѓање од facebook. Вистинските пријатели и блиските роднини сигурно ја памтат датата и каде и да се и каде и да сте ке најдат време барем за една честитка и да ви го направат денот поубав. Ако не добиете честитка од некој што го сметате за пријател слобосно преместете го во групата на познаници но не и пријатели, тој само ви се умилкувал во случај да не му затребате или само имал некоја корист од вас.

На eliesaab, anel, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Ќе умрам од ненаспиеност... 8-|

На joy1, vitamina, Valerin и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Сите сакаат да си одат од државава,
    сите се гневни и бесни на Владата или не знам на кого,
    сите од нешто незадоволни
    сите се жалат дека земаат мали плати
    и немаат пари...
    И на крај кога ќе дојде некој празник истите тие се најголеми патриоти со знамиња по сите социјални мрежи,поздрави и честитки,горди Македонци.
    Што глумите лудило навистина не знам:punch:
    Јас јавно признавам не сум патриот,сакам да си одам па ако сакате бесете ме...(по можност блиску до Аце или скалите)...
    За малку ќе ги заборавев оние "патриоти" што од многу љубов заминале во странство,па од таму носталгични поздрави,честитки,колку ми недостига мојата мила и драга Македонија...не можам солзи ми потекоа(се прашувам само дали за нив или за нас што остануваме тука)...

Последна измена: 8 септември 2015
    На galapce, m.i.g, eliesaab и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    13.334
    Среќен роденден мамо! Цел ден те прашувам зошто не си расположена. Некако си замислена, тажна.. А знаеш дека многу сакам кога сме собрани сите по повод роденден. Среќни, насмеани, навраќање моменти од минатото.. некако ме опушта, заборавам на стресовите и работата. Ама само едно место останува празно секогаш на овој ден. Да беше и ти тука со нас дедо. Да можеше да се напиеме по една жолта, да се радуваше и да ги видеше сите наши успеси досега постигнати. Се надевам дека си со нас постојано и се гордееш. Ми фалиш.. посакувами барем уште еднаш да ми побараше чашка за ракија, да ме погалиш по коса и да ме гушнеш. Само уште еднаш.;(:hug:

На galapce, One.Moment, eliesaab и 10 други им се допаѓа ова.
  14. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Имаме еден куфер дома, со еден куп стари слики, документи и што не во него. Спомени од младоста на баба ми и дедо ми.
    Барав една слика во него од мајка ми, кога била малечка ми требаше за нешто и баба ко баба, дојде да ми помогне. За секоја од сликите ми кажа по нешто. Уживав дур ја слушав.
    Ама имаше една, дедо ми кога бил војска, пред 50 години со посвета назад. Служел војска 3 години, во Србија некаде, незнам.
    Пишуваше дека ја сака и дека ветува дека ќе се врати и заедно ќе го поминат остатокот од животот.
    Душичка моја, гледаше во неа 5 минути молчејќи, со очи полни љубов. Ја скри во џебот и ме остави сама да си ја најдам сликата што сум ја барала. Замина да му ја покаже неговата, со посветата.

На blackstyle, Buttterfly, One.Moment и 24 други им се допаѓа ова.
  15. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Мислам дека е редно време апостол Мијалко овај Михајло :?: да отворит една тема само за мене и @Kukla994 оти крајот во бан ни се гледат. :drunk::!:

На Adi888, Someonespecial, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Dosta maaa
    Ne go provociraj coveka:rofl:

На Someonespecial, Lady Phoenix и srcence1607 им се допаѓа ова.
  17. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Ami on dur se vratit od deceniskio odmor za da vidit, bumbarot na strina half prom ke slavit :nod:

На Someonespecial, Lady Phoenix и Kukla994 им се допаѓа ова.
  18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ...шо има ново, има многу ново. Среќно верена, не баш тазе, во фаза на реновирање на НАШАТА дома. Да, со истиот што го хејтав овде за секој проблем, за што ви се исповедував и замарав, епа ете се исплатија нервозите. :D Ќе почнам некаде Јануари да замарам во темите за свадба, па после и планирање деца итн.:toivo::D

Шо да ви кажам, среќна, пресреќна сум. :inlove:

На blackstyle, Buttterfly, Mrs.Cuper и 34 други им се допаѓа ова.
  19. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    сдк ...кога некој ке побара совет од вас утешете колку и да е тешка ситуацијата ,колку и да го осудувате тоа нешто кажете некој убав збор,за тоа сме тука да си помагаме ,зошто ако на некој му се случила некаква ситуација може и тебе да те снајде истото....а не веднаш зошто така,не требало така ,некој побарал совет од вас помогнете му,ке додје ден кога и вас ке ви треба некој совет е тогаш ке нема на кој да се обратите...

П.С ништо лично

На fff3, eliesaab, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Arwen15

Arwen15 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    94
    Мобилните им станаа поважни од се" околу нив...се трудиш да го одржиш разговорот,зборуваш..ама џабе,има нешто на мобилниот што е поважно од тебе..и така после саат време зборување со себе сфаќаш колку е се отидено за никаде и колку луѓето станаа зависни од некои безвезни апликации кои се поважни од нивните пријатели.

На fff3, eliesaab, Sanjichka007 и 10 други им се допаѓа ова.