Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.720
    Допаѓања:
    17.695
    And the BIG QUESTION is....
    Who I wanna be?

На eliesaab, Jenniffer, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ubavica25

ubavica25 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    32
    Здраво Феминки,сакам да прашам дали некоја од вас има слушнато за агенција за промоции,реклами...TOTAL GROUP od Скопје?

3. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Само некои чудни работи ми се случуваат. Едно со друго не се вклопува :^):^)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Значи проблемот до мене ли е, краток ли фитиљ имам...
    Зашо луѓево бе ги интересираат туѓите животи?
    Абе едно излегување на улица одма дознаваш кој каде бил, кога се вратил..уствари дознаваш и работи за тебе што не си ги знаел :rofl:
    Да не зборувам простаталак и невоспитание колку ме вадат од кожа и луѓе ограничени во размислувањата.

Чекајте другари а сељанки левел штикли повисоки од нивнатата интелигенција што секој викенд ги гледам пред дискотекине, шљокици насекаде, извештачени у тело па и персоналити,тие што знаат се за цел град и се као "фаци" е тие драги мои први влагаат затоа што нашите исфрустрирани менаџерчиња и набилданине типци на врата нормално од глава до пети мораат да те измеркаат и ако личиш нешто на ова горенаведеново топ, а ако си дошол по патичиња онака лабаво ,е драги мои тие менаџерчиња се дрзнуваат да коментираат за твојот изглед, како тоа ти си можел така да се појавиш.Извини ти богу, што нешто си постигнал у животот па си нашол да збориш.
    И со турбофолкот отидовме у неповрат луѓе.
    Се чудам на тоа како единствените интереси на некои девојки се каде ќе искочат, што ќе облечат и какви нокти ќе си направат.Се е тоа океј али идете образовајте се , и тој малце памет што го имате ќе ви се исуши.
    Е затоа, I don't wanna live on this planet anymore !

На samovila.red., eliesaab, Lella и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.114
    Допаѓања:
    165.963
    Добро сељачка буржоазијо и тазе богаташи шо најмувате вединг и парти планери, не ли ви е срам бе кога ќе ве опељуши планерката со ебано многу пари за вкупно 10те срциња што ќе ви ги стави на посебен сталаг за колачиња? Не, сериозно ми треба поише вино јас ко гостин да го преболам тоа, а воедно и да не се изнасмеам и да бидам брутално искрена колку е безвредно сето тоа...
    И сето тоа евтино клише со тегличиња, знаменцинја, врагови ...
    Вединг планер... роденден планер... па и тие што така си се нарекуваат... ало у кој филм сте? Вединг планер? Ресторан им најдовте? Бенд? Ја истрчавте цела свадба? Ау извини, знаменцињата ги печатеше ти, добро.
    Сега немаше вакви ствари, ама со другарка ми си го коментиравме... пошо бевме и на таква.
    Ама сите овие шо демек организираат настани, толку се неинвентивни, толку се копи пејст. Што е тешко тоа сам да си го направиш? Нашле проста раја па ќе бричат. Ама буквално едни со едни се исти, разликата е во боите и на едните има маша и медо на другите фроузен. Истите сталази, истите колачи, балони се балони... Вкусови? Ок, за некого и кичот е вкус...

Туку на поромантичната страна од животот, знаете што најќејф? Кога ќе те зграби во групата која лудо играте по свадби и ќе ти рече - не те мењам за ниедна. Таков, никаков, подраскопчан и блесав, знаеш дека ќе го носиш до дома и полупијан, ќе му ги отвориш сите прозори синуси да го фатат, па да не знае утредента од што го боли глава. Ама па мил е, мил е кога те гледа низ пивски наочарчиња, а утредента низ мамурни. Стално ми вика со пивските, што си грда нашминкана, а со мамурните насабајле, најубава си овака. Пусто швалерство у него, од никад не знаел како да се удвара, ама го сакам бе... И последна реченица пред спиење кога му е - па јави ми се некад...знаеш дека е у икс.:D
    И финко е кога ќе дојде на 300 км поблиску зошто не може да почека уште 6 саати... и си викаш, дали е здрав и дали треба да продужам со него, пошо...стварно не е здрав. Ќејф ти е, ама ... не е баш потег од соништата, си го вагаш, ама нели, пак го сакам... до суштина.
    Па се прашувам... какви ли деца ќе испаднат од ваков човек укрстени со чудак ко мене?

П.С. Сељанка стартер пакот го видов комплет (манијачкиот дел, машката екипа одма ја најде на фејсбук да си ја додаде за да ние женската екипа се спрдачиме ко што е редот, другарка ми прогнозираше дека сто посто има розеви дреч адидас патики за трчање - и има!!!) после тетоважата на бут која вулгарно ѕиркаше под џиж црвениот фустан. Змеј! Јер она била змеј... Ти душо си централно амерички гуштер, ништо поише. Некоја сваќа, зашатираното косиче подзатапирано со церада шишката особено ме пленеше... Многу јадам трицички, ама што се тиче свадби, после толку, профи станав за оценување на свадбарски стајлинзи. А башка што треба и некоја диплома да ми се издаде, стекнав и мултинационално искуство со истите и во суштина сфаќаш дека ретко која свадба ја слави љубовта на младите, а повеќе го слави куропецањето на родителите и тоа е! Точка! Имам уште една свадба за сезонава и се надевам дека до крајот на годината нема да остане уште некој труден...овај да добие желба за брак пошо стварно нема смисла, не друго, ќе останам уште јас...и онака имам доволно притисок од сите страни.

П.П.С. Годинава само на една свадба не фатив бидермаер.Ви ги сакам згужваните фаци после тоа, као бу хууу никад нема да се омажам. Он више онака нон шалантно ги прифаќа тие моменти на мојот сладок триумф, мислам коментира - вака комплетно го докажуваш бичи бич мудот, да ти дадам сега прстен на малото прсте на ногата ќе го ставиш. Прав е, шо да му реча више не знам!!!:D Ама они сериозно мислат дека ако го фатат бидермаерот ќе му текне на дечкото им као ај после 10 години врска ете фати бидермаер, ај да ја земам... тугоооо...:D

Последна измена: 14 септември 2015
    На samovila.red., eliesaab, Giovanna и 21 други им се допаѓа ова.
  6. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475

Ми зајде и ти пиле, уште светлини да почнат да те повикуваат.... :|

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.947
    Los period, taka si se tesam...
    Gi mrazam postovite vrska so nemaat. Koga ke vidam ubavo, mojov e eden od niv...#seslucuva |(

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.529
    Дебелината стана болест на денешницава.Само повеќе психичка отколу физички што се забележува.Млади сте, здрави, убај што си ја мачите душичката за некое килце повеке.

9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.224
    Во принцип, донесувањето на одлуки подразбира вклучење на сите распололожливи лични механизми што е обратнопропорционално од учеството на другите да не поколебаат во донесувањето на истите. Убедувањето дека некоја одлука значи грешна разрешница е туѓо мислење кое во најголема мера има толкава “позитивност” колку што може да им верувате во зборовите во споредба со делата.
    Некои се перфектни манипулатори и сакаат да ве збунат и поколебаат во изборот на вистинското решение, некои се подмолни интриганти и настојуваат да го попречат патот и да ви покажат други знаци на движење...
    Не дозволувајте нечија игра од фрази да ви биде патоказ низ реалноста. Бидете сопствено мнозинство и сами гласајте си ги одлуките. Нивното реализирање е избор на насоката кон која ќе чекорите без оглед дали ви престои пад или успех... И тоа е дел од биоритамот што треба да се преброди или прослави...
    Сите перипетии и достигнувања ќе бидат само ваши како што е и животот само ваш.

На samovila.red., eliesaab, jovanovska94 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Во овај момент, се што посакував е да го испијам моето утринско кафе пред компјутерот и да уживам во моите 5 минути. Ама не бре, ко ќе ти дојде со таа смрштена фаца кафе не ти оди:devil:
    Му велам во гроб фирмава нема да ти ја стават море будало, отимај од животот некој умрел ринтајќи ]:)
    Вели ти со тој памет до 101.
    Кој ти е крив кога си програмиран на куќа посао а од скржавштина не видиш ништа:punch:
    Е, до тука ми дојде:emo:

На anel, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085
    Без нервоза наздравје кафица и со позитивна мисла

На DVAANGELA и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  12. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.513
    Растроеното понеделничко расположение се лечи со кафе бе! Какви антидепресиви, кога ќе ги седнам на една психотерапија со едно блашко, млечно кафенце - цветаат луѓево. :lol::rofl:

Психички позитивен стимулатор NO-1 е кофениов, ама без конкуренција!!! :coffee:

На eliesaab, kjukli, julie77 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    20.129
    Секогаш сум сметала дека бившите си се бивши и треба да си останат таму во минатото. Ниту ме интересирало што прават и како се.
    Ама. .... Никогаш не вели никогаш и Марфи е секогаш тука кога не треба нели?
    Вчера со последниот бивши разврзавме муабет до сабаjле шго се вика. Фино се разделивме и сеуште си го имаме муабетот. Понекогаш знсеме да се прашаме еден со друг до каj сме со животов.

И самата не верував во тоа дека со бивши можам муабет да терам, ама ете и тоа се случи.
    Сдк убаво е човек да има ставови и да се држи до нив. Ама некогаш направете некоjа отстапка од некоj став, може нешто позитивно да ви донесе.

На samovila.red., vitamina, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    @mirandaa браво, многу исполнува кога можеш да помогнеш на некого што нема. Мене овој петок и сабота ми беа акција ден за донирање. И онака ги вадев зимските работи па се што не облакав и дури и работи што можеби ке ги носев а беа доста дебели ги ставав во големи вреќи и ги донирав за емигрантиве.

Не ме кошташе ништо а чуствотот е бесценето. Слушам од луѓе што биле на терен и што помагале, купувале храна и ми се полни душата кога слушам дека има сеуште хуманост а слушам дека има такви што продаваат кебиња и топла облека 5 пати поскапо од тоа што вреди. Срамота! Па утре (да не даде господ) можеме ние да бидеме на нивно место. Човечки е да помогнеш и да им олесниш малку на сиротите кои бегаат од пеколот на војната.

На samovila.red., vitamina, mirandaa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.140
    "We are what our thoughts have made us, so take care about what you think. Words are secondary. Thoughts live, they travel far."
    - Swami Vivekananda

Ова е мојата животна мантра.
    We are our thoughts and our words.
    Choose them carefully.

Имајте убав ден! [​IMG]

На eliesaab, Captain-Omni, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Меѓу првите два-три збора од странските јазици кои што најчесто се учат на почеток е зборот "Благодарам". Merci, Thanks you, Hvala и така натаму. Штета што зборот веќе не е толку употребуван во секојдневниот живот. А да не зборуваме за "извини"..

На samovila.red., eliesaab, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    И да ти е краток фитиљот , ако бомбата е голема не е проблем :D

На eliesaab и Barbie07 им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.303
    Допаѓања:
    57.371
    Не ми се јасни маркетинг кампањи за пижами, на кои девојките носат комплетна шминка и се фризирани до бескрај. Ова штотуку го видов.

И што е сега ова? Пижами? Casual комбинација за по дома? Ама зошто накитот, шминката и фрузурата? ЗОШТО? Се чудам како заборавиле штикли. A нашиве па, црпат инспирација.

На sweetgirl358, samovila.red., eliesaab и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    Бре значи што убаво понеделнички ми тргна денот ,велат ако е така и цела недела ќе ти била убава,па сееее надевам :))

На eliesaab, Tumblr.123 и Ginger^ им се допаѓа ова.
  20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.538
    image.jpg
    Многу си ги сакам колегите. Уствари ги сакам сите луѓе околу мене, сум научила да бегам од негативна енергија.

На samovila.red., eliesaab, 1209 и 16 други им се допаѓа ова.