Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Се извинувам што вметнувам тука ама итно ми е

2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    На членовите од форумов од исламска вероисповед би сакала да им го честитам денешниот празник. За многу години нека ви е. :)

На toogood, kjukli, mirandaa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.234
    Допаѓања:
    176.171
    На сите кои се со ислсмдка вероисповед, нека ви среќен празникот. Да си го славите за многу години :l:

На crimson, Kukla994 и mirandaa им се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Животот е постојана борба што не те остава да се опуштиш и да го живееш моментот како да ќе е вечен. Дури и да го живееш животот од соништата секогаш треба да имаш на ум дека еден ден ќе се разбудиш. И кога е се совршено треба да се запрашаш што не е во ред. Не постои совршенство, дури и ако твоите очекувања за него се скромни. Копни на површината на тоа совршенство и ќе здогледаш јами, темнина, незадоволство,болка иако и не си ни свесен дека постојат.
    Понекогаш прогледуваме низ прсти, премолчуваме работи, правиме нешто без објаснување за нечие добро, ама не секогаш некој ќе ја сфати нашата намера. И после од еден навидум не толку битен проблем излегуваат на површина сите недоразбирања, погрешни толкувања, несоодветни постапки. Тогаш застануваш во лична одбрана на своето однесување се додека не сфатиш каде грешиш. Па ти се отворат очите. Си признаваш, се трудиш да си простиш, поправиш. Ама битен е тајмингот. Можеш и илјада неуспешни обиди да имаш, ама моментот е еден.
    Постојано го слушам тоа " Среќата ја прават малите работи". И не се согласувам. Без љубов не си среќен, а љубовта не е мала работа. Љубовта е нешто што постојано те држи на штрек, нешто на што постојано треба да работиш, да ја негуваш, нешто што никако не смееш да го прифатиш здраво за готово. Љубовта не е вечна. Само ако малку се опуштиш верувајќи во нејзината сигурност ќе ја снема. А секогаш сум се прашувала ако љубовта е движечка сила, енергија, каде оди кога ќе ја снема? Во омраза, рамнодушност?
    Љубов е моето семејство, тие се мојата среќа, тие се сѐ во мојот живот.
    А животот е борба. Ама се додека имаме волја да се бориме, не се плашам од исходот.

IMG_551519765597850.jpeg

На bittersweet, natemila, samovila.red. и 16 други им се допаѓа ова.
  5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Добар ден,
    Смоки, Бејк Ролс, крекери од пица, бомбони и две штрудли. ПМС at its finest. :D

На samovila.red., mila89, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Isto i od mene :hug:

На Kukla994 и mirandaa им се допаѓа ова.
  7. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Ви благодарам на сите за честитките за Бајрам. :)
    Повелете на баклава сите.
    Turkish-Pastry-baklava.jpg

Сакам кога сум била дел од нешто, сум соработувала и тоа испаднало како треба. И двете страни се задоволни. А и скоро сите што ме знаат и роднините кога ќе ги видат сликите од Мак Џинс веднаш се одлучуваат да појдат до продавницата и да си купат нешто. Баш ме радува тоа. Во последнава недела мислам дека таму најголем промет токму они прават. А и јас правев реклами и им кажував дека нема да згрешат што и да купат таму. :D Што и не е лага во никој случај.
    Mission Completed. (y)

На mila89, SV1911, kjukli и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Поминувајќи 3 години на форумов, заклучувам дека е совршен склоп на различни интелигенции, интегрирани во совршена целина.

Ете, тоа ми лежеше на душата :hug:

На Rama, Barbie20, Lella и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.077
    Од агенции мразам најмногу реклама типа - за саааааааамо толку и толку евра.
    И потоа во аранжманот не е вклучено - и набројана листа од тоа што не е вклучено, а се вкупно во листата е колку и цената на целиот аранжман кој го понудиле.
    Која политика на работење ви е ова жити се?
    А јас сум тој тип на купувач што не сака скриени трошоци, не го мами почетната ниска цена, туку се нервира кога не е на чисто, па мора рачно да ги собира сите додатни трошоци и е во сомнение дека ќе излезе уште некој и се откажува на крајот.
    Извини ама 250 евра викаш, собирам, собирам и искачаат 550 евра. Немам проблем со 550 евра, од прва би ги прифатила ако ептен ми се оди, ама подлоста да ме намамиш со 250 евра кои очигледно не се, прави да ме одврати од идејата да ти ги дадам парите.

На своја рака најпаметно или српски агенции.
    Како бе сами си викаме дека сме фин, топол народ. Па полош народ од нашиов во секоја сфера не сум сретнала.

Ако до нова година не искочам од државава барем уште 2 пати, ќе се шекнам.
    Ми испари све. Се си мислам дека последно некаде бев пред две години. Па ми викаат - ау па ти хронично ќе го разболеш срцето? Не заебавај?! Стварно? Епа олабавиме од стресот и себе, оќе?

П.С. Ви се десило некогаш да имате толку многу работа и да заборавите што се требало да направите иако имате ту ду листа пред себе? Онака, да зјаете како теле во шарена врата... и да се прашувате од каде ли да почнам, а како требаше ова? Мене да, веќе два дена... среќа па сработувам се, ама не се осеќам убаво сама со себе...

Последна измена: 24 септември 2015
    На bittersweet, samovila.red., Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  10. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    На Minnie 1, girl-miri, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  11. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Ти благодарам. ❤ Да си жива и здрава. А на баклава, секако, повели.

На kjukli, duffi и eloves им се допаѓа ова.
  12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Денoвиве сум изгoренa зa нештo српскo. Плескaвицa, Цецa.... сееднo.

Ми се oди нa српскa свaдбa. Акo се мaжи некoјa нaтaкa, викaјте, oбеќaвaм ќе гo нaучaм ужичкo!

Денес сум вo двoр ми е муд :dance:.
    Немa рaбoтa, дoсaдничкo ми е....и згoрa нa се, ми се јaде бaклaвa oд сликиве штo ги стaвaте.

Ајде уште пoлoвинa сменa више!!!!! :drunk:

Вaшa М, :makeup:

На samovila.red., Ketchup, jovanovska94 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Fala milicko, sekako poveli na baklava zar ima zbor za toa. :hug:

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Не е проблем,во странство ти треба само пасошот.Have a nice trip...:)

На eliesaab и bombona23 им се допаѓа ова.
  15. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    34.135
    Абре луѓенца...знаето што?
    Сакам животот да ми биде како на Трнорушка,онаа заспаната лепотица шо е.Преспала 100 години онаму и училиште и работа,а на крај уште и принц добивааааааа бе....и јас сакам така хахах :D

На natemila, samovila.red., Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Кога ќе идеш некаде надвор од Македонија на одмор и гледаш општеството и менталитет какво е све , и после тоа идеш на одмор некаде во Македонија и гледаш општеството и менталитето во околината што е....
    Еден збор само ќе употребам ...... КАТАСТРОФА.

А да и кејот ќе стане улица , супер , како што кажаа на фб , сеа сите копита со јаки коли ќе можат да дојдат да ручаат на бродовите....

На natemila, samovila.red., Lella и 20 други им се допаѓа ова.
  17. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.409
    Допаѓања:
    77.732
    Знам дека во последно време се повеќе има од геј популацијата ама секогаш пред такви личности не знам како да изреагирам. Ми влегува во продавница тип дотеран и ми вика Crystal Noir парфемот дали го имате, викам да и му го покажувам. И ми се врти и ми вика смеам да се прснам ( и ја имаше онаа фаца на мало дете кога моли нешто да му се купи), викам слободно ама знаеш дека е женски или не. И си добив одговор знам ама јас едноставно го обожавам парфемов и сите други женски парфеми. Не знаев како да изреагирам и само се насмеав. Цело време се обидувам да ги сфатам овие од геј популацијата иако имам и другар што е геј, ама сеуште ми се од оние несфатените.

ПС. Нека им е среќен празникот на сите што го слават.
    :D

На natemila, samovila.red., Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Денес е 24ти септември. Ама едно сонце, едно палаво исто како лани ова време.
    Се сеќавам се преселував, во Кисела вода. Тоа беше почеток на нова година за мене. За некој како мене што ја смета годината од септември до јуни :D

Беше време кога едвај чекав да одам во Балет.
    Да им праам гримаси на оние постари чичковци што се врткаа околу мене, па да занишам некој од лустерите со силен замав. Мислиш го својувам светот. Каков медал, орден треба да ми се закачи .
    И ми закачуваа, накај 5 и нешто ... Оние од обезбедувањето, кога ќе дојдеа и со благопрјатен глас
    'Девојки толку за денес, ајде'.
    Во Браво не идев по Балет , ама ја посетував мнооогу често таа една пекара карши Излет. Ее кога ќе се сетам на оној прониклив мирис од тапетите таму, како на нешто старо ветво, како на некои книжни весници...
    Живеев безгрижно (не, не живеев безгрижно), кој би знаел дека таков период ме чека истата година. Годината јас што ја сметам ( крај на 2014та , почеток на 2015та ) .
    Појма немав зошто некои работи се случуваат, мислев така оди тоа. Така им е на сите и мислев така треба. А пред сите изгледав задоволително, нели како кловн. Сите што ги забавува, а во себе не чувствува никаква радост или животст.
    Тоа беше едно грдо време,грдо многу грдо . Како љубовта, кога велат Таа е убава дури и кога е грда.
    Но, може ли љубовта да биде грда? Каква е таа ГРДА ЉУБОВ? Има и цела философија околу поимот Грдо . Таков е зборот, но не во суштина. Љубовта баш е убава кога е непоимлива, безусловна, без форма... Грда бе , кога е грда.
    Епа и тоа време, тој прелом што си го викам јас, беше грд. Ама онаков ГРД, толку многу што сега како убав го гледам. Како може да е тоа неубав период, кога тоа време е причина за моето постоење денес. Значи убаво, многу убаво. Како силно,бесцелно поточе.

Тогаш се зачнаа многу љубови. Една посебна љубов чувствувам кон она откривање на нови бендови. Тоа за мене беше ВОЛШЕБСТВО. Ги разоткривав, се соживував со нив. Едни од омилените ми беа Haim, Camera Obscura, па и The Pierces. Хеххехе, еве сега од толку многу луѓе и од толку позитивна енергија, јас налетав на една форумџика со ист ник. Прво го видов, го препрочитав. И се зачудив, Јас верувам во законот на привлекување. Ги пуштив, ги преслушав. Се потсетив на оној фустанот со реси на ракавите што го имам и црните каубојки кои пропатуваа многу и многу. Се додека не стигнав до песната, која беше единствено нешто што ме поткреваше од тие денови. И така е, it's gonna take some time.
    If we want to. We could do what kings do.:*:

На Captain-Omni, Rama, Lella и 15 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Еве да Ви кажам имам СП до оние ,,будалетинките,, кои ставаат слики во ФЕМИНА ИНСТАГРАМ
    Имам порака до нив-која објави слика , одма ја наоѓам и и одам на ручек !!!
    Па човек од Вас поштено една проста диета да неможе да издржи.
    Срамете се !!!
    :pizza::pizza::^::beer::d:

На samovila.red., Ketchup, marama и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    леле какво е небото на Скопјевооооо....8-|