Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Natalian

Natalian Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    37
    Donekade mislam deka mnogu od nas bi posakale nekoi datumi i nekoi momenti od nivniot zivot da gi izbrisat..Za zal zivotot ne ni dal kopce delete..Tokmu koga ke bides srekjna se vrakjaat onie momenti koga si bila na dno..Toa za zal e sostaven del od nas...Onie spomeni onie momenti vo koi sme mislele deka svetot go drzime na dlanka a posle toa sme go ispustile na zemja pri sto se skrsil kako porcelanska casa...Ubavo e da imas spomeni bez razlika dali se bolni ili ne...Sepak eden den tie spomeni i memorii ili kje te napravat posilna ili kje te unistat...:)

На samovila.red., Umbrella22, Anabelle.Amorette и 5 други им се допаѓа ова.
  2. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.203
    Сите луѓе се кршливи,колку и да изгледаат цврсти,некршливи па дури и лоши.

На samovila.red., Rama, crazylady и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Natalian

Natalian Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    37
    Tocno..Sekoj od nas e skrsen na svoj nacin bez razlika koja e pricinata..Los covek ne se ragja los covek se stanuva..Od site losi iskustva,lazni prijateli,lazna ljubov i nadez...Sekoj od nas se krsi i mislam deka na krajot od denot sami ostanuvame da si gi zalepime tie skrsenici i da se kreneme na noze...Nitu prijatelite nitu semejstvoto ne moze da ne izleci..Tie kje ni dadat sovet no ako nie ne odlucime da se kreneme na noze za povtorno da se borime togas zaludni se tie soveti..Isto kako da ne se kazani nitu slusnati...Nas e izborot dali kje dozvolime edna losa rabota da ne zaseni i unisti ili kje dademe se od sebe za da prodolzime ponatamu...Nas e izborot dali kje bideme losi..Spored mene los bidi kon losite sto se kon tebe..Ne zasluzuvaat site da ja iskusat tvojata zloba bidejkji ima i takvi koi navistina kje bidat tuka za tebe..Loso na losite dobro na dobrite :)

На Dreamer-V и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... Ми фали другата дома. :( Не ми е родено место ама таму ми се родените луѓе, саканите, најсаканото и совршено детенце.:l:
    Толку е од ова мое родно гнездо, се заситувам, ме гуши по одредено време и сакам да излезам од него. И таму може по некое време да ме потсети носталгијата по малку, ама полека станав своја на своето. Добро е кога можам дел од времето да го поминувам и тука во оваа родна дома и таму во втората дома.

Денов мутав, почнав да не го симпатишам дождот, не ми е прифатливо ни тмурното време.

На Rama, marama, Ginger^ и 10 други им се допаѓа ова.
  5. forumka

forumka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    32
    Ми недостига времето кога единствената грижа ми беа љубовните јадови.

На natemila, samovila.red., hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Natalian

Natalian Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    37
    Ljubovni jadovi i dozd sovrsena kombinacija za depresija :) momentot koga samo sedis pokraj prozorot nadvor lie dozd a ti mislis na ona izgubenoto,na ona sto nikogas nema da se vrati..Ama koga se pojavuva sonceto se razvedruvame i nie :)
    Iskreno i jas pred nekolku meseci izlegov od vrska koja mi traese celi 5 godini..Gradev sovrsenstvo ama ne moze samo eden da dava se od sebe i da gradi a drugiot da ceka moment da go srusi toa...Koga mi raskina cel svet mi se urna...Bese kako grom od vedro nebo..Neocekuvano iznenaduvacki..Mislam deka vo toj mig nekoj zema kolec i mi go zabode vo srce..Tolku bev sigurna deka toj e toj i deka ke imame dve sovrseni decinja i kje bideme srekjni kako vo bajka...Ama ete nemase bajka,nema decinja go nema nego...I jas se smeam sega bidejkji svativ kolku mi e vazna slobodata otkolku da bidam vo nekoj kafez i da davam se od sebe a za vozvrat da ne dobivam nisto...Za ljubov se potrebni dvajca a ne eden...

На samovila.red., eliesaab, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.079
    Добро шо музика оди уз дождлив петок?
    А уствари не ти е ни петок...
    Изгледа турски марш, уз жилет и проштално писмо.
    Зошто си отиде летото бе?

На samovila.red., Captain-Omni, Sanjichka007 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Natalian

Natalian Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    37
    Абе ако е човек среќен секој ден ќе му биде лето..Ама како и да е дожд и љубовни јадови некако се во комбинација...Сепак до нас е дали ќе се давиме во депресија или ќе пливаме низ неа барајќи го брегот на среќата :)

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.079
    Лујза Хеј, Хилинг јор лајф, шортр вржн ин уан степ?!

Кој побогу спомнал депресија?
    Немам мотивација, како да ти кажам зошто задников и снагава нема да ми се излежуваат и да бидат меѓу најблиските.
    Зборувај ми за среќа тогаш.

Ау, ти реплицираш на сите овакви мислења.
    Не се убиваме сите, дел од нас имаат гадна смисла за хумор.

На Daleron, mims-89, tirkenbal и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Простете ми за поетичностите, ги читам Лорка и Неруда и го вадат најдоброто од мене...еве за појадок и реков на мајка ми по телефон: прекрасен ден мора да започне со прекрасно овошје, да се освежи душата и умот со еден замав...молчеше пустата...мисли дека се шегувам со неа..а јас комплетно се исклучив од реалноста...

На bittersweet, marama, Dreamer-V и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.079
    :rofl::rofl::rofl:
    Да не и рече - Пријатен ден, милостива госпоѓо, наместо чао?!
    Јас на мајка ми и се јавувам секој ден со - добро утро госпоѓо, Бени Шаќири ме упропасти значи, а тебе Неруда бре... :D Ептен сум турбо фолк значи.

Хипстеру, ова не си ти, изненаѓуеш ме! :rofl:
    Врати ја смислата за хумор назад!!!

На bittersweet, Dreamer-V, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Ми стига вчера ланчето од хепинес бутик, и јас ко најголема тинејџерка во свет ќе му правам фотосесија во соба. Наредив еден куп ситници на маса, го извадив лаптопот од ташна, некоја рандом марама, си направив кафе и ги кренав сите ролетни. Моиве по дома ме гледаат како да сум полудела.

На крај бутикот ми ја лајкна "спонтанава" фотографија:
    image.jpeg

На bittersweet, Adina, natemila и 42 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.079
    Оној лигуш што брише женски од фб заради женска му.
    И тие женски што на прв поглед изгледаат како супер женски, а уствари го тераат дечко им да брише женски од фб.
    Е тие се посебна категорија на луѓе без самодоверба. Јас само да ви кажам, ако сакате да ги погодите ама ептен длабоко, само кажете им - грда си... и неа све и е сломено. Дури и да не е грда! А дебела ако сакате бродолом...
    Јас стварно не ве разбирам...
    Истото важи за оние со илјада селфија. За воља на вистината, па стварно и има многу грди што така лечат комплекси. Човече убедени се дека стварно така изгледаат топ како во 10тата успешна поза на 100та слика. Кажи и грда си и дебела си, оде самодоверба у кукуруз!

Ало ма ненормална една, јас на мојон му викам да си додава убави девојчиња, за да си ги гледам јас после у негово присуство, јер сум жена мене нема да ме прифатат, она го тера да брише такви...До душе... него го додаваат, јас му сугерирам на политика на водење на профил - мажи не прифаќај, жени строго ако е убава и е смеѓуша! Сама себе си копам гроб изгледа!

Да беше дождлив понеделник да сфатев, вторник па ептен, ама петок?
    Па уште и девојчето не го ни знаеш...

На bittersweet, natemila, samovila.red. и 17 други им се допаѓа ова.
  14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Денес значи измешав се и сешто, од правосмукалки и болери до снаи и свекрви, од колички за деца, до постоење на Бог. Се изморив некако, а и малава само ме клоца. Морам да одморам.

Поз феминки и имајте пријатно попладне. :*

На Daleron, Bozica1980, kala21 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.607
    Е, сега и официјално можам да кажам дека ја отарасив прва година, и дека официјално сум втора година веќе втора недела :party::party::party::angel::angel:
    Леле луѓе, не ми се верува дека го положив испитов кај најтерсене професорка што постоеше на факултетов.:whew:
    Не можам да се соземам, убаво било чувствово :$ :x
    ПОЛОЖИИВВВ :party::party::party: јупииииии
    Сега и официјално да ве почастим со
    tumblr_lu7a3cHEGT1qahaxao1_500.png
    57256-Chocolate-Cupcakes-With-Stars.jpg

Имајте убав ден луѓенца :*

Последна измена: 25 септември 2015
    На bittersweet, natemila, samovila.red. и 27 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.162
    Допаѓања:
    221.826
    Мрза ме је појела ..
    Се тегнам се влечам низ денов а богами и низ животецот..
    Ми се спие ми се плаче како никогаш досега.. но сонот сепак не доаѓа.

Колку би сакала да летнам макар и со најобичната гломазна чанта уз лагана гардероба што ќе ме луфтира и ќе се натегне од некоја страна, ноочара и шише цеден лимон без шеќер од домот што гуши и да поуживам, да се насмејам од срце и да гушкам.. да ги гушкам убавините и панорамите, светлината и топлината..
    Да седнам покрај морската обала уз кафе и добар весник под тмурното и мрачно небо а ветерот да ме огали и просветли..да ме освежи од се што доживувам.

Обично секогаш ми идат мисливе и секогаш ги остварувам, ме гризе кога седам на едно место и ми преовлаадува доза монотонија и загушлив воздух, понекогаш и мирот ме боцка па сакам да се излуфтирам уз народ и некоја чаша добар алкохол, муабет и шала кажана од срце.

Најверојатно сеуште ме боцка под нос каде и да појдам и што и да доживеам бидејки не сум стационирана таму каде што припаѓам и таму каде што срцето ми е заграно како никогаш досега.. најверојатно станицата љубов би ми била најтоплото и највозбудливо катче и можеби не би боцкала и жарела толку.. најверојатно не би ми требале ниту обалите, ниту кафето, ниту пак куферите ... да, не сум онаму каде што припаѓам. Но најверојатно би можела да се стационирам и во најблиската шумна куќичка ако сум со него не би бодело..не би жарело.. не би болело!

На SV1911, Natalian, Rama и 13 други им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Постои полова дискриминација, етничка, национална, расистичка итн итн..ама не ми е јасно како се вика кога ги дискриминираат левораките луѓе.
    :?:
    Еј види го шутира ко со лева нога....абе остави го, тој е лев целиот.....ракописот ти е ко со лева да пишуваш....абе бегај таму лев еден.....многу е лево времево....

Инаку времево денес стварно е терсене и некој ако бил во мисла дали да изврши самоубиство или не, знам за што се одлучил :rain: Толку е депресивно....

На samovila.red., Dreamer-V, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Moментот кога во so lazy, can't move ден, јадејќи атлантис чоколатце кое ни сама не знаеш кое по ред ти е (пробувајќи да ти се погоди омилената форма :D) и паралелно разгледувајќи на тамблр... налетуваш таму на супер-ултра-мотивирачки слики и цитати за фитнес и диети. Оh, the irony! :lol:
    И да, фала ѝ на генетиката што на гурманка како мене што патем од физичка активност знае само за подолго пешачење од време на време во наплив на вишок енергија, ми овозможува да оддржувам тежина со која сум задоволна... :angel:

На bittersweet, PogbaPol, AziskaStrslenka и 19 други им се допаѓа ова.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    почнавме да бегаме од предавања
    си карив по 2 предмети по 1 минус
    море деца деца така е кога одам по ваш памет
    како и да е си доагам редовно од понеделник на предавања па што сака нека биде:!:

туку во национална библиотека не можеш да изнајмиш книга
    се се за таму а пази плакаш членство
    значи принтај копирај, читај прави пусти ама не изнајмувај
    па вчера ме учеа што се сигнатури:$
    па денес другарка ми памет ми солеше кои предмети и предавале
    да не се префрлам вонредно оти премногу е тешко да се вратам
    ама луге божји дотицниве колеги се КЛИЦИ што дремат по кафиња и бегаат од предавања:!:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Мразам генералки, ама па незаменливо е кога ќе опнеш музика на звучниците на најгласно и и да те викаат, не можеш да слушнеш. И мотето омилено нешто, пеење со средството за чистење како микрофон. :dance: Прајслес. :rock:
    И во тој момент некој улетува низ врата и од ова:
    Стануваш ова:

На bittersweet, Rama, Valerin и 13 други им се допаѓа ова.