Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    И кога вака доцна навечер ќе се повлечам во својата постела, кога ќе пуштам некоја тивка музика и кога ќе ги затворам очите пред мене излегува неговиот лик насмевката, очите, усните.. Несвесно си се насмевнувам среќна што токму тие очи, таа насмевка и тие усни ми припаѓаат само мене.
    Се вртам на неговата страна од креветот, со раката ја допирам неговата перница и по неколку секунди ја прибирам во својата прегратка и го впивам мирисот негов кој преостанал.
    Ми недостига премногу, премногу се врзав за него, премногу нешта сум поминала со него.
    Сакам и вечерва да е тука и утре и засекогаш..
    Сакам да ги слушаме нашите песни додека водиме љубов, сакам да заспивам и да се будам до него секој ден така.. Ете само тоа го барам од животот ништо повеќе.

На bittersweet, Barbie20, Dreamer-V и 29 други им се допаѓа ова.
  2. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Вратио се Шимее :D Пак јас и моите турнеи од играорна :P

#ОнаКога твоите те гледаат запрепастени 5 минути на врата, бидејќи знаат дека си доаѓаш ден покасно, а ти ги изненадуваш со ден порано :rofl: Па што бараш ти тука, нели требаше утре да си дојдеш? :rofl:

Унгарија и Србија на недела дена:muscle:(hollest) Секзард (без с после к-то):rofl:, Панчево и Белград :muscle:(hollest)
    Се изнашетавме за сите можни пари :D Е сега тоа што настинав, не е моја вина што низ цел концерт на плоштадот дуваше ветер :wasntme:

Нови познанства, прошетани преубави места, мачкања од глава до пети со шминки и помади во ниедно време, како да поминеш улица од 300 метри за 5 минути пошто има ненормална гужва, возење на еден уште поненормален рингишпил, уште најпоненормални напревни 1000 слики - предобра помината недела:sun:

Ехеј, доста се испофалив, бидете ми поздравени и уживајте во викендов:hug::hug::hug::smirk::sun:

Последна измена: 26 септември 2015
    На natemila, Lella, Rama и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Е, ова сакав да кажам уствари. :D

Најсмешно ми е на форумов кога ќе видам некој нов член, ја отвара секоја можна тема од секоја категорија, и по ред си пишува мислења.
    Најчесто се по збор два мислењата, ама битно да ги има, па што?! :D
    Некоја тема пример, „Што носите у моментов?“ - одговор: „Пижами.“, „Што ви се јаде у моментов?“ - „Бурек со сирење.“,
    „Како сте денеска?“ - „Супер.“

Или па она, некоја тема за некој проблем отворена у 2012 и некој ќе го цитира првото мислење па ќе пише тек сеа совет.
    Најбоље ми е, ми иде пуканки да си зеам и маратон да си напраам, да ги отварам сите теми кај шо пишуваат и да си се посмеам. :D

На natemila, samovila.red., Lella и 34 други им се допаѓа ова.
  4. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Ова од кога сакам да го напишам и секогаш се премислувам. Или кога ќе видам некоја рандом тема од 2011та пак активна знам секогаш од кој член е отворена :D

На Ketchup, Lady Phoenix, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Отвараш некоја категорија да си побараш тема некоја, и читаш секое последно мислење е од еден ист член. :D

На Lella, Ketchup, YoungandBeautiful и 10 други им се допаѓа ова.
  6. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Мораше ли така да заврши?
    ... ;( :|

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    А сум забележала дека ако отвориш Непрочитани мислења во вакви ситуации, сфаќаш дека некој или бил hungry, или бил horny :D Или ќе ја заредат Храна и пијалоци, или Секс :lol: Трето не сум забележала :)

На bittersweet, sparklie, Captain-Omni и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^ или тоа да. :D
    Мада и тука важат истите правила, со по неколку зборови одговараат.
    Освен мажине, тие веќе advanced се, со по некое подолго мислење за да шармираат цурици и со рандом предлози за тројки. :D

На samovila.red., Captain-Omni, Ketchup и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Сакам да танцувам на дожд.Есенски дожд.И не сакам површно.Сакам да се поврзам со некој и да навлезам во длабочините на неговата душа.Да ги распрснеме чувствата насекаде.Да ја почувствувам онаа искра во очите.Да се кикотиме како мали деца и онака накиснати да газиме по есенските лисја додека јадеме топли костени.Да поминува со неговите прсти по моето накиснато лице и мокра коса.Да знам дека ме обожува и во такво издание и притоа да ми каже:прекрасна си.Потоа да ми го понуди своето палто бидејќи се грижи за мене и тука да почнеме да се расправаме бидејќи јас мислам дека сме еднакви, и мислам на него.Да ме кара до дома..да му викам зошто не се чува..пред врата да ме бакне и да ме исполни со позитивност се до следното гледање.На нашата клупа, под нашето дрво.Ете така, да бидеме посебни и свои,совршено -несовршени.

Бек ту реалити..петок навечер, јас со чајче во рака слушам како врне надвор.Убавини. :coffee::rain:И да, малку си сонувам со отворени очи.Тоа е,шта чеш.Ќе се деси некад, мора.:!:(fingers)

На Dreamer-V, samovila.red., Rama и 12 други им се допаѓа ова.
  10. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Мора да се измисли некој апарат што те чешка по коса дур да заспиеш...
    Ќе биде корисен кога мажите/дечковците нема да се до нас.

На natemila, Natalian, Despinaa и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.963
    Денеска дечково пак стоеше у близина и дојде ред да земаме јадење и се врти дали го гледаат другаркиве малку подалеку кои очигледно не го фермаа. Буквално се дереше и и вика на вработената у менза ,,Дај ми уште еден стек, девојката ми е на гости" . Oваа се смее и на шала му вика ти твојот стек ќе и го дадеш, не можам два да ти дадам. И братов ни две ни три и вика "Имам ја друго месо да и дадам" :|
    Koja простоќа и неумесност туѓ срам да те фати. Женава занеме скроз...

Инаку не излегов денес, ме наврна дождот и мислам дека утре коа ќе се разбудам ќе бидам со фатено грло и температура. А закажавме фудбал у балон, ај ќе бранам ако сум омалаксан :D

На Kukla994, presiosaP, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  12. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    И секогаш до дождот иде сонце.

На samovila.red., Rama, mssuniquee и 7 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.162
    Допаѓања:
    221.826
    Моментот кога крпата и џогерот те чекаат позади врата а мораш да ги земеш бидејки нема кој друг :sweat:
    Пријатен викендски ден за оние кои решиле да го излуфтираат мозокот од секојдневието :hai:

На Jenniffer, Ketchup, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Највеќе мразам кога во спиење ќе ме стегне стомак а јас така "чекај нели е рано" :?:

На Natalian, Jenniffer, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.456
    Немам инспирација :( Сакам само да одам на море и да пливам и да се смеам додека ме плискаат брановите и да нуркам... Сонувам со ноќи како сум на море... Всушност, така заспивам, а после сонувам глупости.

На samovila.red., Jenniffer, Captain-Omni и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Само јас си знам низ се што поминувам. Само јас си знам како ми е. Гледајќи од страна изгледам добро, нели. И тоа е добро, не секој треба да ми ги знае маките. Ама најмногу ме боли кога ќе ми речат ех добро ти е тебе што ти фали и јас ќе речам да добро ми е.
    Нека ми дојдат дома на една недела, па ќе сфатат сами колку ми е се "добро".

Веќе ми се смачи да објаснувам. Некои не сакаат да слушаат, а пак некои "не разбираат". Се навикнав во последно време да велам, ништо не е.

Уште колку ли ќе издржам преправајќи се дека сум добро?
    Се изморив.

На samovila.red., Natalian, Jenniffer и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Ако си среќен немој да викаш прегласно... зашто тагата има лесен сон.

На SV1911, butterfly*, Dreamer-V и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Имам еден комшија и ниту еднаш не пропуша јас тил шанса кога ќе ме виде да ми рече: Ајде чадорче што чекаш мажи се, ќерка ми ќе те превари :^)
    а ќерка му е втора на факултет и девојчето вика јас додека не завршам факултет и не се вработам по струка не планирам да се мажам.
    Значи многу мразам такви љуботини створења што ти е тебе гајле кога јас ќе се мажам и дали воопшто планирам такво нешто, наместо мене гледај го син ти генерација ми е а нема ни жанска, грижи се за него а не за мене :x
    Ехх Господе ццц како се нервирам вака :^) ќе ти го зафркне цел ден ]:)

На Rama, Ketchup, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    10.472
    Значииии 3 месеци со ред се будам секој ден во исто време, да не речам 15 до 7 наутро, без разлика кога и во каква состојба сум легнала. И за преку недела ми е малтене рано, а не пак за викенд или годишен одмор. Не знам зошто воопшто се замарам да местам аларм. Дај умов нека ми ја примети опуштеноста на телото што ми се создава од самата помисла дека не ме чека никаква обврска и нека ми го помести часовникот нанапред барем за еден ипол час покасно.
    8 и 30 евентуално 9 не ми изгледа на барање леб преку погача, не? Да не правам муабет па колку е језиво секој ден да отвориш очи и да ги видиш сказалките на истото место. Или нешто редовно се случува во комшилук тоа време, а јас не приметувам, или начисто сум откачила...:^)

На Jenniffer, ceca-1, Mishela и 10 други им се допаѓа ова.
  20. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Не ми е потребна докторска диплома за да ја заклучам дијагнозата на луѓето кои се буквално опседнати со некого, односно таа личност им е преокупација. Сето ова во негативен контекст, секако. Психолошко нарушување е тоа. Дали има лек ,не знам. Но мислам дека можеби би им помогнало мал разговор со самите себеси, а тоа да доведе до сваќање дека животот не функционира така, да се посветат на себе си повеќе. ;)
    Имаку тоа е сериозен проблем, барем така изгледа. Таа болна опседнатост, завист.

Бај д веј, сабота ми е секогаш ден кога обавезно за доручек јадам бурек:lol:.Но овој пат не една четвртина, туку две. Да си кажам сега дека цел ден ми е забрането јадење? ! :?: Епа не можам. :D
    :sun:

Последна измена: 26 септември 2015
    На Jenniffer, ceca-1, duffi и 15 други им се допаѓа ова.