Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Ете ја омалаксано денеска уше коа станав ми е така.ама полека полека се управувам.А и ништо од испаѓањето,дома ќе си одмарам.Вие каде и да сте уживајте си драги феминки. :d::clap:

2. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    Mi trgna denes so skrtanjeto po forumov.. BTW se izvinuvam za fontot, za ziva glava ne mozam da oklucam kirilica.

Sinoka si legnav malku porano, umorna bev nekako, sonliva. Za zal ne spiev ubavo ni malku, se vrtev, prevrtuvav i sonuvav nekoi glupi glupi, negativni sonovi pa taka se razbudiv mnogu porano od predvidenoto. Kako sto se budev, so glavata uste matna i zbuneta mi tekna deka za edno dvaesetina dena ke napolnam 24 godini... srceto mi se stegna.
    Mi tekna deka koga imav 17-18 godini si mislev deka do 25ta ke bidam ako nisto drugo mazena, ili deka bi sakala da bidam barem mazena do togas.
    Se razbudiv sama vo krevetot, 24 godisna(skoro) i sama... sama kako izguben kondur.

Pocnav da razmisluvam kolku mnogu sum se smenila vo poslednite 3-4 godini. Vo tie godini postignav mnogu ama i izgubiv mnogu.
    Mnogu lugje me razocaraa, izneverija, iskoristija.. nesto sto (sega znam) e normalno. Ako ne e taka nema da bide ni interesno, AMA sepak boli. Uste me boli sto nekoi mnogu bliski lugje me koristat sekojdnevno ne samo mene tuku i mojata familija i toa bez nikakov sram.
    Od tie razocaruvanja, izneveruvanja sum stanala mnogu negativna. Izgubiv na samodoverba, kaj lugeto pocnav samo losite strani da gi gledam, pocnav da se zatvaram. Koga i da sretnam nekoja nova licnost prvo losite osobini i gi gledam. Ako pak se raboti za nekoj decko sto mozebi pokazuva nekakov interest od mene si stavam vo glava deka najverojatno i toj ke me iskoristi i ismee i se prasuvam samo sto saka i kolku vreme ke mu treba da si go zadovoli egoto. Zatoa ne pustam nikoj blisku do mene.
    Generalno, mnogu ama mnogu sum negativna i ne sakam da bidam vakva poveke. Sakam da se vratam na starata jas, da se opustam, da pustam dusa; toa najmnogu mi fali. Da ne izdisuvam kako da sum bila 3 minuti bez vozduh tuku od dijafragma da disam pak. Da ne se plasam od lugeto i da ocekuvam i gledam dobri raboti. Na krajot na denot, ne sme site isti i site si gi imame nasite stravovi, a jas sigurno ne sum ni blisku do sovrsena, bas bas naprotiv.

Znam deka nikoj ne saka da cita negativni postovi ama morav nekade i nekako da se iskazam iako ne veruvam deka se sto napisav dosega ima bilo kakva smisla, logika ili povrzanost.

Ke mi treba vreme i mnogu mentalna stabilnost i vezba za da se promenam. Go molam Boga da mi pomogne oti ova ne e zivot i vakva ne si se sakam i ne se prepoznavam. Ne sakam da se plasam poveke i ne sakam da gubam uste vreme so negativno nastroen um.

На eliesaab, Wahnsinn, mila89 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Izlezi,prosetaaj,zemi vozduh izdishi se,vrati se i nova si.

На eliesaab, deskarada, Jenniffer и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    На eliesaab, samovila.red., Sunshine.Sunshine и 13 други им се допаѓа ова.
  6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.134
    Секој лист има две страни. Не верувајте дека секогаш нешто пишува меѓу редови во тој непрегледен простор. Отворете ја вратата на сопствената интуиција и прочитајте што пишува таму.
    Трчајте напред! Смело и гордо...
    Чувајте го грбот од непријателите, скријте го од пријателите. Копнежот заменете го со дејствување и борете се за тоа што го заслужувате. И танцот е лек за душа кога ќе забележите поинаков знак од оној што го барате на патот кон успехот. Низ елегантноста на чекорите внесете насмевка во себе за да ја полеете аурата со грст ентузијазам. Смејте се дозирано за да не создадете насмевка поширока од умот. Не заборавајте дека во непознатото се крие убавото. И познатото некогаш станува непознато...
    Нема граници. Не верувајте во она што ќе ви го кажат, а уште помалку во она што ќе го видите.
    Широко отворете го сетилото за слух и повеќе купувајте зборови, отколку што ќе дозволите да ви ги купат, па дури и по солидна цена. Растопете се во моментот на една неописливо пријатна прегратка која ќе ве распламти до степен што ќе закопа се што сакате да почувствувате и да изговорите.
    Оживејте го сонот што го сонувате во мигот кога ќе го склопите денот... Молчете и заборавете на се. Препуштете се на топлината и взаемната енергија што ве бранува. Верувајте дека најцврстата прегратка може да го спои се она што некогаш било скршено. Чувајте си го срцето, средете си ги емоциите, нарамете го идентитетот во комбинација со амбициите и гледајте напред.
    Повремено завртете се назад. Не заборавајте да сакате. Љубете силно и со почит на начин како што сакате да бидете љубени. Ништо не може да ве разгали како рој искрени бакнежи во тивка и свежа ноќ. Преплетените дланки во темниот простор нека ве одведат во удобен сон.
    Се е поедноставно и полесно кога знаете дека има со кого да го споделите мирисот на постелата и да ја набљудувате темнината на небесниот свод.
    Како некогаш нека биде и сега...

На eliesaab, Annath, samovila.red. и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.080
    Денес го достигнав она што мислев дека не можев.
    Заспав стоејќи.
    Во полна сала.
    Не знам дали ме виде некој, ама како се сецнав и се посрамив сама од себе.

Значи...стоејќи. Не ми било јасно како луѓе го можат тоа.
    Ете можело. Стоиш и од еднаш се исклучуваш и се сецкаш кога го осеќаш телото како се олабавило и главата ти паѓа... Среќа потпрена бев до ѕид.

И цел ден глава ме боли.

На eliesaab, Wahnsinn, samovila.red. и 14 други им се допаѓа ова.
  8. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    14 годишни да пушат цигари...
    Запрепастена сум. :x

На Аliсe, Lella, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    И дождовните капки можат да запечат...од ништо никаде,помеѓу мирисот на кифличките и здиплените алишта,ме удира меланхонија.Повторно посегнувам по Нив,зашто тропањето на срцето ме опоменува.
    И потонувам во сон,ме влече за рака потсвеста и одам и јас не знам каде.Се будам со стегнати заби,ги гледам и стиснатите раце како да држам нешто,а немам всушност нема во нив ништо.Ни во сонот не можам да се препуштам ниту во будењето немам слобода.
    Се чувствувам како затворен ѕвер,кој се разбива од болка удирајќи се во решетките.Можеби треба да го спуштам погледот да не ја гледам Светлината.Да останам така заробена на камениот под.

Последна измена: 26 септември 2015
    На SV1911, eliesaab, Wahnsinn и 20 други им се допаѓа ова.
  10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.566
    @LittlePinky Дури и пострашно е, бидејќи има и деца кои се помали имаат 10+ години освен што пушат дури и се пијанчат, дома се враќаат доцна во ноќта, имаат дечковци/девојки и прерано стапуваат во сексуални односи, но ВИНОВНИ им се РОДИТЕЛИТЕ!!!
    Јас на тие години имав детство, си играв со кукли и други разно разни игри со другарки, а еве сега уште еден месец ќе наполнам 18 год. ни една цигара не сум запалила, ни една единствена капка алкохол не сум ставила во уста.

На deskarada, Lella, mssuniquee и 11 други им се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    дури сега свакам што значи да ти направат чест кога си на функција
    зборувам за Кинеските дипломати и ректорот на уким пред нас ги донесоа со Ауди и тоа две:!:
    изненадување на денот и за настанот:D

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Колку само не се согласувам со изразот „Родителот е крив“. Па и детето има мозок и може само да си допушти да ги прави работите што ги прави.
    Еве ке почнам од мене, можеби не е пример за пример, но секој став што го имам креирано и секое нешто што сум го направила е бидејќи ја сум размислила со свој мозок. Тоа што не се пијанчам, тоа што не пушам цигара, тоа што сум добра во училиште не е бидејќи моите родители така ми кажале туку бидејќи ЈАС сум видела и со свој мозок сум разбрала што е правилно а што не. Истото важи за оние кои ги прават горенаведените работи, секако дека родителот може и треба да му забрани и да го казнува за такви работи, ама детето некогаш може да прави што сака а родителот да нема појма затоа што децата знаат да бидат дволични, и да се едни спрема родители и други кога нивните не се со нив.

Така да не е секогаш родителот крив, и децата знаат да мислат и имаат (не)карактер.

Се доврзувам со муабетот погоре инаку.

На eliesaab, Lella, Butterfly-Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.850
    Допаѓања:
    142.460
    Децата се воспитуваат од моментот на раѓање на нивните родители.

На eliesaab, samovila.red., LittlePinky и 16 други им се допаѓа ова.
  14. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    potrebno e ludilo da bides iskraen so nekoja u ovoj polu matrijahalen svet izdominiran od propaganda finansirana od evrejsko/americki nevladinii organizacii,
    posebno koga svesno znaes so gluposti moze da ti naprai

izgleda sum lud....

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Врнежлива сабота е погодна за чај, учење, гледање некој филм ^_^
    Преферирам да сум дома за викенди отколку да искачам, не сакам гужви, знам чудна сум, многу чудна. :D

На kjukli, crazylady, deskarada и 3 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.162
    Допаѓања:
    221.826
    Моментот кога алкохолот зборува наместо тој (возрасниот) ... страшна работа!
    :swear:

17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Од секогаш сум сакала да имам постара сестра со која ќе споделувам многу работи,ќе зборуваме за се и ќе си помагаме.Или постар брат.Ама немам поголеми имам помал брат кој многу е лигав,, и никогаш за ништо се немаме сложено. Тоа е тоа.

18. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Имам озбилни амбиции да основам секта за култот на пресветиот ајвар :D

На Sunshine.Sunshine, Lella, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  19. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    Се гледа дека деновиве верно си се посветила во печење/лупење и мелење пиперки, но внимавај каде се фалиш има многу завидливи феминки на форумов.

На AziskaStrslenka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Сите се добредојдени во секта пиперче ќе ја измијам злобата од нив со зејтин :inlove:

На daylight, BoneMachine и Avokado им се допаѓа ова.