Незнам зошто но избегнувам луѓе кои не се почитуваат себе се, кои завлегуваат во кал и тонат. Не се ценат себеси,не се горделиви. Се уништуваат себеси, се каат ,тераат по старо. Живеат во некој свет само со надеж и копнеат по туѓо. Мислат дека тоа е правилно,дека живот е за сите таков и дека сите се такви околу нив. Ако наидат на препрека само се сопнуваат,замижуваат. Не стварно несакам такви особи,цел живот бегам од нив. Би имала (а до душа и имам ) 4 пријателки кои ми се при срце залепени кои имаат сваќања како мене кои се ценат и се горди на себе. Кои кога излегуваме не мислиме да се измуваме со 4 во иста вечер него да се смееме на средношколските денови. Кои си даваме совети искрени и кои ги практикуваме истите.
Се приклучуваме ексклузивно од центарот на Скопје, кафичите на кеј, со следнава порака - Кога врхунацот на повод како Бела Ноќ се достигнува на Џурџевдане, знаеш дека нешто није-у-реду.
Секогаш кога ќе ја видам како талка низ Скопје, се потсетувам како пред некој месец ми рече, не ми е срам, кога ќе се погледнам во огледало сум задоволна од самата себе, па не правам никаков криминал. Посебно последниот збор, таква смеа ми задава одвреме-навреме дури и кога ќе го слушнам на вести. Ако не праиш криминал тоа значи дека треба на глава да му се качиш на човек и да искористиш што можеш од него? На тоа ниво не доведоа политичариве, ако не правиш криминал, значи дека зборовите чест, култура, воспитание, сочувствување со другиот, не постојат. Сеа ми текнува на оној клипот со оној политико кога го бркаше со камера еден наш министер и му викаше, нели ви е срам како спиете навечер, каде ви е достоинството? И овој мртов ладен, дури насмеан му вика, мирно спијам. Истиот потценувачки поглед, не барем лекот за рак го пронајдовте со овој. Да имав некоја камера да и ја снимев истата насмевка ко на министерот. Ама она не праеше криминал И не сакаше кога беше споредувана со умот на политичариве, а што фино и термин им измислиле психолозиве, психолошки термин за лицемерие ќе му дојде. Како беше, не копај подлабоко у нечија душа да не го пронајдеш ѓубрето во неа.
Ќе мора да воведам политика на целосен игнор на некои луѓе....оти вака кога им зборам во завиткана форма, не можат да сфатат дека не ги посакувам во животот.....а не ги посакувам, дури и ми тежат...
Минута молк за изгубеното време чекајќи порака од една личност за која знаеш дека нема да ти ја прати. (•_•) Dobro jutrooo narodeee
5 часа си чекаш да се симне и инсталира Windows 10, и на крај дојде сестра ти и кликне на Cancel Одличен почеток на денот
Добро утро, имајте убав ден! Јас си го пијам утринското кафенце и се смешкам. Вчеравечер се договоривме со братучетка ми за едно заедничко патување. Овој пат после Нова година, а местото добро познато - Барселона Прехепи сум. Реков дека ќе се вратам наскоро, ама не очекував така брзо.. Почнав деновите да ги одбројувам. Има уште многу, и дотогаш имам три испита, и еден куп колоквиуми, ама после учењето и полагањата доаѓа уживање. Не одам повторно сама, но и тоа е океј. Братучетка ми е прекрасна и од секогаш многу сум ја сакала и сме се сложуваме и покрај големата разлика во години. И со сите проблеми кои ги има моментално мислам дека добро ќе и дојде патувањето. А и мене богами
Уште рано наутро сестра ми ме насмеа до солзи. Лупевме пиперки и почна да пее нешто од Тајзи пее, пее и едно време слушам: Чеда сме на голем Алексадар сиротиот загинал во автокоманда...
Денеска е претежок ден,претежок за твојте најблиски за оние кој најмногу ти им значиш,на твојте родители,на твојте другари,другарки,роднини.Ти пријателе не напушти прерано,а само за момент си помислив колку си јак колку храброст и сила има во тебе,суров е животот пријателе мој драг знам и сум свесен за тоа.Господ нека ти го најде мирот горе на небото,и нека те внесе во рајот,а таму,таму пријателе чувај ми ги мојте најблиски.Почивај во мир драг мој ценет Никола Докиќ.
Сонував како починала мајка ми и кога се разбудив едвај можев да се помрднам. Колку ме преплаши сонов, со трчање отидов и најсилно што можев ја гушнав. Мразам вакви глупи сонови. Тешко е да немаш мајка, затоа треба да си ја чуваме, почитуваме, да не ја нервираме... Иако понекогаш и се лутам кога ќе ми забрани нешто или ќе ми вика сепак после вакви работи сфаќам дека многу ја сакам и не можам да живеам без неа.
Некако брзо помина оваа недела. Но беше супер, исполнета. На пример, вчера, цел ден не ни бев дома. Доаѓав два пати само колку да се пресоблечам. Преисполнет ми беше денот...дружење, искачање, шетање...И синоќа кога легнав, одма заспав, а богами и денес цел ден осеќам ќе ми се спие. Испланирав возење точак за денес, но дефинитивно ќе го одложам. Но супер беше се, а денес е ден за одмор, планови за новата недела што почнува утре, малку учење и многу храна. Имајте убав ден.
Feel the difference....sobiras hrabrost, smisluvas so koi zborovi da pristapis, cekas povolen moment I ednostavo dobivas ignor na mnogu bezoseten nacin, fala Bogu ne sum bil vo takva situacija, ali so ogled na toa kako sum se cuvstvuval vo nekoi drugi situacii, mozam da zamislam kakov mini heart attack se dobiva I kako samodoverbata se spusta I so kakov pesimizam se pristapuva vo sledna prilika.....ne e fer, treba da se ceni priogjanjeto, zosto toa e eden od najdobrite komplimenti sto moze da se dobijat. Ednas vo sredno skinav pismence za valentajn posle nekolku dena, I denes gi pamtam zborovite, zosto sfativ deka ne e od taa sto mi se svigjase, a ime ne I znaev, krivo mi padna I den denes mi e, napisano so tolku cuvstva I hrabrost, a jas go skinav, normalno ona ne dozna, skinav za mene parce hartija,za nea parce srce. Razmislete, eden dobar zbor nema nisto da ve kosta, a ke kupite bar malce uteha vo necie lice
Спојлер Ги набљудувам луѓето кои се среќни и им се восхитувам затоа што имаат прекрасни семејства, добри пријатели,партнери, уживаат во животот и ноќните забави. Го премотувам филмот наназад и се обидувам да сфатам каде погрешив, од што се скршив па повеќе не можам да се радувам туку самувам. Будна сонувам и посакувам прекрасни работи да се случат. Посакувам одредени личности да прегрнам, да се смеам со нив, да бидам среќна, да го живеам животот со полн здив.
Вчера земав да гледам цртани. Пуштив jутуб и си ги изгледав мечето ушко и були були. Се вратив години наназад кога на мтв ги пуштаа пред вестите. Ама ми се увртеа едни две мачки со папагал заедно никако името да ми текне на цртанот. И ги наjдов да не се секирате. Маца и Рики и кучето мислам дека беше Чарли.
@deskarada и мене исто. Ама да ме убиеш не ми текнуваше на иминjата. Ниту како се викаше цртанот. Срека ги наjдов и нив да ги изгледам
Nedela e den za odmor,den za cistenje na golemiot haos koj sme go pravele preku cela rabotna nedela,taka i jas eve dosega vredno si iscistiv i svetnav se naokolu,i sednav da odmoram kako covek so casa pivo vo race i smoki stobi flips,dobro poznata kombinacija made in Macedonia
Најјако ми е кога некој ќе ме праша зошто сум се шишала и очекува длабок одговор. -Да, решив да одам во војна и да се борам за татковината. -Во косата ми се всели животинче. -Морав да ја скратам косата зашто бев премногу убава. -Тоа беше условот за милионеров да ме ожени.
Совршената боја на кармин за дадена пригода е една од најтешките одлуки. Дури и од бирањето на бојата на фустанот и високите потпетици. Барем за мене...