Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. paloma111

paloma111 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    i jas go rekov istoto vo temata pa ke me natepaa za malku:rofl:

На eliesaab, Lady Phoenix, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Седи си овде, побезбедно е. Нејќам да ја посетам таа тема. :shake:

На eliesaab, Lady Phoenix, tigarce и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Прво нешто што забележав кај дечко ми се неговите контури ла ликот. Типичен овен. Тогаш се' уште не му беа толку добро изразени, ама затоа сега се за умирачка. Еве, толку долго време го сакам, а некогаш и не го сакам во исто време, но слабоста кон овие строги контури е иста. Уште да се научи да го спушта капакот од ве-це шолјата, и го земам.

large-5.jpg

На eliesaab, Lady Phoenix, samovila.red. и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @LivingGlam Седнале па го гледаат. Не разбирам, зар треба некој да се оправдува што и зошто гледа нешто на ТВ? I mean really? Tи се правдаш некому зошто гледаш некоја серија, зошто слушаш некоја музика?
    Секој со свој вкус :d::drunk:

На tessie, Viktorijaaa5, Umbrella22 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Секако дека треба да размислиш на кој начин го користиш своето време. Не треба мене да ми се оправда некој што следи Голем Брат. Како си се оправдувате себеси?

Кога слушам музика, одбирам нешто што ми ја храни душата. Кога гледам серија, одбирам нешто интересно кое не е само за губење време. Дури сум се чувствувала виновно кога сум трошела премногу време на серија која знаев дека е глупава, ама сум се 'закачила'. Па сум престанувала да гледам и сум го користела времето покорисно.

Во свесноста е разликата. Дали го трошиш или го користиш времето? Свесни сте колку драгоцени моменти ви поминале онака по ветер?

Се’ можам да сфатам. Игри, форуми, социјални мрежи, дури и читање Николас Спаркс и Гијом Мисо... ајде и тоа нека биде. Голем Брат не... едноставно не е во ред да дозволите некој да ви ја силува интелигенцијата на тој начин.

На eliesaab, crimson, Lady Phoenix и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @LivingGlam Како начитана и некој што бира квалитет, треба највеќе да знаеш дека сите луѓе се различни и секој има различен капацитет.
    А зошто да се оправдуваат себе си? Штом го гледаат, значи не се против, интересно им е. Времето им поминува на нивен начин.
    За секоја роба има купувач :)

На Captain-Omni, Viktorijaaa5, Umbrella22 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    99.585
    A kade procitavte deka ako eve jas go gledam souvo, nemam citacki staz? Citam od koga znam za sebe, ne cik lit, ami seriozna literatura, nikogas nemam ostanato bez kniga na lager... I sega?

На Ketchup и Summerlover им се допаѓа ова.
  8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Перев едни марами на рака и еве, го затнав лавабото...
    Како успеав и со што ни сама не знам. :drunk:

Не бре, кога не те бива, не те бива за домаќинлук.
    Место да си седам мирно, ја работа си отварам тука. |(

На eliesaab, Lady Phoenix, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 10 други им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Aма зошто Голем Брат... зошто?

Се расправам со моиве дома за турски серии секој ден. Не знаат да објаснат зошто. Велат уморни биле, не сакале да размислуваат и затоа не гледаат добри филмови и документарци. Не ги ни гледаат серииве, само да е пуштено и да џамка телевизорот. За жал тоа е секојдневието во секое македонско семејство - почнаа со една серија, па две, па безброј. И се создаде зависност. Сега уште и Голем Брат и турбофолк шоу, се’ тоа на Сител. Добра стратегија на перење мозок има телевизијава, ништо друго не се пушта на тв. Кога видов пред некој ден дека гледаат такво турбо шоу, се прели чашата. Па јас со комшијава се нервирам кога ќе пушти таквo [​IMG] а не па дома да го слушам. Не може.

Еве свечено ветувам. Нема да остарам во пасивно суштество што гледа и слуша тоа што му се сервира.
    Нормално дека секој има вкусови. Ама треба да знаеш зошто го правиш тоа што го правиш и со што придонесува за квалитетот на твојот живот. Ако си свесен дека гледаш глупост и продолжуваш да го правиш тоа, нешто не е во ред со тебе. Ако не си свесен дека Голем Брат е глупост... нешто не е во ред со тебе! Колку си го цените животот ако трошите време на такви работи?

На eliesaab, Lady Phoenix, mims-89 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @LivingGlam Ете тоа, можеби едноставно не секој после напорен ден и секојдневните проблеми сака да чита книги и да филозофираа со серии, туку да си се релаксираат со такви шоуа и да не размислуваат што и како. Ама тоа не значи дека автоматски сите се помалку интелигентни или глупави.

На Viktorijaaa5, Umbrella22, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  11. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    онака за да го пуштиш мозокот на пасање....да се насмееш и што има врска лелееее

12. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    баш значи тоа што значи. Човекот го определува она што го интересира.
    Само, може да ми го објасниш делот со филозофии? Никако не го разбирам.

На eliesaab, CameliaMiller, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    18.008
    Јас знам да се загледам велики брат на тв навечер пред спиење. Што пронаоѓам?
    Набљудувам како велики брат си прави експерименти со 15тина луѓе во затворен простор . Со некои игри стварно знае да го извлече најлошото или најдоброто од нив како му е кејф. Исто така интересни ми се нивните различни карактери и кој со каков карактер може да функционира. До сега никој ми нема кажано дека сум неинтелигентна и неначитана. Напротив.
    Е сега тоа губење на време, си го трошите животот и таков тип на приказни ми се безвезе. Сите ние на некој начин го трошиме времето. И вие го трошите што се замарате со нас дали гледаме или не.
    Јас лично не ценам интелигенција по тоа кој што гледа и каква музика слуша. Имав еден професор на факс со високо реноме, кој често знаеше да вмеша некоја туркса серија во предавањата. И што тој е простак или неинтелигентен. Гледајте си вие нејшнал ѓеографи, енимал планет, дискавери и ценете си го животот. Не го трошете со замарање кој што гледа.

На samovila.red., Viktorijaaa5, Aleksandarreal и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Понеделнички motivational quote.

12039560_10156161910355078_6210761733525159457_n.png

На Captain-Omni, Sanjichka007, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
  15. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    едно ке кажам и јас не сакам да слушам рок песни ,хеви метал и др такви ствари не сакам рокери,металци па никогаш не сум им пристапила да им кажам не се облекувај така не слушај таква музика и не значи дека таквите луѓе не се паметни или интелигнетни и дека не треба да се ценат едноставно така одлучиле да живеат и готово...ми сметаат стварно ама која сум јас да им наредувам во животот.....паметните и интелигентните луѓе никогаш нема да те прашаат ЗОШТО.....(гледаш реално шоу,зошто слушаш српска музика,зошто слушаш рок итн да не набројувам) а и па ако не се тие српски шоуа за таленти нашите овде ке пропагаат....

На samovila.red., Rama, Kukla994 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Од денес почнувам само ЛАДНОКРВНИТЕ да ги поштовам. Оти во овој ужасен свет освен ладнокрвен др не можиш да си.

На eliesaab, Lady Phoenix, purple..m и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Напишав еден тоооооооооооолкав есеј за животот, колку само паметна се правам, а грешам како да имам уште 3 животи резерва демек овој ми е за експеримент.
    8-|

На Lady Phoenix, purple..m, macka91 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.963
    Бев на предавање ,,Истражување на вселента со супернови" и сфатив колку не знам ништо од оваа облaст, физика и астрономија. Премногу информации ми беа некако за 30-40 минути. :D
    Мислам дека ќе го упишам курсот по астрономија шо почнува за десетина дена.

На eliesaab, Lady Phoenix, SV1911 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Скоро сите што ми честитаа и се "израдуваа" за вработувањето, прво ме прашаа дали имало некаква работа и за нив таму нешто да видам да сторам да прашам.
    А бе што луѓе ке беа бе :fubar:
    Демек на шега им е тоа ама во секоја шега има и троа вистина:nod:
    За блиски луѓе станува збор иначе..роднини(facepalm)
    Ццц да не се израдувале на туѓата среќа, а како само јас се радувам и од срце им честитам кога му се случува нешто убаво на нив.
    Така и треба мислам...така е нормално ама изгледа не за сите.

Јас не сум таква со лошо на лошото да вратам.
    Тешко ми е што немам блиски со кои би ја споделила радоста и среќата која ретко ја имам.

Љубоморни или касканџии шо би се рекло.

Но добро, си викам мене да ми е добро, нее важно што едвај изустија со среќа и лесно да ми било...
    Ке ми биде, како нема. Си ја засакав работата па што сакаат нека ми мислат. Господ ми ја гледа намерата како и на сите,па се наслонувам на Него.

Живејте си го животот за себе, не за другите. :)

Последна измена: 5 октомври 2015
    На eliesaab, Dreams11, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Доволно се сакам себе за да не морам да ги толерирам сите.

Не го почитуваш моето време, не те почитувам тебе. Тоа е тоа.

На eliesaab, sparklie, GirlRose и 27 други им се допаѓа ова.