Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.702
    Точно 2 години дружење со вас! :party::^::hug:

На eliesaab, Lady Phoenix, Lella и 17 други им се допаѓа ова.
  2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    :party: 9ка! :party:
    Среќна сум зошто го положив, piece of cake беше реално, ама мака ми е што вака касно... Можев уште лани во Декември да си имам положено. Ама глупача. Значи до сите бруцоши: Никако да не си го запоставувате факсот, не само за дечко, за ништо бреј. После ќе ви биде криво.Ќе си прославам со топло чоколадо. Повелеле. ^_^
    Остатокот од муабетот за утре. Добра ноќ. :hug:

На eliesaab, GirlRose, Lady Phoenix и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.312
    Koga ke se setam kolku samo sum se molela da ne sum bremena,koga ke mi docnese ciklusot,ke pravev planovi za abortisi za sto ne,a nemam takva dusa da ubijam malo nevino sustestvo,seto toa go mislev nesvesno...sega kako sto pominuva vremeto se prasyvam dali nekogas ke stanam Majka? Sega i da sakam ne mozam da stanam,osudena sum da pijam kontraceptivi so meseci,SDK zivotot e kucka ili karma:D sakav da go kazam ova ete,vnimavajte sto posakuvate moze da se ostvari...i zosto po gjavolite mi tekna sega na ova ?!

На 2212, GirlRose, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    13.334
    Сестра ми за момент ни украде неколку солзи радосници. Напишала преубава посвета за сите нас во книгата која ја напиша за магистратурата. Ја донесе ја остави на маса и ништо не кажа. Само праша: Ви се свиѓа?! Нормално јас прва ја земав и баш ми се отвори на втората страна. Го прочитав и не кажав ништо. Само се насмевнав, сакав да ги видам реакциите на мајка ми и татко ми. Моментот кога го видоа текстот очите им се насолзија и не можеа да кажат ништо повеќе само се насмевнаа и ја гушкаа. И по не знам кој пат не направи толку горди што е наша. Што се труди и дава се од себе. Едвај чекам да дојде петок, да прославиме сите заедно. Да се смееме и веселиме. Можеби е нормално и ништо во споредба со некои други работи, но за нас е посебно. Те сакам даденце. :l::l:

Знам, треба почесто да ти кажувам.. :lol::hug:

На eliesaab, Buttterfly, Jenniffer и 32 други им се допаѓа ова.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Имам дел од денот за галење со мачорот. Пред да почнам со обврски, ќе ми застане во скут и ќе ме потсети зошто повеќе сакам мачиња од луѓе. Не зборат, имаат меко крзно и не можеш да им се лутиш затоа што се преслатки.

А мајка ми се лути кога ќе ме види како галам рандом мачиња, ќе сум се заразела со нешто. Ама не можам, cuteness overload. image.jpeg

На eliesaab, sparklie, GirlRose и 35 други им се допаѓа ова.
  6. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.262
    Допаѓања:
    4.332
    Многу се израдував кога ја видов повторно во супермаркет хрватската кисела павлака Z Bregov на Vindija - Varaždin. Неколку недели ја немаше, дали поради состојбата на границите меѓу Хрватска и Словенија. Во VERO 57 ден. за пакување 300гр. но има вкус како вистинска домашна павлака.

zbregov-vrhnje.gif

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Те цитирав за да се надоврзам на ова, едноставно никогаш не ми било јасно зошто се крева толкава фама и зошто машките мораат да го спуштат капакот од wc шолјата?
    Отсекогаш вака мислам: тие го наоѓаат спуштен, го креваат- значи едно движење. Ние го наоѓаме кренат, го спуштаме- значи исто едно движење.
    Зошто тие би требало да направат два потези, а ние ниту еден?
    Мене би ми сметало да не го крене ако го најде спуштен, значи да не направи никаков потег, а вака ми се сосема ок и никогаш нема да сфатам зошто е ова толку big deal и тоа баш насекаде низ светот.

На eliesaab, Buttterfly, sparklie и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.037
    Треба ли нешто повеќе да се каже од сликава ?! :D
    Има ли поискрено нешто од детската грижа и желба, кога и дадов еден по малце разочарувачки одговор кој нејзе не и одеше во прилог, само рече "Уффф добро, значи јас нема да можам да дојдам" :D
    Али добро, со помош на нејзиниот "лукав" татко изнајдоа изговор со кој ќе може да кидне некој час порано од школо и сепак да присуствува :$:rofl::rofl:

пс. па и потпис има доле :lol:

На Annath, Lella, Adina и 14 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас пак ова кога се употребува го сфаќам поинаку.
    Во смисол дека е скоро идеален за личноста што ја употребува оваа метафора.:)
    А не е лошо и тоа да го прави де.:lol:

На Daydream, marama и sesilija им се допаѓа ова.
  10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    На моменти знам да дојдам до лудило. На сите ни се случува ова.
    Сигурно.
    Знам да се развикам, да паничам, да зборам без да размислам, јазикот да ми е побрз од мозокот, да повредам можеби...ама можеби!
    Кога и да дојдам до тој дел се воздржувам секогаш, може се случило да повредам некој без да знам, а намерно - НИКАКО :x
    Знам на моменти да бидам лоша...ама исто така знам и да се извинам.
    Ако после тоа видам дека сум погрешила за избувнувањето и сето тоа било непотребно - не се штедам да се извинам.
    Има луѓе кои и покрај се нема да се извинат а би било добро, би значело многу тоа...
    Е не сум до толку горда за да неможам да изустам едно извини на ваква ситуација.

На eliesaab, Rama, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Ама Галапче, ова постои и како проблем, сум го слушнала вака од повеќе жени, се лутат ептен, а еве и јас сум го имала ова недоразбирање, само проблемот беше кај машката страна- зошто јас не ја кревам даската:D.
    На крај после моето образложение од претходниот пост никогаш не добив нова контра реплика.

На eliesaab, Eli23 и galapce им се допаѓа ова.
  12. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Баш пошто е проширено насекаде во светот, изјавата ми беше саркастична.

На eliesaab и sesilija им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.181
    Добро, да не сакате да дојде да ви поседи на шоља за да ви ја стопли пред да седнете вие?
    Боже, свашта.
    Не ја разбирам оваа битка со капакот... жими очи.

Ама имам една колешка шо се расправа за кренати капаци на шољи... било лошо фенг шуи. АЛОООО!!!

Туку тоа што сакав да си кажам.
    Многу ми се занимливи психовците што мислат дека се во главна улога и центар на светот.
    По некое непишано правило и нивна лудачка желба мора само нив убави работи да им се дешаваат, на нас другите не смее. Немаат ни прашања од типот - како си? како си помина? Се што кружи во разговорите се нивните збиднувања и постојано очекуваат дека треба да бидат центар пажна човече.
    Скини ми се скурца, аман.
    Ми беше драго за сите ваши убави настани во животот, ама како да ви објаснам... имам мој живот и не постојам само за да се радувам на вашата среќа (или само да слушам за вашата тага). Си ја живеам својата! А вие ако не сакате да се радувате со мене... онда фак оф, ни среќата што сте ја споделиле не била искрена, туку било за фалење кога не можете да поднесете дека некои нешта ми се случуваат...
    Многу, многу занимлив тип на луѓе ми се. Мора да не ги приметувале по дома ко мали кога добивале 5ки, ама кркале казни за 4ки.

Мислам... споделив нешто убаво и добив - супер, еј чекај да ти кажам до кај сме со ова...
    А така а? Ме заболе курац за плочките што ти прелеваат на златно, океј?

Последна измена: 5 октомври 2015
    На Captain-Omni, sparklie, Mama25 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    WP_20151006_00_13_26_Pro.jpg Има еден виц што го паметам како најгласна мантра за подигање на расположение!:D
    Девојка му глуми невина на дечко,а притоа овој и вели"Абе како ти невина,а волку те бива?"
    И девојката одговара:Абе ме бивало,како не. Не знам ништо али од филмови што сум гледала,знаеш".:D

Инспирирана од Western филмови,си го купив шеширот....:D:D:D

имајте добра ноќ,квалитетна недела проследена со мноооогу филмови. :DЕте така:l:

На Captain-Omni, cresa-jagoda, toogood и 5 други им се допаѓа ова.
  15. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Си слушам моментално лесна, убава музика, Нина Бадриќ и сум замислена, многу замислена.
    Не сум тажна, нервозна, туку само замислена за некои работи.
    Сакам да донесам некои одлуки, а се плашам дека ке избрзам, навистина незнам што е правилно.
    Ми се случува она што најмногу не сакам,се преиспитувам самата себе си и не сум сигурна што е исправно што не, дали да направам некој потег или не, што е вистинско...
    Ете не сум паметна.
    Нека остане на времето, тоа ке си каже се...

На Rama, Luna91 и Ginger^ им се допаѓа ова.
  16. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Имам стомачен вирус овие дена...
    УМИРАМ ЗА ЈАДЕЊЕ!
    Само супа, леб печен, банани и нане јадам со деној.
    Само шо гледав рецепти на јутуб за пици, кифлиња, лазањи итн итн и солзи на очи ми идат и лиги ми течат.
    Не можам ни да опишам како сега би изела една пица па макар последно да ми е! :o
    До таму стигна работата....................

Ми се јадиииииииииииииииииииииии.
    Да одам банана да си земам :puke::puke::puke::puke::puke:

На kjukli, deskarada, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  17. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Невозможни работи се случуваат.. Човек се жали од монотонија, па се жали од пребрзо темпо и премногу случувања.. Ете така главата ми е на сите страни.. Да можам ќе се распукнам и ќе заплачам, јас најголемата плачка не можам ни солза да пуштам.. Го гледам него и го галам со љубов, а во исто време пецкам со јазик... Тоа што сум сонувала полека ми се остварува и ме плаши и тоа страшно многу...

На eliesaab, Dreams11, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Колку се чудни луѓево бре. Да ми кажуваше некој немаше да верувам.
    Значи без перде на јазик зборува за тангата на Маре и шопингот во Солун,
    ама на тема секс магично замолкнува небаре го голтнала јазикот.

И ај да не испадне работава дека сум прашала било што и кого,
    туку другарка со која се дружам неколку години уназад. Дури првин мислев се шегува,
    кога апла провидно излажа дека мора во тоалет, ама не. Па јеботе, не те прашав
    со кого спиеш, туку дали учествуваше на едукативниот собир за превенција.
    Толку ме замисли што почнав да се сомневам дека меѓувреме закачила некоја
    венерична болест, скраја нека е.

Оф топик - Станувам сабајле и гледам џумбус во дневна, а виновникот тако звани мачор мирно спие на сталажата. Се вртам лево десно гледам нема никој и сфаќам дека намерно ми е оставен
    нередот за чистење. :^)

На eliesaab, Captain-Omni, Ketchup и 4 други им се допаѓа ова.
  19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Sanjichka007 сите марами ти се на број? :?:
    Само прашувам, ама ај провери да не ти киднала некоја биз одводот... :worried::lol:

На eliesaab, cresa-jagoda и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  20. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    1. Она кога ќе си речеш да дремнам уште 5 минути и се будиш после половина час :o

2. Кога ставам маскара, жива не сум ако не се размачкам на носот.
    Да се размачкам на капакот од окото и така така, се случува четката да запне, ама до носот како успевам секој пат ни ја незнам :D

...и да. Јас сум од тие што ставаат маскара со ЗАТВОРЕНА уста.:wasntme:
    Незнам колку ги имат:D:D

На eliesaab, lovemme, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.