Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Скд дека @crimson има најубави слики на инстаграм.
    (y)(y)(y) :)

На eliesaab, marama, H.VAGA и 7 други им се допаѓа ова.
  2. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    незнам што се замарате кој како пишува...дали --не можам-- се пишува одделно или заедно ,дали некој др збор се пишува со голема или мала буква,и ред др работи...можеби некој пишува набрзина ,можеби некој нема завршено филозофски факултет за да знае ова е форум и на такви работи не треба да се обрака внимание ,ако сакате толку отворете си тема и таму пишувајте правилно ....и не значи дека тој што не внимава како пишува дека е неписмен....така се пишувалао онака се пишувало па земете одржете им час за да знаат....:|

На crazylady, mims-89, samovila.red. и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Како за некое чудо дождов денеска ми прија, подобра сум :)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Не е лошо одвреме-навреме да се потсетите на основна писменост. Не се замараме, едноставно не е убаво луѓе со средно, со факултет да не знаат основни работи. И Пресиоса - празно место се остава после, не пред интерпункциски знак.

Ова не е од пишување набрзина. Не е од невнимание, туку од незнаење. И не треба филозофски факултет да завршиш за да знаеш да напишеш просто-проширена реченица. :|

P.S. НЕ ЗНАМ исто така се пишува одвоено. :)

На Candid, eliesaab, Anonymous-Mr.Known и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Еве јас оставам празно место пред запирка и после неа.И сега јас незнам да пишувам хаха.Еве јас (не знам) одделно пишувам кога одговарам конкретно за нешто :Да , не , не знам и.т.н.И сега јас проста сум? Немој бре , важно има запирки и точки не е непрегледно.А кога пишувам поголем одговор си пишувам незнам.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Непрегледно е. Никој не рече дека си проста, ама не можеш да очекуваш некој да ти ги сфати мислењата сериозно кога не покажуваш основно ниво на писменост. Се учи до трето - четврто одделение. Ако тие работи сте ги испуштиле и уште се оправдувате дека е сосем во ред... не знам што да кажам. Заклучокот може да го извлечете сами.

На Candid, eliesaab, Lella и 16 други им се допаѓа ова.
  7. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.607
    Денов е погоден за правење некоја торта :inlove:

На eliesaab, deskarada, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.489
    Кога некој ќе те изнервира од сабајле, после цел ден ти тргнува обратно.
    Ако на некој му е зафркнат денот не мора на друг да ја истура нервозата, ни крив ни должен друг си го добива ццц:emo:

На crazylady и Rama им се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ти беше онаа што се бунеше дека сме биле прости ние кои гледаме В.Брат , тука сега за друго се буниш изгледа немаш друга работа. Тоа е.И во други теми солиш памет во последно , да почнеме да идеме на часови кај тебе а ? Моето мислење погоре е непрегледно аха да - Секако. Друго да те прашам ти како толку учена и паметна зошто не ги разликуваш росфајт и росфрајт ?

Денот совршен за излежување во кревет , може и некое благо да се направи до после не се знае.Обично ваквите денови ми даваат позитивна енергијаи мир.Ги обожавам.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. purple..m

purple..m Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    3.743
    Морам да ви кажам колку сум горда на моите колеги. Мали сме на број, но излезе дека сме големи на душа.

Денес на факултет се организираше хуманитарен настан. Дониравме колку бевме моќни како студенти да го направиме тоа, а холот блескаше со позитивна енегрија која заедно со нашите надежи и желби ги испративме до едно мало сонце. Сите имавме една мисла... мисла за побрзо опоравување на малото душиче. Останува да се надеваме на најдоброто.

Доста емотивен ден за емотивна личност како мене...

На eliesaab, marama, LittleChili и 7 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    @Winter Lady оф леле... Не сум ни многу учена ни многу паметна. Кога не знам нешто прашувам. Не се правдам дека е во ред моето незнаење. ;)

А вие бевте тие што гледавте Голем Брат? Jaсно ми е се’ :D

На eliesaab, Lella, crazylady и 11 други им се допаѓа ова.
  12. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Многу ми се допаѓа овој мој начин на живот.
    Го нема веќе она стуткано, срамежливо девојче, кое на мравка не гази. :tmi:
    Како да кажам, многу позабавно е вака! 8)

На hermosa, natemila, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    воопшто не се замрам што ке мислиш за мене и не е од незнаење како сакам така ке пишувам....можеби на некој не му одел македнонскиот јазик и не можеш ти да судиш..ич не ме интересира каде е остава празно место немам потреба ....овде сме сите за совети...не сум овде на квиз или за оценка....на кој му треба нека посети часови по македонски......тој бил неписмен др бил неписмен вие да не сте случјно бриллијантни......:D

од денес кога ке зборувам со некој после секој збор ке му казам тука треба запирка со одвоено место,тука треба голема буква итн ...нема смисла

Последна измена: 8 октомври 2015
    На Rama, cresa-jagoda, Winter Lady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Остави тие што заминуваат нека се срамат.

На agirl17, natemila, hermosa и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    АПЕЛ, до сите оние кои во животот имаат некој на кој му значат и кој му значи и нив... Сакајте ги, почитувајте ги, бидете со нив, помагајте му, обожавајте ги.... За да не ви е криво еден ден како што ми е мене сега, за да не го доживеете чувството на самотија, живот без цел, без желба, без мотив, без потреба, без основа.
    Затоа што бесценето е да имаш некој покрај тебе во секој миг, некој што ќе ти помогне, ќе те гушне, ќе ти ги реши проблемите, ќе те направи подовар човек, ќе те научи, ќе те развесели, ќе се грижи за тебе... некој што ќе те сака. Никој нема премногу такви личности во животот, па кои и да се, колку и да се чувајте ги.. За да не се каете и да не си ја чукате главата некој ден како мене... Оти е неподносливо и неопростиво, најпрво од себе си.. а тоа е многу тешка работа... многу.

На mimiiiii, hermosa, natemila и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Не добив одговор , а добив сарказам.Гледаме В.Брат да не гледам редовно , гледам кога сум слободна и да кога ми е интересно гледам кога не ми е така е пуштен ТВ.Мислам нема ништо лошо во тоа кој што сака тоа ке си гледа.И нека ти е јасно ама баш сме си паметни ние што гледаме.Гледање на реално шоу или турски филмови не го одсликува карактерот на човек.Еве ако те занима гледам В.Брат, турски серии , гледам нашнл џиографик , фокс лајф , фокс крим , 24 Kitchen , Анимал Планет ,Раи Уно Tv 1000 , Cinemania.А тебе ако не ти е интересно да гледаш не мораш , оди гуглај си што е росфајт а што росфрајт.

На Luna91, presiosaP и fallenangel им се допаѓа ова.
  17. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.607
    статус на денот ]:)
    поздравче, кисс :* :*
    12072765_10205287050311577_7686869365511466578_n.jpg

На zarah, Candid, mimiiiii и 17 други им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.888
    Ова како сакам така ќе пишувам можеш да си го применуваш кај тебе на фејсбук, тука си на форум за дискусија каде има правила како се дискутира и пишува за другите да можат да те разберат. Еве едно потсетување:

Користете интерпункциски знаци.
    Користете голема буква на почетокот од речениците.
    Разделувајте ги долгите мислења на параграфи (притиснете „Enter“ 2 пати).
    Користете го копчето „Преглед“ и проверувајте ги мислењата за грешки пред да ги испратите.
    Не пишувајте со ГОЛЕМИ БУКВИ.
    Не користете bold, italic, подвлекување или боја за целиот текст на мислењето. Користете ги овие стилови само кога имате потреба да акцентирате мал дел од напишаниот текст.
    http://forum.femina.mk/threads/Користење-на-кирилица-и-правила-за-пишување-на-мислење.747/

На Wahnsinn, eliesaab, Anonymous-Mr.Known и 35 други им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.293
    Допаѓања:
    81.867
    Леле бе па @RainBow па, амааан. Вака ни на писмена по Македонски не правевме! :envy::envy:

Сарказам беше ова, да бидеме на јасно. :)

На eliesaab, Lella, marama и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Имам проблем. Не можам два дена да ја откачам песнава од глава (lalala)

хелп

И кога сум тука, ај да споделам што се мислев сабајлево... Мене многу ме без врска тоа враќање на модата :^) .
    Мислам како бе да носам купачи со висок струк?!
    А ѕвонарки?! Ох... (facepalm)
    И леле, о леле. Врв ми се тие „ланчињата“ црни пластични како нешто проплетено за околу врат. Гарант знаете за кој ви зборам. Значи на секој чекор ги гледам. Ај децава што ги носат, океј, сме се радувале и ние на времето, ама овие лични стројни моми трендсетери?!
    |-)
    И дa. Ме густa ел дoждo 8)

Ваша М, :makeup:

На Victorian, Captain-Omni, Daydream и 5 други им се допаѓа ова.