Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.490
    Не рекле за џабе од својот подалеку, тоа што можи некогаш да ти го направи блискиот и да те повреди, никој друг не можи толку.

На eliesaab, purple..m, samovila.red. и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Screenshot_2015-10-11-14-02-01.png
    Bash bash, premnogu se pronaogjam!!!

На purple..m, kjukli, Jenniffer и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Кога најмногу брзаш, Е БАШ ТОГАШ СЕ СЕ СОПНУВА!! :swear:

На purple..m, samovila.red., crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Денес сум за никаде,цела сум затната,омалаксана, имам температура,болки во главата и телото и плус болки од добиено. И згора на се,имам книга која нема да се спреми и научи сама. (facepalm)

Сум се наоружала со чаеви,супи,капки за нос и пастили околу мене и едвај успевам да научам една страна пред пак да ми се затне носот,до степен едвај да дишам. :swear:

Знам од што ми е,пред некој ден убаво покиснав на дождот и седев на предавања така. Немаше мрдање,морав да седам добри 3 часа. И сега тоа си го собира данокот.

Зошто во емотикониве нема размрсулавено смајли за посоодветно да се опишам во моментов? :D

На eliesaab, Magnolija, kjukli и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.327
    Denot mi zapocna so placenje,dobro se isplaciv,eden
    ton solzi bea sobrani vo mene,mnogu teski zborovi i nepravdi mi nanesoa najbliskite uste od rano utro,ama ako,im prostuvam,ke se svrti trkaloto eden den..

Sega,saati podocna,eve me si lezam vo krevet,a do mene spie dusata tetkina,kakvo malo angelce mi e toj,kakov miris ima samo,kakva ljubov mi siri vo sobava:inlove: gi zaboraviv solzite,sega se osekam mnogu polesno i pomirno,a za toa e zasluzen VNUK Mi.

На 2212, eliesaab, purple..m и 23 други им се допаѓа ова.
  6. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Незнам зошто некои личности не сваќаат дека обидувајќи се да се направат интересни, единствено нешто што прават е будала од себе си.
    Да се срами човек во нивна близина.. (facepalm)

На samovila.red., crazylady, 1slavjanka и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.223
    Уште сега можам да предвидам која девојка ќе прерасне у бабетина што седи со опчекорени нозе околу лежалка на плажа со цигара у рака, изгорено набрчкано деколте кое се слизнало до пупак, со несоодветни купачи и засипнат глас вика по внуците. Секако, на одмор е сама со ќерка и и евентуално некоја друга другарка.
    Да не речам, ебиветер чоек.

Ај добра недела.
    И не дозволувајте мајка ви да ви го пукне филмот со совети.
    Значи никад нема да ми стане јасно. Као јас ти мислам добро, ама толку многу ќе ти зборувам што ќе те изнервирам температура да кренеш.
    Ма носи се бре!

На senza.parole, mims-89, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.627
    Колку и да си го анализирам мојот психолошки профил, на крајот сепак заклучокот е дека јас сум си напреден тагувач.
    Да имаше часови по тагување, ем ќе бев одлична ученичка, ем уште подобар предавач:|.

На eliesaab, kjukli, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Не верувам во пишани судбини и доживувања на истите како такви, никогаш не би чекала на судбината да ми потреди и пресуди како јас би живеела!

Но верувам дека секој сам и на свој начин си ја крои сопствената судбина со неговите постапки и перцепции!

Ако си ќутук ќе седиш и ќе чекаш некој гром од ведро небо "можеби" да ти падне и да ти се посреќи животот.
    Ако си човек ќе знаеш оти треба да си ги засукаш ракавите и да си ја бришеш потта, тогаш "најверојатно" и ќе ја пронајдеш и заработиш својата среќа.

Оној кој верува во судбина е истиот тој кој не е способен да се помести подалеку од својот газ и да проба да успее во нешто!

Пријатен викенд, неделите се депресивни и монотони, но секогаш исполнети со спокој и тишина.

На anel, Dreamer-V, CrazyOne и 8 други им се допаѓа ова.
  10. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Во медицината имало некоја состојба на изненадно подобрување на состојбата на пациентот пред негов колапс, односно смрт.
    Епа и јас така некако...

На anel, crazylady, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  11. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Есен ме асоцира на депресија, болест, ладно, тажно, осамено... Зима исто... Пролетта ми е неутрална. Лето кај си???

На mal.ecka, joy1, Butterfly-Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  12. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Уште малку до целта. Секој вложен труд вреди, секоја капка пот...Секогаш вреди да се бореме за она што вистински го сакаме..:inlove:

На purple..m, Dreamer-V, mims-89 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Пред некој ден прочитав нешто за милионери, богати луѓе и сл.
    Си реков, што ако јас имав толку голема сума пари, што ќе правев со нив. Мислите веднаш ми летнаа кон единствен одговор. Книги... Живеам за денот кога ќе влезам во книжарница и ќе можам да ја купам секоја книга која ќе ми привлече внимание. Би била најсреќниот човек на планетата. ^_^

Па кога ќе си дојдам дома, откако ќе ги изнамирисам убаво, ќе ги наместам на полиците и една по една ќе им ги откривам тајните. :angel:
    Ако навистина тоа би можела да си го дозволам, тогаш веројатно никогаш немаше да излезам од дома. :wasntme:

Патем, пред некој ден ме изнервира наставничката по математика. Нова ни е, и можам да речам дека е од оние уфилманите дека нивниот предмет е најважен и треба најмногу нему да му се посветиме. Вели, учете бе, ова многу ќе ви треба, особено кога ќе одите да факултет. И сите ја гледаме само со еден прашален поглед. „Па нели машинско нешто ќе одите, сигурно нема наставници по македонски да станувате“. Како се инзнервирав во тој момент. Што има лошо во тоа да бидеш наставник по македонски? Сфаќам, ти си избрала математика затоа што сакаш математика, ама зарем мора на сите околу тебе тоа да им го наметнуваш. |(

Друго, наставникот по географија. Зборува за Африка, и уз муабет некој спомна нешто, не знам за што се зборуваше, дали некој си таму се преселил во Јужноафриканската република или нешто сл. и наставникот вели: „Тие таму сите се црнци до еден, нема ние што да се мешаме со нив, тие се друга раса.“ Се смее, се врти кон мене и бара да кимнам со главата како што обично прават наставниците. Откако ги кренав веѓите до челото го тргна погледот.

Добро што им е на наставнициве конзервативни стварно не знам. [​IMG]

На eliesaab, anel, Valerin и 30 други им се допаѓа ова.
  14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Дечки ми фали она време кога едвај чекав да дојде понеделник и стигнуваше наш свет. Најпрво ги гледав постерите. Ги читав љубовните пораките. А најомилен дел од целото списание ми беа кратките пораки каде што си остававме адреса. И си пишувавме писма.
    Колку само другарки сум запознала на тој начин.
    Со кои се дружам и денес. Ми фали тоа време бе.
    Денес ми текна и ги пронајдов тие писма ги чувам уште.
    Освен писмата си испракавме и слики да не видат и поклони.
    Ми фали тоа време и тоа многу ,ми фали списанието наш свет.

На eliesaab, samovila.red., MacaLove и 20 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Душо, не се измачувај со вакви прашања.
    Многу е тешко, знам. Нема зборови да се опише таа тежина.
    Те молам, дај му време на времето. Нема да ја излечи болката по изгубената малечка, ама ќе ти даде нови радости, па ќе успееш полесно да се носиш со загубата.

Дај си на себе време да тагуваш. Исплачи си ја малечката.
    Ама после дигни ја главата горе и храбро.

Некаде, во скоро време прочитав: Животот не е лесен за живеење. Ама е вреден.

Ти праќам најголема виртуелна гушка :*

На eliesaab, joy1, Butterfly-Girl и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Синојќа толку многу глупости направив на пијано, денес срам ми е на друштвово и да им прозборам дури.
    :drunk:

На Captain-Omni, purple..m, deskarada и 16 други им се допаѓа ова.
  17. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Nema sudbina, sudbina nepostoi.
    Sekoj si e sam odgovoren za toa sto zivotot mu odi ili neodi.
    Toa sto rabotite ne odat se rezultat na premnogu bavenje so tugite zivoti, koj kako, zosto, namesto so sebe sam.
    Istite luge i pak istite luge, site im se ljubomorni, im zaviduvaat, im mislat loso, gi mrazat, ogovaraat, potreseni deka nekoj ke im go zeme partnerot........
    Nikoj na nikomu nisto nemoze da mu napravi, sekoj sam si pravi na sebe.
    Ako ne odi na ovoj nacin ke odi na drug nacin, samo treba da se svrti stranicata, taa zivotnata stranica.
    I uste nesto; mozno li e da lugevo stvarno postapuvaat taka kako se zakanuvaat
    Ke go izbrisam od mojov zivot.
    Kako toa moze covek da se izbrise od postoenje.
    Tuku taka zosto nekoj na nekogo ne mu se javil ili zavrsil rabota, se brisat luge od lista na postoenje.
    Javi se kaj nekoj sto do cera bile gs i gaki ti vika, a ne go izbrisav od lista. Javise kaj drug ista pesna.
    Toa moda li e?
    Ajde da se deca ajde de, ama vozdrasni , obicno gi izbrisala od lista na postoenje.
    Amn be luge,sto vi bi!
    Koga ke ti kazat pricina , dal da places ili dal se smees.
    Denes potrosila tri saata na plukanje po tie na koj im zaviduva.
    Pa da potrosese 3 saat na sebe, namesto na niv, nemase da pogresis.

На anel, samovila.red., Dreamer-V и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Сега сфаќам дека во секоја врска, без разлика дали станува за пријателска или љубовна, има еден особено кризен момент. Да се биде или не, прашањето е сега. Тоа е всушност моментот кога иако сте блиски, меѓу вас почнува да се осеќа некоја далечина, некоја празнина, некоја тишина. А за тоа да биде надминато - потребно е зближување. Повторно зближување. Подлабинско. Потребен е разговор, потребна е близина. Потребен е разговор во четири очи, празнење на душата, силна прегратка.

Помогни ми. Не сакам овој кризен момент да ни ја одреди судбината. Ајде ние, заеднички да ја одредиме неговата судбина. Не дозволувај моменталните проблеми да не’ направат странци. Не сакам да станеме странци. Сакам да те имам во животот. Ми значиш многу. Го знаеш тоа. Знам дека знаеш и се’ останато што треба да знаеш. Реагирај :)

На eliesaab, deskarada, Lella и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Колку е само мал градот кога не сакаш да се сретнеш со некои личности, а колку многу голем кога сакаш некој да сретнеш.

Често се запрашувам, до кога ќе го барам во гужвите? До кога? :)

На crazylady, eliesaab, purple..m и 20 други им се допаѓа ова.
  20. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Никогаш не сум помислувала дека еден ден ќе бидам толку блиску до оние луѓе од порано,да речам од коа бев девојка сама ,ете секојдневно ги среќавам и исто како да не се познаваме а дали и исто размислуваме,којзнае?!!
    Да можем да го сменам минатото,да се вратев назад,да променам барем дел од работите кои ми се случиле,еех ќе беше многу подобро.
    Но,за жал не е возможно тоа.
    Во последно време постојано размислувам за уништување на животот,да на својот,Да ми згасне,да не постојам,да не се измачувам и јас и другите,да се напијам некои апчиња бе,или да се залетам со колата на некаде..... Да ете тоа ми се случува,но не,нема да направам такво нешто,имам премногу голема среќа,едно мало а големо најмило,најубаво,прекрасно,невиновно за ништо срценце кое ми дава сила и голема љубов да живеам за него.Моето највредно нешто,кое живеело во мене цели 9 месеци.......
    Ех животееее...............(wtf)

На bombona23, fallenangel, Dreamer-V и 3 други им се допаѓа ова.