Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Омилени ми се деновите во кои голем дел од денот го поминувам со семејството. Заедничко шетање, ручеци, а и помагањето на сестра ми, околу нејзиното учење, ми е вистинско задоволство. :sun: А исто така и поминување време и со поширокото семејство, роднините, а потоа и со искрени и добри пријатели.
    Среќа е да имаш толку добри и искрени луѓе околу тебе, со кои секој момент ти е посебно драгоцен.
    :sun:

На Luna91, Ann., Jenniffer и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Аliсe

Аliсe Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    6.979
    Во реален живот толку не можам да одржам еден разговор без да има awkward моменти,што дури и во сонот што го сонував се испобунив што да кажам додека разговарав со една важна личност.(facepalm)

На ceca-1, Anabelle.Amorette, sparklie и 11 други им се допаѓа ова.
  3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Еве ми пропаднаа сите планови заради туѓа неорганизираност. Не бидете неодговорни, најлоша особина на свет е.

На mila89, Luna91, Ann. и 32 други им се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    8.430
    Најголема желба ми е да се разбудам меѓу двајца мажи,од кои едниот ќе ми каже:"Добро утро љубов моја", а другиот: "Здраво мамо" :inlove:

На Luna91, galapce, samovila.red. и 15 други им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    Цел живот ме учеа моите да бидам скромна, да не бидам материјалист, сега кога пораснав сфатив дека не сакам да бидам скромна.Не сакам просечна работа, просечна плата, просечен живот.Сакам удобен живот.Сакам да имам пари да шетам каде сакам и кога сакам, сакам да си дозволам скапи парчиња облека и некои ситни луксузи кои ми прават ќеф, сакам да јадам добра храна во добри ресторани, да вкусам и видам се што посакувам, ако ме прави тоа лоша личност, нека.Ќе си го заработам сето тоа со мој труд, ама не, не сакам да бидам скромна.
    Вчера мајка ми ми вели ајде не се жали некој нема ни за леб, помисли на нив и ѝ реков епа мамо зошто еднаш да не се споредиме со оние што имаат и за млеко.И ја замислив...свесна сум и тешко ми е и за тие што немаат за леб, благодарна сум што имам, ама не сум задоволна само со тоа.

Моите се скромни луѓе стварно и добри, ама тетка ми никогаш не била и денес го шета газот до Малдиви трипати годишно, а сепак не ја прави тоа лош човек.
    Јас денес не си ги тегнам нозете подолго од чергата, ама затоа утре ќе си ја продолжам чергата...

На purple..m, Captain-Omni, Annath и 61 други им се допаѓа ова.
  6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    За некој ден ми е роденден, а јас нема кого да викнам за да прославам.
    Ниедна другарка...
    Многу тажно и депресивно, не знам до кога вака...

На Valerin, ceca-1, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Амин за ова...

На Annath, samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Конечно оздравувам. Ноќва спиев полни 12 саати и денес се разбудив како нов човек. Дома ми е како бомба да паднала,се гледа дека не сум можела ништо да фатам и да средам. Како сум јадела,лупела овошје,се е така останато. Денес видов малку сила и одма планот ми е да направам се тип топ чисто. :wasntme: После да се средам себе и да шетнам некаде на некое кафе. Немам пиено една недела кафе,ми се гадеше од неговиот вкус заради болното грло. :coffee:

Имајте убав ден. :sun:

На Luna91, Valerin, galapce и 15 други им се допаѓа ова.
  9. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Eдвај Чекам негде да отидам,надвор од Скопјево,во село на пр,да си ги однесам деЧиЊава на воздух,ама се неШтодруго излегува...

На oblace1, kjukli и Kukla994 им се допаѓа ова.
  10. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Ако даваш торта, ќе се пријават еден куп девојки од овде. Еве јас.
    Немој да бидеш тажна, ќе се среди се :)

На purple..m, Luna91, ceca-1 и 26 други им се допаѓа ова.
  11. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Ќе научам ли некогаш да им верувам на луѓето ?! Било што и да ми кажат,некаква информација,нешто поврзано за нив,за нивниот живот,работа,љубов,јас сето тоа го земам со резерва.Не можам целосно да им се препуштам и да им верувам.Моите маки,проблеми и тајни на никој ама баш на никој не ги доверувам.Чисто од страв дека ќе ме повредат,дека ќе ме изиграат.
    Не искажувам ни чувства многу лесно.Си формирам сама околу себе некој штит, во случај некој да проба да ме повреди.Секако дека ги сакам тие што се околу мене и не можам да си го замислам животот без нив и наоѓам милион разни начини индиректно да им покажам дека ги сакам премногу.
    Но,кога некој вака емоционално ќе те осакати треба долго време да се излечи тоа.
    Како рекле,ако се изгориш на млекото,ќе дуваш и на јогуртот.
    Имајте убав ден женчиња :coffee::hug:

На Anabelle.Amorette, julie77, tirkenbal и 6 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Од шопинг и гардероба никогаш доста..
    Жени..
    Обожавам кога викендски ќе излезам до околниот трговски и ќе прошетам со корнета сладолед по занимливи бутици.
    Онака си гледам секакво парче, детал, акцесор.. уживам во моментот и освежувам мисли.
    Жени..
    Новата гардероба или било што задолжително првиот ден ја ставам на мегдан онака да ја гледам, ме облева чуство и една искрена насмевка на секоја глетка!
    Жени..

На purple..m, Luna91, Valerin и 24 други им се допаѓа ова.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Се сеќавам точно на овој датум, пред точно три години. Се сеќавам точно како се чувствував, а и денес... И денес се чувствувам сосема исто. Истите чувства што ми го поматуваат разумот и ме вадат од кожа, истите чувства што секоја ноќ ме држат будна, истите чувства што ме тераат да го проколнувам животов но и да се радувам што сум жива. Истата личност за која сум спремна на се.
    Колку работи се сменија оттогаш, колку пати се израдував и се насмевнав, колку дена не можев да дојдам на себе од среќа, но и колку дена ги поминав во плачење гушејќи се во солзи. Го направив и тоа што мислев дека е невозможно. И после сите тие настани, чувствата останаа исти.
    Знам, не е добро што е така. Знам, требаше да избегам, да ме снема од тоа место а не да стојам и да пијам со поглед нешто за кое знаев дека нема да го поседувам. Нешто со кое знаев дека ќе треба да се разделам уште пред да сме се соединиле. Што беше тоа што ме привлече, и јас не можам да си го објаснам, и после толку време. Секој ден се убедувам дека знам, дека можам, дека сум доволно паметна да не одам со глава во ѕид. Но срцето не слуша и си тера по свое. Се претворив во слуга на своето срце, личност неспособна да расудува, личност кој живее во своите соништа.

На HoneyBun, BurstBerry, Dreamer-V и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @MacaLove Јас идам ако треба и без торта:D
    Се сетив на другар кој замина Австралија пред неколку години,ми пиша на скајап на Нова Година.....беше многу тажен,немало со кој да слави Нова Година.Останав да пишувам со него се до нивно 1 часот по полноќ па заминав да се спремам за дочекот со друштвото.Сега веќе има сопруга и две дечиња..не ми ни пишува повеќе..Не е битно,битно човекот сега има некој покрај него,не е сам и среќен е.
    Биди силна душо,Господ ќе ти прати некој да не се чувствуваш веќе вака.

На purple..m, samovila.red., ceca-1 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Јас и кафе сакам :D

На ceca-1, MacaLove, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  16. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ќе се собереме и ќе ти дојдеме и без да не викнеш ^_^

На purple..m, Valerin, ceca-1 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^ Јас пиењето ќе го донесам. Забава до крај нека биде. :D

На purple..m, ceca-1, MacaLove и 14 други им се допаѓа ова.
  18. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.608
    Еве, ја се пријавувам дека ќе ти напраам торта ^_^
    Ќе биде забавно ^-)

На purple..m, LivingGlam, ceca-1 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    Овој роденден вечерва ќе биди Лудилоо.Пиење до безкрај!Едвај чекаам.:rock::rock:

На cresa-jagoda, tirkenbal и crimson им се допаѓа ова.
  20. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    12.184
    Не секој што ќе го загубиш е загуба :)

На vitamina, samovila.red., anuskaNESTLE и 12 други им се допаѓа ова.