Do koga kje ve slusham kako si gi ogovarate i zad grb kritikuvate poznanicite? Mislite me interesira shto imate da kazhete za niv, prvo vas ne treba da ve interesira nivniot zhivot. I milion pati da vi povtoram nikad nema da vi vleze u crpkata. Kje se ugusham vo ova fyrom.
Bravo. Me voodusevi statijava. Jas imav nesto slicno napisano pred 1.5god na tema novite generacii i tendzerinjata sto se setaat po skali. Filozofii od tipot nemam vreme rabotam do 6, nemozan da iscistam (a ima dve sobi ) i sl. Da te potsetam da napises edna statia za tie koj sto celden istoto pa istoto go vrtat kako cisela i e kapnata umorna, nema vreme, se brza,decata se mnogu teski za cuvanje (a starite i gi cuvaat), nema hobi, prezafatena od pravenje nisto. Sto bi rekla edna moja poznanicka: na krajot na denot nigde nisto da pokazes. Prodolzi da pisuvas. Tvojte statii se interesni i vistiniti. Ponekogas moze da se pronajdeme so moznosti za korekcija.
Не се плаши да се влубиш после некое лошо искуство,ако си бил среќен со погрешната личност,замисли колку ке бидеш среќен со вистинската.
Седам со децата мои и слушам само - ,,ме тагна?,,...,,ме адна?,,....,,шерни ме !,, СДК ги мразам мобилниве и целата опрема за современа комуникација Ни фали уште по еден чип во г*от за сите да знаат кај сме, со кого и зошто !
Непоколебливо вистинитно и многу болно. Мене моментот на сите овие приказни ми е тоа што всушност знаат да готват, ама ај сега, мора тактички да играме зошто инаку многу ќе не малтретираат. Добро, знам луѓе на кои мајка им ден денес им пржи јајца со какао, ама сепак... Некако модерно стана да научиме две - три излишни фрази за домаќинлук и глупи малограѓански луѓе. И го откривме светот, го разубавувме универзумов! Пудри, шминки и камуфлажи...
Од сега решив ништо да не земам при срце., за ништо да не се нервирам и ничии зборови нема да ми бидат битни. Како што јас за некои сум небитна, така за мене сите одсега се небитни. Сто пати сум рекла вака ама сега стварно ова ќе го применам. Се чувствувам применета и созрена преку ноќ, затоа и ќе си вметнам дополнитенлни дрстични промени во карактерот
Роденден е денот кој го чекамеее.. Нека ми е среќен роденден, поише памет во 15-кава и поише да учам дефинитивно Има ли поубав почеток на денот кога друштвото ќе те разбуди во 6 саат со пеење песна? Ми го направија денот Повелете на тортаа
Пеглам маШки коШули и гледам Baby TV со бебево ми,не дека оно неШто разбира,ама и мрдаат и и се Шаренеат слики
Правна држава ??? Еднаквост пред законот ??? Систем на кариера ??? Можеби, некаде во Либерија, Заир или Етиопија...Македонија е светлосни години далеку од овие принципи кои ги декларираме секојдневно. Правилото, во светот да непредуваат шупците, гзолижачите и партиските властитутки си продолжува понатаму...
http://forum.femina.mk/members/lovemme.80038/ Можеби звучи неверојатно но ретко кој родител во ова брзо време прави вакви гестови за своето дете да знаеш. Сите нешто брзаат а и верувај на сите нас ни е драго кога дедето ќе ни се осамостои. Кога ја видов сликава колку и да е едноставна одма си помислив дај боже таткото на моето дете да го прави ова. А и јас.
Знаеш ли како се прават работите? Стануваш и ги правиш. Се друго после оваа реченица се само изговори.
СДК ... Преживувам јас, а и моите од околина драги луѓе преживуваат некои чудни моменти во негатива. Се трудиш со позитивна мисла, се трудиш со добра реакција, се трудиш со љубезност и несебичност, а ти се враќа со игнорирање или со лош гест. Па се прашувам, периодов ли е толку вибрирачки негативен или што??
Во последно време, како созревам, чувствувам дека не сум се знаела самата себе. Последно што сфатив е дека сум control-freak. Сакам да биде сè да биде завршено, и не престанувам да правам нешто се додека не го завршам. Не сама тоа, туку многу ме нервираат работи кои не одат како што треба, ме засегаат мене, а не зависат од мене. Прост пример: Некој доцни. Мразам луѓе што доцнат. Жити сè луѓе, дајде малце, знам дека многу од луѓето што го читаат ова имаат навика да доцнат. Па еден апел еве, не доцнете, не знам, организирајте си го времето, почнувајте да се спремате неколку часа пред договореното, само не доцнете! А кога ќе стигнат по едно петнаесетина минути почнуваат со тие глупави изговори: Е, извини многу, мајка ми нешто ме викна; Извини, не можев кошулата да си ја најдам; Абе татко ми го чекав од град да си дојде; Абе ракетата нешто не ми работеше; Крокодилот ми се разболе; Од Марс кога се враќав густ беше сообраќајот... Ништо од ова не се споредува со тоа колку се нервирам кога јас доцнам Речиси трчам до местото. А уште полошо е ако некој оди со мене и се влечка по патот само. Кога сме кај луѓе што се влечкаат, колку само ме нервираат луѓе што одат бавно. Мрдни го тој газ де, ауу. Ама веројатно нормално си одат луѓето, а јас брзо, бидејќи сите ми велат дека сум одела многу брзо. Хејтерски пост, ама сепак, луѓе, животот е краток, зошто да доцните и да се влечкате по улици?
По некои критериуми и јас сум contтоl freak. Не знам колку е тоа лошо. Доколу се работи за горенаведеното јас мислам дека е супер, ама доколку се трудиме да го kонтролираме неконтролираното е тогаш е гoлема катастрофа.