Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    44.374
    Ѕирни во нечија листа на песни и ќе знаеш кои се најдлабоките чувства скриени во душата на таа личност. Секој стих,посебна емоција,спомен,сеќавање...Која од која поинтензивни,само го чекаат моментот кога ќе излезат наеднаш во вид на експлозија.

На samovila.red., Captain-Omni, purple..m и 29 други им се допаѓа ова.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Сакам да бидам на распуст, како одамна, во средно.
    И тоа зимски распуст.

Стануваш сабајле, ладно е грч, ама радијаторот чури. Надвор дожд, или снег.
    Си правиш кафенце, седнуваш на компјутер. Или до радијатор, па читаш добра книга.

И мачорот си преде, џемперчето топли...

Ех, носталгии.

Ајде веќе зима нека дојде, душава да ми се растопи....

На galapce, toogood, crazylady и 30 други им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    Со татко ми се расправавме нешто дали акцентските целости да се дел од литературниот јазик. И уз муабет ми вика:
    - Кога ќе станеш доктор на науки, тогаш да го смениш ова правило.
    И јас враќам целата:
    - Не го менувам, убаво е вака, помелодичен е јазикот.
    - Што?
    - Што?

:angel::angel::angel:

На samovila.red., kjukli, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Аliсe

Аliсe Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    6.979
    Она кога го даваш телефонот на некој за да му покажеш една слика,и почнува да врти низ сите слики.НЕЕЕ!!!

На samovila.red., purple..m, kala21 и 35 други им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Me bolat godinite shto pominuvaat. Kradat lugje, kradat ubavi migovi, detstvoto ti go kradat...
    Ne mi se veruva deka go napishav ova (facepalm) Esenta mi sozdava melanholija.

На samovila.red., purple..m, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Пред мaлку брaтучеткa ми ми пишa декa се пoрoдилa. Си дoбив внукa! :inlove:

На samovila.red., Buttterfly, purple..m и 27 други им се допаѓа ова.
  8. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    :f:

9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Ништо посебно не сакам да кажам само дека кога го видов ова се убив од смеење ( a не знам ни зашо) !!!!!

Некад и јас вака се осеќам :ninja:.

Со љубов,
    ваша М, :makeup:

На tessie, galapce, BurstBerry и 22 други им се допаѓа ова.
  10. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    Не се опишува колку ми е мило што го одбрав факултетот кој го сакав. Секое утро се будам со насмевка, станувањето рано не ми претставува проблем. Со мерак си правам доручек, кафе и мислам што ќе облечам. За време на предавањата сум максимално сконцентрирана, без разлика колку долго траат. Професорите веќе ме знаат и по име, активно сум вклучена на секој час и се трудам да извлечам што поголем број на информации.
    Не ми е проблем материјалот за учење, напротив. Иако не ми се сите предмети подеднакво интересни, учењето ме релаксира и ме инспирира. Книгите ги читам во еден здив, притоа правејќи забелешки што опфаќаат по цели тетратки. Тоа е убавината на избирање смер во кој си заљубена. Факултетот ми е постојан извор на среќа, душава ми е исполнета како никогаш досега :inlove:

На purple..m, BurstBerry, Giovanna и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Едно поглавје во животот завршува, започнува друго.
    Битно е нешто да се случува, и да не биде досадно.
    битно е во животот да имаш предизвици, да имаш што да им прераскажуваш на своите деца.
    Јас на пример, ќе им раскажувам каде сум се родила, каде сум живеела, и како сум живеела.
    Потоа ќе им раскажувам како се преселив во прекрасниот Бар и прекрасниот поглед кој го имав од балконот кога пиев кафе наутро. Како го прошетав целото приморје, и се заљубив во неповторливиот Котор!
    И колку се љубевме јас и татко им таму. Колку ни беше убав животот таму. Ама стана досаден. Стана живот без предизвик. Некоја рутина.
    И така, дојдовме во Добој... Да пробаме овде да живееме. Да видиме како е...
    Во меѓувреме што ќе се случи незнам, незнам ни каде ќе не одведе животот наредно, а ќе не одведе, сигурно.
    Баш ме интересира на кое место ќе се родат моите деца :D
    Well...

:dance::dance::dance::dance:

На purple..m, BurstBerry, Giovanna и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.256
    Допаѓања:
    91.912
    Сакам да сум дете и да не мислам на ништо .
    Да бидам мала и да ми биде неопходна помошта од моите родители.Јас да неможам да донесувам важни одлуки туку тие знаејќи што е најдобро да одлучат како треба да биде.Да спијам без да мислам што ќе биде утре и што во блиска иднина ...

Сакам да бидам задоволна од моите одлуки и јас и тој.Заедно да одлучиме но јас искрено се плашам,многу се плашам.
    Се плашам да не погрешам,да не ми биде премногу тешко ,да не бидам јас виновна заради некоја одлука што излегла од мене ... ...барем малку да бев посилна и побргу да можев да одлучам и решам некои работи :|

На samovila.red., Captain-Omni, purple..m и 21 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Си одам дома вчера во цели невремиња, ноќе, вее, врне, прст пред око не се гледа и одеднаш слушам машки гласови зад мене. Слушнав јасно и гласно за мене зборуваа, ме коментираа, еј види и го газот, еј види го ова, она....и ај си викам да забрзам малку пошто друг жив човек немаше, и ако им текне нешто на тие да направат...готова бев. Мислам сигурно не беа нормални пошто во цело невреме да одиш по улица и да коментираш девојки, треба тотално да немаш грам мозок.
    Јас барем од на курс си доаѓав и со причина сум одела по тие ветрови, ама да се акаш по улица тоа време за без врска треба директно во лудница да си се пријавиш...
    Почнав да одам побрзо, а нив ги слушам се повеќе и повеќе зад мене...беља работа....па тогаш ни кола да помине, ни човек, ништо...Одам брзо, а тие по мене коментираат, кој од кој повулгари работи кажува и тогаш веќе ми пукна филмот, ми дојде преку глава од глупи коментари, како што бев нервозна со чадорот ми леташе на сите страни, лом бев направена се вратам назад, да знаат дека ги слушам и да не ми јадат многу, и кога гледам 3-4 дечишта меѓу кои и братот на другарка ми :wasntme: Готово фацата не можам да му ја заборавам...И намерно се дерам: Ејјјј здраво Тони, ти си? Не те познав, кај одиш по дождов?
    Кутро дете не знаеше каде да бега побрзо....16/17 год има, значи освен што можат да коментираат по девојки, друго секако не можеле ништо да ми направат, ама ајде на тие години се мислат дека се јаки мажи....почна да дтка, да се брза, зззз здраввво ееевее аај чччаоо....
    И ајде не и кажувам ништо на другарка ми....глупа ситуација....или може треба да и кажам за да си го знаат дома што детиште е :smirk:

Инаку сама чувствувам дека крвта ми е слаба, бледа сум, немам енергија баш, губам концентрација, и наместо да одам по доктори сама си се натерав да ја испијам цела тегла таа течноста (сокот) од цвекло:!: Освен што чувствуам киселини низ стомак, досега нема некои промени....

На samovila.red., purple..m, Lella и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Здраво женски! :hai:
    После толку време се враќам овдека да пишам некоја новост шо се случила во мојот живот.
    И после скоро 5 години тешка борба со депресијата, паранојата и остали ментални проблеми, сакам, уствари МОРАМ да се пофалам дека конечно ги победив! Не знам како да ви го опишам оваа чуство на среќа, на една слобода, душевна слобода! И конечно после 5 години убаво се осеќам за прв пат! Искрено дури и иде ми се да се гушнам самата себе и да си заплачам од среќа! А веќе и плачам!
    Толку многу песимистички сум била настроена кон работи шо моментално ме прават среќна и колку многу работи ги правам сега, шо порано сум се плашила дека ќе бидам критикувана. И искрено па и баш не ми е мака шо искусив толку лоши работи на оваа возраст од една причина, научив дека сум била толку многу психички силна личност шо се борев сама со себе цело време, со сите мои стравови и дешавки од минатото, и на крај прославувам ја победата со кригла пиво и паста со топен кашкавал одозгода. :beer::party::sun:
    А најбитно е шо вистинските пријатели останаа да ме крепат и кога буквално немав никаква воља за живот. Мило ми е шо се селектираа самите. И искрено мислам дека ако сам не си помогнеш на себе си, ниту најдобриот психијатар нема да те извади од било каква ситуација! 8-|
    И уште нешто! :!:
    Само за две нешта ми е мака. Првото е за тоа шо се замарав премногу за некој нестабилни, ниско интелигентни и ограничени луѓе шо освен да ти го расипат денот и да те озборуват, ништо друго не знаат!
    И втората шо не си ги извршував на време обврските. Може работите уште од порано ќе беа барем малце поинаку или уште порано ќе бев вака ведра и среќна!

На Buttterfly, purple..m, Valerin и 35 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Зошто бе не се родив поглуп, за да не мора да се замарам со некои работи, да си ги прифаќав рамнодушно работите такви како што се а не да се потресувам какви треба да бидат....

На samovila.red., purple..m, BurstBerry и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Сите вадат пари да ме частат, кој прва плата , кој купил кола.... Ај гратис постришка, ај те частам за енергијата шо ми ја пренесе... Ма не е до тоа, некој треба како феудалец да живее. Мора ли сите да работиме, може за мене треба сите да работат .:P Шо не е јасно ? :sun:

На purple..m, galapce, BurstBerry и 14 други им се допаѓа ова.
  17. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Оди пери, женско си.
    Оди готви, женско си.
    Како тоа не сакаш да си домаќинка????
    Кој ќе те земи за жена таква???
    Не знајш дали сакаш да се мажиш?
    Земи учи се стара чупа ќе останиш.

Преку глава ми е! Преку.
    Не, не, не. Ова нема вака да оди.
    Сериозна сум дека ќе го исклучвам секој поединец од животот што ќе ми тепа вакви дискриминирачки муабети кои припаѓаат на 18тиот век.
    Нема да правам или да не правам работи чисто бидејќи сум се родила како женско- не по своја вина.
    Има да правам баш се што сакам, и да не правам баш се што не сакам.

И најискрено се надевам дека ќе си заминам од овој пекол, во поцивилизирано општество.
    Фала чао пријатно

На tessie, purple..m, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Сдк
    Наминав онака само да кажам дека не ви се криви бе останатите луѓе за вашите падови и разочараности, стравови и комплекси, исфрустрираности и неизживеаности!

Еден ден ОЧЕКУВАЊАТА ќе ве убијат!

На purple..m, BurstBerry, eliesaab и 17 други им се допаѓа ова.
  19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Има два типа на луѓе:

- Паднав на испит!
    - Немај гајле, види кај си погрешила, нареден пат ќе положиш!

- Паднав на испит!
    - Така е кога не учиш доволно, не ти е виновен некој друг!

Имајте убава вечер. :) :)

На purple..m, galapce, BurstBerry и 16 други им се допаѓа ова.
  20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @vitamina , морам да го искоментирам ова за очекувањата. Човечки е да очекуваш онолку колку што даваш, онолку колку ти вложуваш во некој однос, не зошто си направил големо дело, туку кога можеш ти да бидеш човек зошто и некој друг да не биде. Е сега животот не е фер, луѓето не се фер, па се разочаруваш. Некогаш си велам камо ова да го знаев со време, да не ме научеше животот дека секој не е подготвен да направи она што јас би/сум направила за него, па да си преиспитам односи, врски, пријателства. На крајот на денот пак доаѓам до истото сознание, пак исто би постапила зошто таква сум скроена. Само животот ме научил со тек на време разочарувањата да не болат толку.

Ова е само надоврзување, не контрирање на твојот став можеби и не ти беше во тој контект постот, само јас се пронајдов кај очекувањата;)

На samovila.red., tessie, galapce и 7 други им се допаѓа ова.