Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Свет је леп када сањамо...
    :)
    Добра ноќ се одјавуваме јас и мачорчето, мора некогаш и да се спие...

На BurstBerry, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, CoverGirl10 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Oden*

Oden* Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Значи најубав ни е Мурго наш :D:l::l::l:

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Добро утро. Имам спиено само 4сати а обврски еден куп.
    Шта чеш,то је. :coffee:

На Candid, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  4. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    do sega 2 turski i 1 kapucino,do vecer uste kojznae kolku,2 noki po red oko nemam sklopeno,bebulevo mi e bolno,neznam sto cekaat na lekar antibiotik ne mi davaat,cekaj da probame so inhalacii,mackaj go so ova-ona,st da cekam uste bronhitis da mi fati...

5. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Некои грижи, едноставно, без потребно самите ние си ги ствараме.
    Такви сме.
    На сите ни се има случено.
    Признајте :D
    Добро утро :rain: :coffee:

На samovila.red., Candid, QweenSM и 18 други им се допаѓа ова.
  6. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Пред некое време напишав како времето многу бавно тече кога нешто чекаме, исчекуваме. Но откако го напишав тоа, како да пролета. Треба да станам, да се пакувам,под итно, а јас цел ден би лежела вака во кревет.Би дала се да може некој друг да ме спакува, а јас само да си го земам куферот.
    Дождот си го прави своето. (waiting) :rain:
    Но :!: мора да станеме и да ги завршиме обврските. :muscle: Чекаат тие, а времето тече.
    anBdVzb_460s_v1.jpg

Добро утро. :f:

Последна измена: 22 октомври 2015
    На BurstBerry, GirlRose, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Постои една многу лоша болест наречена ЗЛОБА.
    Неа ја предизвикува вирусот наречен ЗАВИСТ.

На samovila.red., kala21, BurstBerry и 31 други им се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Додека го пијам утринското кафе, ми текна дека треба да му се заблагодариме на овој напиток.
    Колку само работи, па и врски започнале заради она кажаното " Ајде на кафе ! '' :lol:

На samovila.red., kala21, Mishela и 32 други им се допаѓа ова.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Некогаш е токму така...
    Не судете за денот ако застранил од убавината на своето темпо...
    Некогаш вреди да одмавнете со погледот и да се занемари првиот впечаток...
    Некогаш доволно е само длабоко да воздивнете и да не размислувате на ништо некоја минута. Тишината не е само чудна, умее да биде и прекрасна кога има што да ни раскаже.
    Токму таа може да ни го направи денот голем и неочекувано да се појави некој и нешто во нашиот свет. Неочекуваните нешта и убавите моменти како бајка се појавуваат на следната празна страница. Испишуваат редови што ни ја спасуваат надежта и ни го осветлуваат егото.

Животот не секогаш ни го дава она што го сакаме, но секогаш ќе ни го даде тоа што ни одговара најмногу во моментот. Посегнувањето по искуството е повторена лекција која ќе ви го покаже местото во редот на трпението.

На kjukli, julie77, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  10. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Јас пак токму мислев на себични и саможиви луѓе. Оној кој никогаш немал можност да ти врати за твојата помош, никогаш нема да знаеш дали е или не е човек, ама ти се чувствуваш убаво зашто си направил добро дело. Ама оној кој го сметаш за близок, пријател, член на фамилија, за кој си бил секогаш тука, ти сврти грб во момент кога ти треба помош, ти постави сопка секако дека ќе те разочара.
    Јас не сум личност што кука и се жали, не сакам да ги оптоварувам луѓето околу мене со ситници, дали сум се скарала со мм, дали свекрва ми нешто направила или со брат ми сум се замерила за нешто. Ама со години уназад знам да ги слушам другите за нивните секојдневни проблеми, знам да им дадам совет, да ги утешам. Една од моите пријателки вели дека како психијатар сум ѝ, ќе дојде, ќе зборува со саати, ќе и дадам некој совет и на заминување ми вели "Јас не те ни прашав како си". И не ми е тешко, во секое време сум тука да помогнам макар и со убав збор. Е сега пред извесно време јас имав голем проблем. Ми требаше да се искажам некому, да разменам мислење, да ми каже некој дали размислувам правилно или грешам. Од сите тие кои со години сум ги слушала за секојдневни глупости и сум помагала само една најде доблест, време да разговара со мене, да ме ислуша, да ми ѕвони секој ден да ме праша како сум. Дали се разочарав? Секако дека да, кога во моментот кога имаш навистина голем проблем и сакаш да го споделиш, да слушнеш друго мислење, некој кој си го сметал близок мисли дека нејзината кавга со маж ѝ дека манџата и била пресолена е поголем проблем од твојот. Не знам, можеби зошто не се научени јас да се жалам, па не знаат да постапат соодветно.Јас пак ќе бидам тука за нив, ќе ги слушам, ќе ги советувам, само знам со кого јас можам да споделам свој проблем.
    Затоа реков не мислам материјално, не е дури ни она да направиш некаква услуга на некој, помош е да одвоиш време за да ислушаш некој, да бидеш тука кога му требаш, да поделиш и радост и тага со него.

На do-re-mi, Lady Phoenix, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Колку повеќе има избор на канали на кабловската, толку потешко е да најдеш нешто што ќе те заинтересира.... чл.12 од Законот на Марфи

На samovila.red., theowndemon, purple..m и 17 други им се допаѓа ова.
  12. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Добро утро девојки.
    Обожавам кога врне.
    Го сакам ова време, сакам мирис на костени, на тазе запален оган, на топло чоколадо.
    Сакам и се радувам на есен.
    IMG_20151022_110912.jpg

На BurstBerry, QweenSM, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Koga bev mala mislev deka crveni se farbaat samo pripadnickite na postarite generacii kako nekoi babi i sestri na babite, tetki, strini (facepalm)
    Edvaj cekam da si kupam maska za kosa, nikogas ne sum se setila deka vo SK podobro e maska da koristam od kolku regenerator. Moram da ja pazam sega kolku porasna ahh:inlove::inlove::inlove:. Porano me vikaa pupi so kosata zosto mi bese dolga do polovina.
    Btw hair with volume is everything :D. Izvinete za latinicata od telefon sum :P

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Vo pravo si e covekot, nekoi luge ne znaat sto e roll-on pa smrdat na povrateno, boranija itn. Hahahha 23 pati nagore nadolu, zosto ako recam malku stavi si nema voopsto da stavis. Se presmeav :')

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Не сакам кога надвор врне а истовремено и во душава ми врне....НЕ ГО САКАМ ДОЖДОТ НЕЕЕЕ...камо да можев да ги прескокнам сите дождливи денови...

На purple..m, kjukli, Jenniffer и 6 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Ај да се вклопам во тематскиот муабет за годишни времиња. :angel:

Го обожавам дождот и ептен ми е мила есента. Има некоја неодолива таинственост. Кој го видел Охридското Езеро во овој период, знае. Зимата е уште поубава. :inlove:

Уште да не морав да работам и да можев да си ја дочитам книгата, па да го видам езерото... совршено ќе беше.

На Annath, MandyLane, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    Дојде и овој деееен... :D Го чекав викендов со недели. Верувајте, од самиот почеток на учебната година, ова ми е прв викенд во кој нема да се грижам за ништо. :smoke: Ма ми е гајле и светот да се сруши, мозокот го оставам некаде далеку на друга планета и има да се изнауживам.
    Не само тоа, ќе си ја видам другарката што не сум ја видела од пред повеќе од една година со која кога и да се сретнеме дрдориме по цел ден и се смееме. Најубавите денови од животот сум ги поминала со неа и нејзиното семејство. Па и тој дијалектот толку заразен, абе обожавам битолчани, некако најмногу ми оди муабетот со нив. :wasntme: Знам дека повторно ќе си поминеме незаборавно и ќе се смеам до бесвест како и секогаш кога се собираме тоа друштво. :D
    Утре пасошот в рака и дим да ме њама. :D А сега, за полека полека да го истерам мозоков од главата и сè да ставам на пауза ќе си пуштам една тура филмчиња.
    Пакување? Што беше тоа? :angel:

На purple..m, BurstBerry, QweenSM и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Посакувам да бев умешна во сликањето.

Додека бев мала, потајно се надевав дека еден ден некој ќе измисли фотоапарат кој ќе можеме да го носиме како очила, кој би ни помогнал да ги фотографираме истите нешта кои во моментот ги гледаме, а не можеме да ги доловиме со обичен фотоапарат.

Секојдневно се среќавам со овој проблем.
    Не знам дали е деформација или пак предност, но насекаде, во сите нешта, секојдневни или необични, гледам прекрасна фотографија и веќе ја фотографирам во мојот ум.
    Мојата меморија чува такви фотографии уште од моето најрано детство.

Зборот ми беше, да знаев како да сликам, би ги насликала сите убавини кои моето око успеало да ги перцепира низ годините, и би ги споделила со вас. Би сакала да знаев како да ги насликам љубовта, чистата емоција и невиноста, тагата и меланхолијата од моите слики.

А дотогаш, ќе фотографирам лаички.

На eliesaab, Captain-Omni, Buttterfly и 36 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Дождлив ден,сообраќај,Скопје и се е можно.

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.218
    Поздрав до девојчето што работи со сестра ми :D

Дождов мене не ми пречи. Шетам со чадорот во рака и уживам во капките кои ме ладат. Секој ден пешачам по еден час, штедам ама и ми годи, се чувтвувам многу поубаво.

Работава е океј, колешките се супер. Другарка ми ми се врати во животов, пријателските односи ми се супер со сите блиски луѓе. Дома ми мириса на дом, на топлина и убавина, си се повлековме во наше мало гнездо. Не барам повеќе, нека трае ова.

На samovila.red., Mrs.Cuper, eliesaab и 24 други им се допаѓа ова.