Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Треба да се имаш на дистанца со таквите, не зависи од нив,не ги викај на кафе,не ги барај за ништо. Едноставно повлечи се,а ако веќе толку сакаш да одиш со нив плати си го својот дел и толку. Толку ли се сиромашни за 100денари едно кафе да не си платат. Тоа е алчност и лакомост според мене.
    Во ред е да почастиш еднаш два пати, ама постојано не е во ред.

На eliesaab, kjukli и Marijana93 им се допаѓа ова.
  2. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Ou..:$
    Ovoj rodenden ke go pamtam, ke go pamtam I pamtam..
    Za ovoj rodenden ke se zboruva, zboruva I zboruva...
    Si dobiv najubavi pokloni ama moram da priznam deka ovoj mi e special I deka poubav amin :inlove:
    Uste ednas ti blagodaram srce I sekako I javno kazuvam DA! :l:
    :lol:
    A zatoa dali ke se potrudam okolu toa..dadov zbor ama ne sekogas si go odrzuvam zborot :$
    Screenshot_2015-10-24-16-45-53-1.png

Последна измена: 24 октомври 2015
    На samovila.red., eliesaab, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    11.841
    Ќе го послушам твојот совет, морам да се сменам :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Аполитична личност сум ама сѐ повеќе станувам подржувач на ставот на Шеќеринска дека "Некои прашања не заслужуваат одговор". Само во дилема сум, прашања или личности?:?:

На galapce, cresa-jagoda, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    @anel Ситуацијата ќе ја разреши дилемата.

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Имам за учење, а ноктите од сабајле 5 пати ги преправам. Исто така си го испив кафето во кафич, прошетав, си купив некои работи, си порачав јадење од пицеријата, дремам на форумов а и планирам да одам да се бањам па да се спремам за излевање.
    Ама имам за учење...
    :wasntme:

Од мене човек не бидува. Вчера два часа гледав видеа за мотивација за учење, а после тоа ми се приспа. Легнав и не ми беше чиста совеста па се мислев да станам да учам после полноќ, среќа брзо ми помина, па се завртев на другата страна и заспав. Ќе сум учела, како да не. (n)

Преку недела со душа чекам да дојде викенд и се' да си научам, а кога ќе дојде викенд жал ми е во учење да ми помне, шта чеш.

На cresa-jagoda, Lella, BurstBerry и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Jenniffer Кога е време за учење, и белиот ѕид станува висока уметност за толкување :D
    Инаку, еве малку мотивација и поттик: Замисли некому на другиот крај на светот, книгата е неговата иднина, а е штета ако некој друг ја има, а не ја користи ;)
    :d::drunk:

На samovila.red., cresa-jagoda, Lella и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    21 век, скоро 20 часа без вода. Добро, кај живеам јас?

На Lambada, cresa-jagoda, Sanjichka007 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Никогаш не сум размислувала дека вака ќе се почуствувам на аеродромот кога го здогледав дечко ми.Бев навикната најмногу да не го видам 2-3 дена.Сега беше различно.Се гледавме навечер после поноќ на скајп ама не е тоа тоа. Ми се јавиваше ретко на вибер.Ама ми праќаше слики редовно.Се, на се...ме мислел8):angel:
    Кога го здогледав, леле....мислев дека конечно ќе бидам комплетна.Срцето ми чукаше многу брзо.Мислам дека и тој тоа го почуствува кога ме бакна.
    Потоа го оставив дома и со душа чекам денеска да излезам со него и убаво да се видам...
    :l::l::l::l:
    најмил ми е

На samovila.red., galapce, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    11.841
    Al takvi su ljudi prvo te slome pa te posle pitaju sta ti je :)

На samovila.red., Marjan007, ceca-1 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Конечно се средија работите. Конечно можам да кажам дека сум среќна. Научив како да не се замарам за непотребни работи во животот. :)

На cresa-jagoda, Sanjichka007, BurstBerry и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Не сум ни Буда,ни Далај Лама, па да се преправам дека до мене не допираат бомбардирањата дека шеќерот дебели. И што да одберам, што ми е полесно ? Да се правам дека нема врска тоа со мене и да јадам колку што ми се јаде , или да го исфрлам.?
    Не сум 100 % уверена дека кога јадам благо, не се дебелеам и затоа бирам тоа што ми е полесно.
    Го ифрлам и нормално, одам во склад со одлуката. Ете така :sun:

12038021_10153648318007731_71555744045889591_n.jpg

На eliesaab, Captain-Omni, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Девојко, само да ти кажам. Твоите постови ми зрачат позитива. Омилена личност ќе ми станеш од форумот. :hug: :f:

На eliesaab, cresa-jagoda, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Повозрасните околу мене денес ќе ми речеа: „Наместо дете да шеташ во зоолошка градина, ти одиш таму и се шеташ“. А што да правам кога возраста не ми одговара на духот?

Како и да е, денов го искористив максимално. Решив дури да посетам и изложба на пајаци, а бубачки, пајаци, змии и слични гадинки мразам најмногу на цел свет. Ама пак убаво си поминав. :mm:

Потоа отидовме со мојата посилна детска половина во зоолошка по не знам кој пат веќе. Сонце грее, шушкаат есенски лисја, а животинки на сите страни. И како после да не се радувам како мало дете? Го изнагалив пони-коњчето, со камилата сме сега први другарки, трчав по пауните за да ги сликам, се восхитував на тигарот и лавовите и бев фасцинирана од морските лавови... Ми позираа штркот, бувот, дивите кози, а јас само восхитено врескам и покажувам со прст како мало дете. :clap:

И што да се каже на ова?

Епа две деца не можат да чуваат друго дете. Толку е едноставно. :rofl:

На samovila.red., LaraSolare, eliesaab и 30 други им се допаѓа ова.
  15. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Многу ми е жал за луѓето што немаат сопствен живот.

На samovila.red., eliesaab, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Што да ти кажам не знам, освен дека многу ме радува што секогаш,во секој мој пост некој се пронаоѓа. Ние сме духовни и умствен магнет, па по себе привлeкуваме се што не благословува .:inlove:

На eliesaab и Jenniffer им се допаѓа ова.
  17. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    798
    Здраво ! Едно прашање, кои бре увиди и причина за смрт ќе ги барате дополнително ??! Девојче, дете.. 12 годишно.. Ни во пубертет не влезено, ни вкусот и предизвикот на животот осетено, ни средно.. Ни факс.. Ни ЖИВОТ ! До кога бе вака, нечие дете, можев јас да бидам, можеше моето и твоето.. На пешачки премин, на автобуска , на тротоар.. Дома ли да те чекам пред врата да ме собереш и однесеш во гроб ?! До кога ? Брзи и бесни, филмови ? Мотори, коли и камиони ?! Што повеќе.. Оди погледни ја мајка и сега во очи, и легни да спиеш да те видам..Пробај да заспиеш, или напиј се нешто, напуши се.. Заспиј на волан, или јади и збори на телефон дур возиш.. Ќе ни јавите ли ние со децата што шетаме, кога да излеземе да прошетаме низ маало, безгрижно да прошетаме.. Сами, со деца или со кучиња.. Стојам пола саат на улица на пешачки доле и чекам некој морон да почне да кочи километар уназад за да се осигурам дека ќе закочи за да поминам.. Дека ќе поминам, да речеме.. Епа и малово дете мина, ама не помина.. Нажалост, не помина.. Не помина ни таа вчера во Центар, не помина ни таа на Партизанска.. Поминаа само низ животот како блиц, а стигнаа каде ? Во земја, шоферишта мои бесни. Несовесни и нелуѓе. Пак да се возите, се е ваше.. И тротоарот, и улицата и градот.. И нашиот живот е ваш.. ! Сочувство за семејството, нека почива во мир.. !

http://www.kurir.mk/makedonija/crna-hronika/218265-Golema-tragedija-Kamion-usmrti-devojce-vo-Vlae-

На samovila.red., Dennings, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Sega eden film, eden caj ima da se pokrijam i gledam na raat.

На CameliaMiller, kjukli, tirkenbal и 3 други им се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Ти пет пати јас два часа се трудам да им дадам форма, со една турпија од Орифлејм. Шмирглата од турпијата се изрони, јас без нокти останава, ама барем се излакирани. За викенд се учело ли хахахаах :o
    Досадна вечер во секој случај, да бев дома сигурно ќе излезев, вака си реков ќе учам а сите видеа за нокти и коса ги изгледав на јутуб. FML (facepalm)

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Мора ли да се гине по улиците!

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.