Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    "Сакам да сум сингл, но со тебе" - машка верзија
    Сакам се тоа кажаното во тоа текстот да биде вистина...толку само, едноставно е...
    Амин ^^
    ПС. Не ме убивај зошо флертував со шанкерката, многу фин г'з...ова де карактер имаше...

На samovila.red., Jenniffer, marama и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Се молит Тома Здравкович да ми се тргнит од в глава зш цел ден ми го сомле мозокоФ.|(
    Како не ти здосади друже цел ден да ми зуеш со истата песна?! :drunk:(lalala)

Ајде Томче братче фаќај друг мозок зш треба да спијам сеа.

Добра ношт:f:

На Meyremce, samovila.red., Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Paradox

Paradox Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    220
    Денес се качив на вага, последниот пат беше прошлиот месец, и за мое изненадување, полесна 5ипол килограми. Се израдував искрено, ја бев накачила килажата бааги последниов период, и тогаш ми светна дека уствари, 2 недели живеам на кафецигара за доручек, ручек и вечера и се исплашив. А не е дека сакам така, апетитот којзнае зошто ми се сведе на нула. Што од стрес и нервози, што од возбуда, што од немарност и немање време, но осеќам дека ќе си го зафркнам здравјето.
    Него на друга тема, ме буцка Фем, ме буцка многу, а се преправам дека не приметувам, несакам да си праам филм дека е повеќе од другарски зашто тогаш ќе бидам готова и ќе паднам на колена пред него, Толку ми фали, тоа е нешто што не смеам да си го дозволам.
    Пред некој ден имавме средба, од оние длабоките, со филозофии и депре муабети знаеш, на кого му било потешко во животот, од дисфункционални семејства, до загуба на родител, до осаменост поради пресекување врски со токсични пријатели, до прекинување на долгогодишни љубовни врски, ги штиклиравме сите точки на листата. Седнати на клупа на едно од најпрометните места во маалото, пливамве во длабочините на нашите депресивни души, со смеење извадено од пети, лош одбрамбен механизам, кој го делиме и двајцата како карактеристика. Незнам дали беше за плачење ил смеење глетката. Да не слушаше некој од страна ќе помислеше дека сме ретардација на годината. Ама ако и такви разговори се за арно, се вратив дома со камен од душава симнат, се надевам и он. Вика, како може да сме толку исти и да ни иде толку муабет, а сепак да имаме толку различни интереси. Му велам незнам, ама баш затоа е интересно. И пак се смееме ко деца. И ќе го погледнам во очи и се кочам. Ме решава од старт, ко линеарна равенка со една непозната, оние од најпростите. И му дозволувам. Зашто неговата насмевка ми прави да се осеќам задоволно, неговот поглед кон животот, низ детски наочари, на негови години е чуден, а сепак е во исто време толку зрел, тоа го прави посебен за мене.
    И види што пишувам, утре ден нема да можам да се препознаам и ќе ми биде срам да го отворам постов, ама ако нека излезе од мене, може полесно ќе заспијам, и бар еднаш нема да го сонувам.

Ви кажал некој дека симптомите на заљубеност се слични на почетна шизофренија?

На Marossa, cresa-jagoda, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  4. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    539
    Допаѓања:
    1.595
    Одам да спијам :yawn:

Добра ноќ

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Ауууууууууу и вие сте олку опасни женски ?! :P

На cresa-jagoda, Lella, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    91.846
    Мили луѓе... сетра ми, мајка ми,татко ми.
    Насмевки,среќа,мирисот на дома,мојот кревет, перницата која долги години не ја делев од себе .Смеењето до касните саати со сестра ми :D Специјалитетите на мама и моментите кога гледа да биде се како што треба затоа што сум јас овде :angel: Навечер се планира утрешниот ден и обврските,за да има време за се :lol: аххх колку ми недостигаше оваа убавина... :inlove:

Колку повеќе сум овде се повеќе разбирам дека деновите назад не се враќаат туку се оди напред. Дека треба да размислувам сериозно за многу работи за кои што до пред некое време ми беа најмалку битни...

Добра ви ноќ одам да одмарам за да имам време утрешниот ден а го исполнам со уште поубави моменти од денешниот :hai:

Последна измена: 28 октомври 2015
    На samovila.red., bittersweet, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.276
    Obicno sekoj covek vo sebe dlaboko cuvstuva nekoj strav,nekoja nesigurnost,strav od neuspeh,a jas mozebi malku od poveke dosega dozvoluvav da me potisne taa nesigurnost i da me razjade,mozebi konecno
    uspeav da gi nadminam spomenite koi me plasea i me zarobuvaa vo minatoto,tie stravovi me gushea dolgo i ne mi dozvoluvaa da probam neshto novo,mozebi sum na pragot na srekjata,mozebi najdov nekoj koj me saka iskreno,nekoj koj ne lici na nego voopshto i ne me potseka na nego so sekoj poteg shto go pravi,jas sum vinovna shto go barav nego vo site naredni,a nemozev da go najdam,toj bese eden i edinstven,ama za zal ostana nekade daleku vo minatoto,odam protiv samatw sebe i ke se boram do kraj,momentalno imam kvalitetna licnost kraj sebe i ne sakam da ja izgubam radi mojot strav da ljubam povtorno!!
    Ednostavno,na nekoi ljubovi ne im bilo sudeno,ama tie ostanuvaat vo spomenite i vo mal del od dyshata,sega svakam deka ne bilo nishto zasekogash,zivotot prodolzuva i ne sekogash e se po nasha volja,tuku ete ednostavno taka trebalo da bide,mu ja posakuvam cela sreka na svet nego a i na samata sebe,moj bivshi dragi,te molam ostavi me konechno da bidam srekna bez da povredam nevina licnost,ostani vo minatoto i najdi ja srekjata za koja mechtaevme nie a ne uspeavme....

На 2212, samovila.red., cresa-jagoda и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Dorian Gray

Dorian Gray Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    174
    Ок, добро, сфатив! Наредните две недели треба многу добро психички да се спремам од социјалните проливи и твитер генијалци, затоа што Адел ( не босанчеросот) имала нова песна. И била автобиогрфска со 50 кокомпозитори и продуценти ( иронија), потресна, лична за бивша љубов. Страшно!

Сакав уште нешто да кажам, ама немам толкав фонд на речи. Сега мојот класен лицемерно се смее и вели кармата е кучка:

На samovila.red., Marossa, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  10. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    ^ Добро е, не ми мавала на психа само мене. Уште едно постирање на почетна и правам unfollow на се живо и диво. :D

11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    СДК ... Природен, оригинален, неповторлив, посебен, неодолив, препознатлив како ништо друго.
    Бебешки мирис ... Може да му позавидат и стручњаците за козметичарскиот занает.

На samovila.red., Rama, cresa-jagoda и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Кога некого знам или ќе ми каже дека го инспирирам на некој начин, душава ми се полни. Не, не си го хранам егото, туку срцето ми се обвива во топлина, која потоа се разлева насекаде по моето тело - од прстите на стапалата до мозокот. И таа топлина повторно ме тера да размислувам, замислувам и фантазирам, да ја ослободам мојата имагинација и да создавам нешта кои ќе ги инспирираат другите. Но при целиот тој процес не треба да се заборави дека и јас сум била поттикната и инспирирана од некого, нечиј збор, нечиј пост, можеби фотографија, можеби песна, искажани мисли и чувства или нешто друго, така што тоа не е веќе еднонасочен процес, туку затворен циклус.

Ви благодарам што ме инспирирате за да ве инспирирам и јас вас. :l:

На bittersweet, eliesaab, Marossa и 27 други им се допаѓа ова.
  13. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Не е лесно да пронајдеш човек кој може да го разбере твоето молчење.

На samovila.red., eliesaab, Marossa и 22 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јас вска се будам
    :rofl: FB_IMG_1445254308814.jpg

На samovila.red., Marossa, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Значи времето како ми влијае на расположението, се вртам ко сончоглед на сонцето и само му се смеам, па и посилно од него, ма на вакво време дури и со кејф би плачел.

лалалала лалалалалалала, добро де има и по некое си, али нема врска :D не дозволувајте да биде стихов " only miss the sun when it starts to snow", затоа искористете го сонцево, можеби ќе биде последното од оваа година што ќе нема заби :D

пс. позз до милото, од неа ми е песнава, а и маичкава :wasntme::wasntme::wasntme:

Прикачени фајлови:

• untitled.png
      untitled.png
      Големина на фајлот:
      19,1 KB
      Прегледи:
      27
    На samovila.red., Marossa, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Најтешко за психата е кога некој сегмент од минатото ќе почне да те ,,јава,, секојдневно...се додека не седнеш и не се соочиш со тој дел....се додека не и погледнеш во очи на вистината.
    Краткометражен филм кој се прожектира во главата и кој те мачи.
    Анализирајте.
    Разговарајте со некого.
    Искажете си ја маката.

Ова важи за тие со образ и со совест.

На eliesaab, cresa-jagoda, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  17. just me=]

just me=] Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    14
    Од неодамна на подаρоκ добив κомплет κниги од Џули Џејмс, тоа не ми беше воопшто чудно, почудно беше тоа што подаρоκот го добив од бившиот а тој знае деκа сум заљубениκ на пишувањето на Џејмс. Незнам κаκо да го сфатам ова?8)

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    @just me Поткупување на чувствата со скромно привлекување на вниманието ;)

На samovila.red., Marossa, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Не можам да се изначудам како луѓето се менуваат од минута во минута,од еден збор до друг.Еднаш така и после одма друго мислење,други решенија,други реченици.

Абе самите ако не си знаеме што и како,од друг ли ќе чекаме?

Времево се погоди убаво,ама ете не можеме многу многу да шетаме,по дома по надвор ете така секој ден си врви.

И месециве некако многу брзо ми поминаа,како вчера да беше кога за првпат дојдов на друго место,на туѓо гнездо,кое сега е мое,и друго нема.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  20. just me=]

just me=] Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    14
    Додеκа не ги добијам и од Ниκолас Спаρκс ништо не опρостувам :D

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.