Накај 3ипол нарачавме пица со брат ми од пицерија во Аеродром. Претпоставувавме дека ќе ја добиеме за 30-45 мин, а ја добивме за точно саат ипол. Пицата ја донесе ептен млад дечко, а рацете му беа црвени смрзнати и како што ми ја даде вика: леле се смрзнав. Брат ми нервозен затоа што пицата беше ладна отпосле му се јави и лом го направи. Дечкото одговори; само јас разнесувам, нема други доставувачи, извинете. Тој дечко работи за максимум 500 денари дневница и на ладново ги врши сите достави. Понекогаш треба да ја слушнеме и другата страна пред да дадеме некој коментар, или да осудиме некого. Ми се расипа денов...
Брaту, мене прoфилoт ми вришти oд сексуaлнoсти и сметaм декa не секoј мoже дa јa издржи тaa дoзa нa перверзијa, пa зaтoa ми е врвнo oбезбеден. Е извини, aмa oвa не знaм дa ти oдгoвoрaм дaли пoлекa си пoчнaл дa сфaќaш
Туш. - Checked! Печени костени и домашно црвено вино. -Checked! Magic in the moonlight на Woody Allen. -Checked! Се одјавувам. Имајте убава и топла вечер драги луѓе.
СДК ... кога ги нема, еден не се осудува ( се плаши - читај) да реагира. Ама кога ќе почнат, еден по еден, напад ... Мислам, се чувствувам ко да сум на бојно поле. Они се од Марс, ама јас сум Амазонка
Оние кои не ја вадат шминката и пудрата јас пак се чудам како можат да спијат со вар на лицето и извалкана перница. А пази жива педантерија биле по прицип.
Да, ај да не кажувам сеа шо се имам видено . Инаку мислат дека се репер за чистота, а гнили од грди навики. Ама не му е лесно. После идат со бела кошула или ролка , со обележана дамка(лак) од пудра...
Nisto ne si sfatil prijatele. Imas uste mnogu da ucis za zenite. Dojdov drugo da kazam. Edno od rabotite sto ne sum gi sakala vo zivotot e razdeluvanjeto.Ne ona klasicno razdeluvanje zasekogas,tuku onie mali pozdravuvanja. Sekogas me plasat deka zad niv se krie nekoe podmolni "sustestvo" koe kratkotrajnoto ke bide zasekogas. Dosega imam samo edno takvo doziveano,i neplanirano i neocekvano ispadna deka e zasekogas. Ova e samo eden mal primer i dokaz deka se sto ne sme sakale ama silno ne sme sakale,toa ke sio docekame.Toa ke ne snajde. Skoro sekoj den se pozdravuvam. Vo ova poveke veruvam otkolku na ona: Ako nestto mnogu silno sakas,univerzumot ke stvori zagovor i ke go dobies. E ne,se sto ne sakas dobivas.Koga toa si go sfattil znaci si sozreal.
Уште по скали додека се качував за да стигнам дома, го барав клучот низ ташна...ама како игла во сено да барав....и во ум си викам ај да влезам дома, па ќе го најдам клучот Извини, за момент си помисли да влезеш дома? Како, по ѓаволите, ќе влезеш без клуч??? Значи дефинитивно ми треба одмор. Сама си се карам, сама си зборувам и си пцујам, и мислам полудев од премногу работа....не можам да размислувам, не знам што правам....паметот ми е блокиран. Премногу нови фаци (а јас фаци не памтам), премногу обврски, а малку одмор. Од следанта недела си земам одмор, па ако сака светов наопаку нека се заврти... Инаку прееска влегувам во едно продавниче успат, и дечкото што работеше таму ми вика: Од истото ѓеврече ќе земаш? И јас го гледам, њтф? Знам дека имам влезено најсила 2 пати, набрзина може сум зела ѓеврек ама не памтам ништо, а овој ме прашува дали од истиот сакам. Му реков изгледа се препознаваш, ама тој не бе, упорен ми кажува што сум зела Како некои луѓе си памтат такви работи бе? Јас не памтам ни лица, не знам ни јас самата што сум јадела, ама ете некој друг изгледа ми води грижа.... п.с. Барем за краток период нека застане времето, за да сменам некои работи...
Абе не знам за вас но јас уште од мала си ја имам чуднава навика за уживање, значи од звукот на фенот. Надвор жени паѓаат од студ побогу, една магла.. само за љубов створена, а јас се истуширав и уживав со фенот в рака и неговата топлина. Ми се приспа онака слатко..
Животе, зошто најтешките задачи ми ги задаваш во најтешките мигови, баш тогаш кога сум најранлива? Уште ли ќе ми ја испробуваш силата?
Се се, ама никогаш нема да разберам во што еволуираа луѓето, наместо господини со манири постануваа клошари, а најлошото пак наместо дами постануваат обични ефтини девојки... Зошто бе кому му докажувате нешто? Бегајте од личности кои ја користат фразата: "Јас сум лудо дете од глава до пете" ... Толку од мене за вечерва...
29ти дојде пак... Плус уште една година. 14та година. Без мајка ми. Секоја одмината потажна... Секоја одмината се помалце ја паметам... Ама ја паметам. Од 7мата година моја ко си замина, до крајот на животот. Има моменти во кои што би дала се на светот да е со мене... И не можам а пак по 14ти пат да не се прашам, каква личност ќе бев јас да беше жива мајка ми? Нека почива во мир.
После јадење обавезно се мијат рацете со сапун и вода.Вечерва не ѓи измив а јадев луто пиперче.Све ме жежи,уста,очи. Колку мразам личности кои ако немаат нешто корисно и позитивно ти наметнуваат коментари од типот на плашење,застрашување.Ама на особата и го шлепнав в лице,и реков ако се плашев немаше да го правам тоа и тоа.И се заќути.Мразам огорчени луѓе. И на тастатура секогаш ѓи грешам Ќ и Ѓ.