Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Petrance11

Petrance11 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    36
    Абе те задевам, па и ти....таа некоја изушурена тетка е што го сакала татко ти кога била малечка

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Животот е премногу краток за да живееш нечиј туѓ сон.

12190992_921975907889455_7867374256446662212_n.jpg

На cresa-jagoda, deskarada, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Што те чуди за провокативното облакање на факутет ??
    Девојките со време сфатиле како се прави кариера..
    Тебе кој ти е крив што одиш на факс за да студираш ??!?

На samovila.red., cresa-jagoda, sparklie и 8 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Не го лути тој што треба да го молиш.
    Нели треба да се ,,поклониш,, пред него, не си прави екскурзии од типот ,,кој те е*е,,

На vitamina, Kukla994, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Добро утро :sun:
    Да седиш дома на вакво време треба да си ептен будала (hollest)

На skorpija123 и kjukli им се допаѓа ова.
  6. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
  7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Неколку години по ред во првите денови од ноември го гледам I Told My Kids I Ate All Their Halloween Candy видеото на Џими Кимел. Сигурно на ниедно дете не му е сеедно кога ќе му кажат дека сите чоколатца и бомбони што ги собиралo цела вечер, веќе се изедени. Ги гледам реакциите на децата и сфаќам дека одат од крајност во крајност. Од премногу љубезни дечиња кои одговараат само со It's okay, we'll get some more next time, до разгалени дечишта што пиштат, вриштат, маваат по родителите и се трескаат од земја. А на некои од нив сериозно им треба превоспитување, штом морале да ги цензурираат на видеото :^) Јас да сум родител и да добијам такви погрдни зборови од детето, ќе ми биде срам да го испратам видеото.

И си мислам, како би изреагирала јас како мала, ако моите ми рекле дека изеле сè што сум собирала за Коледе :) Сигурно немало да плачам, зашто плачка не бев. Ама гарант ќе ми било жал за изодените километри во тие 4-5 саати. Ние имавме стварно долга маршута, тргнувавме рано насабајле и морав барем два пати да дојдам дома за да се растоварам :lol: А меѓу сите костени, ореви и јаболки, имаше и чоколатца кои ми беа најслатки. Ама колку и да ми биде жал, не можам да замислам да им се обратам на татко ми и мајка ми со такви зборови. Како помала им се лутев зашто не ни дозволуваа и не ни купуваа сè што баравме на мене и сестра ми, ама од денешна перспектива ми е мило што не нè разгалиле. Се надевам дека здравје еден ден и јас ќе имам деца кои ќе бидат убаво воспитани. А знам дека тоа не е лесно - едно кутре чувам и ја разгалив до немајкаде, па сега ме мота како сака :tmi:

На samovila.red., Ivy89, cresa-jagoda и 32 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.255
    Допаѓања:
    157.491
    Можеби повторно не остварив многу цели кои ги зацртав лани, но остварив многу цели кои не ни планирав.
    Повторно тезата ми е во мирување, но друга во подготовка.
    Но... година полна со патувања.
    Шарена есен. Собирав тикви, бев на гроздобер, се качив на три врва... победувам една болест, долекувам друга и ме чекаат уште патувања до крајот на годинава.
    Сум среќна, но не во целост, но подобро така, отколку се ова да заврши. Ќе имам уште за што да се трудам. Никогаш не викам - ајде само уште ова и се ќе биде супер и готово и ќе можам да уживам.

Есенско сонце. Денес ќе се наградам со официјално завршување на работниот ден во 12.00, јер сам у могуќности.

Приетно.

На samovila.red., eliesaab, deskarada и 21 други им се допаѓа ова.
  9. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    После 5 месеци, повторно на мојот online diary :hai:

Немам ништо особено да споделам..
    Со љубовта имаме ups and downs си ги учиме карактерите пред предизвици се наоѓаме, имунитетот опаднат пропорционално со времето, повторно се наоѓам пред исчекување на резултати од интервју за работа... овој пат за ревизија се работи.

Повеќе ќе се дружиме перодов.
    Ве гушкам. :coffee:

На samovila.red., eliesaab, Madam-A и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    @Adina Bidejki e vo isto vreme i "sto slusate vo momentov" i "specijalen pozdrav do", a i vo isto vreme i "sakam da kazam", zatoa ke kazam...........:wasntme::$

Последна измена: 4 ноември 2015
    На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Причинско-последичните објаснувања спакувани во фрази на некакво оправдување не е нешто што треба да го сервирате и послужите затоа што има низа работи кои не ги должите никому:

Никому не должите објаснување зошто верувате во одредени вредности.
    Никому не должите објаснување за своите ставови и перцепции.
    Никому не должите помош на неговиот пат. Таа би требало да е своеволна.
    Никому не должите извинување кога навистина не ви е жал.
    Никому не должите километарски часови на слушање за долгорочноста на катастрофалните денови.
    Никому не должите обврзување за нешто, само затоа што ве прашал или замолил.
    Никому не должите објаснување за тоа кого и колку сакате.
    Никому не должите ништо што е спротивно од вашите вредности и уверувања.
    Никому не должите лажни комплименти.
    Никому не го должите вашето време.

П.С. Имајте своја низа на размислувања која ќе биде ваша листа на препознавање без додавање или одземање на туѓи погледи.

На eliesaab, deskarada, purple..m и 15 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Денес дојдов до потврда на онаа -Секој си го добива заслуженото.
    Не ми е драго, ама ми е поука како НЕ треба

На samovila.red., DVAANGELA, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208

Секогаш со турска музика донесувам важни одлуки ....

На samovila.red., Winter Lady, mia993 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.081
    Толку ми се препознатливи дизајните и цртежите, па дури и боите што сакам да ги користам, мислам дека од километар се познава кој мебел сум го цртала јас.

Знак дека е време за промена. И нови книги.

На Lady Phoenix, marama, Winter Lady и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.925
    Допаѓања:
    177.490
    Ги крадам последните зраци на сонцето. Секојдневна борба со мачката за лулашката. Морам да признаам.. почесто она победува... :lol:
    Брат ми ја зеде неговата прва плата. За мене увек помалиот и увек крив за се:lol::wasntme: . :) Ми ја даде целата негова прва плата. Плачев.. не за парите, туку дека и он како и ја...порасна пред време. За некои од нас животот, едноставно, скроил поинаков тек. Мислев дека него ќе го поштеди.. ама тоа не се совпадна со моите планови...
    Не ми требаат пари.. ми треба он, да е жив, здрав, најсреќен и умен. И таков за целиот овој живот.
    Во меѓувреме бројам денови. Ситно остана. Напуштаме и почнуваме одново. Стар живот на нови темели. Нов пат кој треба да се изоди. Нови предизвици. Нови романи чекаат да бидат испишани на нови бели страници. Се одлучив во овој живот белата да ме инспирира...розевите очила станаа премногу клише. А за следниот... е за него ќе мислиме во негово време.:)
    Имајте убава, позитивна и среќна среда!! :)

На samovila.red., Adi888, LittleChili и 24 други им се допаѓа ова.
  16. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Ми ја чувствувате ли позитивната енергија деновиве, кога седнам да ви пишам со кафенце и сонце? :rock:

Денес една пријателка ме наведе на разговор за моќта на мислите. Се сеќавам како пред неколку месеци се впуштав во жески дискусии и цврсто си стоев на ставот дека не можеш да се потпреш на теоријата дека со позитивно мислење се остваруваат позитивни резултати.

The secret како книга ја почитував, и често беше предмет на дискусија, но длабоко во себе не верував во моќта на позитивно мислење. Едноставно сметав дека е клише.

Сега, некако мислењето како да ми се менува. Не чувствувам никакво и ничие влијание, по краткиов разговор цел ден размислувам и се преиспитувам.

Сфатив дека сепак постои мал дел од мене кој верува во ова, и сум го почувствувала на своја кожа. Дејствува, да.

Но, да се потпреме само на ваква теорија - во никој случај...

Сакам да кажам денес имав пријатно изненадување. Уживајќи по булевариве , есенско разубавени со сонцево си сретнав еден пријател кој го немав видено 10 месеци. И, всушност ми бил премногу блиску. Си договоривме кафе, да го видам асално, па да си се расприкажеме како луѓе... како оди животот и то. 8-|

На eliesaab, Lady Phoenix, Mekuska и 7 други им се допаѓа ова.
  17. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    "Знајте дека нема ништо повишно и посилно, и поздраво, и покорисно за идниот живот, од некаков убав спомен, а особено ако е тој од детството, од родителската куќа… Еден толку прекрасен свет спомен зачуван од детството, можеби е токму најдобро воспитание. Ако човек носи во себе многу такви спомени, тогаш тој е спасен за цел живот. А ако макар еден убав спомен остане во нашето срце, некогаш и тоа може да послужи како спас. .. .Не плашете се од животот! Колку е убав животот кога ќе направиш нешто добро и праведно!"

Достоевски – „Браќа Карамазови“

Носталгична сум денес. Спомени од детството, младоста, куќата во која пораснав. Од тогаш сменив многу живеалишта, ама дете, баш дете бев само таму.

На samovila.red., DVAANGELA, eliesaab и 26 други им се допаѓа ова.
  18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Ќе можам ли барем еднаш во животот да му се израдувам на нешто како секој нормален човек??
    ...Донесов една нова душа на овој свет....
    ...Испратив друга...
    :(
    ееее марфи марфи...а да прошеташ малку кај некој друг...доста беше мислам...
    До кога вака? :headbang:

19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.820
    Велат дека сфаќаш колку нешто или некој ти значеле откако ќе ги изгубиш, но некогаш, откако ќе оставиме некои работи или луѓе во минатото почнуваме да забораваме кои биле причините за нашата таква одлука, стануваме носталгични и мислиме дека сме ја прокоцкале среќата и сме изгубиле нешто бесценето.

Но во некои такви моменти на сожалување, кога пола свет те дели од спомените, почнуваш да се разбираш себе си повеќе и да не се плашиш дека при следниот крстопат нема да знаеш кој пат да го избереш.

Во тишината на овој мулти милионски град научив многу повеќе отколку некогаш можав да замислам дека е возможно...

На samovila.red., deskarada, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Од факултет право во матично. Porque? Цел живот е пред вас, каде е забавата, каде е тоа да го освоиш цел свет, да успееш, да ги оствариш соништата. Наидувам на одговор, тоа и во брак можеш да го постигнеш. Можеш, не викам не. Ама бракот се двајца и ако тој до тебе не е амбициозен туку си го сака типичното ала турска серија, колку далеку ќе се стаса?

На samovila.red., eliesaab, Captain-Omni и 15 други им се допаѓа ова.