Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    nʞɐdoɐu ǝuƃɹʇ ǝu ɐʞǝpop oɹqop ǝ ǝS .. ;) |-)

2. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Никогаш не е доцна да се направи нешто ново, да се почне нешто од почеток и да се стави крај на некои работи, па колку и тежок да изгледа таквиот крај и колку и да мислиме дека е веќе касно.
    Ќе дојде време кога треба да сфатиш дека некои работи колку и да ги форсираш, не одат,не се помрднуваат од мртва точка веќе долго време и дека редно време е да се започне со нешто друго.
    Нешто што повеќе ќе те исполнува и помалку ќе те нервира.
    Еве јас седам и се мислам како да завршам, а како да почнам.
    Не ме бива. Ни за едно ни за друго.
    Тешко ми е. Секој почеток ми е тежок, а за крај па не правам ич муабет.
    Едноставно не можам да ставам крај. А во ситуации кога ставам, по извесно време ја бришам таа точка и на нејзиното место ставам запирка. И продолжува.
    Сега, собирам сила и пробувам да оставам зад себе се` што мислам дека не треба да биде до мене.
    Редно е да направам место за нешто ново.За нови личности. Нови спомени.
    Можеби нова јас.
    Не знам.
    Јас знам од каде да почнам, но не знам како.
    Ама ќе биде. Се надевам.

На Doozy, zhap4e, SparkyAngel и 11 други им се допаѓа ова.
  3. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    121
    скд толку да се нема грам мозок аман бе!! какви прости луѓе има кликерот воопшто да не им работи :D
    дембели страшни психи не сфаќаат колку се досадни штета што психопатите никогаш нема да признаат дека се психопати за голема жалост тие се толку самобендисани си мислиш целиот свет се врти околу нив и само знаат да лажат, мамат и да ти го загорчуваат живтот е од таквите светот пропаѓа!!!!!

4. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Бравос за Барби за постот над мене :clap: кој е инспирација и за мојот пост.
    Има премногу исфорсирани луѓе кои не ги бива ни за бришење нос, додека пак оние кои што навистина се надарени немаат шанса и можности да ги слушне некој, да ги пофали, да им потврди дека се добри, да им помогне во понатамошен развој.
    А има и луѓе кои имаат талент, а не се свесни за тоа. :!: Не знаат дека поседуваат одредени вештини кои можат да им помогнат во животот. Е каде помош за тие лица да си го пронајдат она што е длабоко закопано во нив? :^)

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Let it go,let it go...can't hold it back anymore...
    The past is in the past....

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Сакам да се вратам во времето каде што се беше едноставно. Кога не постоеа компјутери и по цел ден си играв со цела машка банда во маалото, кога немаше телефони и си играв дома со куклите и си ѓи разгледував сликовниците, кога ке одев кај баба да спијам и цела вечер правевме смешки, кога одевме на одмор и мама ме сликаше со сариот апарат на филм, кога си играв со кученцата во дворот и кога ке одев во дворот и си играв со кал.
    А сега?- Сега е "ново време", и во тоа време постојат само компјутерите, телефоните, таблетите и ништо друго. Сега за излегување сите во миничи пошо страмота е во фармерки, во школо одат со пудри и нашминкани, никој не седнал да прочита бар една книга а камо ли пак да знаат која им е лектира за школо, во школо се криви наставниците а децата се невини, малите деца цел ден седнале пред компјутерот немошат да кренат глава од него како сестра ми, и кога ке одиш во кафич неможе да седиш и да си правиш муабет со друштвото туку телефонот во рака и сликај се за на фејзбук тоа е најважно.
    Ете мое мислење е дека живееме како роботи, со луѓе кои не ценат никакви вредности што ги поседуваш внатре во душата, и само да се живее за лајковите и социалните мрежи!
    Епа, да како мала ми беше убав животот и сега ќе ми е! Јас сум скромна, да сакам да се облекувам ама и тој жар во мене згасна сега само фармерки си носам но и пред тоа не ги покажував задникот и градите како некои мои врснички, читам книги, не седам многу на компјутер, учам, одам кај роднините, кога ке излезам некаде не ми е телефонот во рака, не живеам за лајкови, го ценам секој човен и неговата вредност и никогаш не навредувам никого.
    Се прашувам дали некогаш же се опаметат луѓето или ќе оди на полошо? :clap:

На Papillon.Papi, Agawa и LittlePinky им се допаѓа ова.
  7. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Los amo niñas!

8. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Божее, никогаш не било вака, воопшто немам инспирација да напишам текст, а баш ми е потребна.. :(
    Не ме бива за пишување. Ете ако треба и да имам кец на писмената. Ќе му ја предадам празна тетратката и ќе си кулирам. 8)
    Мукоо мојаа :rofl:
    јбг :wasntme:

9. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Ова ''хулиганствово'' многу деца расипа. :| Некој да ми кажеше дека мој другар ќе стане таков каков што е денес немаше да поверувам. Знаев дека така ќе бидне, лесен е во паметот многу. Лесно потпаѓа под нечие влијание. Не за џабе рекле: Ским си такав си... и да не си таков, ако се дружиш со такви деца, во очите на луѓето изгледаш и ти дека си таков. :| Кога се нема јак карактер да речеш НЕ тоа е.. Него друго сакав да кажам. Перидодов направив мали позитивни промени кај себе, се чувствувам многу среќно и исполнето. :sun: Понекогаш сум тажна, онака без причина, ама се на се среќна сум. ^_^ а и кога ќе подразмислам убаво, зашто да не сум ? :) Здравјето, фала му на бога ме служи, имам добро семејство, опркужена сум со добри пријатели. Тоа е најважното. Што ми треба повеќе ? ^_^
    Имајте убава вечер. :) Отидов јас да учам, оценки треба да се поправаат. :geek: :D

Ве гушкам. :hug:

На Girl-50, Someonespecial, tiph24 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    На QueenElena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.245
    Допаѓања:
    136.513
    Аман од работа ми е понекогаш, ама па знам дека некој ни таа работа не може да ја најде, па се освестувам дека барам преку леб погача.
    Џабе работи, џабе не седи.

Прашање, ај ве молам во ЛП пишете ми каде има моливи со пораки на нив? Како, те сакам и слично?

12. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Сакам да кажам дека ти и јас секогаш ќе имаме недовршена работа. И после нашата последна прегратка и бакнеж и после она што ќе речиме: ' Овај пат е стварно крај... ' И кога ќе се вратиш кај нејзе, а јас кај него, но прашање е само време до повторната средба и кога се ќе почне одново. Секогаш ќе ја имаш лудата желба да седниш в кола и да дојдеш по мене, далеку од сите. Секогаш ќе ја имам потребата да ти звонам длабоко во ноќта. Секогаш ќе бидеме пријатели пред сите, а многу повеќе од тоа настрана. Бидејќи тоа сме ние, многу повеќе од пријателство, а многу помалку од љубов... :) :D :rofl:

13. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    1.265
    It's time to be happy...:)

На Heartbeat, QueenElena и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Покрај овој рој на deja vu и presque vu успеј да ми бидеш јamais vu!!!
    Ќе се најде вајда и таков нели?
    Не дека јас го барам, мислам апсолутно никаква акција не преземам за да има против акција т.е реакција ама пак не можам а да не се замислам на темава from time to time.

Ужасно многу љубов има меѓу нас, дали возвратена, невозвратена, мајчинска, сестринска, другарска онаа романтична и пак луѓево се ужасно несреќни. До мојата погрешна перцепција ли е или некои луѓе навистина не ја ценат љубовта која ја добиваат, или не и го знаат вистинското значење?
    Нека се јави некој попаметен да ми проветли.
    Јас уште се нешто лажно надевам во мојата идеологија дека за секој на светов има нешто соодветно, како со лончето и капачето приказната.
    Само моето не сакам да биде било кое капаче, само да биде ТОА, јamais vu капаче :D

_____
    Времето си минува, деновите се нижат, коцките се редат.
    Ќе ме огрее ли сонце конечно после долго време и ќе успеам долгорочните планови да ги штиклирам како 100 посто остварливи?
    Уште ситно се брои, недела, 7 дена, 168 часа....
    Можеби е лошо да мечтаеш и однапред да се радуваш, т.е знам дека е, ама па ако сум негативна и не верувам во тоа, мислам дека уште толку ќе си го отргнам од себе со самата негативна помисла.
    Верувам во онаа позитивна пихологија дека ако веруваш во нешто многу силно ќе ти се оствари. Па нека удри и некад во мене, иаку велат е удирало гром во коприви.
    Кој знае, ќе видиме наскоро кој во што удира, каква е поентата на пихологијата со позитивното наведување на мислите и среќата. Мојата среќа. Вајда нешто остално да ме прати низ животецов, колку и за трошки нека е, ама тука да е и моја да е, зашто туѓа не ми треба.

Рано е за лека ноќ, ама ви ја пуштам за лека ноќ, наместо апче, чоколтце или било што да си земате за стрес рилис.
    http://www.youtube.com/watch?v=Cjuu4a-zv5s

На Doozy, Sexybaby86, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Ауу, зошто ме натера да го гледам?
    Не сум јас за вакви работи. Целата се наежив. Мислев дека ќе се онесвестам или ќе повратам. Аман.
    Убаво е видеото, но многу е...бррр...потресно и језиво.

А батко Хитлер, само за хомосексуалците бил во право што не ги сакал. Но тоа не значи дека треба да се убиваат.

16. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Далечино, другарке моја драга и најблиска во последниве 4 години,
    Те мразам. Оди по ѓаволите. Колку сум подалеку толку повеќе болиш. А баш добро се сложувавме. Не си фер.
    Искрено, тажната јас.

17. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Не ми се учи :@ :o :@

18. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Не...неможев да изедам 4 порции (чинии/тањири) шпагети....неможев 4 :|
    можев 3-и-ај уште малце.... :doh:

неможам да дишам ... не не :fubar: кој ме тераше да изедам цели 3 тањири шпагети :x
    Оооооох како ќе спијам :?: :doh: :doh: :doh:

19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Едноставно не сме биле свесни за тоа навистина што се случува. Не сме разбирале.

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.738
    Денеска го свртевме муабетот со една другарка за патувања, одмори, па ми рече дека сум си непоправлива романтична душа, дури и по мојата замисла за идеална дестинација. :D
    И навистина, не би одбила ни излежување на плажа на некој егзотичен остров, ни шопинг во некоја метропола, ама дефинитивно кога ќе помислам на совршено место за одмор, веднаш со паметот ќе погодам некое романтично италијанско или француско гратче на картата... :wasntme:
    Едноставно, за мене најубави места за одмор од соништата ми се таквите тивки, романтични гратчиња. Веднаш би се изгубила низ прекрасните тесни улички, восхитувајќи им се на старите градби украсени со цвеќиња, па да си седнам на кафенце во некое мало ресторанче... :mm:
    Се натака си ме влече паметот, створена сум за такви топли, мирни медитерански местенца. :sun:
    Ариведерчи, идам јас уште малце со сликиве да си посонувам со отворени очи, ве оставам во daydreaming расположение. :*

На Mariangela, cheetah.girl, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.