Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Она кога професорка ти дава рок да испратиш есеј, проект или било каква дадена задача по мејл, ти уште во првиот ден кога ве известила за тоа земаш и најпрвин ја преправаш работната верзија, па (како личност која во себе малце пропаѓа у земја секој пат кога отпосле ќе видиш печатна грешка без можност да ја поправиш, дури и кога се работи за нешто најнеформално :lol:) нормално ја тинтраш и проверуваш 1698754 пати пред да кликнеш send... сè тоа за на крај професоркава да ги нема сè уште прегледано добиените мејлови месец дена по крајниот рок. :nod:
    Или пак кога пишуваш на другар/ка, но сепак се работи за цел реферат објаснувајќи некоја ситуација, и добиваш едно ok и одговор во врска со најнебитниот дел од целата твоја порака.
    Познато..? :tmi:

Уште нешто неврзано со ова, но на тема неодговорни луѓе, кога станува збор за онаа голема категорија на личности што постојано доцнат - ај ќе разберам доцнење кога сам одиш некаде, многу потешко ќе се навикнеш и да ги чекаш истите кога станува збор за договор за опуштено шлаење... ама никогаш нема да можам да ги разберам оние што во ситуации кога се договориле да идат некаде кадешто треба да се стигне во точно определено време и тоа со личност која добро ја познаваат дека никогаш не сака да доцни, си дозволуваат истата иако се спремила и отишла на договореното место доста порано од предвиденото - да треба заради нив во 5 до 12 да трча за да стигне навреме, па дури и да задоцни. (facepalm)

Абе... too much неодговорност everywhere. 8-|

На samovila.red., vitamina, Аliсe и 25 други им се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    52.029
    ^ Секое возење во автобус си ветувам дека ми е последно, и пак се лажам да се качам.
    Пред некое време седнувам на седиште, имаше уште 5-6 празни. Влезе некоја баба и си стоеше, и позади мене еден дедо почна да коментира како било срамота таа да стои, а јас млада да седам. Ми беше ептен лошо затоа што во автобусот беше претопло, а мојот организам не поднесува топло поради досаден хроничен проблем, ама не ми беше до расправање и станав.

Жената почна да ми се дере затоа што сум станала, значи буквално викаше по мене, цел автобус се сврте. Навредливо било, таа можела да стои, сега сум се преправала дека се грижам за неа, а кај сум била додека имала други посериозни проблеми во животот.

Не сакав да го слушам тоа па ставив слушалки и отидов на другиот крај на автобусот. Цел пат бабата стоеше точно пред седиштето, за да не може да седне никој друг, и кога едно девојче со ранец поголем од него проба да седне, бабата почна да му се дере.

Така што, не е до некултурна младина, или некултурни пензионери. Секоја ситуација е различна.

Последна измена: 11 ноември 2015
    На samovila.red., vitamina, 1209 и 33 други им се допаѓа ова.
  3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Сите оние модни комбинации кои ниту се елегантни, ниту спортски, а најчесто комбинација од двете, се кежуал. :wasntme:

На samovila.red., vitamina, 1209 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    :D Така е ...

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Она чувство кога една иста песна сакате да ја слушате многу пати, убаво ви е додека ја слушате и не сакате да заврши. А зошто?! Затоа што тој ви ја посветил. :inlove: И секако и превел, затоа што ниту еден збор не разбирате. :lol: Но битно цел ден е на репертоар, дали дома, дали во кола или на мобилен...Само таа песна и тој и она некое скриено чувство дека тој е вистинскиот и само него сте го чекале.
    И да не ја заборавам песната. :D За мене многу драга моментално. (y) :inlove:

На samovila.red., Sanjichka007, Adi888 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    6.001
    Значи ако не ти се доаѓа на предавање подобро не доаѓај отколку цело време да ми зуиш дека ти е досадно и дека не ја поднесуваш професорката.
    За разлика од тебе некои сме дојдени нешто да научиме а ако не ти се седи остави ми картичка ќе те искуцам само не доаѓај ако планираш да збориш.
    Не сум бубалица (можеби и сум, не знам) ама ми сметаат ваквите луѓе!!!

На samovila.red., eliesaab, Dennings и 9 други им се допаѓа ова.
  7. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.294
    За мене ова време не е како шо треба, мислам дека сме пролет.
    Не го бива, се знае ноември какво треба да биди.
    Денеска толку ми беше жешко, а бев излезена само по блуза, гледав луѓе по кратки ракави беа и се чудам какво време дојде.
    Се знае кога треба да биди топло, сакам да почуствувам мирис на зима, а не како лето да иди.

На samovila.red., eliesaab, purple..m и 6 други им се допаѓа ова.
  8. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Луѓе ќе кажам сега нешто шо мислев дека нема никогаш да го кажам.

ГИ ПОЛОЖИВ СИТЕ КОЛОКВИУМИИИИИИИИИИ..........

8)8)8)8)8)8)8)8)8)8)8)8)

На samovila.red., vitamina, Marossa и 38 други им се допаѓа ова.
  9. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Татко ми и мајка ми се радуваат како малечки деца на моите успеси.
    Уживам да ги правам среќни со мој труд. Некако се чувствувам гордо. Сакам да ги гледам насмевките на нивните лица, знаејќи дека причина за тоа сум јас,
    Ќе сме пиеле со тато утре вечер да прославиме! 8)

На eliesaab, Lella, Baby-bubu и 16 други им се допаѓа ова.
  10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    Ako deneska sretnavte uplakana zenska osoba se prijavuvam toa bev jas. E od kamen da si ke puknes boli boli boli srce majcino

На samovila.red. и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    СДК ... во други делови од светот луѓето во старосна група го користат тој преостанат период на шетање, искусување нови нешта, на активности кои ги релаксираат и полнат со позитива за полесно поднесување на секојдневието ... а само тука се повлекуваат во затворен простор, стануваат пасивни, се занимаваат со политика, со пренесување на негативни и лоши информации ... скратување на моменти кои можат да им донесат малку задоволство.
    И ај сега?? Толку ли е тешко да се смени нешто??

На samovila.red., bittersweet, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    SKD denes posle pladne sum naptavila dve turi kifli pa povelete :*

На samovila.red., vitamina, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ааа, ама ти си млада ти можеш и бебе да држиш и ќеси и сешто. :x
    Врти сучи ним ништо не им чини.
    Се возат беспари и во понеделник, среда и четврток. Кај го има ова бе? Имаат 4 дена бесплатни, ама не и другите си ги рачунаат. Влегува контрола и гледа карти, ја прашува една баба за карта и и вели денес е среда, треба карта да си платите, и бабава е ако де, јас вчера не го искористив правото, затоа денес ќе се возам беспари. (facepalm) Навистина не сфаќам зошто им дадоа неколку дена бесплатно да се возат. Секој ден се возам со автобус, да ми беше бар еден километар поблиску факултетот немаше да се возам, ќе ги одев тие три км пешки. Не сум сретнала една баба или дедо да не превртува очи кога нема место да седат, да не оговара и да не се турка кога е гужва. Некултура колку сакаш.Сите имаме проблеми, сите сме некогаш уморни и не боли нешто. Не се само пензионерите напатени и кутри. :?:

Глава ме боли цеееел ден. Мразам кога тоа ми се случува и си го губам цел ден бидејќи не сум способна ништо да направам. Кафе, апче, лимонада, масажа, абе ништо не помага...

На samovila.red., vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    За пензионерите еден трикатен туристички и да не слегуваат од него :D Нека се возат цел ден, секој ден. Разбирам, секој тргнал некаде, секој има обврски, ама поголемиот дел од тие само си се возат, си разгледуваат и си тераат прошетки на мозокот.

На samovila.red., Marossa, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  15. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    508
    Сдк. Дека неможам да опишам човек каков е кога ке купи телефон.Не дека љубоморам,но многу се нервирам на тоа :devil:.Пример,другарка ми.Купила некоја канта Sony Ericsson,прв нејзин телефон претходно го користела наследениот од нејзината баба па мајка па сестра па нејзин.И ми вика : види каков телефон купив...ни со здравје да се служиш не велиш хм. :^) Ама види единствена опција е ова. Ама вака. Ама така. Ама онака. Имај малку осет бе човек ! :@

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Кога сме веќе на тема пензионери, не знам дали некој ја гледа емисијата со Искра на Алфа ТВ, некаде кај 13-14 часот се емитува. Аааааа е таму се во полн ек, да пуштите, нема да зажалите. :D А и она мислам малце мајтап си фаќа со нив, па ќе ги потпраша, ќе ги потпали, нив толку и им треба. :wasntme: Морам да додадам дека посебен шмек има кога и даваат колку е убава, пристојна, дотерана, пу пу, да не ја урочат.

Дека моите активности во тој период се најчесто строго домаќински, јас си готвам, а бабето седи до мене и демек гледа телевизија. Ќе чуе, па нема да дочуе, ќе ѕирне ама нема да види. Којзнае што гледа, ја молиме да си стави наочари десет години уназад, она десет години умира, па не и требале за во гроб. (facepalm)Колку баби запознав преку океанот и не можам да замислам некое бабе таму да си ускратува на основни животни потреби како нормален ВИД само затоа што ќе умре во наредните 10-15-20 години. Шефицата лани ми беше 70 и нешто годинки, срча брееее, ќе те купи и ќе те продаде за три секунди.

Е и некна си седиме, емисијата си тече, јас си лупам компири, а она ми коментира.

Лелеееееее некои деца се затвориле, изгореле таму некаде по Америка..... И сега мораш да поврзеш настани во последниве 10 дена, настани од емисијава од Алфа и да укопчаш - пожарот во дискотеката во Букурешт.

А викам, да, знам.... По пет минути пак седи, пак ми вика,

Ааааааааааа а тоа турскиот авион, колку луѓе изгинаа, и ти па, кај само одиш по авионите, гледаш што се случува, ете виде еднаш-двапати, седи си тука.

Да да, така е викам. Иначе рускиот авион во Египет е тема на муабетот.

Станувам си сечкам, си правам друго, ми вика, ти ми вика, научи ли нешто американски, за шо седеше таму. Научив викам, ако ми вика, колку да се разбереш, не ти треба повеќе, па не чини многу, сега си знаеш и американски малце. :rofl:

Пак си чмачнува така, ќе се подзамисли нешто.... ми вика, а ти на факултет нели сал 9ки и 10ки имаше, некна гледав стипендии даваа на телевизија, шо не те викнале тебе таму? :rofl: И сега премотувам филм, даваа реклами за тие што им плаќа Владата студии, што треба да студираат и да се вратат тука. Немам време викам за тоа, еве нели шетав. Аааа да да ми вика, ако, додека не се омажиш, шетај, после толку, мажот и готово, нема вака кај ти текне. :rofl: Па ќе и рече, е што ти текна сега кола да учиш, ете сега такси, после мажот ќе те вози... Викам еми имам време, да се занимавам, плус да земам викам тебе да те повозам. :D А не вика, кај ја, стара жена, не одам никаде, не не.

Мајка ми живци кине кога ја слуша што ми вика, јас па ќе си испаднам, ќе си се посмеам и пак назад. :D Цел ден си седиме и си се муабетиме, животни дилеми и прашања си решаваме. :!:

На *Ench@nted*, samovila.red., Madam-A и 30 други им се допаѓа ова.
  17. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    До вчера си игравме карти до ниедно време, а сега и гледам слики од нејзината свадба.

Другарка со која се дружиме уште од најмали нозе што се вели. Сме останувале и до ниедно време, сме се утепувале од играње монопол, брич, правење торти од песок, вино од ружи, што ли се не.
    Во последниве две години и не бевме толку блиски, ама сепак кога случајно ќе налетавме една на друга, ќе застаневме и ќе си направиме добар муабет.
    Иако само што заврши средно, и на некој начин се спаси од тука. Живееше во многу лоши услови, нејзините баш и не беа некој добар пример за нејзе, старите па, тие своја приказна.
    Како и да е, се надевам многу подобро ќе и биде таму каде што отиде. Заслужува :)

Како во новото школо? Хипер 8)
    Не го менувам за ништо. Како за први впечатоци, супер. Професорите, жими се, не можеа подобри да ми се паднат :sun:
    А како со оценките за тромесечие? Се турка :rofl:

На Dream-Girl, eliesaab, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    sdk...close your eyes sometimes it helps

На vitamina, eliesaab, purple..m и 3 други им се допаѓа ова.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Еееееееј..а што да прават кажи!??На форум не ги примаат, стари се, за фејсо смешни се и ружни се, да играат игри корави се..еми греота се , нека се возат....туууууууууу..пуста старост, никој не ја сака:(

На SWagger274 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Пaк јaс. Имa темa: На кого треба да отстапиме место во автобус? вo кaтегoријa oпшти дискусии.
    Just sayin'
    :lol:

И дa ме нaучите дa стaвaм линк aмa кaкo текст. Мнoгу сaкaм дa знaм. Кaкo шефoњерoт oд нaрнијa ми се кoгa ќе видaм декa некoј пишaл тукa (сo рoзoвкa бoјa нели) и oп ти идеш ствaрнo идеш вo тoa тукa. :party:

Буенaс нoчес!
    М, :makeup:

На vitamina, eliesaab, Lella и 9 други им се допаѓа ова.