Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.810
    Некогаш кога лутина ми го мати животот се прашувам дали ги заслужувам сите овие благодети... Дали некои помалку приjатни случки се случуваат бидејќи не умеам да го ценам секоj момент доволно? Некогаш, како сега, се фаќам како грешам, а во борбата против себе секогаш губам, без оглед на тоа коj дел од мене е победникот.

На marama, Lady Phoenix, jovanovska94 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. macka5

macka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    307
    Океј беше денов , се договоривме на кафе да одиме со женските од бифши клас, конечно во некоја собиранка да не ме заборават , секогаш што и да се прави заборават да ме викнат или па намерно е тоа навистина незнам:|...И да го видов типот што пред добри 5 години ми се свиѓаше, добар вкус сум имала не викам не хахаах, уште си патам за пропуштената шанса со него, тоа е..После кафе ќе идам у школо па во теретана:muscle:
    Убава вечер женски :l:

На Petar80 и natemila им се допаѓа ова.
  3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Упознав поетеса, различна од оние што пишуваат клише captain obvious текстови по интернет. Предобра е, предобри се поемите, се познаваат чувствата има некоја поврзаност низ строфите. И тоа е се што можам да кажам, пошо не сум некој љубител на поезија, али можам да препознаам кога нешто е многу добро.

Ја оплескав малку можда кога и пратив една резил поема од некој тип што пишува рими црвче-врвче и пишав дека од овој е многу подобра. Е не знаеше она, сигурно :D

И пази која случајност, пред некоја недела викам која книга ќе ја читам и ја oтворив Unweaving the Rainbow без да прочитам опис на некој вебсајт за што се работи у книгата. Прочитав три поглавја и внатре речиси на секоја страница цитати од поети од пред 200 години и еден цитат вика:

"Keats accused Newton of destroying the poetry of the rainbow by explaining the origin of its colours, thus dispelling its mystery. Science is poetry's killjoy, dry and cold, cheerless, overbearing and everything that one romantic might desire. To proclaim the opposite is one of the purpose of this book and I shall here limit myself to the untestable speculation that Keats might have been an even better poet if he had gone to science for some of his inspiration"

И уште еден:

"By poets, of course I intend artists of all kinds. Try to imagine Beethoven's 'Evolution Symphony', Haydn's oratio on 'The Expanding Universe'

Oдвај 20 страни прочитав од книгата, а допрва се прашувам што ќе прочитам. Ако книгава не ми пројави некој интерес за поезија, се надевам поетесата ќе го напраи тоа :P

И баш почнав да ја читам книгата и да размислувам за тоа како науката ги инспирала поетите и уметниците, ми праќа некоја поема у која шо спомнува метаморфоза. Не беше со наука, али само пет поеми сум прочитал досеа, а имала напишано околу 100. Мислам дека ќе ме изненади. :D

На Bender Rodriguez, Lady Phoenix, Jenniffer и 8 други им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Чувството кога учиш, учиш, и само учиш, и дури почнува да ти се врти во мозокот (читаш 3-4 дела)...излагаш малку на воздух на пауза, земаш тел да видиш што има ново старо и гледаш во група објавно е да не се читаат првите 5 дела....

Не читам ништо веќе ај у курац.

На eliesaab, calliope, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Кога сум нервозна и ненаспана, готвам. Тоа ме спасува. Вечерва на мени тирамису и чизкејк. Ај со лесно нека ми е дебелеењето. ^_^ But who cares?! И онака иде зима а, и никој не ме гледа гола. Можам колку сакам месо да ставам на мене. :rofl: :rofl:
    Ај, доста беа зелени, добра ноќ.

На eliesaab, softy1, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    24.009
    Она кога ќе си препознаеш твој текст од Фемина на ФБ.
    Од А до Ш ископирано.
    И тоа баш кај креативна личност. Бар за други работи е, де.
    А, со посвета ми е. :smoke:

На samovila.red., Ivy89, simoncelicius и 21 други им се допаѓа ова.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Денес нешто од сабајлечки ме фатила мрзата,ништо не ми се прави,ништо не ми се работи,само би седела пред компјутер и тв,а работа ме чека(многу голема Работа:rofl:),те кашички да правам,па машина да пуштам,па алишта да спружам(facepalm),ке видам дали се од ова ке се сработи,како ке бидам расположена...

На Lella и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Кога ја коваш својата среќа пази со чеканот да ме им ги столчиш прстите на блиските и саканите
    Ковај си колку сакаш, ама не повредувај други.

На Ivy89, eliesaab, kala21 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Паметниот не кажува ни пола од она што го знае.
    Глупавиот не разбира ни пола од тоа што ќе го слушне.

На eliesaab, calliope, Lella и 13 други им се допаѓа ова.
  10. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Неможам значи неможам

Доџе ми да вриснем ал издаје ме глас е муабетот

Последна измена: 17 ноември 2015
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Some things never change...
    Добар ден. :coffee:

На Ivy89, Lady Phoenix, Sanjichka007 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Tuu bree od koga nemav stanato vaka "rano".
    Eve denes, falaBogu im tekna a od kaj im tekna neznam ama bitno im tekna sloboden den da mi dadat da se naspijam ko covek xD
    Dobro utro dobar den, za kogo kako.
    Za mene em rano em dvanajset :D

20151116_231329.jpg

На samovila.red., Lady Phoenix, Marjan007 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Сдк не е фер да се испоразболам овие денови толку, се што можеше ме фати, па и настинав на крај |(|(

14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Игнорантскиот став кон срамежливите и тивки личности, чудни за поборниците за доминација е вообичаена практика базирана на површно размислување дека нема што да понудат за да го привлечат вниманието кон себе. Одмерениот став го компензираат со гласност само тогаш кога чувствуваат потреба да кажат нешто. Понекогаш, таквите пријатели знаат да раскажат длабока приказна и мудро да ве поттикнат во кој правец да ги насочите мислите.
    Иако нивната рационалност е прекриена со таинствено молчење, размената на зборови е замена за преиспитување на другите карактери.
    Занемарувањето е губиток за вас.
    Најчесто, пријатните изненадувања ги приредуваат оние од кои најмалку очекувате таков гест.
    Не заобиколувајте ничиј нарав...

На samovila.red., eliesaab, Lella и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.245
    Допаѓања:
    157.339

Некогаш не дишам од неспокој, само воздивнувам најдлабоко.
    Лебед видов, тивко плаче, па се нурна, да се скрие.

Денес еве овака...
    Сакам да научам да бидам ладен тип.
    Сакам да научам да не се грижам за ништо.
    Нема врска со него, има врска со други.
    Мир во рајот...ама другово...

16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    26.277
    Ме фати пмс ме фати криза нервоза ми се плаче, само викам од сабајле на сите, сите ме нервираат лелее ми врие крвта ке полудам ,,,,

17. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    660
    Едно од наубавите будења ги имав денес.
    Мојата најдобра другарка ѕвонела на домафон, јас не слушнав.Потоа на телефон.Се јавив, и зедов ја отворив вратата. Не е можно тоа девојче да не ти внесе доза позитивна енергија.Ми кажуваше за некој школски што го имала во основно, потоа за некоја професорка на факс. Се смеевме... па и кажав дека ќе се туширам за потоа да се прошетаме.
    Додека се туширав, таа направила нес.
    Срцка ми е
    Се напијав.Таа ме насминка( многу убаво шминка, штета шо не се сликав) и потоа излеговме...
    :l::l::l:
    сега треба да расчистам низ стан.Па потоа да испазарам за ручек.Па вечер сум на филм со дечко ми и со еден др. пар на Spectre

На Lady Phoenix, Butterfly-Girl, Anabelle.Amorette и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Кога станува збор за мириси, обично помислуваме на парфем. Но мирисот, како мирис остава трага во зракот. Потсетете се каков е мирисот на љубениот\љубената... Тој продорен мирис кој ги отстранува сите други мириси во наша близина. Оној кој не стимулира да растеме, да созреваме и не смирува.На тој продорен мирис сигурна сум дека ќе се присетите.Не можеме да сакаме нешто или некого, чиј мирис ни е непознат. Конкретно заради мирисот се заљубуваме. Магнетски се привлекуваат повеќе мириси(души), во животот во различни облици и величини.
    А кое е најголемото прашање? Дали е тоа како мириса универзумот ? :f:
    Астрономите би рекле на пластика, но верувам тоа е од оделата што ги носат . Верувам дека нема мирис, некој посебен но сигурно нема да не потсети на нешто што веќе го имаме помирисано.
    Мириси на јаболка, цитруси, кафе, љубов кои ни го обојуваат животот.
    А пак за боите, јазикот на боите е јазик на светлината. Ако постојат бои, постои и шаренило како боја.
    Денес се одлучив да ја обожавам жолтата, снажна боја .Бојата на сонцето, но истовремено и боја на нашиот соларен плексус. Кога имав проблем со контрола над мојот сопствен живот , замислував жолто сонценце два три прста над папокот. Жестоко сонце кое по боја е поврзано со чакрата на самодовербата, егото.
    Земете малце сонце од небесата, ставете го во вас и ојачајте се. Ојачајте го и егото,без претерување.
    Бојата на полна месечина ја сакам, сребрена...
    Бела боја па се до меркуровите бои . Шарени, пругасти...
    Ги обожавам сите тие слагања возможни и невозможни и сите нови ликови кои измешаните бои ги даваат мешајќи се, поврзувајќи се. Боите комуницираат.
    Венера ја поврзувам со отвореното срце, всушност срцевата чакра. Зелената боја ја мешам со црвената.
    Марс со жестока црвена, боја на освојување или коренската чакра.
    Темниот Сатурн, пврзувајќи го со третото око.
    Уран со кои ги објаснувам сите флуросцентни бои, па дури и пластични бои.
    Јупитеровата боја е духовна боја, боја на заштита. Најважната боја на крунската чакра.
    Плавата, безусловна љубов која ја поврзувам со Посејдон.Тоа е таа различна љубов од Венера која е земјена. Плавиот Нептун вели Те сакам, и тоа е доволно затоа што мене ми е важно јас да сакам. Додека Венера сака но и бара да биде сакана. Тоа е таа "венерина земаљска љубав",поразлична од нептуновата небесна која е задоволна од сама себе и нема потреба од друга љубов.
    Темниот Плутон што го гледа сонцето најсјајно оддалеку,поврзувајќи го со скорпијата кој е мојот знак во зодијакот ... Темните бои ги обожавам заради урамнотежување на сексуалноста, привлечноста па ставам по некоја нијанса на темно црвено вино боја или бордо на усните .
    Епа да постигнеме таква,позлатена љубов спрема себе и другите , иако сме на земјата мерејќи реципроцитет водени од венерата. Да ги уживаме боите и мирисите во нас гледајќи ги сите во најсветлата нијанса на нашето постоење. Имајте миризлив и обоен ден!:sun:

animated-planet-image-0077.gif

Последна измена: 17 ноември 2015
    На marama, Lella, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Прекрасно,убавини.Ме потсети на мојата другарка на врмето кога ние така правевме,беше тоа многу одамна,многу убави спомени,не се заборава. :l:

На aways му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.951
    EnjoY your DaY !!! :sun::music:

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.