Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Во денешно време, реткост е некој навистина од душа да се радува на нечиј успех.
    Во голем процент, луѓето се љубоморни од завист.
    Сдк да не бидете љубоморни, туку тие што постигнале успех, треба да ви служат како мотивација.
    Поставете си ја целта која ја сакате и силно и позитивно верувајте во неа дека ќе ја остварите.
    И да, ќе ви се оствари доколку верувате силно, но не и доколку љубоморите на туѓ успех :mm:

На vitamina, deskarada, Lella и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365

Еве, ќе ти кажам што мислам. Додека не се презаситиш од тоа, додека не отидеш во крајност да видиш што добро(лошо) ти носи тоа.... Човек само тогаш прави промена, кога ќе ги проживее сите фази околу еден одреден сегмент. Кој,како некој порано се свестува.... Углавно додека не увидеш дека нема чаре од тоа и дека е доста. :)

На SparkyAngel, 1209, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.471
    Го „сварив“ гравот и го зафркнав желудникот веднаш од кога го оздравив. Создравје да си го носам сега. :clap:
    Иначе „мака ме ама сакам да те видам“, па сонце вади ко ќе нема :l: :sun:
    upload_2015-11-22_23-12-39.png
    Денојве зошто сум изнастинато не прам ама баш ништо сем да гледам серии и да јадам чоколадо (колку и да знам дека чоколадото не ми е нешто добар пријател во моментов) :shake: Ама чоколадото секогаш победва.
    И најбитно, мама ми купи fluffy чорапи. Во секунда оздравив ко ги видов #truelove

На Lady Phoenix, Kukla994, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Си го сменив аватарчево демек ко за промена ама некако шубе ми падна, па си го вратив.
    Сум се навикнала на пагчево, нејќам друг аватар никад. :D

На SV1911, crazylady, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  5. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    660
    Епа малце разочарана сум.Јас и сонцето гледавме вардар и металург.
    Со дресови од вардар ( од дечко ми се, појма немам кај ги најде )
    Со пуканки, со златен даб, со галење претходно и изгубија бе;(
    Добро, се на се...многу убав викенд.Можи и еден од поубавите.
    Шетање со дечко ми, многу активна бев на инста и фб и еве се извинувам ( за тие што ме имаат таму) ама нели share happiness, ха ха хаха 8)

На Lady Phoenix и Wahnsinn им се допаѓа ова.
  6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Sanjichka007 Да си се само ти навикнала :D Јас мислам цел форум :D Одредени членови не мора да погледнеш кој го напишал, туку само аватарот, нешто како заштитен знак е, а во таа група спаѓаш и ти :D

На SV1911, Daydream, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Хахахах цуцка. :*
    Богами и јас веќе така мислам, порано си ги менував по три пути у недела аватариве ама у ова милово сликиче ептен се пронајдов.
    Шубе ми е да го сменам веќе.
    Чесен пионерски збор му давам на пагчево дека не го менувам. :D

На Doozy, Lady Phoenix и Summerlover им се допаѓа ова.
  8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Неверојатно е кој баксуз сум и како се некои чудни фаци ми се лепат. Аман. Нејќам предрска да бидам, веќе симптоматична станав по истурање кофи ладна вода по глава. :lol:

И дај веќе нека престане топло, ладно, полудев од него. Ми се смешка, ми намегнува, и му го проучувам погледот како не му се допаѓа кога танцувам со друг. Ама сам си е крив. Ме гледа и се чуди, еее да, така е кога седиш настрана, со небитни личности. И му се осети љубомората, и така му треба. Последниот танц е најбитен.

Туку јас сум многу изнервирана. Така и излегов. А и дополнително ме изнервира.

Поздрав друштво, имајте добра ноќ! :hug:

На vitamina, mirandaa, Anabelle.Amorette и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Цел ден имав некоја мала главоболка и кога е така мала не пијам лек. Што се не издржувам па тоа ли нема да го издржам :D
    Арно ама сега ме фатија посилни болки помислив очиве ке ми прснат.
    Си викам ке се напијам апче па мирно белким ке заспијам.
    Отидов, земав, па како ги најдов на маса мајками ги ставила, таман да не барам.
    Ме праша од кои се напив и и кажав дека од тие на масата.

Простете ми за се, простено ви е за се.
    Апчињата биле со изминат рок, таа за фрлање ги имала извадено.

Добра ноќ. :|

На vitamina, Cka, mirandaa и 14 други им се допаѓа ова.
  10. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.202
    Еден и единствен е вистинскиот,сите други се компромиси.

На skorpija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Среќата се зголемува со делење.

На vitamina, Lella, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 13 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.471
    И конечно резултатии по се останатоо !!
    По тоа што се надевав на најмногу поени добив просечни.
    По она што се надевав дека веројатно ќе морам на испит - добив најмногу поени.
    Ете частам лимонада <3
    upload_2015-11-23_10-39-34.png
    и нешто благо зошто веројатно ништо нема да остани од лимонадата дур стигните да посегните :3
    upload_2015-11-23_10-40-52.png

На samovila.red., kjukli, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Така е @Скопјетесакам ! :)
    А од мене Добро утро добри луѓе :D
    Како е?
    Јас сум втора смена па од сабајкле расположено си се дигнав од кревет и сега ве читам на темава.Треба почесто да пишувам на СКД ,затоа што имам доста да си кажам.
    И чекам еден повик битен во секој момент.
    Само јас ли чекам повик кој ќе донесе обврски ,а не љубовна средба ? :^):lol:
    Нека потрае топлово време :sun:,да не се чувствувам осамена без НЕКОЈ да ме топли во зима :worried:

Па супер е ова за Понеделник!

На kjukli, vitamina, Lella и 9 други им се допаѓа ова.
  14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Есенска бајка се ткае на на новото градско руво.
    Предмети, обележја, настани ја дишат есенската хибернација.
    Многу упатства за една употреба.
    Ноември во неколку продолженија низ духот на градот...

Костени, специфични јаткасти плодови, дел од неодоливата средба на плочникот. Без нив градот не би бил комплетен, му даваат шарм и ја враќаат убавината на времето низ мирисот на детството. Можеби не се неодоливо слатки како некогаш, но не се лажни. Има нешто повеќе од топлината што ќе ја почувствувате преку малата книжна ќесичка.
    Дениција во погледот на П.М. Андреевски е мелем за душа, да се подари љубов преточена во стихови и да се прати порака за што вреди да се живее. Омиленото издание е дел од ноемврискиот избор што ветува цврста прегратка со најдобриот пријател.
    Жолта боја, боја на есента... Жолт капут, жолти чизми, жолта ролка... Во излозите отпоздравува по некое жолто парче облека. Едно е сигурно, вашето не изгледа толку студено кога ќе го облечете на себе.
    Своч, изберете го за естетски декор, часовниците во боја не се ништо ново, но нов е нивниот екран со големи броеви. Се вратија во тренд оние без стрелки во витрините на познатиот шведски бренд, хит на новата сезона.
    Пошта... симболиката на жолтата препознаена низ писмата и пратките во средбите со униформираниот чичко поштар.
    Пругасти кошули распанати на закачалките... и да не сакате да ги носите, барем погледнете ги. Можеби ќе ви откријат нова комбинација што ќе ви го разубави денот.
    На пат кон најудобното место не одминувајте ги топлите ѓевреци потпечени во фурна со многу сусам, а за десерт посегнете по малите крофни со чоколаден прелив и шеќер во прав. И на крајот од денот не одете си без крцкавиот звук на кикиритките.

Разминати тропоти од чекори во секунда, а наоколу измешани мириси и музика ги пленат сетилата.
    За секој по нешто или се заедно.
    Во есен предизвиците се посебни и убаво се живее.
    Бидете тоа што сте...

На kjukli, vitamina, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    СДК
    Потсвеста е чудна работа.
    Како ќе си ,,речеш,, сам на себе, така ќе ти биде.
    Не за џабе рекле - 100 пати ако ја кажеш лагата, вистина ќе стане !

На kjukli, vitamina, Wahnsinn и 19 други им се допаѓа ова.
  16. AnA909

AnA909 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    Целосно се согласувам (y)Се е внатре длабоко во нас, во психата.
    Верувај во себе и ќе успееш, секое утро со истата реченица :)

На skorpija123 и referentka им се допаѓа ова.
  17. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Понеделник во мојот свет никогаш не бил типичен ден, ниту пак ми бил грозен, да го мразам. Во Понеделник, ќе разберам нешто ново, ќе добијам вест за настан во иднина, ќе започнам ново пријателство, за нешто ќе биде крај. Не ми носи денот wow среќа, туку некако, секогаш нов почеток за друг живот.

На kjukli, tirkenbal, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Засекогаш има рок на траење. Љубовта се сведува на физичкиот изглед. Насмевките се се поретки. Подсмевот почест. Во каков свет живееме? Родени сме лоши?? Или попат станавме?

На Captain-Omni, kjukli, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.763
    Од кога го запознав речиси цело негово друштво одлучив дека е редно и тој дел од моето да запознае. Доаѓа крајно непретставителен, не сврза два реда муабет и на крај не се поздрави со никого.
    Меѓу другото добив коментар дека во изминатиов месец дена прилично сум се здебелила, а јас сирота немам ни 45 кила.
    Подобро е да си сам него со некој што не прави да се чувствуваш убаво и пријатно.

На samovila.red., Giovanna, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  20. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Деновиве сум некако исклучена немам енергија за ништо.Ништо не ме инспирира да работам.
    Седам и само размислувам. Што личност сум и зошто не можам веднаш да се ослободам пред луѓево, секогаш одам на чекор формално запознавање па после пола година да видат каква личност сум. Не глумам него кога немам теми со некои луѓе и за џабе одам на кафе некако ми е глупаво. Само седам ,ќутам, општи муабети за на фах и тоа, кафе ради реда.
    Овој период имам многу такви нови пријателста (нови сериозни девојки на другарите од дечкоми) искрејно па ич не ми се оди на кафе.
    Немам тема на муабет сите се знаеме онака пошо сме од иста населба.
    Се чудам самата себе си како можам со некои што прв пат ги гледам и пијам кафе уста да не затворам а со некои ми се зборува ама немам што да зборувам.
    А најглупаво е што мислат дека ако ќутам сум крената се преценувам,па со тек на време како се повеќе ме запознаваат, ги изненадувам. Како сум била позитивна,духовита,како одлично сум имитирала со фаца и со глас, како не сум била таа на почеток,ме гледаат со други очи, сум престанала да се страмам,сум била строга, некогаш неправедна,каде што го забележуваат секое мое мафтање со рака кога објаснувам,па и позицијата во која седам.Што почнува да ми пага незгодно и пак се вракам на првата позиција она која ќути, се насмевнува,која се сложува со се (иако не ми е по кејф) и кога ќе искажам мислење како сум сакала да е се по мое.
    Ми треба време да осетам какви личности се до мене тоа само ми е јасно во моментов.
    До пред некој ден се зачудив што добрата другарка ми рече извини што ќе го употребам зборов и рече срање.А пред тоа се oтепавме од зборување у курац,срање,cjебано. И пак доаѓа кај мене она чувство на повлеченост,дистанца стегање што ќе кажам.
    Друго скд дека пред неколку месеци работев со изработка на венчиња цветни и со монисти. Се откажав ради факсот. Но се враќам пак на тоа и си цепам со замислите и соработките со модните блокерки. И тоа со нови идеи. Можам ако сакам да најдам време за се.Таман ќе си ја избистрам главава.

На kjukli и Ginger^ им се допаѓа ова.