Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    19.735
    Не си единствена. И jас не ги сакам.

BTW каj мене средина не постои. Или спиjaм по цел ден или по 3-4 саати. Овоj период е за спиенjе по цел ден. Па цел ден ми е за никаде.

На crimson и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Навечер легни си гладен. За да имаш добра причина да станеш рано следното сабајле.

На Avery, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, LittleChili и 32 други им се допаѓа ова.
  3. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Зошто во овие незрели години треба да донесеме толку битна одлука од која ќе зависи нашата иднина?
    Да, за бирање на факултет зборувам.

Криво ми е што родителите воопшто не потпомагаат на оваа тема, само кажуваат да бираш што сакаш. А што да правам кога не знам што сакам?
    Знам уствари, дома ќе си седам. Ионака и диплома да имаш во оваа држава не вреди, ама зошто па да не ми го краси ѕидот дома?
    :worried:

На rose60, eloves, Captain-Omni и 12 други им се допаѓа ова.
  4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Значи од среќа немам ни "С".

На samovila.red., rose60, Аliсe и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Исто и јас.

На rose60, ***nekoja***, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.539
    Не сите исто размислуваме и толкуваме, зборот е еден а суштината негова е милионита, затоа не очекувајте од луѓето вашиот збор и искажана реченица да го сватат исто како што вие го сваќате.
    Секој прифаќа онолку колку што му фаќа црпката, зборовите секогаш се исти а невните суштини се бесконечно различни.

Сдк
    Не се потресувајте да објаснувате и џвакате на народот бидејки народот го сваќа вашето како нему му одговара и годи, џабе нерви џабе емоции.. животот одамна не е фер.. за право ништо не е фер .. а поимот "правда" одамна народот го избрка во неповрат.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet, Ketchup и 17 други им се допаѓа ова.
  7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Конечно се наспав, а тоа значи дека сум го пропуштила предвањето. (facepalm) Одморна цел ден, и после долго време си посветив неколку часа на омилената серија. Bitches I'm back!

Е инаку, сте приметиле дека личностите кои имаат преголемо мислење за себе, и ароганција кон другите најчесто се всушност многу прости?! Мислам колку треба да си приглуп да напишеш опис на слика на Англиски јазик кој е полн со граматички и печатни грешки, а се сметаш себе си за достоен да исмејуваш некој друг?! :?: Овие таканаречени “I'am the best, I'll insult you“, коишто се самопреценети ми се навистина само една смешна појава.

На Ketchup, tirkenbal, Marossa и 14 други им се допаѓа ова.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Понекогаш има такви моменти кога премногу ми недостасуваш и сакам да те извадам од сонот и да те гушнам на јаве:inlove:

На samovila.red., crazylady, Lella и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    4.189
    Ужасно ми треба некој денар плус. Декември и Јануари се месеци со најголеми трошоци а јас немам ни 10 денари. Не сум искочила асално месец дена сигурно.Иде Нова година, годишнина,слави, триста чуда и се осеќам со врзани раце. Работа за викенд никој не дава, од дома само не не не не немам немам. И така,и ај не се нервирај сега.
    Се утепав од учење, и сега конечно имам пауза и не можам да искочам асално да се издувам. Мераци.

На Crna Dama, Mr. Right, Avokado и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    значи не да ми е тешко иде ми се да избегам некаде да сум сама и мн да плачам........

На crazylady, vitamina, mimi**** и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Уште не можам да сфатам како некои веруваат дека Дадар има некаков талент? А особено за шминкање :D На мене ми е се исто, розево на очите, розево на образите, розево на устата, секогаш препознатлив :D

На SV1911, Ketchup, poenta и 7 други им се допаѓа ова.
  12. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    @AnaKarenina само јас изгледа сум обратна,ако јадам пред да си легнам (скоро секогаш јадам и сега :)) сабајле се будам гладна како три дена да не сум јадела:D

На Lady Phoenix, AnaKarenina, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ми се допаѓаат оние луѓе кои знаат што сакаат.
    Ми се допаѓаат оние луѓе кои се искрени со луѓето и животот.
    Без многу наметнување и без многу зборови...
    Едноставно, во толку малку зборови тие ќе кажат се.
    Ми се допаѓаат оние луѓе кои знаат што сакаат.
    Само сакав да си кажам... одамна ништо не сум кажала во сдк:)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet, Giovanna и 22 други им се допаѓа ова.
  14. marich

marich Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    201
    СДК - времево ми е некако депресивно врнежливо само за дома и спиење, несакам вакви периоди . :)

На crazylady и kjukli им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.949
    Let me show ya ma' passion.
    IMG_201511328_110539.jpg
    Баш...

На Lella, Someonespecial, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  16. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.144
    Допаѓања:
    73.280
    Сакам да кажам некои луѓе патат за внимание и ќе направат се за да бидат приметени, ама да се менуваат иако се изградени личности тоа не можам да го разберам.

На maloto123, Butterfly-Girl, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    'Sećam se kao klinac kad sam leta provodio u Čačku kod nane i dede, wc je bio van kuće, morao sam uveče da istračavam po mraku da šoram, osluškivao svaki šum i kao bez duše trčao nazad u kuću, preplašen i bled kao krpa.

Onda se uvučem u krevet, pokrijem do brade i trudim se da ne razmišljam o čumama i anđamama koje vrebaju napolju i čekaju mrak da se dokopaju moje predškolske guzice. Deda je sedeo za stolom, punio lulu duvanom i smeškao se sebi u bradu. Onda, povukavši dobar dim i izbacivši ga kroz nos, ustane i dođe do mog kreveta, sedne na ivicu, rastrši mi kosu rukom i kaže:

- Znaš Lolo, nema ničeg lošeg u tome što se plašiš. Strah je dobra stvar, videćeš i sam. Čovek koji prestane da se plaši je čovek koji više nema šta da izgubi. To je čovek koji nema više za šta da živi.

To nikad nisam zaboravio. Strah je dobra stvar, strah pokazuje da na ovo šugavom svetu postoje stvari za koje se vredi boriti i do kojih ti je stalo, stvari koje hoćeš da zadržiš uz sebe i bez kojih ne želiš da ostaneš. Strah budi borbu u tebi, strah je preteča zuba koje pokažeš svetu dok mu govoriš da nešto ne daš, da je nešto tvoje i da ćeš dati sve od sebe da tvoje i ostane.

I plašio sam se ja kako sam rastao koječega. Prvo mraka, pa žena sa brkovima, pa onda olinjalih pasa, svega je tu bilo. Kad malo bolje razmislim, dobar deo života sam se nečega plašio.

Evo, i dan danas me je strah.

Strah me je od ajkula, strah me je od velikih kamiona, strah me je od manjka kontrole, strah me je ogledala, a najviše od svega me je strah da tebe pogledam u oči i priznam da možda nisam ono što tebi treba. Da možda ja baš nisam TAJ koji će sve da učini onakvim kakvim bi trebalo biti, da sam ja možda taj koji pravi više problema nego što donosi dobra. Baš me je strah da priznam sebi da sam omanuo, a to vidim samo kad pogledam u oči nekoga do koga mi je stalo.

Strah me je da otvorim dušu pred ljudima, strah me je da neću biti sve što mogu da budem, strah me je vezanih ruku i strah me je ovog vremena.

Strah me je zlobe ljudi, strah me je kad shvatim da ljudi kojima ja želim dobro ne žele dobro meni.

Strah me je ogledala, jer ogledalo ne mogu da slažem. Strah me je jer u njemu vidim istinu koja ispruži svoj kvrgavi prst i upire u mene.

Ali smrti kao smrti se ne plašim. Više od smrti se plašim života bez straha, života u kome je sve mirno more, bez talasa, života u kome će mi sve biti ravno do Kosova.

Plašim se života koji će biti ravna linija, jer ravna linija znači samo jedno – smrt. Ne želim da provedem ostatak života mrtavne želim da postanem zombi koji se vuče kroz život i igram ziheraški.

Ja moj strah volim, jer moj strah u meni budi borbu. A borba je sve što nam treba.

Nemanja Cvijetić, strah.'

Превземено од фејсбук профилот на Немања Цветич.
    Дечкото објасни сѐ :)

Имајте убав остаток од вечерта!

На Ketchup, vitamina, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  18. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    ....

На samovila.red., LittleChili, Аliсe и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975

Земи си нешто што ќе ти биде ,,занает,, и ќе ти носи пари. Најреален совет во денешницава ти е тој, а откако ќе завршиш факултет ќе ме сфатиш за што сум правела муабет. :)

На Captain-Omni, SV1911, LittleChili и 12 други им се допаѓа ова.
  20. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Сите мажи се манијаци. Другите се геј. ;)

На crazylady, GirlLove, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.