Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    На денешен ден точно пре 13 години за прв пат во мојот живот станав горда и срекна МАЈКА:l:
    Синко мој, бидејќи сите ке ти посакаат среќа, јас сонце мое ти посакувам да научиш да ја препознаеш и уживаш во неа.Исполни ги годините со живот, а не животот со годините.Оствари го она што го поскуваш,стекни го она што сакаш да го имаш синко мој прва гордос на Мама и Тато. и сочувај го она што го сакаш.:hug::hug::hug:Те сакам најмногу на целио свет сонце мое мајкино:hug::hug::hug::hug:

На samovila.red., cresa-jagoda, ozbilnazena и 41 други им се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Убаво е чувството кога ќе сретнеме драга пријателка по долг период. Срдечно се ракуваме, разменуваме неколку воодушевувачки насмевки и почнува оној познат блиц-разговор. Во моментот на емотивен наплив договараме средба која и јас и таа потајно знаеме дека тоа никогаш нема да се случи, освен ако не се сретнеме повторно, секако случајно

Интересно е како и двете со ентузијазам договаравме повторна средба за да се испочитуваме меѓусебе. Чудни се патиштата... со некои луѓе до некаде одиме заедно, а потоа, секој по својот пат.
    Убавите чувства за пријателката остануваат само бледи сеќавања, иако никогаш немало лоши моменти, но главната причина што најверојатно ќе доведе никогаш да не го завртам нејзиниот број е тоа дека во минатото немало и посуштинско дружење со неа. На сите ни се случува да сретнеме некој драга пријателка, да се поздравиме, да си размениме броеви, или да си кажеме ќе се слушнеме, и тоа останува така…
    Површински разговор поттурнат во некој лавиринт.
    Кога размислувам за контактите со другите помислувам на телефонскиот именик за кој при секоја рутинска контрола забележувам броеви кои никогаш нема да ги активирам со зелената слушалка. Во нашите животи постојат личности кои си обезбедиле посебно место и со право го заслужуваат. Ни подале рака кога ни била потребна и си дале шанса удобно да се сместат во нашето срце и разум. За останатите попатни средби едноставно нема простор за разговор.Тоа се личности кои никогаш сериозно нема чудно да не погледнат и да ни го измерат секој збор, кои секогаш наоѓаат објаснување за некоја постапка, а не причина за да полетаат во облаци видно налутени. Добро не познаваат и знаат до каде може да издржи нашата кревка душа.
    Само одбраните добиваат посебна ложа. Тие се нашите јунаци. Секогаш се во првиот ред на нашите приоритети. Со нив се споделува целата сценографија на животот затоа што умеат да видат од наша перспектива. И никогаш нема да ни биде непријатно да ги побараме, никогаш нема да стравуваме дека ќе не осудат за некоја постапка, никогаш нема да се плашиме пред нив да покажеме слабост или да споделиме успех.
    Пред нашите личности ние сме тие вистинските, без никакви сопирачки, со слободен дух и мисли.
    Тие си се избориле за свој простор и го заземаат почесното место во нашето опкружување.
    Ретки се, но се уште ги има...

На eliesaab, cresa-jagoda, elisabeta и 13 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Од шест листа хартија на масата, кафето секогаш ќе капне на најважниот од нив, оној што не можеш да го копираш и што сите ќе го видат....:doh:

На eliesaab, cresa-jagoda, SV1911 и 27 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    СДК...замислете ме косата каква ми беше кога ќерка ми мирна седнала и со прстињата мали си чепка и кине нешто на толку ситни парчиња....а тоа нешто е добитното лифче на спортска.

На samovila.red., eliesaab, cresa-jagoda и 29 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Доаѓаат прекрасни денови! Празници, славења.. студени денови кога мразулците на џамот и снегот на минус позади нив се најубавиот призор набљудуван од благоосветлената домашна атмосвера под ќебе гушнати со најмилите...
    Но пред почетокот на постот и сите благодети кои следуваат во ова време од годината, го стартувам душевниот пост и правам место за љубов, среќа, задоволство... ТИ ПРОСТУВАМ!!!

На eliesaab, cresa-jagoda, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    сдк мразам кога сонувам лош сон :worried:

На samovila.red., eliesaab, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    И ѓаволот е ангел...

На Captain-Omni, vitamina, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Denovive ziveam vo son.
    Ili vo koma.
    Neznam ama znam deka epten dlaboko spijam I ne sum svesna, nemozam da se probudam nautro.
    Zavcera mi zvonit alarmot a jas se cudam koj li e olku rano I zemam telefonot I go stavam na uvo I vikam "Alo be, koj e?" :|
    Eh dodeka se svestiv I sfativ sto e...mi trebase vreme.
    Vcera pak mi zvonit ama zvonese navistina ovoj pat, od rabota bea, kaj sum bila uste I ja kazuvam deka na pat sum bila eve skoro tamu sum- a ja vo krevet seuste :bug:
    Ke si umram ziva nenaspana!:x

Dobro utro :coffee:

Последна измена: 27 ноември 2015
    На samovila.red., kjukli, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    :D врати ми ја младоста ... ама не се враќа :D

На samovila.red., Tinushka и Avery им се допаѓа ова.
  10. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Викендот е почнат.Убав ви викенд на сите.
    Само да престане да врне :?:
    Како и да е ,сепак е викенд :rock:

На kala21, Waka-waka, YoungandBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Добар ден луѓенца. :sun:

Денес дојдов да ви кажам дека убавината е навистина во малите нешта. Се враќам пред еден час дома и си чекам онака рандом автобус на дождов... Некако не ми пречи. Не сум издепримирана иако постојано врне. Чувствувам нешто налик на блаженство. :angel:

Се качувам во автобус, одам горе, си седнувам. И однеднаш сфаќам дека нема гужви и турканици, нема пензионери и дечишта. Фини луѓенца. Сфаќам и дека, хм, во автобусов има радио. И тоа фино радио со чил музиче и културен информатор. Наше радио.

Слушам и за попустиве во Сити мол и се мислам дали да поминам покасно, можеби ќе чепнам нешто...Ако остане или воопшто има. 8)

Се на се, ЈСП rules! Така позитивно ме изненадија, абе денот ми го разубавија скроз! И еве си пијам кафенце на топличко со насмевка... :coffee:;)

На cresa-jagoda, ozbilnazena, faye и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Vasiliki

Vasiliki Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    93
    Животот е река која што постојано тече.
    На реката има брани и мостови, ама најсилните успеваат да ги поминат.
    Сакам да кажам, какви и да се премрежијата во животот обидете се да ги поминете и никогаш да не застанувата на првата препрека и на секоја наредна, само така ќе успеете низ препреките кои што животот ви ги наметнува.:music:

На cresa-jagoda, vitamina, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  13. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Сношти бев сам во кино. Дали сум будала? :D

На cresa-jagoda, Butterfly-Girl, JollyGirl и 22 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Постојат два типа на луѓе...првите на замаглен прозор ќе нацртаат срце, вторите к.р .... така се чуствуваат и во душата

На cresa-jagoda, JollyGirl, ozbilnazena и 27 други им се допаѓа ова.
  15. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Кога имам позитивен ден со најпозитивни луѓе имам чувство дека ми се продолжува животот.
    Денес сум посебно среќна, се радувам на обновени пријателства. Никогаш не е доцна да кажеш збор, поточно да кажеш извини.Никогаш не е касно да ги смениш нештата на подобро.

На eliesaab, cresa-jagoda, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    СДК Животот е во големите нешта, малите кај и да е, секогаш се наоѓаат.
    Друго нешто, мразам непрофесионалност и кога си ставен на одредена позиција, а појма немаш од работење.
    :d::drunk:

На Captain-Omni, kala21, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ете,си помина уште една напорна недела. Се' во брзање ми помина,а вчера се чудам како издржав на нозе да останам,цел ден ваму-таму шетам,ова да го завршам,па она,ова да земам,она да земам...Одамна онолку напорен ден не сум имала,па кога си легнав вчера,сигурно повеќе од 12 часа спиев,добро е што другарка ми се јави,тешко дека ќе станев. :D
    Со последните сили вчера се влечкав со куферот до станица,не дека не можев утрово да си се вратам дома,ама сакав што побрзо да стигнам.
    Ај што беше напорна недела...Очиве ми мижеа на предавања,буквално ќе паднев на клупа пред професорине од ненаспаност и омалаксаност,аааама инстант освестување имаше во моментот кога ни го донесоа листот со резултатите од првиот колоквиум. Ај со среќа и честито нека ми е,положив! :party:

Друго, 25ти ноември цел живот нема да го заборавам. Концертот на Whitesnake ми беше life event, уште не можам да поверувам дека бев таму, пред мене стоеја и имаа настап. Кога би била милијардер, сите пари би ги трошела на концерти,свирки,фестивали и патувања. Да има прилика човек да ги слуша во живо едни од најдобрите музичари од постаро време...:inlove: . Душава ми е полна! После којзнае колку нивни настапи и без разлика на годините, се' уште се чувствува онаа младешка енергија кога свират, со толку љубов и емоции ги пееја песните, едноставно човек не може да остане рамнодушен и да стои мирен во едно место. Гласот ми го снема и раце ми паднаа од аплаузи. За оваа убавина останаа да сведочат неколку слики од вечерта, снимки од омилените песни и картата која ќе ја чувам додека сум жива. Се надевам дека ќе имам уште многу прилики да присуствувам на мноооооогу концерти, нозе од стоење да ме болат,да зарипнам од пеење и да потскокнувам цела вечер во ритамот на омилените песни.Неверојатно е тоа колку многу расположуваат и те потсетуваат колку животот може да биде убав. :music:

Последна измена: 27 ноември 2015
    На eliesaab, cresa-jagoda, Ivy89 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Она кога ке ти се расипат машината за перење алишта и викаш мајстор да видит во што е проблемот, и истиот тој "мајстор" прво нешто шо те прашвит е " Дали работеше пред да се расипат? "
    Е не, расипана ја купивмe ама сега ни текна да те викнеме да ја поправиш а ти тоа да не прашаш.
    И ај, можев ли да се воздржам а да не му се изнасмејам во очи? xD

На ♡BuBaLe♡, cresa-jagoda, Ivy89 и 27 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Лелеее со душа го чекав петокот и испадна да е најтежок дел во неделата. Мразам есеи, мразам есеи, мразам есеи на глупи американски теми. :headbang:
    Се разбудив од лош сон и цело време чувствувам некоја грутка во градиве. Како нешто да треба да се случи и не можам да се ослободам од лошото претчувство. Можеби кога ќе ги завршам глупостиве за денес ќе помине и тоа... само нека помине.

И оваа Помодоро техникава, не знам дали е добра или лоша. Едвај чекам пауза од 5 минути за да отворам Фемина. (facepalm) Ќе мора изгледа се’ да блокирам целосно преку недела, вие женишта низаедни ме деконцентрирате. :punch:

Сакам да трчам по дожд и да го дишам воздухот покрај езерото. Да им зборувам на рандом кучиња и мачки по улица и тие да ми враќаат на муабетот. Ајде, ќе дојде и тоа утре.

Ич не сум во форма. Глупав сон. :sweat:

На ozbilnazena, vitamina, ninja35 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    660
    Денес љубовта моја си зеде нов телефон и на позадина стави слика од нас :inlove: ( редно време беше, само се слушавме на скајп или од кај мајка му ... и малце непријатно м беше овие 3-4 дена кога го барав кај мајкa му )
    тој само можи да направи да се чуствувам така убаво, ете со позадината- пример.
    sony Xperia z5 си купи
    Многу е добра камерата, многу ми се допаѓа 8)