Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    17.552
    Го знаете она чувство кога буквално мозокот е на пат да ви експлодира?
    Епа тоа е на пат да се случи кај мене. Имам толку многу идеи, планови, замисли, што дури веќе немам место каде да ги сортирам а пак камоли сите да ги реализирам. Всушност, тоа што го правам, го бара баш тоа од мене. Да бидам креативна. Да дизајнирам и да составувам. Да создадам нешто од обична празна подлога. Но некаде грешам. Каде?

Не знам дали времето лета, или пак е пари како што викаат луѓето, но едно е сигурно. Јас го немам. Постојано сум во брзање. Постојано треба нешто да завршам. Растргната помеѓу обврските кои ги имам. Тоа што уште на оваа вораст се трудам да се осамостојам во секој аспект на животот и да застанам на свои нозе, дури сега гледам дека е потешко да го изведам отколку што претпоставував дека ќе биде. Ама без оглед на сѐ, ќе успеам во својата замисла.

Повторно оживувам. Конечно започнав ново поглавје во својот живот кое требаше да го започнам многу одамна. И признавам, чувството е одлично. Не дека песимизмот ме напуштил, или пак не ми се вртат црни мисли низ глава. Само тие периоди се поретки и не дозволувам повторно да ме понесат. Свесна сум дека ќе имам падови понатаму, но сметам дека сум довлно спремна(пред се психички), да ги надминам.

И уште нешто, чуството како да ве прегазил тенк за кое сигурна сум дека скоро и нема човек кој не го искусил, го знаете? Го знаете. Последната сила ја користите за да ги искривите усните наместо одговор, и за да дадете на некого до знаење дека ви значи неговото присуство. Дури тогаш знаете дека е редно време да земете и да одвоите пола саат за себе и да ги наполните батериите.

На праг е Декември. Доаѓа крајот на уште една година. Натежнала уште една плус врз плеќите. Но и покрај се, ова ми е омилениот период и се познава. Па затоа пазете како го трошите времето и уживајте во моментите кои ви се пружени. :)

Добра ноќ и имајте убав викенд.

На eliesaab, SV1911, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Аliсe

Аliсe Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    6.979
    Викаат за да бидеш здрав треба да јадеш работи што немаат реклама на телевизија.Епа бурекџилниците немаат реклама на ТВ...8) image.jpg

На cresa-jagoda, BurstBerry, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Одредени луѓе ми се како маглата што ја гледам низ прозорецот, неможеш да ги видиш а те гушат.

Некои се како дождот, непрестано те влажнат и оболуваат до срж.

Има луѓе што се како снегот, толку прекрасно запаковани а толку студени што кога им се доближиш буквално мрзниш до внатрпна коска.

Постојат и луѓе што се како ветерот, доаѓаат на слава а си одат кога најмногу ти се потребни.

Ретко среќавам луѓе кои што потсетуваат на сонцето, да влезат и да те огреат.. стоплат и прегрнат од срце... е таков е само еден ама највреден :l:

На cresa-jagoda, Ivy89, zarah и 32 други им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    33.967
    Пуканките пред мене, фемина уклучена, топло чоколадо, врнежливо време.. :rain: (wfh)
    Поубав викенд има ли? :wasntme: :D
    Ајде некој да ми праве друштво, ќе ве изненадам со многу убави колачиња. :P

На samovila.red., Captain-Omni, eliesaab и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    10.056
    Никогаш не ги сопирам луѓето кои сакaат да одат од мене.. :)

На samovila.red., eliesaab, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    СДК ... за се' треба време и работа на себе. За да го достигнете нивото на слобода, чистина и вистинско живеење треба да научите да го контролирате егото. Колку помага во одредени сегменти толку и ве спречува вистински да го чувствувате животот.
    За да добиете вистинска емоција, егото нека не ви е соучесник.
    Само работете на себе и резултатите сами ќе си дојдат во вистинскиот момент. Бидете вие светлина, не чекајте да ве осветлат.

На Captain-Omni, eliesaab, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Да те видев во кино сам немаше да помислам ништо, најмалку дека си будала. Ама сега кога пиша, да, превртив очи. Ова не само за постот туку за многу други примери околу мене.
    Кога седете во кафиќ сами, одете во кино сами, на претстава, изложба, што да е, го уништувате моментот кога наговестувате како вие тоа поразлични сте од другите, макар и на шала. Ако си вистина поразличен или што би рекол -будала во позитивна смисла, нема ни да си свесен дека правиш нешто толку поразлично од другите, или барем нема да се пофалиш.

На Captain-Omni, eliesaab, cresa-jagoda и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не знам дали досега некој го објавил ова видео, а и да го објавил уште еднаш да биде објавено не е на штета.

Видеово многу ме трогна, очите ми се насолзија. Уште еден доказ дека оној што има најмалку - најмногу дава. Можеби ќе звучам како некоја си мисица, ама би сакал вака да си помагаат луѓето меѓу себе, да биде вака насекаде околу светот. Да се шири љубов, милост, надеж. На некого да му помогнеш.
    Зарем толку е тешко?
    Зошто мора да се случуваат вакви работи какви што се случуваат денес, како убиства, тероризам, навредување, понижување? Што добиваат луѓето од тоа? Навистина не можам да ги сфатам.

Би сакал и јас да помагам вака. Единствено што ми е криво што немам многу финансиски средства е токму поради тоа што сакам на некого да му помогнам. Одамна веќе имам желба да ги посетам децата од домот за без родители и еден ден ќе го направам тоа. Чувството да помогнеш некому кога му е најтешко е непроценливо, исто и на оној на кој му помагаат.

Затоа помагајте колку можете. Постов ќе го завршам со една убав цитат:

"Being rich is not about how much you have, but about how much you can give".

На samovila.red., eliesaab, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Толку сакам да ги соберам и да ги испечатам на во една книга инспиративните и интересните постови од темава и да си ја прелистувам книгата одвреме на време .

На samovila.red., cresa-jagoda, vitamina и 23 други им се допаѓа ова.
  10. marich

marich Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    201
    Обожавам кога земам нешто од фрижидер, штета што не се гледа ништо на мене :D

11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Sekogas postoi poveke od edna vistina.
    Sekogas.
    Mojata,tvojata i nivnata.
    Ova se samo tri.

На eliesaab, cresa-jagoda, Trnche и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ја сакам бидејќи ме познава толку добро што од очи ми ја чита душава.
    Бидејќи не треба никогаш да и се отворам за да знае што мислам.
    Бидејќи не треба да и кажам што сакам а што не.
    Ме знае кога ми е полно срцето а кога јас од толкава желба да е полно, се залажувам само.

Денес ме сецна со зборови.
    „Не се труди за нешто што со пола уста сакаш да го кажеш, со една рака да го правиш, со пола душа да го сакаш.“
    Знае кога ќе се залетам за нешто, да ме сопре и да ме врати назад.
    Да ми рече, остави, минливо е.

„Кога не оди да сте разделени, пробај пак.
    И без него си лом.
    Aко не поминува, значи не треба да помине.“

И еве, цел ден за тоа размислувам.
    Некогаш мислам дека повеќе од мене ме познава. :)

На Captain-Omni, eliesaab, cresa-jagoda и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Среќен е оној човек, кој се научил да се восхитува а не да завидува...

На eliesaab, cresa-jagoda, vitamina и 31 други им се допаѓа ова.
  14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Slucajno vcera zavrsiv vo ovoj grad..Pred nekoja godina ke dadev se da mozam samo na pola saat da bidam tamu. A sega,poblisku od koga i da e,a sepak daleku..
    20151127_194442.jpg

На Antolinaa, kjukli и lovemme им се допаѓа ова.
  15. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Вистина било во онаа мисла дека секое високо другарче треба да има ниско.
    Епа јас си имам едно такво.
    Порано ми беше страмежливо,незабележително во друштво,смирено и најниско. А сега обратно. Лудо позитивно лудо,духовито,да се смееш на секој збор.
    Па кога ќе дојде време за разделба ќе ми рече дојди да те гушнам. И како некое зајче ќе ме гушне. Па ајде дојди уште еднаш срцево ми се топи.

16. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    СДК...
    Свадба се спрема :l: :sun::music::beer::d::dance::music:(poolparty):party::l:

На samovila.red., cresa-jagoda, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Посакував да имам моќ да направам некои работи за кои од секогаш сум мечтаела.Да можев да го вратам времето се би било по друго е секако знам дека не можам ама така си размислувам понекогаш.Епа нема да си го оптоварувам мозокот со такви работи кои ми го ја дуваат главата.
    Инаку утре е Св.апостол и евангелист Матеј,па ќе си отидеме на црква па ке си викнеме некои гости или така нешто,скаричка...ќе видеме што ќе испланираме.Сонцето мало си го има денот.
    Поздрав до ситее :f::l::hug::d:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Every moment happens twice: inside and outside, and they are two different histories.:f::f::f:

На vitamina, zarah, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Бараат богат маж со скап автомобил. Јас го сакам автомобилот. Не сум феминистика, тие се борат за еднакви права, јас сакам повеќе. Здрава и права, не гледам зошто да ја немам можност и јас за тој скап автомобил. Во овој man's world, како што велеше Хјустон, покрај се, тие не можат да носат фустани, но ние можеме да ги носиме и панталоните.
    :d::drunk:

На Captain-Omni, cresa-jagoda, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    СДК Јас сум тука.Јас постојам и јас сум човек.Имам свои желби и имам свој сон.Никогаш нема да се откажам,затоа што ако го направам тоа всушност ќе се каам цел мој понатамошен живот.Имам верба во себе,во Бог и имам надеж.Мотивацијата никогаш нема да ми опадне и сум секој ден се посилна.Сакам,знам и можам.
    Нека не ви кажуваат дека нешто е невозможно.Се што можам да замислам е возможно.Буквално се.
    А можеби ти живееш нечиј сон,но не си свесен за тоа.

На vitamina, ceca-1, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.