Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    Добредојде Декември, те чекам 12 месеци!!
    Колку и да се жалам кога е лошо времето во тебе и како сакам сонце, тебе најмногу те сакам. Ме потсеќаш на радост, на детска радост, на снег, на Дедо Мраз. Јас одлучив да вервам и да живеам за тие работи. Ме прават пресреќна.
    Почетокот на Демекври ме потсеќа на Нова Година. На Нова Година не му давам големо значење како за Божиќ. Знам дека е дури на 7ми Јануари ама јас се спремам еден месец уназад, де честитки, де украси, де прикупи некој лампион и разгледај некоја помала елка соодветна за в соба кај мене. Абе дете. :lol:
    Само Господ едно снегче да ми дај бар на еден ден, за Божиќ :l:
    upload_2015-12-1_20-3-43.png

На samovila.red., Скопјетесакам, crazylady и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Му поклонуваш манжетни и ти се исмева, бидејќи нели тој не носи обетки (highfive) А види, главата уште само за обетки му е, пошто му служи само за украс, очигледно.
    :d::drunk:

На Captain-Omni, Gosh, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    СДК ... знаете што? Дозирајте позитива, негатива ... Не може да биде ни премалку едното ни премногу другото. За да има баланс треба по доза едно и доза друго ...Важно умејте добро да "манипулирате" со дозерот. :d:

На eliesaab, Captain-Omni, Lella и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Знаеш дека ги имаш вистинските пријатели покрај себе кога те толерираат во моменти на гнев и мали кавги околу банални работи. Се закарувате и потоа се однесувате како ништо да не се случило.
    Секој викенд по стоти пат се предоговарате каде ќе излегувате и што ќе облекувате.
    Најпрвин на нив помислуваш во оној момент кога сакаш да споделиш некоја вест.
    Најмногу се смееш на нивните шеги и бисери.
    Ги гледаш старите слики од детството со нив,се смееш и си велиш со кој памет таква поза си фатил на сликата,се смееш и на тие први 2-3 заба што ја формираат најискрената детска невина насмевка.
    Од нив добиваш најмногу комплименти кои ти го разубавуваат денот.
    Кога се шетате во доцните часови разговарајќи за deep теми и меѓусебно си ги надополнувате речениците.
    Одите по улица,на една и' текнува да запее стих од некоја песна,а останатите се надоврзуваат.
    Понекогаш се жалите и си ја олеснувате душата, а потоа се присетувате на глупостите од детството кои ве засмејуваат.
    Она кога го помислувате истото нешто во ист момент и заедно го кажувате на глас,па се погледнувате и се смеете...Е овие нешта ми значат многу во животов.

Си мислам колку понекогаш се нервираме меѓусебно со некои наши навики и маани,а сепак секогаш преминуваме преку тие ситници,пак се држиме заедно и после толку долго време. Често си велам,кога излегуваме да не каснеа толку,па вака да не правеше таа,ова вака да не беше...Ама ќе беа многу поинакви,немаше да бидат истите тие откачени луѓенца кои ги сакам како да ми се родени сестри. Само да ми се живи,здрави и среќни,ги ценам како да ми се богатство. И во наредниве 100 животи нив би ги одбрала за најблиски пријатели. Со нив би поминала се' одново. Сакајте ги и ценете ги вашите пријатели,трудете се да заборавите на кавгите и имајте почит и толеранција.
    И како за крај,едно сликче кое верувам дека потполно опишува многу откачени друштва. :lol:

На Crna Dama, eliesaab, Lella и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Жалам што парите ги менуваат луѓето, навистина. Убаво е да постигнеш успеси кои финансиски те ојачуваат, но не тие да направат останатите да ги гледаш со подсмев. Всушност се прашувам дали можеби таквите одсекогаш биле тоа што моментално се...? Штета е навистина што парично неможат да си купат човечност, достоинство, добрина итн.

На eliesaab, kjukli, crazylady и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    9.602
    Биди добар за да те заебат им е :)

7. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Оние кои се менуваат кога ке стекнат повеке финансиска моќ се всушност луѓе што се неиживеани и прости и што не ја научиле смислата на животот а исто така се и најосамените луѓе зошто немаат ништо што друго да покажат освен пари кои се сиромашни во душата и не знаат два реда муабет да склопат па затоа е така..АМА никаде не стигаат .....црливо јаболко си е црливо не можеш да го смениш...

На purple..m, anel, skorpija123 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    660
    Не знам оти оваа мене и на срцлето ни се случуваа.
    Вчера бев екстра многу среќна, без посебна причина :rofl: и влегов и зедов 2 карти за нокаут концертотза 24.12.
    Сакав да му кажам колку ми значи. Секако, си ги слушаме и во кола и кај мене тие песни и ги знаеме...:music:
    Потоа вечерта ми се јавува тој и ми кажа дека имал 40 темепратура и дека не му е воопшто добро.Му правела мајка му супа и викам ај јади срце, стопли се па ќе се слушни ме пак.
    Го барам после еден час.Ми кажа дека од тоалет не излегол.Се повратил... :worried:
    И не успеав да му кажам ни за картите за нокаут;(
    Се надевам ќе оздрави пред се.Дека ќе одиме.
    Денес блед крпа беше кога го посетив.Душа моја.Нема да оди на работа од понеделник. ;(;(;(
    Душа моја:inlove:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ми се чини дека поетите секогаш даваат најубави комплименти. Со таква слаткоречивост и одмереност, со толку убаво одбрани зборови што ќе ти ја стоплат душата. И замислете писатели кои ги читате и почитувате, да ви зборуваат за зрелоста во вашата поезија. Ми го разубавија денот :sun:

На samovila.red., eliesaab, Lella и 36 други им се допаѓа ова.
  10. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    8.017
    СДК украсувате ли оваа година по дома?:?:
    Мене нешто ми кажува дека треба да останам за догодина.Веќе изгубив желба да украсувам.Откажаа ми ја елката после еден месец натегање со продавачот.Порачав вчера нова од интернет и маж ми се најде паметен да ми покаже "убави" на слика елки од еден баухаус за одма да сме си купиле.Откажа ја оваа порачка од интернет и денеска се само рашетаме до таму и од што беа убави ништо не купивме.
    Џабе ѓи малтертира Мишела и Ангел за совети во што боја да украсувам:|
    Не бре некам веќе да се замарам,кога те засече од почеток изгубеш желба.
    Па и ме заебава пак ќе сум дремала на интернет да купувам елки:punch:.... е неќам веќе,доста ми е(n)

11. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Почна да се разбива монотонијата низ градот, поставени се новогодишните украси насекаде, ладно надвор ама топло во душава.
    Цел ми беше да си го пронајдам својот внатрешен мир и спокој, на прав пат сум со сигурност. Ме смирува кога ги имам работите под конец, таа сатисфакција, тоа совршено чувство.
    Единствено нешто што ми фали е љубовта, јас добивам внимание, љубов не. Но, пробувам да го прифатам тоа, не дека љубовта не е за сите, за сите е, само некој не знае да си ја зачува. Сакам добра книга, сакам топло кафе и еден куп пријатели. Сакам да можам да се искажам на некој и тој само да ме прегрне, без да ми дели совети и да ми наредува што да правам. Ја очекувам новата година како мало дете, демек нешто ќе ми смени. Битно, секоја нова година си ветувам некои работи што дефинитивно ќе ги променам, инаку ретко кога и го правам тоа.
    Брзам, си читам хороскопот, не дека верувам ама ми годи и ми влева надеж кога ќе прочитам нешто убаво во него. Предходните месец-два ми беа со благ збор УЖАС, толку бев изгубена и пропадната психички што не знам како излегов од таа провалија сосем свежа и весела.

Ќе легнам и мирно ќе спијам (после долго време), совеста ми е чиста, перницата мека, креветот топол. Ми фали уште многу да бидам во целост среќна, ама задоволна сум, тоа е океј, тоа треба да го прифатиме.
    Убав декември. Please be kind.
    (fingers)

На Crna Dama, Lella, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
  12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Се додека простуваш до тогаш и сакаш.....

На samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kala21 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Имат и таква сорта на луѓе, кои, кога ќе им кажуваш нешто, тие не те сослушуваат туку одма кажуваат како и на нив истото им се случило и тоа дуплоо :o
    Пример да им речеш дека рака те болит, тие одма кажуваат како на нив двете раце ги болат.
    Ако им речеш заб те болит, нив цела вилица. Ако им кажеш дека баба ти умрела тие ќе ти речат ќути мене и баба и дедо...
    Да, постојат вакви луѓе, за жал, не за друго |(|(

На Captain-Omni, Lella, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Велат, со годините си доаѓало се..
    А факт е дека доаѓа само староста!

На samovila.red., Captain-Omni, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.540
    Факт е дека убавиот збор, добрата мисла, позитивноста, насмевката на лицето, вистинската љубов, вистинското пријателство и ред други животни бредности сеуште постојат околу нас, но прашањето е дали ситр ние имаме доволно желба, живци и време да вложуваме во истото?!
    Ова е прашањето што треба секој од нас да се запраша пред да се разочара од фунционалноста на светот и народот.

Абе пробајте барем еднаш да ги сватите луѓето дека може си имаат некоја мака и проблем, запрашајте се дали можеби неладр вие сте згрешиле некогаш со нив.. во нешто.. било што пред да се дразните да паметнувате и да зборувате како само вие сте најпаметни и најдобри.

И да, вистинските вредности постојат и тоа како само тешко е да ги создадеш и одржуваш а најлесно е да ги игнорираш и да ги отфрлиш.

На DVAANGELA, Mama25, kjukli и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    9.602
    Gledala sam u ljude koje volim, kako se pretvaraju u ljude koje ne poznajem.. :)

На vitamina, presiosaP и Rama им се допаѓа ова.
  17. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    А тек ЏУС ? [​IMG]

На eliesaab, vitamina, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    270ec844dcc073529163a9a298ab5069.jpg

На Lella, SwanMay, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  19. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Страшна работа е женска интуиција... Мене природата ми го дарила тој ''талент'', талент исклучително изразен, а јас никако да научам да си го слушам my inner voice... (facepalm) Ретко кога ме излажал, а во последниот период се повеќе и повеќе го замолчувам и затоа потоа грешам и се каам... :|

Еве затоа, ветувам во овој миг - нема повеќе! :nod: Има да си ја слушам и следам интуицијата макар последно ми било, макар и сите логични објаснувања и факти да ми укажуваат на обратното и макар 1000 луѓе да пробуваат ме разубедуваат... (lalala)

На eliesaab, Lella, CrazyOne и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Ми го разубави денот ова мало хоштаплерче. Цел ден си се смејам кога го гледам:D

На Mrs.Cuper, Lella, SwanMay и 7 други им се допаѓа ова.