Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Хахахах ве боли дека ништо не ми се допаѓа хахахахаха:rofl::rofl::rofl:
    Па мене не треба да ме воодушевувате туку самите себе си. Не се облакате за мене.
    Каков народ имаа значи.

2. buketcveke

buketcveke Истакнат член

Животот е тркало,само некои луѓе го забораваат тоа!

Rama, Mr. Right, buba4e89 and 9 others like this.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Понеделникот ми почна петочки :d::drunk:

Ketchup, Madam-A, Mr. Right and 17 others like this.
  4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Љубовта во вас не е создадена да ја чувате, туку да ја подарувате.

SV1911, Rama, Mr. Right and 14 others like this.
  5. VladeMila

VladeMila Популарен член

Боже,незнам што е ова цела недела глава ми прска,па незнам веке кое апче да го испијам(facepalm)

Kukla994 and Lady Phoenix like this.
  6. natemila

natemila Популарен член

@bubic.k , @Be-yO-nCe Сакам да ви кажам и ако си знаете. Дека ве сакам повеке повеќе од се, дека ви ветувАм дека ќе бидам со вас во добро и лошо. Дека веќе сте дел од моето семејствоо. ИИИИ на крај ве чекам утре на романтично чајце Благодушки мои серцињааааа хахаххаа (poolparty) topla-poraka-so-cajce-3.JPG

7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Колку и да се трудите со вашите постапки да им угодите на сите околу вас, секогаш ќе имате некоја слабост, мана за негативните личности кои сакаат токму на истата да обрнат внимание.
    Денешното општество, и фактот колку треба да дозволите истото да ви влијае на вашите одлуки сумирано во една слика... :bow:

Ivy89, SV1911, Ketchup and 33 others like this.
  8. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Луѓе без образ станаа синоним за успешност. А меѓу толпата луѓе со шмиргла место образи, познавам едно чиче кое на олимпијада би земал златен медал. Шампион во областа.
    Сè за пари, не му е битно ни достоинство, ни пријателство, а ги глуми како да ги има во сржта. Ќе те продаде 45 секунди откако ти се заколнал на вечна доверба.

Нека крши глава чичето, туку... секои шест месеци, менувам доза на кафе. Пиев со многу шеќер, па пиев со ИЧ шеќер, па со млеко, па со малку млеко, па без ич млеко, се чувствувам како во мене да живеат малите дедомразовски џуџиња, а некои од нив по посетата на доктор откриле дека се lactose intolerant, други имале покачен шеќер, трети тахикардија, ама на некои од нив повремено докторот им укажувал на подобрување на здравствената состојба, па може да се вратат по старо со шеќерот и млекото.

Инаку, да не се секирате, знам дека ме мислите (NOT), работните и домашните обврски ми се on the highest peak, овој декември. Се надевам таму при крај на месецот дека ќе се одморам првично од сопствените мисли, а потоа од сè друго.

Сте приметиле како сопствените мисли се оние кои не прават вистински уморни. Сите сме имале денови со многу трчање, со многу работа, по што си доаѓаме дома уморни и папсани, паѓаме во кревет и за дел од стотинка потонуваме во сон. Следниот ден, свежи и спремни за нов насмеан работен ден. Но кога доаѓаат оние периоди во кои половина од работата бара движење на екстремитети, а половина е под константна саботажа на сопствениот ум, е тоа се денови кога доаѓаме дома, паѓаме на каучот и вегетираме до времето за легнување, по што повторно половина час се вртиме од топлата на ладната страна на перницата возбудено размислувајќи за проблемите во текот на вчерашниот, денешниот и утрешниот ден.

Сè е битно да се размисли и сите мисли одеднаш сакаат да бидат присутни. На крајот на тој тежок период, ниту една од работите кои ни тежеле не е решена, не сме пронашле никаков мудар пат од проблемите и се чувствуваме исцрпени... исцедени како виледа обесена на славината во кујна.

Особено во денешно време, пак, кога сè е преокупирано со социјални мрежи каде умот постојано прима и дава информации, умот ни е како пластична мала вртелешка на многу ветровит ден. Затоа драги наши, за вистински одмор оваа Нова Година, ќе подготвам купиша чаеви, нови типови кафе, рум, ракија, салати, виски, свеќи, книги, филмови, музика и ќе се молам да падне снег, па да седам на прозор, да не мрдам и да го избистрам умов.:whew:

9. VladeMila

VladeMila Популарен член

Е овој мм вчера го преинсталира ВИНДОВСОТ,е сега оди снајди се,ја како што сум по технологијава(facepalm):punch:

Lella and Petar80 like this.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Не е лага, вистина е
    Screenshot_2015-12-07-14-28-02.png

Кога знаеш дека срцето го бара само НЕГО,а тој е еден откачен фрик кој знаеш дека не ти одговара. И да го натрупам со тежок цемент тоа пак ќе го бара него.
    ТЕ САКАМ!!!
    Ми треба твојата насмевка да ме исполни. Со неа душата ми се смирува а срцето ми се полни со љубов.
    Полесно ми е......

samovila.red., Rama, kjukli and 6 others like this.
  11. Avery

Avery Популарен член

image.jpg image.jpg Оваа година сакам да ја накитам елката со сребрени и златни лампиони. Сите ме прават луда, како тоа би изгледало многу кич, никаде не виделе таква комбинација, што им фали на стандардните црвено- златни и сино- сребрени елки, бла бла бла... А мене тооолку магично ми изгледа:inlove: И не знам што се бунат, кога никој не ми ни помага... Сама си китам, сама раскитувам... Ма, ќе си направам по мое, ако на некој не му се допаѓа, следна година може слободно да ме замени ( за прв пат) во украсувањето! :D

samovila.red., SV1911, Lella and 16 others like this.
  12. Mini90

Mini90 Популарен член

Sometimes i think a soulmate is someone who will make u be the most You , that u can possibly be :l:

13. referentka

referentka Moderator Staff Member

Сите и се ,,одушевуваат,, на жена со еден празен поглед, една неисполнета, една нереализирана како човек, една саможивна...кликаат лајкови на ФБ...пишуваат пораки како е ТОП..

А знаете зошто ?

Затоа што е на функција во моментов.

Petar80, kjukli, vitamina and 2 others like this.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

И ојдов на забар *victory*
    Си поплачив со докторката, ме прашваше кога вадев заб дали и таму поплачив па ѝ реков да не ме мисли ме знат и тие.
    Ајде барем помина, сега Среда пак *се плаши*

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Посвесна, понасочена, позитивна и попрактична. Ми рекоа - среќно со 30ката, нека не се познава. Јас велам: нека се познава. Секоја година нека носи промени и нека се познава тоа на мене, така и треба да биде.

Мислам дека минатата година за мене беше една од најуспешните. Постигнав нешта за кои имав изгубено надеж, но главното уште стои во магла. Си давам свеќено ветување сега и овде: ќе го направам тоа, и нема веќе да одлагам. Овој декември е одлучувачкиот. :whew:

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Татко ми мојот идол за се.
    Само тој може реално да ми го прикаже светот велејќи ми "Ништо не е поважно од кров над глава и здравје,се друго се менува и е минливо".
    Сакам кога ќе ме израдува со мали нешта,ќе ме гушне и рече "татина принцеза".
    Сакам кога ќе ми рече утре одиме во Тетово да си најдеш хеланки.
    Прееска влегувам дома и ми вели "имаш куќа?!" :rofl:
    Имам спиено само два сати а енергија на куп,му велам тато сега ќе китиме домов а утре ќе шетаме.
    "А не,јас ќе си пијам ракија,тебе ти е именден".
    Да, денес е Свети Екатерина Велика. Па повелете на торта.
    Да сте живи и здрави сите што е најважно,а за друго тркалото се врти.

17. VladeMila

VladeMila Популарен член

Нека ти е вечно името,фала на поканата:hug:

kjukli and buba4e89 like this.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ти благодарам.

19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Не сакал озбилни врски, го глеаш за два месеца свадба прави.

20. macka91

macka91 Форумски идол

Секојдневно се среќавам со луѓе кои ме прашуваат : Како сум јас секогаш среќна и насмеана?! Среќата всушност е широк поим и ја има во разни облици. На нас самите останува да ја препознаеме. Јас мојата среќа ја пронајдов во малите нешта прегратка од саканите, нивната насмевка, всушност нивното постоење ме прави среќна. Никогаш не се откажувајте од вашата среќа без разлика колку скалила треба да поминете за да стигнете до неа.

SV1911, Annath, Lella and 18 others like this.