Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Хахахах ве боли дека ништо не ми се допаѓа хахахахаха:rofl::rofl::rofl:
    Па мене не треба да ме воодушевувате туку самите себе си. Не се облакате за мене.
    Каков народ имаа значи.

2. buketcveke

buketcveke Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    48
    Животот е тркало,само некои луѓе го забораваат тоа!

На Rama, Mr. Right, buba4e89 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Понеделникот ми почна петочки :d::drunk:

На Ketchup, Madam-A, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Љубовта во вас не е создадена да ја чувате, туку да ја подарувате.

На SV1911, Rama, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  5. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Боже,незнам што е ова цела недела глава ми прска,па незнам веке кое апче да го испијам(facepalm)

На Kukla994 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    @bubic.k , @Be-yO-nCe Сакам да ви кажам и ако си знаете. Дека ве сакам повеке повеќе од се, дека ви ветувАм дека ќе бидам со вас во добро и лошо. Дека веќе сте дел од моето семејствоо. ИИИИ на крај ве чекам утре на романтично чајце Благодушки мои серцињааааа хахаххаа (poolparty) topla-poraka-so-cajce-3.JPG

На samovila.red., SV1911, Be-yO-nCe и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Колку и да се трудите со вашите постапки да им угодите на сите околу вас, секогаш ќе имате некоја слабост, мана за негативните личности кои сакаат токму на истата да обрнат внимание.
    Денешното општество, и фактот колку треба да дозволите истото да ви влијае на вашите одлуки сумирано во една слика... :bow:

На Ivy89, SV1911, Ketchup и 33 други им се допаѓа ова.
  8. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Луѓе без образ станаа синоним за успешност. А меѓу толпата луѓе со шмиргла место образи, познавам едно чиче кое на олимпијада би земал златен медал. Шампион во областа.
    Сè за пари, не му е битно ни достоинство, ни пријателство, а ги глуми како да ги има во сржта. Ќе те продаде 45 секунди откако ти се заколнал на вечна доверба.

Нека крши глава чичето, туку... секои шест месеци, менувам доза на кафе. Пиев со многу шеќер, па пиев со ИЧ шеќер, па со млеко, па со малку млеко, па без ич млеко, се чувствувам како во мене да живеат малите дедомразовски џуџиња, а некои од нив по посетата на доктор откриле дека се lactose intolerant, други имале покачен шеќер, трети тахикардија, ама на некои од нив повремено докторот им укажувал на подобрување на здравствената состојба, па може да се вратат по старо со шеќерот и млекото.

Инаку, да не се секирате, знам дека ме мислите (NOT), работните и домашните обврски ми се on the highest peak, овој декември. Се надевам таму при крај на месецот дека ќе се одморам првично од сопствените мисли, а потоа од сè друго.

Сте приметиле како сопствените мисли се оние кои не прават вистински уморни. Сите сме имале денови со многу трчање, со многу работа, по што си доаѓаме дома уморни и папсани, паѓаме во кревет и за дел од стотинка потонуваме во сон. Следниот ден, свежи и спремни за нов насмеан работен ден. Но кога доаѓаат оние периоди во кои половина од работата бара движење на екстремитети, а половина е под константна саботажа на сопствениот ум, е тоа се денови кога доаѓаме дома, паѓаме на каучот и вегетираме до времето за легнување, по што повторно половина час се вртиме од топлата на ладната страна на перницата возбудено размислувајќи за проблемите во текот на вчерашниот, денешниот и утрешниот ден.

Сè е битно да се размисли и сите мисли одеднаш сакаат да бидат присутни. На крајот на тој тежок период, ниту една од работите кои ни тежеле не е решена, не сме пронашле никаков мудар пат од проблемите и се чувствуваме исцрпени... исцедени како виледа обесена на славината во кујна.

Особено во денешно време, пак, кога сè е преокупирано со социјални мрежи каде умот постојано прима и дава информации, умот ни е како пластична мала вртелешка на многу ветровит ден. Затоа драги наши, за вистински одмор оваа Нова Година, ќе подготвам купиша чаеви, нови типови кафе, рум, ракија, салати, виски, свеќи, книги, филмови, музика и ќе се молам да падне снег, па да седам на прозор, да не мрдам и да го избистрам умов.:whew:

На samovila.red., Snow-Star, SV1911 и 29 други им се допаѓа ова.
  9. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Е овој мм вчера го преинсталира ВИНДОВСОТ,е сега оди снајди се,ја како што сум по технологијава(facepalm):punch:

На Lella и Petar80 им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.964
    Не е лага, вистина е
    Screenshot_2015-12-07-14-28-02.png

Кога знаеш дека срцето го бара само НЕГО,а тој е еден откачен фрик кој знаеш дека не ти одговара. И да го натрупам со тежок цемент тоа пак ќе го бара него.
    ТЕ САКАМ!!!
    Ми треба твојата насмевка да ме исполни. Со неа душата ми се смирува а срцето ми се полни со љубов.
    Полесно ми е......

На samovila.red., Rama, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    image.jpg image.jpg Оваа година сакам да ја накитам елката со сребрени и златни лампиони. Сите ме прават луда, како тоа би изгледало многу кич, никаде не виделе таква комбинација, што им фали на стандардните црвено- златни и сино- сребрени елки, бла бла бла... А мене тооолку магично ми изгледа:inlove: И не знам што се бунат, кога никој не ми ни помага... Сама си китам, сама раскитувам... Ма, ќе си направам по мое, ако на некој не му се допаѓа, следна година може слободно да ме замени ( за прв пат) во украсувањето! :D

На samovila.red., SV1911, Lella и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    Sometimes i think a soulmate is someone who will make u be the most You , that u can possibly be :l:

13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Сите и се ,,одушевуваат,, на жена со еден празен поглед, една неисполнета, една нереализирана како човек, една саможивна...кликаат лајкови на ФБ...пишуваат пораки како е ТОП..

А знаете зошто ?

Затоа што е на функција во моментов.

На Petar80, kjukli, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    И ојдов на забар *victory*
    Си поплачив со докторката, ме прашваше кога вадев заб дали и таму поплачив па ѝ реков да не ме мисли ме знат и тие.
    Ајде барем помина, сега Среда пак *се плаши*

На kjukli, LivingGlam, Anabelle.Amorette и 3 други им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Посвесна, понасочена, позитивна и попрактична. Ми рекоа - среќно со 30ката, нека не се познава. Јас велам: нека се познава. Секоја година нека носи промени и нека се познава тоа на мене, така и треба да биде.

Мислам дека минатата година за мене беше една од најуспешните. Постигнав нешта за кои имав изгубено надеж, но главното уште стои во магла. Си давам свеќено ветување сега и овде: ќе го направам тоа, и нема веќе да одлагам. Овој декември е одлучувачкиот. :whew:

На samovila.red., Buttterfly, Petar80 и 31 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Татко ми мојот идол за се.
    Само тој може реално да ми го прикаже светот велејќи ми "Ништо не е поважно од кров над глава и здравје,се друго се менува и е минливо".
    Сакам кога ќе ме израдува со мали нешта,ќе ме гушне и рече "татина принцеза".
    Сакам кога ќе ми рече утре одиме во Тетово да си најдеш хеланки.
    Прееска влегувам дома и ми вели "имаш куќа?!" :rofl:
    Имам спиено само два сати а енергија на куп,му велам тато сега ќе китиме домов а утре ќе шетаме.
    "А не,јас ќе си пијам ракија,тебе ти е именден".
    Да, денес е Свети Екатерина Велика. Па повелете на торта.
    Да сте живи и здрави сите што е најважно,а за друго тркалото се врти.

На Ivy89, Скопјетесакам, Rama и 11 други им се допаѓа ова.
  17. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Нека ти е вечно името,фала на поканата:hug:

На kjukli и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ти благодарам.

19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Не сакал озбилни врски, го глеаш за два месеца свадба прави.

На samovila.red., Lady Phoenix, skorpija123 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    73.311
    Секојдневно се среќавам со луѓе кои ме прашуваат : Како сум јас секогаш среќна и насмеана?! Среќата всушност е широк поим и ја има во разни облици. На нас самите останува да ја препознаеме. Јас мојата среќа ја пронајдов во малите нешта прегратка од саканите, нивната насмевка, всушност нивното постоење ме прави среќна. Никогаш не се откажувајте од вашата среќа без разлика колку скалила треба да поминете за да стигнете до неа.

На SV1911, Annath, Lella и 18 други им се допаѓа ова.