Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Не сум ви јас крив ако ве турни Јуве ало,до кога бе![​IMG]

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    4.190
    Многу ме нервираат контролориве во Јсп. Ама многу !!!! Ги мрзи да работат очигледно па муабети си прават на скали и кога ќе се симнеш одозгоре за да излезеш од автобус нив им текнало да ти побараат карта и ти со тоа да ја пропуштиш станицата. Аман бре,работа ви е да се качите и од човек на човек да проверите , и притоа да бидете барем минимално љубезни. Уште еднаш вака и карта ќе му дадам кога ќе се симне со мене.

Не знам што се случуваше денес кај судовиве ама беше страшно језиво. Полиција на секој чекор , со оружје до врат. Јасно ми е дека е ради безбедност ама грдо е.

Шетам од тема на тема како нестабилна, ама сакам да ви кажам дека многу сакам да готвам !
    Во тоа сме исти со мајка ми и тоа е лошо. А влезам јас во кујна таа по мене и само ме посматра, како дежурен полицаец е.
    Најомилен дел од готвењето ми се комплиментите откако ќе се изеде. Посебно кога доаѓаат од него:inlove:

На samovila.red., Lady Phoenix, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Како да не им беше доволно што не онесвестуваат со Фемина Инстаграм секој ден, па сега и со тема за пици посебно, ќе не убиваат :!:
    Абе затвори, заклучи тоа таму, не е арно за форумската психа :D
    п.с Џаст кидинг, гирлс, само продолжете :D
    :d::drunk:

На SV1911, Annath, Lella и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.079
    Допаѓања:
    134.838
    Ми рече: Те гледам цел месец си среќна.

Никогаш, никој не ми ја забележал среќата. Може никогаш не сум ја покажала. Ама среќна сум, пукам од среќа. Како никогаш во животов. Се смеам гласно, најгласно на свет и не ми е гајле кога се вратат луѓето. Не прекинувам, и се смеам гледајќи ги во очи и почнуваат да се смеат со мене.

Среќна сум, бестрашна и храбра.

Последна измена: 7 декември 2015
    На samovila.red., Snow-Star, LaraSolare и 41 други им се допаѓа ова.
  5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Заборавив како е да се среќаваш со некој после долго време. Заборавив како е да ти недостига некој.
    Како да избледеа повеќето чувства во мене. Особено недостигот. Искрено, ни сестра ми не ми недостига. Во ред ми е сама. Уживам кога сум сама со своите мисли. Не сакам луѓе, гужви и бучава. Подобро е вака. Јас, мислите и по некоја солза. Но, не тажна солза, Туку солза од премногу размислување.

На Lella, DVAANGELA, deskarada и 11 други им се допаѓа ова.
  6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    52.031
    Не сакам да сум негативна личност, ама многу работи ми пречат.

Ич не сакам луѓе кои на секого и сè наоѓаат маани, а најчесто не се ни блиску до тоа што е другата личност.
    Не сакам луѓе што кога ќе им кажеш предлог, ќе ти дадат 1001 причина зошто предлогот нема да ти успее.
    Не сакам луѓе што не знаат да се насмевнат, а исмеваат други луѓе.

Многу ме иритираат луѓе што ако начекаат некој срамежлив, намерно прават да му е уште понепријатно во друштво.
    И ме нервираат бесцелни муабети. Ако немаме ништо заедничко и немаш како да ми направиш муабет, подобро не ми зборувај ништо, откако да слушам за времето, па дали сум добричка, па дали може да ти местам некој, итн. Не дека очекувам само другиот човек да се труди за да ни иде муабетот, ама некогаш е преочигледно дека другата личност не ти одговара за друштво, и нема зошто да се форсира.

Ми пречи кога некој треска глупости за да биде интересен и кул пред другарите, а знам дека не е таков и дека се преправа.

И така, ми пречеа сите овие работи пред некоја вечер, и станав и си заминав.
    Требаше порано да научам да си заминувам кога нешто ми пречи, прекрасно е.

А неговата рака околу мојата половина воопшто не ми пречи, таму припаѓа.

На samovila.red., Snow-Star, mamma-mia и 40 други им се допаѓа ова.
  7. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Во животот сме налетале на многу 'пријатели' но за жал поголемиот дел од нив пред нас ја користеле нивната вешта маска , а зад нас го покажувале правото лице . Не е пријател оној кој се сити на твојата мака и едвај чека да дојде момент да ти ја погоди слабата точка и в лице да ти ја плесна најболната страна од вашата животна приказна, таквите множете ги со нула , никогаш не ни ви биле пријатели и не заслужуваат ниту едно ваше здраво.. Таквите на крај остануваат сами , бидејќи незнаеле да проценат кој ги цени навистина бидејќи биле зафатени со лечење на своите комплекси .. Ретки се вистинските пријатели , ретки сте вие две ! @natemila ,@Be-yO-nCe ве љубам и сум благодарна што ми сте дел од животов.

На Crna Dama, Lady Phoenix, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    На Crna Dama и natemila им се допаѓа ова.
  9. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.916
    Она кога немаш слушалки во автобус и полека но сигурно си ги чувствуваш мозочните клетки како ти умираат од муабетите наоколу.

На eliesaab, Lady Phoenix, Madam-A и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ако сенката го дополнува тродимензионалниот свет, што е функцијата на споствената внатрешна сенка ? Да не дооформи или повлече во себе ? ...

На eliesaab и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Македонска работа бе... Ќе добиеш награда на некој натпревар, а покрај честитките, ќе се најде некој што ќе ти рече: Еееј, колку лесна заработка. Јас цел месец работам за тие пари.

Стварно не знам како да возвратам на такви коментари освен да прашам: А зошто не се пријави? Натпреварот не беше само за мене.
    Одговор: Еј, знаеш дека мене не ме бива за тие работи.
    Во ред е, и мене не ме бива за сè. Затоа барам конкурси и натпревари поврзани со моите интереси, каде знам дека можам да учествувам. Ама сепак барам. Сум нашла, сум се потрудила, сум се пријавила и сум направила нешто. А што си направил ти? Освен што ми кажуваш колку лесно сум ги заработила тие пари (макар што и тоа „лесно“ е многу релативна работа).

Таквите луѓе можам само да ги почастам со чоколатце, зашто одбивам да дебатирам на тема колку вреди нечија идеја и дело. Никогаш не сум гледала со завист кон нечиј успех, па макар тоа да било парична награда од 500 евра за пет минутен говор. Ако ништо друго, ме поттикнале и јас самата да се пробам во нови работи кои потоа ми донеле многу интересни искуства и познанства. Ама ништо од тоа не почнува од седење дома и дремење пред фејсбук.

На Elena69221, Buttterfly, Snow-Star и 52 други им се допаѓа ова.
  12. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ама сте ми тиФки нештооо :D
    Цел саат нотiфикација не ми стасала.
    Шо ви е бе, дане сте болни нешто, не дај Боже:D

Последна измена: 7 декември 2015
    На buba4e89, Lady Phoenix, PogbaPol и 4 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ponekogas se prasuvam,na odredeni licnosti,sekoj post im se dopaga stom nivnoto ime go srekavam nasekade dur citam ili imaat kopce select All.:wasntme:

На samovila.red., Annath, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Не бе како болни,не можеме од други на компјутер да седнеме..:envy:

На natemila и Kukla994 им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Ме иритираат фразиве од "семе синапово" и слични на истите.
    Се чудам како тие имаат решение за секој животен проблем, улизуење до бесвест, чиниш од оние приказнине слушам што ги даваат на тв..нискобуџетнине..
    Колку само ми се клише и ефтини..

На Snow-Star, Annath, Lella и 19 други им се допаѓа ова.
  16. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
  17. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Се чудам како некои луѓе се створени, функционираат и живеат единствено само за да те повредат, навредат и извадат најлошото од тебе... (facepalm)

Ништо, нема лек за таквите... Единственото нешто што ти преостанува е да им простиш, зошто сигурно и нив не им е лесно, а и не знаат за поинаку... И насмевнат, со крената глава да уживаш во секој момент од животот... 8)

На samovila.red., Snow-Star, Lella и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Ти ме малтретираш на начин на кој мене ми е потребен! - е еден од оние најотровни коани, најсуптилни во нијанси кои јас не ги разбирам. Садомазохистичка контемплација!
    А луѓето се смешни, несовесни позери. Позери, бе позеришта.
    Сами си ставаат ѓулиња на сопствените крила, па потоа им е тешко да летнат.
    Се е за нив "нормално и се е "ненормално", a и си живееме ние во такво време, во кое човекот е малку "изместен ". Хомохистерикус. :lol:

Ај доста философирање, да ја оправдаме работава дека до нашите гени е, јасно е дека ние луѓето на Балканов сме микс од многу темпераменти. ;)

*Го сакам овој дел од денот, од годината :f:...Кога имам "време " да се спознаам, да се сослушам и како нужно, да се ослободам. Топлите напитоци во овие моменти ми изгледаат помагични .:inlove:
    Ми фали една стаклена кугла со снег, да ја протресувам и да се огледувам во убавиот хаос... И една музичка кутија со моќна балерина сакам, некако ја поистоветувам со изгрејсонце. :sun:

Favim.com-4992.jpg

На Lella, vitamina, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  19. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Пополека работите се враќаат во нормала. Нека потрае оваа среќа :angel:

На vitamina, crazylady, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    4.190
    Која е потребата да седнам на маса со луѓе кои не ги сакам? Цела вечер 2 реда муабет нема да сврземе ама тука сме, видени сме, тоа е битното.
    Зошто се плашите да останете доследни на тоа што го зборувате и пред се чувствувате?

Викаат не било ладно, само треба да научиш како да се тресеш:D Јас сум во процес на учење, затоа смрзнав за сите пари.Ми треба едно топло какао некој да ми свари , да ме смири и успокои:D
    Постои голема шанса за некој месец другарка ми од странција да ми дојде на гости. Пресреќна сум .
    6 години се немаме видено ама контакт не изгубивме.
    Ја чувствувам поблиска од некои тука:l:

На samovila.red., 24.07, xxAngelxx и 11 други им се допаѓа ова.