Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Dojde denot koj go cekav celi 9 meseci,srekata e beskrajna i neprocenliva,stanav tetka po vtor pat,sega si imam ljubov i pregratki za 2 angelcinja,si dadov vetuvanje na samata sebe deka ke gi sakam beskrajno i ke im bidam kako vtora majka,kako sto bev dosega za vnuk mi,a toj lepotan na tetka malku mi e ljubomoren koga ja krevam vo pregratka sestramu,ama nisto strasno,ke se navikne da ja deli teta so sestrickata:D

P.s abe luge ne deka e moja krv,ama poubavo bebe vo zivot ne sum videla,ubava e kako brat i,razlika se samo 19 meseci, isto kako bliznaci da se,imaat na isto mesto beleg i dvajcata gi obozavam:inlove::inlove::sun::sun:

Последна измена: 8 декември 2015
    На 2212, samovila.red., Victorian и 47 други им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Камо среќа да имаше рестарт на мозокот, или копче за бришење непотребни работи, случки и личности во животот па се да се заборави за момент......или уште подобро, свесно да се прескокнат некои настани за кои си свесен дека следуваат.
    Едвај чекам да се измисли такво нешто. Ај нека му текне некому да превземе нешто, ја ќе бидам спонзор, плус на мене нека го тестираат и ќе има частење башка.
    :?:

На samovila.red., Annath, Monna.Monna и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Имaм впечaтoк декa шaнкери и тaксисти пречестo ми ги oтвaрaaт душите...
    Нели требaше муштеријaтa дa биде тoј штo се испoведa? :wasntme:

Ае |-)

Бунaс нoчес мучaчoс!
    Вaшa М, :makeup:

На Victorian, Captain-Omni, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Човечноста пред се.
    Cup_of_tea-wallpaper-10753338.jpg

На samovila.red., Victorian, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Сегашниот момент е единствениот кој може да го контролираме, тука и сега ни е на располагање.
    Може да одбереме да го игнорираме, да го занемариме или максимално да му се посветиме и да го искористиме. Изборот е наш. Може да го контролираме само она што ни се случува во моментов во некаков обем. Плановите за иднината лебдат како балони и не знаеме дали ќе ја доживеат светлината на денот. Планирањето нема да ни помогне да ја избегнеме сегашноста. Може да ни помогне да оствариме некои цели, но нема да влијае на подобрување на моменталниот квалитет на живеење. И не може да ни гарантира дека ќе го добиеме она што го посакуваме, па ни останува опцијата да го прифатиме она што го имаме на располагање сега.
    Времето го добиваме на подарок.
    Доколку не знаеме правилно да го искористиме, едноставно ќе не одмине со сите убави моменти кои ги носи сегашниот миг за на крај да констатираме дека сме живееле во една голема илузија и фантазија наместо во реалноста. Секогаш кога нашиот мозок ќе почне да размислува за иднината, фокусирајте се на она што се случува сега и живејте во сегашноста.
    Таа нека биде само алка на која ќе ги прикачите моментите што се за вас наменети, какви и да се.
    П.С. Времето на секому му е подеднакво долго, но не и подеднакво корисно.

На Annath, Lella, macka91 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Шмркам, не дишам, маглава, настинкава....се ми се собра.

Чаеви, супи, еве кафе сега си спремив ама скоро и да не го осеќам. Сетилата за вкус ми се многу слаби, немам желба за никаква храна.

Кога ме фатат вакви настинки сама си се лечам, не сакам лекарства, со чајчиња, супи, лути зачини, овошје...И се движам, не се давам...Ама овојпат решив да тркнам до аптека испив еден фервекс... :sweat:

Ем ми се жали, ем не ми се жали...Сакам само да ја тргнам настинкава или што и да е од врат за да можам нормално бар да дишам!

Умеџувремену...идам да си пивнувам од кафенцево со по некоја страна убав пишан збор..

Зима, камини, топли чоколади, ќебиња, гушкање, добри приказни преточени во испечатена книга.... Божиќ, семејство, топлина, храна, блашко, готвење и бркање во садовите со филови на мајка ми....^_^

На Annath, Lella, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    На трезно колкави глупости знам да стресам, а замислете јас на пијано што можам да сторам. :x:drunk:
    ...затоа и никогаш не пијам. Си ги знам ризикот и опасноста, колкави се :worried::D

На SV1911, Rama, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Стави црна точка на голем бел лист и прашај ги луѓето: Што гледате? Тие ќе одговорат: Црна точка.
    А каде се загуби целата белина од листот? ...
    Така очекувај, колку и добро да си направил во животот многумина нема да видат ништо освен твојата грешка..

На minne992, Ivy89, SV1911 и 37 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.548
    Почнав да се прашвам дали ова хроно исхраната е вистинскиот начин :lol:
    Ајде утрово да си тостирам лебчето, си го потфатив прстот и го изгорив :rofl: , а веќе неможам да го изедам појадокот, преголем е, кај се јадело по две лебчиња за појадок бе ... :shake: барем знам со сигурност дека ќе ја прескокнам вечерата :wasntme:
    Патем, успевам да држам некое „добро“ расположение покрај маглава во која се гушам. :worried: Sun, please? :sun:

На cresa-jagoda, anel, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Многу сакам кога во вакви студени утра,можам да си дозволам да не мрднам од дома. Дома топличко,милина. Си дремам гледајќи глупости на телевизија и отварам чоколадни адвент календари,онакви што имаат по едно чоколатце за секој ден до Божиќ. :)
    Се подготвувам викендов да ја накитам елката и да купам по некој подарок за најблиските. Веќе имам идеи еден куп. :party:
    Имајте убав и мирен ден. :hug:

На samovila.red., SV1911, Lella и 27 други им се допаѓа ова.
  11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.766
    Утрово се будам и топло, мириса на кафе и чај од босилок. Не го ни почувствував студот надвор топло ми е на душава. Задолжително гледаме утринска емисија со мајка ми и шетаме од тема на тема. Сестра ми се чуди како мајка ми ги знае сите случки во последно време, а со неа не сум успеала да свртам ни два реда муабет. Задолжително трите пиеме кафе секој ден заедно, но времето не ни е доволно да си изнакажеме се. Овој период од годината ми е најубав и сите непријатни случки ги заборавам многу брзо. Ми остана списокот за Дедо Мраз да го направам т.е да им пренесам на моите што посакувам. :wasntme::D

На samovila.red., Ivy89, sofijanoka и 43 други им се допаѓа ова.
  12. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    Ама се е кажано. Ништо повеќе не треба.

Жално..

На sofijanoka и buba4e89 им се допаѓа ова.
  13. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Добро ви утро феминки! Како сме празнично расположени?
    Ајде, по утрото денот се познава.Насмевка :D!
    Вечер сум на роденден кај братучетка ми и едвај чекам да си ја видам :party:

Поздрав :lol:

На DVAANGELA, kjukli, mirandaa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ај ќе сфатам до две години да се ситнат месеците, ама „Ние имаме 43 месеци?“
    :^)
    1. Не, не вие...детето само.
    2. Што има лошо да заокружиш на „три и пол години“?

Едит: Ја се извињавам, ама ме копка... @poenta што ти е поентава што секој втор пост ти е краден од друг член или од портал? Не дека ми менува или пречи, и мој пост од друг форум сум начекала, па ништо... ама нема да ви е малце поубаво своја мисла да пишете? :?:

Последна измена: 8 декември 2015
    На samovila.red., Avery, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ah jas I moive pecatni greski.
    Tri poraki vcera I denes so gi prativ kaj razliciti licnosti, kako ke gi razberat neznam....aj za mislenjava tuka, ke mi prostite vie...bar mislam :P
    Neznam sto mi e.
    Smetam deka treba da se vratam vo prvo oddelenie. |-)

На DVAANGELA, Lady Phoenix, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    За никаде сум денес и вчера.Ужасно се чуствувам и чуствувам нема да се промени ништо за брзо

17. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.916
    Како ли да го сфатам вашето "те сакам" сериозно после неколку недели познанство? Тешки зборови се тоа, не се за расејување. А се' повеќе и повеќе ми се губи нивното значење.

На SV1911, Rama, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  18. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Имав чувство дека ми е пријатно и сфатив зошто сеуште не ги пуштам од раце работите кои ми се напорни но имам желба за истите.

Нема откажување колку и да е горка убавината на се.

Сакав да одам на шопинг а оно празник да ти било.
    Денов не личи на ништо, има очи на полупоспано 4 годишно дете со мрсулчиња што му ѕиркаат од носето, во една рака го носи ќебето, а во друга ланското палто.
    Мрзливо.

Мрзлив нека ви е денов, да се вклопите во временските услови. :hai:

На kjukli, Waka-waka и crazylady им се допаѓа ова.
  19. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    По природа сум некој што кога е срекен одма сака да сподели со сите, фамилија блиска, далечна, другари другарки сите.:D Ама овој пат си решив да не зборам пред да биде дефинитивно. Ама пуста ја морав на форумов да се изнакажам, не се рачуна, така? На шала со моите паднав на муабет за коли, ја најдовме таа што ја меркам проследена со мој коментар: скапа е, ама ја обожавам. Татко ми искоментира, епа јас ти купив прва сега си работиш купи си ја сама. Муабетот заврши на смеење. И еве после три дена мојата иде на бањање и средување да се покаже убава утре и да ја смениме, здрвје боже ако се испадне како што треба. Не можам да не и се радувам, а како ке се израдувам си викам ај седи си може нема да испадне ништо. И така во мене се води борба, гугл го напнав со слики од колата, пеперутки во стомакот ми се будат мислиш сум се заљубила, од возбуда не ми се ни јаде. Само си викам, ај не се надевј многу може нема да биде. Ама моја ке биде бе, сум решила и крај, мора да биде:wasntme:

На Victorian, Jenniffer, Lella и 8 други им се допаѓа ова.
  20. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ље ље имам нов симпатија. Шу убав и умен. Тоа јас само да кажев после не знам колку време.

На Victorian, Jenniffer, Lella и 12 други им се допаѓа ова.