И пишувам за рандом дневни глупости од животот, ми враќа - слаб ми е интернетот, во Мексико сум на одмор, се читаме кога ќе се вратам. И ми беше мака што и земав минута од времето таму
Нова година доаѓа а јас имам милион желби до Дедо Мраз. 1. сите мои блиски да се живи и здрави 2. да излезе свадбата така како што ја планираме 3. да си го средиме станот така како што сакаме 4. да научиме да живееме сложно во бракот 5. пријателите да се тука во МК да немора да седиме со саати на компјутер за да ги видиме Ова последново најмногу ме растажува бидејќи колку и да сакам да се тука поголем број од најблиските си отидоа од земјава. А тоа што ме утешува е помислата дека таму се среќни иако се далеку од мене
Ми фали она време кога бев слободна во душа,кога немав обврски. Кога бев цело лето сама дома. Т.е 5 години со ред секое лето бев сама. Јадев,пиев,спиев кога сакав. Кога правев party дома со другарки. Кога имаше забава до 4 наутро. А комшииве се чудеа што се случува со мене. Како од мирна,страмежлива наеднаш се променив. Моите не ми замеруваа доаѓаа дома на ден два како ќе беа на терен од наработа.Кога ги шминкав им правев фризури на другарките и сите заедно излегувавме. Кога се чував самата себе си. Кога бев сама во огромна ќука. А кога ќе дојдеа моите секогаш им правев пире и супа. А за мене секогаш правев палачинки. Ми фали времето кога ќе викнев другарки дома да спиеме заедно пошо ми беше страв.Имаше и денови кога од дома не излегував, дење спиев а ноќе седев на pc. Ми фалат книгите кои ги читав, кога плачев ,кога се смеев. Деновите на плажа,ноќно џускање... Па се до деновите поминати на тераса. Деновите поминати кај тетка ми. Ми фали и тој период кога се зачленив во oriflame, кога бев премногу возбудена како да се вработив некаде на некое високо место. Па дури ми фалат и деновите кога на секоја пратка од oriflame се радував како сите производи да се за мене. И така бавно ќе си минеа 3 месеци. А најмногу ми фали старата ќука во која живеев. Ми фали таа населба. Секое лето беше иста прича. А после на школо со нови батерии. Кога немав никакви обврски,парички тато и мама даваа. А сега се чувствувам како робот. Се набрзина,деновиве минуваат пребрзо. А денот го осеќаш кога треба да легнеш и да заспиеш.
Луѓето велат дека не треба нештата да ги земаме здраво за готово.Но кога ќе престанеме да го правиме тоа стануваме свесни за нештата што ги поседуваме и се губи целата магија па стануваме како роботи.
Некогаш вака навечер добивам нагони да напишам книга. Добивам и нагони да се спрегнам сега на овие годиништа да учам да свирам некој инструмент. И на крај секојдневието ме убива.... и си ги потиснувам. Ќе си легнам сега. Утре сабајле штом почне динамиката на денот ќе ги нема. Следниот пат кога ќе дојдат, пак ќе си ги потиснам. Спојлер: you may Добра ноќ. М,
Daleku sum od sovrsena licnost,ama mi se smaci veke od glumci okolu mene,site se odnesuvaat dobro dodeka imaat korist vo tekot na denot,bilo za drustvo za nekade,bilo za ramo za placenje,a stom padne nokta vednas ne im trebas,vednas ti nasle zamena trgnale po svoj pat,so svoi planovi vo koi te nema tebe i slucajno doznavas posledna,e pa mili moi mi se smacivte iskreno,ne mozam poveke,sega ke sledi period na apstiniranje od vas,ke si sedam vo soba mozebi,ili ke odam nekade sama,ioanaka ne mi preci toa,ama barem nema da gi sobiram kako pamuk vasite frustracii!! Uste ednas se dokaza onaa narodnata prijatel ti e sekoj onolku kolku sto ima korist od tebe,e zalam neche mochi A i ne se zalam do tolku,barem si imam doma ljubovcinja ova vnucinja de,tie ke mi ja galat dusava,pa sto saka neka bide
Нема што да кажам. Лицемерие, неискреност, нож позади грб од тие што најмалку очекуваш, мажи спремни на било какви сретства за да дојдат до целта. За една недела, оваа што помина, толку разочарувања и грешки, толку уцени, не знам како воопшто дишам. И јас страдам и тој страда ради трети личности. Мислам дека нема излез ама се трудам да гледам кон позитивната страна од животот ама тешко е. Проклето тешко ми е. Не можам да го гушнам, тој мене ме обвинува, јас други. Кога ќе речеш конечно дојде среќата, животот ти удира шлаканица. П.С. Сакам само да го гушнам и да му плачам на рамо. Да кажам, заштити ме, ме повредуваат
Што му вредат на човекот сите зборови и се она што ќе го претвори во УМЕТНОС,Т кога не може никогаш да го објасни она што го ЧУСТВУВА, или она што му се случува во текот на својот живот
Не е во секој случај паметно да наоѓаш замерки СДК дека умниот човек ги гледа работите како ,,стојат,, и забележува СЕ, а глупавиот ги гледа рботите како ,,стојат,, и за СЕ има замерки. Во врска со замерките има и една стара народна поговорка, малку непристојна, ама многу на место ,,рѓавом ку*цу и длаке сметају,,.
Your mind is a garden, Your thoughs are the seeds. You can grow flowers, Or you can grow weeds. Имајте среќен ден!
Edinstveno nesto sto mi se dopagja vo zemjava se boziknite panagjuri i tradicionalni domasni kolacinja.
Добро утро,добар ден.. Јас дури сега го пијам утринското кафе,од сабајлечки излезена наваму-натаму,немав време кога станав.. Кој е за кафе,повелете
Среда.Надвор е тмурно и има магла.Времево тера во кревет и на грди мисли. Остануваме позитивни.Се ќе биде океј.
Сакам да се врати се назад во времето и таму да остане да не ми засметува сега. Мразам вакви мрзоволни, зорле денови. Сонував како ми влегол грушец во станов ми скокнал на кревет и перница, ми се наежи кожава и во сонот. Сонував како си планирам своја свадба и трчам од цвеќара до цвеќара по последни подготовки а јас на денот на венчавката во црн фустан, не е на добро. Сакам да спијам без сонови, онака цела ноќ да ми е црнило во главата, празнина, тунел од легнување до будење. Ми фали спиење од повеќе од 10 часа, ми фали будење без аларм и нормално време за јадење. Живеењево сама колку и ми годи толку и не, ми фали старата соба а си го сакам и новиот стан. И ај после кажи ми дека не сум близнаци во хороскоп ко не знам што сакам скоро секогаш, чекам да дојде 24ти да имам слободен ден и да не мислам на ништо. Денес тргнувам а не знам дали ќе се вратам дома, времево со маглава е ужас, затоа си пакувам пижами и адио.