Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Наменето беше за едно дете што учи со мене и не сфаќа дека таа не го сака.
    Јас ниту сум заљубена,ниту имам дечко,сега за сега не ни планирам ;) :)

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Имам работа, немам пари, имам топлина во домот, имам дечко, имам љубов, имам насмевка, имам куче што ми спие во дворот на сонце, имам пријатели, имам навика да пијам 10 шолји различен чај во текот на денот. Имам убава куќа, имам тапа кола ама се тркала битно, имам ужасни комшии, шкафче полно со козметика, а само три пара штикли. Имам 20тина фустани, а само 5 пара панталони, имам 50тина книги, а сакам 1050. Имам знаење и желба за уште многу знаење и учење, ама уште немам диплома.
    Имам виножито во соба, црн чај во шолјата до мене, љубов во срцето и многу желби. Тоа е среќа.

На Sanjichka007, cinderella5, cigarce и 28 други им се допаѓа ова.
  3. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Пресреќнааа сууууууууууууум!!!! :rofl: Ми се роди братучед ми! :D Каква среќа, еееј! Одсекогаш сум сакала братче, но еве, сега братучед си имам. Добро, прв ми е. :$ Едвај чекам да си го видам Викторче. :inlove: :inlove: :inlove:
    Сакајте ги вашите блиски, тие можат да останат до вас и во најтешки моменти. :hai:

На hermosa, kikav, poenta и 6 други им се допаѓа ова.
  4. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Зошто оваа дескриминација? Зошто јас морам постојано да сум жртва на било што? Зошто сите ме одбегнуваат? Зошто сите ме мразат, па дури и оние повозрасните? Што сум направила јас? За што сум виновна? За тоа што постојам? За тоа што сум ниска? За тоа што секогаш сите за мене се еднакви по своите права? Така ли? Тогаш да се спремам. Треба се подготвам. Не дека требаат некои подготовки, само нож and I'll be ready to die. Мојата работа овде заврши. Им помагав на слабите, се обидував да ги решам сите проблеми, иако во повеќето не успеав. Мислев дека се ќе заврши, но тоа штотуку почнува. Сега во основно вака ме третираат, а па можам да замислам како ќе биде во средно. Не фала. Не ми требаат кошмари секогаш кога ќе помислам дека ги нема. Не ми е потребен свет кој никогаш не е на моја страна. Не ми е потребна осаменоста. Не ми е потребно измачувањето. Подобро да кажам "збогум" отколку постојано да ми укажуваат на "не си добродојдена". Ја изгубив играта уште пред да започне....

На Papillon.Papi и Cvetetto им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.313
    Допаѓања:
    158.306
    Еве петок, онлајн час фотошоп со сто луѓе што ѕиркаат, пари ми каснат на сметка па прекршувам рок за проект, ми се деркаат околу тоа,како демек јас крива, знаат дека не сум, ама така комуницираат,од љубов им е тоа,да заврши работата побрзо, така финко, опуштено.
    И други животни промени од типот - поим немам кај ми е главата. Вчера му кажувам на татко ми, ми вика - ај не таласај, што ти фалеше? Фала татко, така мотивација се храни. Не таласај бе?!? И вас дома ве учеа за комфорната зона? Да,а? Синдром на родители од социјалистичко доба.
    Не му ја мислам многу, само си чувствувам. И добро ми е. Некад демоните ми го параат стомакот, некогаш пеперуткови крилца ме галкаат. Ал ЖИВОТ!!!

Знаете дека сте одомаќинети кога на работа правите смудија...и се договарате да формирате секта смудисти, бетер од хербалајф.

И од другите вести од внатрешноста на мојата душа, гледам пред себе (не буквално, инаку отидов во шизо) нешто огромно, блиску е, само што е МАТНО!!! Треба да си го сменам диоптерот! Ама ми предизвикува ролеркостер во стомак! Значи добро е! Кој знае кога ќе се избистри фокусот што чудо ќе искочи!

Таааа-таааа!!!

6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Го знаам тоа чувство...Преубаво е .
    Само мене лани внук ми се роди,од прва братучетка.Колку само го сакам,симпатија ми е :inlove: .Плав со плава коса душа е.
    Нека е здрав и жив со мајка и татко. :!: И со братучетка како тебе. :lol:

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Девојче дали се читаш што пишуваш? Те молам препрочитај ги мислењата пред да ги праќаш.
    Да плачам или да се смеам .. :worried:

8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Па од толку што е сладок ,бонбона .Во преносна смисла беше.

9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    90.447
    Сакам убаво време,сончево пријатно за прошетка но оваа е ненормална работа за во средина на март бее :^) Колку степени има надвор :?: Над 25 секако,сигурна сум ... ауу како пече :x
    Си замислувам како ќе биде во јули август и уште сега ми се слошува ,а тогаш како ќе функционирам незнам ... се ежам со помислата дека доаѓа лето :|
    Летово ќе стигне и до 60C степени како шо ми изгледа :D
    Ај со помин нека е ...

На lana.del-rey му/ѝ се допаѓа ова.
  10. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Денес е прекрасен ден.
    Денес можеби го добив првиот неоправдан. И тоа за глупост.
    Сепак, денес е прекрасен ден.

На Papillon.Papi и kikav им се допаѓа ова.
  11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Седам и се чудам зошто денеска е толку прекрасен ден и топло е и дури ми сега дека денеска ЗАПОЧНУВА ПРОЛЕТТТТТ !
    :inlove:

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Со што го заслужив ова? Не сакам ни на го изговорам.Ова се случи се наеднаш.Како гром од ведро небо.И сега што? Значи треба да умрам. ;( ;( ;( Зошто? Што зрешив за ова да ме снајде? Не сакам да умрам на 16 год.Како да се смирам.Дечко ми ми вика смири се,не плачи.Како да се смирам,како да не плачам? Така зборува затоа што не му е гајле за мене.Не знам уште колку дена ке живеам.Ама знам дека уште мнооооогу малку.Зошто? Што згрешив јас?

13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Аман. Си пресуди ти веќе дека ќе умреш.
    Глупости.
    Навистина, каква е оваа малодушност?

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.019
    Допаѓања:
    16.135
  15. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Мојот град,е град изграден од остатоци на скршени соништа,зад новите фасади јас секогаш ќе ги гледам старите,оние избледени од времето и однесени од ветрот.Го гледам во очите на старецот,во девојката која чита книга седната на тревата покрај езерото во паркот,му ја крадам душата иако тој веќе ја има мојата.Над мојот град некогаш летаат гаврани,над мојот град некогаш свети сонцето.

На eliesaab, hermosa, cheetah.girl и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.313
    Допаѓања:
    158.306
    Драми...
    Утре ако и се деси навистина нешто такво, тек тогаш ќе и биде јасно од каде заслужила...

17. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Животот ти носи убави и лоши моменти,од убавите се радуваме,од лошите учиме тоа ни е лекција како понатака да се бориме,дојде пролет мене расположението ми е на врв :D ,тек следува шетање,по градови,планини,паркови,природа ке уживам максимално.

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Имам навика имагинарно да создавам кутии во кои ги ставам оние нешта со кои не можам и не сакам во моментот да се справам. Ги оставам на страна и не мислам на нив, за да можам да се фокусирам на други поважни работи. Чекам да помине време, за да се соочам со она што ме мачи тогаш кога ќе се почувствувам доволно спремна.

Денес отворив една стара кутија.
    Не се чувствувам доволно спремна, ама некогаш времето не ме прашува. Само се надевам дека ќе бидам паметна и ќе донесам правилна одлука.

На ines.h, Sexybaby86, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    СДК станав силна личност!
    Порано можеби бев емоционална лигла што на секој проблем во животот му плачеше, ама се сменив, сега сум силна. И сега плачам, ама ретко, станав цврста како карпа и знам како да им пријдам на проблемите. Се сменив еднаш, на подобро, сега не сакам пак да се менувам кон старото. Ќе останам цврсто на нозе :)

На cresa-jagoda и lana.del-rey им се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.085
    Задлабочена некаде во мислите,го препуштив погледот на зајдисонцето.
    Сноп пригушена светлина падна на широките пространства означувајќи го залезот на мигот.
    Уште една измината илузија.Глув молк околу мене.
    Јас и егото.
    Имам потреба да ја разголам душата пред самата себе,да ја тргнам прашината од стариот дневник и да се соочам со тежината на пожолтените хартиени листови како белег на времето.
    Не сакам будна да сонувам.Свесно можам да ја погледнам гранката од непознатата сенка надвисната како столб.Лесна и кршлива.Жуборот на тивката река во далечината ми ги меша емоциите.
    Горда сум на победата.Не се плашам да си ги признаам грешките испишани низ страниците кои како тенка завеса се попречуваат пред да ја вдишам свежината.
    Визуелно се бледи.Но, потсвеста ги маркира со црвена боја.Функционираат низ призмата на алармот.
    Ги бројам чекорите за да не ме потклекне поразот.Еден напред, два назад.
    Тоа не сум јас...Почнувам да не се препознавам...
    Зошто токму мене ме избра среќата?
    Или ја имав,па проклетството ми го одзеде четвртиот лист од зелената детелина.
    Не сум обесхрабрена.
    Само пресудна е волјата за да ја продолжам потрагата.

На Papillon.Papi, lana.del-rey и QueenElena им се допаѓа ова.