Денес на мајка ми роденден и е. Сите се собравме фамилијарно да ручаме, а има и торта, секако омилениот дел за зависници од благо како мене. Ги обожавам ваквите денови бидејќи сите сме заедно. Среќен роденден мамо, да си ми жива и здрава уште 100 години и уште многу пати да си славиме вака.
Уште не можам да го сфатам она „Не ни одеше врската, па за да не се распадне, се решивме на брак.“ Ја пцуел и избегнувал во „врската“ (ако останало само на тоа), ама сега она е 7ми месец и се надева дека повеќе ќе се врткал дома поради детето. Не е моја работа, не ми е ни блиска... ама кирво ми е бе! Сакам да ѝ врзам 3 шамари, да ја спакувам и да бегаме некаде.
Не за џабе се рекло денот по утрото се познава. Со која песна ќе се заразиш уште рано сабајле, таа цел ден ќе ти се врти во глава. Мој совет не слушајте музика уште рано сабајле, нема да може да се сконцентрирате цел ден. Спојлер
И се родила внука од сестра, му го сликала рачето на бебето, ја оставила сликата на фб и пишала: My granddaughter <3 Ако не знаете англиски, ни од општа култура, барем не се бркајте еј. Не знам дали да плачам или да се смеам. Ме пука туѓ срам. Од сабајле тоа го прочитав и цел ден си се смеам сама кога ќе ми текне Инаку има една досадна (или малку од повеќе љубопитна) колеша и секој ден само прашува нешто, на сите предавања што ги слушаме заедно секогаш таа има само нешто што не и е јасно. И исто и денес, сите чекаме побрзо да завршиме, а таа го кочи цело предавање со глупи прашања што се вртат насекое Студентка: А зошто во некои примери се среќава П, а некаде стои уште Б? (пред тоа 100 пати кажано и објаснето) Ппроф: Поради Х причини.......(и си продолжува друго да кажува) И дојде и на проф изгледа преку глава
Majka mi zaspa gledajki turska serija. Sega ce se razbudit I ce me isprasvit sto ispustila. Od kaj da znam majce, mene prasaj me za femina sto sakas a za seriite ic neznam
И се дивам и радувам на новата книга, исто како што дете се радува на новокупена играчка. Уште една страница пролистана онолку колку што една светлина и топол мир ти ја разбранува душата.. те просветлува.. те овековечува. Не знам дали има поголем спокој и занесеност од една добра литература.. и не знам дали воопшто има поголемо просветлување за душата од уште еден прочитан лист хартија толку чкрт а толку вреден.
@Kukla994 & @YoungandBeautiful Јас 5 банани и ќе плачам цел ден ... се знај од шо де. СДК, јас сакам да се пофалам, бев добро чупе и неделава издржав и бев дури 3 пати на забар Сега се радвам оти докторката оди на одмор Ем средени заби, ем сите среќни и весели Ама онака уште под стрес од забаров ме чека bby надвор, нешто му се слоши абе свеста ми се зеде Ама ете сега се помина. Ко ќе си седнам вака на кревет, со лаптопчето и каблите околу мене, се онака згодно, смирено, сфаќам дека се врви, и забар, и стресој и се. Вака или така ќе помини. *feeling wise*
Убав сончев Декемвриски ден, дава позитивна енергија, насмевка на лице и елан за убав помин каде и да сме па макар и на работа.