Вечно ќе сум благодарна на оние кои ги измислиле Wizzair и Airbnb! За 120 евра е можно превоз, багаж и сместување за светски град како Барселона. Па тоа е тажно да се пропушти. Hopefully ќе биде! Картите купени, багаж исто, уште сместувањето остана. Стискам палции.
Сакам...море и јас не знам шо сакам.Абре сакам!Море сакам!Само сакам да.Сакам да имам дечко...море муж шо би се рекло на скопски...некој така згоден фудбалер.Премногу ќе сме типи-топ пар!Јас сакам фудбал и тој!Јас по фудбалски дрес и тој!И ќе си играме фудбал на ќумурното во Битола...Абе уба ми е замислата...благодарам на идејата @Valerin
Денес ми е од оние женски денови. Не мислам на добиено и на рипање по скали во бели пантолони како во рекламите, туку на ден кога сакам да се тинтрам саат време пред искачање. Во принцип сум прилично брза кога треба да се спремам, ама денес некако расположена сум за подолга плејлиста. Имајте убава сабота! Одох ја. Со љубов ваша М,
СДК ... Кога некој познаник ќе ти каже дека си му донела среќа за една желба, пасија ... после толку време, прајслес!
Жално што одредени луѓе мислат и сметаат дека во животот треба и мора сите коцки да им се наместат како што им е редот и местото, жално е што воопшто сметаат дека треба во еден момент и на едно место да го поседуваат сето она што ги исполнува и прави среќни.. жалејки и кукајки за "розев свет од соништата" забораваат дека за секоја животна вредност и наместена коцка треба ризик и голема жртва, а пред се откажување од одредена работа за добивање на друга. Јаре и паре не одат заедно, никогаш.
Добро е. Завршив со менсот за оваа година довидување до година Помина уште една, доста добра саботна вечер после долго време. Не до многу доцна, ама, фала Богу и на олку. Кога си дојдов дома мажуле @Marjan007 ми рече: "Жено наежи ме".. Земав вилушка и чкрипев на тањир- и го наежив Лаку ноч
Postojat tolku tmurni luge sto i celo vinozito da im go isturis pred nozete,nema da primetat nitu edna od boite. Se prasuvam,sto li se krie vo dlabocinata na nivnoto postoenje sto stanale takvi? Postoi li odreden ilac sto moze da gi preobrazi? Togas ke bide i za niv podobro a i za okolinata.
Nema @galapce, nema. Nesreknici na koj ne postoi nisto na svetot sto moze da im pomogne. Lek; podaleku od niv. Na tie takvite dobroutro da im reces, i toa e mnogu.
Страшно добра книга! Делов што го читав од книгава се вика Тhe Split-Brain Paradox. Roger W. Sperry ја добил Нобеловата во 1981 заради тоа што покажал дека левата и десната хемисфера на мозокот не се копии, туку извршуваат сосема различни функции. Докторот лекувал епилептичари кои имале напади предизвикани од повратните врски меѓу двете хемисфери. Тој им го отстранувал corpus callosum, кој ги поврзува двете хемисфери. Ова ја стопирало повратната врска, а со тоа и нападите. На изглед, пациентите изгледале нормални, зборувале и се однесувале како ништо да не било. Но, со подетална анализа се забележало нешто многу различно. Левата хемисфера е поаналитична и логична, a десната е поартистичка. Но, левата е доминантна и ги прави конечните одлуки. Но, делот што ги поврзува левата и десната хемисфера, кај овие пациенти е отстранет. Што значи дека, десната хемисфера е ослободена од "диктаторството" на левата. Десната хемисфера може да има своја сопствена волја, па понекогаш може да има борба за контрола на телото. Постоел еден документиран случај, во кој еден дечко со едната рака сакал да ја прегрне женската, но другата рака имала тотално различна агенда Прашањето било како да се тестира оваа теорија дека левата и десната хемисфера можат да делуваат симултано во вакви ситуации. Човекот треба да носи специјални очила, а прашањата ќе бидат поставувани на двете очи одделно. Тешкиот дел е да се добие одговор од двете хемисфери. затоа што центарот за зборување е во левата хемисфера. За да се добие одговор од десната хемисфера, бил креиран експеримент при кој оваа хемисфера би можела да "зборува" со т.н scrabble letters. Oва со буквите не го сфатив баш, ќе пребарам баш по нет утре. Еден пациент бил прашан дали е верник. Тој одговорил дека е атеист, а неговата десна хемисфера "одговорила" дека е верник. Ваквите пациенти можно е во исто време да се и Републиканци и Демократи. Ако го прашате за кој ќе гласа, тој ќе ви го каже кандидатот од левата хемисфера. Но, можете да го замислите хаосот низ кој проаѓа кога треба да заокружи.
Не ја разбирам желбата на дебелите жени да се пикнат во тесни фустани. Јас разбирам дека ништо не може да ти ги сецне вишокот килограми ама ако ти е погодена кројката бар ке изгледаш пофино.
Додека ме јаде овие со "зајадливи" коментари, од типот: "Абе ти си единица, сите тешкотии кај тебе се на пола", "Неќеш да знаеш какви проблеми имам, се обложувам дека ти немаш помислено такво нешто" ,"Чај да пијам, абре кафе бре кафе, и тоа горко како животов", Аауууу јадни Жиле јадна ја ... Дур се обидуваа така разјарени да ме боцнат кај што има луфта,а и кај што нема,го слушам таму погласен од било кога : Ама не и е бела пудрата бе, таков и е аристократски тенот! Па и ме гледа како демек "Е што кажав, нели е така? " А не е свесен он,не е,ако се издереше повеќе ќе ме осудеа на погубување со гилотиња. Налет и чаеви и книги, отидов...
Мој је живот Швицарска lvl: Вонреден студент, коктели, фотографии со пури и полуголи мажи. Кој рекол дека мора да си амбициозен? Не, сериозно. Ние смртниците во животот некако навикнавме се` да стекнуваме со труд и пот. Ако не е стекнато на тој начин имаме чувство дека не сме го заслужиле нештото. И ти дур ордеверот и руската се мислиш дали да ги тргнеш од списокот на новогодишни прехранбени продукти, а меѓувреме разгледуваш огласи за молер, некој резервира по хотели и купува опрема за скијање. Иронија. Него друго ми беше муабетот. Што се однесува до новогодишниве желби, (знам, ептен новогодишно ја затерав, дури втор пост ми е по ред неделава ), годинава ми се далеку пoскромни. За разлика од минатата, кога суеверно составив листа на посакувани работи, и ја ставив под елката цели ебени 15 дена (по сугестија на другарка ми ), а не добив ништо, сега очекувам малку. Така ем нема разочарувања, ем нема беспотребно да се фрустрирам. Така да овојпат немам некои особено високи цели за постигнување, сешто сакам е здравје, и плата која нема да ми отиде само во превоз. Ете, толку.
Nemozam da svatam zasto razlicni knigi (od razlicni pisateli) so isti sliki na koricata. Pa tolku li nemozelo da se najde druga slika ?
Имав една другарка и ја сакав најмногу. На некој чуден начин, се уште ја сакам, иако не сме зборувале со месеци. А бевме неразделни. Денот не ми поминуваше ако не се слушневме, знаеше се за мене, јас за неа, и секој момент, добар или лош, го споделувавме прво меѓу себе. И јас се сменив. Веќе не бев истата личност. Не бев забавна на журки, не можев да се фокусирам на разговори, не можев да слушам како претходно. А и од кревет едвај станував. Докторот рече дека сум депресивна. Таа ми рече дека претерувам. Една година подоцна, јас не сум веќе депресивна. При крај сум со терапијата. Ама ене ја неа, споделила на фејсбук некоја слика за депресија и текст: Just because you can't see it doesn't mean it isn't there. А јас никогаш не сум била полута на некој. Буквално добив нагон да ја најдам и да и удрам шамар.
Никогаш не го разбрав трендот на пиење напитоци од тегли. Не само што е непрактично, па мора да цуцлаш со сламка ако нејќеш да се испотуриш и улигавиш, него и мене ми е ептен безвезе. За Америте донекаде можам да сфатам - они или јадат готови јадења, процесираната храна воглавно им е во конзерви, а кога ќе купат нешто во тегла, откога ќе го изедат - ја фрлаат. Луѓето едноставно не знаеле дека теглата може да има и друга намена, па сега им е интересно. Ама не сфаќам како овде успеа да се „фати“ овој тренд, кога кај нас од памтивек теглата има иљаду-и-една намена, кога секоја купена тегла со нешто откако ќе се изеде, се мие и драгоцено се складира за зимница, и кога у секое могуче домаќинство има по минимум 20-30 празни тегли на стенд-бај у секој момент. Зошто и кај нас оваа фасцинација со теглата? Пред поише години, дедото на еден мој другар, кога му забранија да пие од здравствени причини, знаеше да се симне у подрумот у кој до буренцето со ракијата чуваа и празни тегли (за зимници, нели) и да си цврцне ракииче кое го сипаше у некоја од теглите, за да не го приметат домашните. And he did it before it was popular.
Вчера имав вклучување во живо на красењето елката дома. Шта речи, освен: the лампионс are no longer safe Таа ставa еден лампион, мачката откачува друг Татко ми на цел глас: остави ги лампионите, ќе те тепам, мајка ми паѓа од смеење И на крај следувашe Џејмс Бонд 007 сцена. Ја снема на видик, и гледаш во еден момент се истрчува на фотељата и право врз елката Ја обрна Уште на првиот ден, а не пак за наредните За финиш, се нацртала долу, како некој поклон да е, бидејќи сега веќе и машничка носи Инаку, првпат, да не присуствувам на оваа традиција, а секогаш ја декориравме заедно. 2016 ќе биде различна, почеток на други животи, знам...
Недела е денес, сонце преубаво надвор ааааа вчера ми го украдоа денот и ми ја оставија ноќта, денес нема не давам