Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    На sweet-star, Marossa, Ana.Jones и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.237
    Еххх, и јас новата по 2 пат да ја сефтосам :D
    Ете така помина јануари, помина роденденот, ги начукав 20 а ништо корисно немам напраено во цели мој 20 години, ова лето се надевам на нешто корисно да напрам, да си најдам барем работа и да бидам од корист, а не да лежам и да ги изгледам сите можни серии.
    Од утре куферите, торбите, лап топот и правец на факултет. Доста беше од сменвање на кревети, дали на тросед да легниш, дали на двосед, дали да одиш на кафе со овај, дали да одиш на кафе со онај.
    Претерано е, мислам дека од шо сум одморена веќе и почнува да ми биди досада то одморањето.
    Крајно време е да се префрлам на обврските и да мислам како успешно да го поминам и овај семестар, како и овај шо помина, се надевам овај пат на подобро, нели Секогаш можи подобро :)
    И одвај чекам да си ги видам утре сите, колегите, факултетот, и се друго, ми недостига колку и да негирам, имам преубај спомени од Прилеп :)
    Утре групно гледање на Х Фактор, абе одвај го чекам, релаксација ми е и то вкрај :D
    Да го имам само онај Алекса, само да го имам заедно ќе си јадиме најлепше жеље, и јас нив си ги обожавам, некој му пуштил во сандучето на Алекса чоколадо.
    Ехх мил мојјј, Ади да живееше Србија ќе ти пушташе и та чоколада по сандучињата и серенади ќе ти пееше, па можи и со вода ќе ме потуреше :D
    Заминав во неповрат со мојте фантазиии..
    Имајте убава недела се читаме за неколку дена :)
    Љубим вас пуно пуноо. :* :hug:

На anuskaNESTLE, Monna.Monna, ana-girl и 7 други им се допаѓа ова.
  3. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.474
    Допаѓања:
    10.913

И јас мислам дека треба да измешаш со light blond,ама коренот ќе го фарбаш последен.
    Во мојата фарбачка кариера на коса имам пробано разно разни комбинации,од црна до прамени со бланширање и неретко имам позитивен исход. :nod:

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Има денови како денешниов што измина кога се чувствувам преморено и не можам едноставно да функционирам и тие денови ми се чинат цела вечност. :x
    Ахх, толку сум млада, а без желба моментално за ништо. Што направив од животов?
    Разочарувања имам еден тон... Нека се случи нешто посебно!

На kala21, Barbie20, iloveyou29 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.269
    Господ ги дава тешките битки на неговите најдобри борци ! Добра поговорка ! И така со тек на годините си идат и тежините.. и знам дека секој проблем морам да го надминам, секоја тежина, секоја зададена болка, секој забоден нож.. и таа рана ќе се зацели и со секое туркање ќе станам, ќе бидам посилна, ќе надминам се во животот, очите широко ги отварам и на сите им се возвраќам со насмевка, да не помислат сум Паднала... и знам дека после Дождот доаѓа Сонце, а кај мене може дождот ќе потрае ама затоа после ќе Уживам на сонцето !

На eliesaab, Barbie20, LittlePinky и 5 други им се допаѓа ова.
  6. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034

Хаахахаххаха слаткоме изнасмеј пред спијањње е фала ти :D :D :D

На Westlife му/ѝ се допаѓа ова.
  7. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    СДК..денес сум гадно нерасположена но не само денес можеби и пред неколку месеци или години?? Нешто се случува со мене :worried: НЕ ми е добро...премногу се грижам здодевно ми е здодевен ми е животот одам на училиште постојано молчам со раката потпрена на клупа и на неа главата обвисната.. така зажмиена и дома постојано кагвги бучава постојано совети да учам да бидам паметна а инаку сум многу примерно девојче ниту цигари ниту алкохол ниту излегувам ништо..само ете онака негативна сум постојано нешто ми смета се карам и плачам се нервирам за ситници омалаксана сум ко бездуша многу чувствителна ,понекогаш сум расеана ко да не сум тука не сум им више интересна на никој дури сум им антипатичен лик и почнувам да земам негативна љубомора кон неубави другарки кои имаат повеќе внимание кои почнаа да собираат успеси дали и дека ме притискаат од дома дека сум безкорисна... ајт да не ве замарам поеќе можеби некој знае во што е проблемот со мене па нека помага....

На Barbie20 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Веќе неколку дена уназад, имаме мајстори во веце. Дечки ќе пукнам!
    Поточно мочниот меур ќе ми препукне. :D Не се издржва, појќе. :rofl: Не пиј вода, не пиј чај... и пак ми се моча. Па ќе дехидрирам. :D Кога ќе помислам и наредниве денови што ме чека, ми се темни. :D Ај тоа, него што не можам на раат да се избањам? Никако по желба, мора да си закажеш. :D Денес кога конечно си отидоа, уклучив бојлер и ми се приспа. Можев слободно стоечки да спијам, ко заклана. :D Од десет саат, до сега, моите ме будеа на секои дваесет минути. Ај уште малку да поспијам, ај уште малку. :tmi: Мене ми се спие ми се плаче, само четири саати спиена. Па уште ме убедуваат, дека не ми била мрсна косата. Вие ќе ми кажете, дали ми е мрсна мојатА коса? Се изнервирав и конечно влегов да се избањам. :D

Кога веќе се расонив, го избришав лакот и сега ќе си се лакирам. А така. :rofl:

Ладно било, бе. :worried:

На Barbie20, Someonespecial, LittlePinky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Ох божее,која глупача е девојкава :D Ама битно возбудена е она :rofl:

На Dvolicen и Westlife им се допаѓа ова.
  10. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    Многу често го набљудувам комшијата,кој впрочем ми е долгогодишна симпатија.
    Море кога ќе размислам подобро,не само што ми се допаѓа туку сум заљубена во него.
    Мислам во последно време до воздухот да не е нешто,само позитивни вибрации ми идат,кон се почудни луѓе.

На Monna.Monna и danichap им се допаѓа ова.
  11. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Махер сум за отргнување луѓе од мене, поготово од оние што ме сакаат и им значам.
    Се е во ред и кога наеднаш како гром од ведро небо се затворам не дозволувам никој да допре до мене. Секогаш на крај останувам сама, по моја вина секако. Незнам како да објаснам се изолирам, сама излегувам од кругот. И цело време сум во потрага на нешто ново.Сама на себе сум контрадикторна кога викам дека се плашам од осаменост. Додека пишувам ми текнува на една мисла од The Perks Of Being A Wallflower "We accept the love you think you deserve". Најискрено ни самата јас незнам по што трагам... Се плашам од dejavu повторување на една случка од минатото, и несакам за никого да се врзам.
    Како викаат некој што еднаш ќе се изгори, после и на јогурт дува.
    Не иде вака.. :tmi:

На crazylady, eliesaab, kala21 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Конечно и јас малку да седнам на интернет.
    Претежно само ова време сум слободна,инаку мојата ѕверка е хиперактивна преку ден,па ако ме види на лап топот одма почнуваме со плачки.
    Го обожавам овој период кога сите спијат,а јас конечно на рает можам да медитирам и да одлетам на некој пуст остров во моите мисли,каде задоволно пијам коктели. :lol: :P :d:

На Someonespecial, hermosa и Gordana10 им се допаѓа ова.
  13. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Глупави конзумеристи... Колку можел да биде плиток човечкиот мозок значи, не ми се верува со какви делам воздух јас. Трескајте се од земја, вам ќе ви ги дадат парите оние крелиња што ги величите.
    Замислувам свет без вас... од една страна супер е, 90 посто од глупавоста е искоренета, од друга... пааа... немам кому да се смеам. Мех, сепак би го избрала првото, и онака не ми е до смеење, дефинитивно сум на страната да се исчистите. Уште да имаше кој да ве исчисти |( .

14. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Јееј! Убав ден после толку недоразбирања и глупости. Среќна сум. И од што сум среќна се чувствувам благо ретардирано.. :lol: Оооу колку само ми фалеше овој филинг! :o :D

Ајт одам јас да спијам зашто едвај чекам да се разбудам ии да продолжам да си бидам среќна. :rofl: Викаат се' што е убаво кратко трае, ама јас ке се потрудам да го продолжам тоа краткото и да го претворам во бесконечно.. лав, лав, лааав ју пипл! Бидете ми среќни и позитивни како што сум и јас вечерва, олвејс! :!:

Еее вакво сум :sun: цел ден! :inlove: ..лесно ми е на душичкава вечерва. МНОГУ. :wasntme:

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.071
    Апсолутно мразам да вадам шминка во 4 саат навечер, мразам да симнувам Мејбилин маскара, мразам да се расправам со влажни марамчиња, памуци, сапуни, лосиони и кремови, мразам што морам да ја собирам косата за да го измијам лицето...Од друга страна, знам дека ако легнам со фул шминка на мене ем отиде постелнината (еднаш ми се деси да се разбудам и на перницата буквално да имам смајли фејс, само што мене не ми беше смешно кога го видов тоа) ем утре ќе треба да вадам размачкана шминка ем се плашам од брчки... Како и да свртиш, не си никако...

Тешко е да си женско...

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    Едноставно позрела и поразлична си од околината во позитивна смисла. Модерните и глупавите трендови на денешната младина не ти се по мерак и баш затоа што си своја, оригинална и се противиш на ова изопачено општество да се претопиш во стадото овци и да бидеш без свој став, мислење и мозок, страдаш, затоа што така било и така ќе биде. :D Генијалните индивидуии секогаш страдаат повеќе затоа што премногу добро го разбираат и сфаќат светот, па ајде и јас ќе се ставам во оваа категорија. Не за џабе е кажано блазе си им на оние без мозок. :D

Knowledge is pain, but is also a gain... that the stupid people will never have. Оуууу топ филозофија баш сега ми текна во моментов. :lol:

Инаку стварно сум добар психоаналитичар, рамо до рамо можам да парирам со Фројд така што доколку имате потреба од моја профи анализа слободно искажете се и олеснете си ја душичката пред мене. :)

Моментот е 32ра секунда. :rofl:

Или луѓе од типот “Чекај јас да ти кажам нешто...“ или “Чекај бе слушај ме ти мене...“ на што јас во себе им одговарам “Ма е*и си матер бре кој к*р си ти мене нешто да ми кажуваш небаре си волшебникот од Оз и знаеш што е најдобро за мене. :D “.
    Очигледно такви сме како човечки битија. Не сакаме друг да не советува затоа што некои луѓе стварно попуваат и солат памет. Интересно е што секој знае како другите треба да живеат, а за себе не знае. Исто како келав доктор да те оперира и пресадува коса. :D

Господ ни дава тешки битки и ја тестира нашата верба во него. Не сум религиски фанатик да се разбереме, ама ако пред секоја борба гордо се исправите и ја водите таа битка бидете сигурни дека ќе ја извојувате и Господ ќе ви пушти подобро време т.е. дождот ќе го замени со сонце хехе. Најлошо е да се лежи на земја и да се плаче како пи*ка како ништо во животот не оди, а не се превземаат никакви мерки тоа да се подобри. Животот е сизифов труд ама слатки се тие моменти на победа и на поместување на планините.

Така феминки мислам дека дневната доза на паламудење и претворање од шупло во празно е исполнета и еве ќе се навратам на моите работни обврски за денес.

Мое работно време на фемина (за психоанализа :rofl:)
    00:00 - 23:59 кога и да сум онлајн

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Има еден посебен вид очајни луѓе,тоа се луѓе што дознаваат работи преку фесјбук. Мислат дека имаат детективски способности и со скролање по нечив home page можат да го дознаат цел нивни живот.

А,другарка и не и пишала срценце во скоро време-значи не се дружат више.
    Пак ставила слика од другата другарка-сра*е се смириле козите.
    Леле like-нал/а фан страна на Лондон- значи ќе оди таму.
    Пишал статус дека најубаво му е-аха имал секс со новата женска.

Како луѓево да разберат дека некои едноставно имаат живот. Дека не објавуваат се,а профилот им служи како евтин и брз начин на комуникација со други луѓе. Дај најдете си живот мили фејсбук детективи. Очајни сте. |(

На eliesaab, Sexybaby86, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Партали од скинати сништа наредени во мојот плакар.Секое чувство грижливо здиплено...оние највозвишените се на највисоките полици - ми треба скали да ги дофатам. Бегам подалеку од закачалката, од страв да не ме обеси, повторно да висам со неодредени мисли над сопствените очекувања. Денеска ќе облечам неодлучност, а ќе се нашминкам со студенило. Рингишпилот на животот постојано ме врти во круг, а мене веќе ми се лоши од ова возење. Да свирам на пиано или да имам секс на пијано, нема некаква разлика, занесот е ист.Јадам супа од кнедли, а никако да ја проголтам онаа кнедла што со години во грлото ми стои. Не плукам отров, но можам да разгорам оган во твојата глава. Мојата сенка ми сврте грб, не сака да ми зборува, не сака повеќе да ме следи, со изговор дека сум ја водела на темни места во длабочината на една изрешетана подсвест. Ќе ги обујам чевлите на заборавот и ќе заминам во непозната насока. Делириум...

На tirkenbal, Trnche, SparkyAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ме револтираат деца кои се срамат од своите родители во јавност.
    Да, и такви ги има, и тоа преполно. :!:
    Скоро сите кои ги познавам. :tmi:

Се срамат до на пазар, до в продавица, до на лекар, до на гости, до најобично шетање, до на кафе да појдат со родителите или со некој од нив.
    Ако ги сретнат по пат ги одбегнуваат, се прават дека не ги сретнале.
    Зошто? :^)

Зошто татко ти носи старо палто, потпивнува па треска глупости, не е шизик, дан те видат другарите, дан речат ене нема со кој да излези... Зошто мајка ти е дебелка, се носи старомодно, има брчки на лицето и не е мис ? :x

Не е грев што таа мајка те носела 9 месеци под срцето, се мачела на породување, со години не спиела заради тебе, многу жртвувала поради тебе, немала време да јади, да се среди, да се искапи поради тебе. Ти била прав слуга.
    Зошто татко ти трпел сенекакви шефови и газди над глава, секое утро во сонце и снег трчал на работа, со сопствени раце да ви донесе леб дома, да ве школува, да ве облече.
    Зошто и кога биле уморни ве трпеле кога сте им се качувале на глава, ви правеле родендени, ве шетале, трчале по болници и што ли не. И што ли не...!!! :doh:

За сега да не ви требаат (освен за барање пари) и да се срамите од нив ?
    И, сепак, сеуште дома сте како господа, не дај Боже да фатите нешто по дома, уште мајка ви ве пегла и ви готви, таткото по неговото. За сеуште да не ви чинат. |(

А, за дедото и бабата не коментирам. Абе стари луѓе се тоа, кој да оди со нив негде ? Па треба да се влечкаш по пат, треба да викаш погласно оти не слушаат.
    Се додека даваат паричка од пензијата и ја препишат куќата, добри се.
    И се додека јадат сами, зошто вам ви смета шлакање со вилици. :tmi:

И се чудам како истиве родители ги толерираат своите деца. Истовремено и се жалат од нив, но и ги трпат, какви се - такви се, мои се. :x

На eliesaab, Monna.Monna, kala21 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    И јас се согласувам со тебе. Ме трогна некако моментално додека го читав постот.
    Силвер СЕКОЈА ЧЕСТ за постов. Значи алал нека ти е што го напиша секоја чест. :bow:

На Silver.E и eliesaab им се допаѓа ова.