Сега кога не си тука покрај мене, сфаќам колку би бил празен, досаден и неитересен мојот живот без тебе... Со душа те чекам да се вратиш!
Prosechni brineti nasekade Devojko, prv pat vo zhivot te gledam, ustvari izgleda ne te gledam prv pat, ali taka mislam posho tolku si voochliva i prepoznatliva a ti mashala se si znaesh za mene. I ime, i bivshi, i koja generacija sum i so koj od vrsnicite kako sum se slagala, pa i profesionalno CV na tatko mi mu znaesh. Bravo be. Pa kako inaku kje mi dadesh do znaenje deka postoish, ete gledash, si go dobi i ovoj post na Femina so posveta od mene, keep up the good work .
Денес сум многу негативна.Една кавга и главата ке ми пукне.Аман бе жено, проста.Што и да кажам, џабе ми е.Цела се тресам.Сум трпела и повеќе, ама денес ич не издржав. Пс:Ке се мажам, дечки, јеј.Само јас не сум упатена за тоа. Барем оние што ми кројат планови, нека ми закажат барем шминка, фризура, депилација, маникир, педикир, ванчаница, штикли, цвеќе, чанта.Свака ви част луѓе.Еднаш истрпев, ама овој пат само да те видам, во очи има да ти плеснам се.
Сакам да го замолам Марфи да не се меша каj што не му е место. Една недела како сум на некоj своj режим на исхрана, коj не е може наjправилен ама каj мене функционира. За една недела симнав 3 кг jадеjки два пати на ден. Знам дека не треба така, ама пола ден имам обвррски надвор, а пола ден не ми се jaде. Ама битно срекна и задоволна со овие три во минус, и нека не се вракаат. И така фино се одвикнав од леб, маjка ми решила да направи погачи. И сега си седам и се туфкам дали да jадам или не Не знам дали имам пишано кога не знам што да jадам, си седам гладна. Вероjaтно и сега ке биде така. Спојлер: Do not open
Максимално ќе ги искористам сите шанси кои животот ми ги дава и нема да се плашам од наредниот ден, нема да се плашам од крајот на нештото бидејќи знам дека секој крај е нов почеток.
Ме чуди зошто Фемина не е украсена во Новогодишно руво? Би можело на буквата Ф да ставите новогодишно капче а од страна даа има снегулки, или на аватарите да паѓаат снегулки. Колку да се разбие монотонија, би било доста креативно, но колку изводливо па. Инаку, секаде е новогодишно украсено само фемина не.
Ги научив десетте божји заповеди, па се најдов во голема беда, бидејќи десеттата заповед учи никого и ништо да не посакувам, а јас посакувам твоите усни засекогаш да бидат мои.
Сабајле излегувам во 6 ипол саат, и надвор цело Скопје смрди на учадено, дури се закашлувам Да се угуши човек више. Косата и облеката после излегување надвор ми мирисаат на чад.. Па дај бе нека се направи нешто више за загадувањево. За други ствари да се, одма се излегува се протестира, масовно се бара решение. За екстерното се бојкотираше, нели тоа мора да се реши ( секако дека мора), ама за воздухот нема проблем нели. Ќе си дишеме, гушиме, ќе си бидеме болни, што ни е гајле.
Скд дека си закажав за тетоважа. Прва а можеби и не последна. Колку сум happy. Со тек на време почнувам да го правам она што го сакам,живеам за себе. Почнувам да си ги остварувам соништата,она што со секогаш го потиснував излегува на површина,конечно сум решена да се слушам себе си,да верувам на себе си.
Јас разбирам и политички кампањи, реклами, митинзи...ама на шител, односно владеачкава партија рекламиве им се ко муабети од пред маалска коперација.
Денес почувствував колку татко ми е горд и среќен на моите постигнувања. И тоа го дуплираше моето задоволство од себе. Убав завршеток на вечерта.
Ми беше понудена работа во Скопје уште пред да дипломирам... Требаше да земам тема и да почнам да ја пишувам.... Се прашувате што одлучив? НЕ. Слободно рече ти ми дека згрешив и сум глупава што пропуштив таква шанса... Си мислев.. Првин дипломирај па вработи се. И така направив.... И не ми е криво, бидејќи знаев дека ако почнам таму, со сосема нов живот, сосема сама немаше да дипломирам. Од една страна ќе ми тежеше дипломската и контактот што требаше да го одржувам со професорите, а од друга страна работата. Ќе бев тотално растргната и напната.... Денес, татко ми ми префрли за тоа... Но не ми е гајле.... Имам желба и ќе ја исполнам. Само ми треба некој што ќе ме следи и огромна поддршка..... Сеуште не сум вработена, еве 2 години навршуваат
Нема ништо поубаво од вечерна прошетка, потоа филмче со тој што го сакаш најмногу. чај од камилица и what we did on our holiday го гледавме - feeling loved
Мојот кога готвам, нонстоп го користам го мокри раце, од кои тече вода.Околку една година, така го малтретирам телефончето мое, ама сега 3 пати како така му правам, тачот му се побркува.Ништо не му е јас така велам. (свесна сум што напишав, да), барем на мојот.